Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Pa evo, za početak bi žuti mogli klepiti Upamecana i Thiaga iduće godine džabe, za handgeld po 20 milki svakom. To bi se onda podvelo kao dobra, promišljena ulagačka politika i tako gradila momčad. Naravno, handgeld se daje odmah sada da se zacementira stvar, a igrači nek vrdaju u svojim sadašnjim klubovima i prave se blesavi dok ne prođe iduća sezona.
Iduće godine na istu foru pecaš i Sabitzera. Korist je dvostruka - dovodiš dobre igrače a konkurenciji daješ kaj prek dva visi.
Iduće godine na istu foru pecaš i Sabitzera. Korist je dvostruka - dovodiš dobre igrače a konkurenciji daješ kaj prek dva visi.
Borussia Dortmund announce that Marco Reus is suffering from tendinitis and will be injured indefinitely
Dortmund je odabrao put da bude razvojni klub i tu sva priča završava.Kupi jefitno prodaj što skuplje i kmeči kako je liga nezanimljiva te krivi Bayern za sve.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Borussija je to, nema od toga nista. Dok se budu tako prodavali igraci nikad se nece trofej uzeti.ledar je napisao/la: ↑30 jul 2020, 13:53Pa evo, za početak bi žuti mogli klepiti Upamecana i Thiaga iduće godine džabe, za handgeld po 20 milki svakom. To bi se onda podvelo kao dobra, promišljena ulagačka politika i tako gradila momčad. Naravno, handgeld se daje odmah sada da se zacementira stvar, a igrači nek vrdaju u svojim sadašnjim klubovima i prave se blesavi dok ne prođe iduća sezona.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
Njih dvojica idu iz bundeslige nema od toga ništaledar je napisao/la: ↑30 jul 2020, 13:53Pa evo, za početak bi žuti mogli klepiti Upamecana i Thiaga iduće godine džabe, za handgeld po 20 milki svakom. To bi se onda podvelo kao dobra, promišljena ulagačka politika i tako gradila momčad. Naravno, handgeld se daje odmah sada da se zacementira stvar, a igrači nek vrdaju u svojim sadašnjim klubovima i prave se blesavi dok ne prođe iduća sezona.
Koliko mi je poznato Upamecano će na kraju produžiti ugovor sa RB uz neku otkupnu klauzulu.
Edit: PSG zagrizao za Cunhu iz Herthe i ponudio 30-35 mil, odbijeno.
Edit: PSG zagrizao za Cunhu iz Herthe i ponudio 30-35 mil, odbijeno.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
And the news have reported that marco reus has a tear im his asshole and therefore will miss the remainder of the season....
Par dana poslije: doofmund have announced that marco reus started walking again but had his hips dislocated while attempting to have sex with his ex-girlfriend....
Subota navecer: german media reported than marco reus lost the sight in his right eye after a stripper poked him in the eye with her highheels in the prominent nightclub in cologne ,germany... His career may be put on hold until his $10 milion a year contract expires in 2025.. .
Sami su sebi krivi, nisu smjeli dopustiti transfer dok se ne završi LP, početnička greška.
-
- Kontakt:
Nije se zajebavat sa zdravljem covjeka. Zamislite kako je Reusu kada mu se stalno takve stvari desavaju. Dzaba ti sve pare ako nemas zdravlja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Mogo je Werner bit g.ovno i ne potpisat novi ugovor prošle godine pa bi ove godine inkasirao pozamašan handgeld a Rasen ne bio dobio ništa. Ali on je potpisao novi 4-godišnji ugovor i sada donio Leipzigu lijepe 53 milje. Dobro se dobrim vraća i zato su ga u klubu pustili iako još igraju CL, jer ako bi se povrijedio od transfera ne bi bilo ništa. Obostrano lijep i korektan odnos, igrač nije izašao iz kluba na guzicu a klub se ponio džentlmenski.
Nažalost više ima g.ovana ko Lewandowski, Goretzka i Arp kojima je važno samo da natrpaju svoje džepove a klubovima koji su ih podigli i izgradili njihove karijere su ostavili mrvice ili čak ni to.
Sve je to lijepo oko dogovora, samo gorak ukus ostaje jer nije to slučaj Sane (gdje je Pep već naglasio da ga ne planira koristiti u LP), Timo je odigrao vrhunsku sezonu čak moglo bi se reći individualno od napadača sama krema (ova sezona) i sa njim RB bi imao nekakve šanse protiv Atl. Kada govorimo o produženju ugovora prošle sezone vjerovatno je i tu bio dogovor gdje je "olako" ga prihvatio jer je bio ubijeđen da će preći u Bayern pa na kraju kada nije bilo ništa od toga potpisao je produženje, dobio je značajno povećanje plate, nije želio ništa rizikovati. Njegova greška prošle godine je bila što je čekao nas a time je zatvorio vrata ostalim zainteresovanim stranama, upravo je čini mi se Atletico slao ponude za njega, ali na kraju kao što kažeš sve su strane zadovoljne. RB je svakako ispunio svoj cilj, prvi put se plasirao u KO fazu, finansijski su dobro zaradili na transferu, poboljšali su svoj rejting u europskim okvirima.ledar je napisao/la: ↑30 jul 2020, 21:22Mogo je Werner bit g.ovno i ne potpisat novi ugovor prošle godine pa bi ove godine inkasirao pozamašan handgeld a Rasen ne bio dobio ništa. Ali on je potpisao novi 4-godišnji ugovor i sada donio Leipzigu lijepe 53 milje. Dobro se dobrim vraća i zato su ga u klubu pustili iako još igraju CL, jer ako bi se povrijedio od transfera ne bi bilo ništa. Obostrano lijep i korektan odnos, igrač nije izašao iz kluba na guzicu a klub se ponio džentlmenski.
Nažalost više ima g.ovana ko Lewandowski, Goretzka i Arp kojima je važno samo da natrpaju svoje džepove a klubovima koji su ih podigli i izgradili njihove karijere su ostavili mrvice ili čak ni to.
Što se tiče primjera ala Lewa, Goretzka, napravi samo usporedbu kako Bayern postupa i u kojem pravcu ide sa svoja dva igrača (Thiago, Alaba) i sve će ti biti jasno do koga je.
@dirkules
To što bi Werner nešto povećao šanse Leipzigu protiv Atletica sigurno ne vrijedi 53 milje koliko su dobili sa jednim korektnim odnosom sa igračem. Kako si i sam rekao, Leipzig je svoj cilj ostvario, a champion u svakom slučaju neće bit, sa Wernerom il bez njega.
To što bi Werner nešto povećao šanse Leipzigu protiv Atletica sigurno ne vrijedi 53 milje koliko su dobili sa jednim korektnim odnosom sa igračem. Kako si i sam rekao, Leipzig je svoj cilj ostvario, a champion u svakom slučaju neće bit, sa Wernerom il bez njega.
Prevelika je bila želja da napravi korak naprijed u karijeri i tu je on vodio proces uz blagoslov RBa. Njegova odluka, mada je se i City bio uključio u borbu za potpis ali kada je već dogovor sa Lampardom i Plavcima bio postignut. Da li je pogriješio u izboru kluba vidjet ćemo, velika većina igrača bi izabrala Pepa (kada je već Klopp otkazao transfer) prije raznih drugih projekata iz Engleske. Chelsea baš i ne trpi igrača, nije mjesto razvoja, traži se instant doprinos, tako je dosta igrača skupo plaćenih brzo napustila Stamford Bridge (Morata, Batshauyi, Bakayoko, Drinkwater, a i Kepa te Jorginho su na tom putu). A City je nešto sasvim drugo.ledar je napisao/la: ↑31 jul 2020, 01:38@dirkules
Sve su prilike da će i Upamecano njegovim stopama (produžiti uz neku dostojnu klauzulu 55-60mil), što mislim da i jeste pravi korak za njega, primjetno je pao u formi kao i dosta igrača RBa nakon pauze.
Rad RBa je za svaku pohvalu, svjesni svoga trenutnog mjesta, sve odmjereno

Koliko sam pratio, City je prekasno ušao, cijelo vrijeme u igri su bili Liverpool i Chelsea. Werner je već imao vrlo ohrabrujuće razgovore sa Lampardom kad su ovi nešto pokušavali, to je zakašnjelo i njegova odluka je na kraju bila racionalna. Gdje bi imao bolje uvjete za razvoj teško je reći, svi imaju svoje prednosti i nedostatke. U Cityju je konkurencija brutalna i ne znam koja bi tamo bila njegova uloga, na krilima su nedodirljivi Silva i Mahrez, tu je i Sterling, a u špici Aguero i Jesus. U Chelseu je konkurencija kudikamo slabija, imaju samo jednu sjajnu zvijezdu (Kante) i dosta zvijezda padalica na izmaku karijere (Giroud, Pedro, Willian), a vjerujem da je bolji i od Pulišića i od Batshuayia.
Na kraju dosta ovisi kako ti trener predstavi perspektivu u momčadi, očito je Lampard bio ozbiljan i uvjerljiv. Mogu se složiti da je City bolja, solidnija i stabilnija momčad, no pitanje je koliko bi on tamo stvarno igrao. Dodatno, ako se neko skoro nakon pola godine što već pregovaraš sa drugima uključi u igru znači da mu baš i nisi jako potreban.
Zavrnuo je Roman pipu u odnosu na neka druga vremena. Sada je veći fokus na mladim igračima, ne samo prodaja, već im i daju priliku u prvih 11. Ovo se sad čini kao neki projekat na duže staze s Lampardom.dirkules je napisao/la: ↑31 jul 2020, 02:38Prevelika je bila želja da napravi korak naprijed u karijeri i tu je on vodio proces uz blagoslov RBa. Njegova odluka, mada je se i City bio uključio u borbu za potpis ali kada je već dogovor sa Lampardom i Plavcima bio postignut. Da li je pogriješio u izboru kluba vidjet ćemo, velika većina igrača bi izabrala Pepa (kada je već Klopp otkazao transfer) prije raznih drugih projekata iz Engleske. Chelsea baš i ne trpi igrača, nije mjesto razvoja, traži se instant doprinos, tako je dosta igrača skupo plaćenih brzo napustila Stamford Bridge (Morata, Batshauyi, Bakayoko, Drinkwater, a i Kepa te Jorginho su na tom putu). A City je nešto sasvim drugo.ledar je napisao/la: ↑31 jul 2020, 01:38@dirkules
Sve su prilike da će i Upamecano njegovim stopama (produžiti uz neku dostojnu klauzulu 55-60mil), što mislim da i jeste pravi korak za njega, primjetno je pao u formi kao i dosta igrača RBa nakon pauze.
Rad RBa je za svaku pohvalu, svjesni svoga trenutnog mjesta, sve odmjereno![]()
Po meni je sad to zdrava sredina za napredak, nema pritiska kao nekad. U Engleskoj su Liverpool i City klasu dvije iznad ostalih.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
Hrubesch se vratio u hsv
Howedes prekinuo karijeru
Howedes prekinuo karijeru
Prvo schurle sad benny..sta ne sa ovim svabama ljudi do 35 40te igraju haman svugdje samo svabe prekidaju karijere u 30toj
Biće šef omladinskog pogona. Odlična vijest, prije svega za budućnost jer idućih četripet godina to neće imati nikakav efekt. A za sadašnjost bi to mogao biti dobar znak da su konačno prestale igre prijestolja, radi kojih ovaj nije htio dolaziti kad god su ga dosad bili zvali. Ili je pak odlučio u svojim poznim godinama održati vezu sa mladim generacijama i usput učiniti nešto za svoj klub (ja bih prije bio sklon takvom tumačenju).
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.