FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Po ovome, stadion ako je pod zakupom ne moze preci u nase vlasnistvo dok ne odluci Opcina ili kanton da se isti proda...
Tako da ono sto mo pricali, da ce preci u nase vlasnistvo ako ulozimo vise nego vrijedi isti, mislim da to nije tako... Mada se ne razumijem, ima ovde strucnijih sigurno
Tako da ono sto mo pricali, da ce preci u nase vlasnistvo ako ulozimo vise nego vrijedi isti, mislim da to nije tako... Mada se ne razumijem, ima ovde strucnijih sigurno
Pa eto za pocetak sto sam prvo i rekao,da smo mi prenjeli jedno a da on kaze drugo.Za ostalo necu duziti sto je meni sa ljudske strane mutan u izlaganju.Drzat cemo se toga sto sam spomenuo gore.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Moderator juce izjavi da posle ovog ne trebaju nikog dovoditi tri godine...Prema tome,zahvaliti se njemu sto se necemo pojacavati vise...amypitar je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:05Da to bi bio slag na tortu.
A joj jest nas uprava razmazila, ne daj bože dva dana da nema neke pozitive iz kluba, nastao bi haos.
Posle svih ovih dešavanja od titule, pojačanja, sad stadiona ,kod kona opšta depresija, ocaj. Čak ni slike travnjaka sa Grbavice,i slike istoka ne popravljaju raspoloženje. Sad postavljaju slike Camp Nou urnebes:![]()

Klub ima pravni tim, sigurno su sposobni i kompetentni da ovo odrade na najbolji mogući način po nas. Ako bude kakva zvrčka siguran sam da neće pristati na to i gotovo. Nije Nam idiot, neće bacati milione ukoliko sve ne bude kako treba, tako da se ne treba uopšte sikirati, bit će to sve dobro 

Razlika je u tome sto se nakon isteka koncesije moze dogovoriti vlasnistvo ukoliko ulaganja za vrijeme koncesije budu visa od vrijednosti samog predmeta koncesije u momentu preuzimanja. Ako se sacinjava ugovor o zakupu, njegovim istekom se predmet zakupa vraca u posjed onoga ko je zakupodavac, u ovom slucaju opstina. Da skratim, koncesija omogucava vlasnistvo, zakup ne.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Sad treba samo u ugovoru staviti stavku da mozemo klub otkupit za nzm toliko i toliko isti momenat ako stadion dodje do 4 kategorije, itd...
Ako to zakon dozvoljava, al opet drzavno ide na izjasnjavanje u skupstinu...
Ako to zakon dozvoljava, al opet drzavno ide na izjasnjavanje u skupstinu...
Upravo to i pokusavam reci.Zato sam i ukazao na ovo (mada sam laik za te stvari) ali ovako logicki vidim da se razilaze u tom.Cisto da nebude da smo poletili,lahko je odustat ali sta onda,pade sve ispricano .alacious je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:41Klub ima pravni tim, sigurno su sposobni i kompetentni da ovo odrade na najbolji mogući način po nas. Ako bude kakva zvrčka siguran sam da neće pristati na to i gotovo. Nije Nam idiot, neće bacati milione ukoliko sve ne bude kako treba, tako da se ne treba uopšte sikirati, bit će to sve dobro![]()
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ti si u pravu. Međutim, da bi koncesija bila data, nužno je da skupština izglasa dodjelu. Budući da je stadion u vlasništvu opštine (sic!), Vlada opštine (skupština) preuzima zakonske odluke i legislativu, te ima zakonsku mogućnost dodjeljivati, prodavati, davati u zakup, pa i zakupljivati, kupovati, davati koncesiju, sve subjekte za koji postoji javni interes bez upliva ostalih struktura vlasti, osim ako pobrojane akcije ne ugrožavaju živote, poslovanje, pravni i državni integritet. Dovoljno je samo predmetni dogovor registrovati u Sudu.Napapijri je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:33On je u pravu za koncesiju, zato sam se ja i ustrucavao jucer radovati. Koncesiju daje samo Vlada FBiH i to na prijedlog nadleznog Ministarstva. Tom prilikom se osniva i Komisija za koncesije koja daje preporuke. Opstina zemljiste moze dati samo u zakup na odredjeni period.
Jel ova?Osttribine je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:34Ma nema navijacke grupe na ovim prostorima koja nije ovu melodiju "Erev shel Shoshanim" preradila![]()
Koševo Sarajevu, eto dočekali smo i to, veliki smo zalogaj zagrizli ali nadam se da ce sve ispasti kako smo zamislili inace mrka kapa jer onaj stadion je rupa bez dna, valja to renovirati, odrzavati, a vecinom o trošku kluba. A na tribinama nas 2,5 do 3 milje redovnih bolesnika sa sezonskim i članskim. Ali eto , nadam se najboljem.
Samo sporija varijanta ili sam pogrijesio

Jest nam uprava fakinska. Na stotu godišnjicu sadakaša vrate stadion. Fuj kako su samo pokvareni 
Sabrina nek te sram i stid bude

Sabrina nek te sram i stid bude

A jbga druze, znas i sam o kome ovisimo i ko odlucuje o statusu stadiona...miky_hz je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:44Upravo to i pokusavam reci.Zato sam i ukazao na ovo (mada sam laik za te stvari) ali ovako logicki vidim da se razilaze u tom.Cisto da nebude da smo poletili,lahko je odustat ali sta onda,pade sve ispricano .alacious je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:41Klub ima pravni tim, sigurno su sposobni i kompetentni da ovo odrade na najbolji mogući način po nas. Ako bude kakva zvrčka siguran sam da neće pristati na to i gotovo. Nije Nam idiot, neće bacati milione ukoliko sve ne bude kako treba, tako da se ne treba uopšte sikirati, bit će to sve dobro![]()
I u najgorem slucaju, da se odustane, bolje je nego da se uvalimo u sranje

Ako su se oglasili iz kluba da su zadovoljni i da je sve ok(a imaju sigurno pravni tim), ne vidim razlog da im se ne vjeruje, sigurno da nesto ne valja objasnili bi kao i prosli put sto nisu htjeli potpisati nesto sto ne odgovara klubu i sto ide nama na stetu
Brat @Napapijri je najupuceniji u ovu problematiku i odgovorio vam je, dobijamo KONCESIJU i ulaganjem imamo pravo na vlasnistvo ako nasa ulaganja premase vrijednost trenutačne imovine...Juce je zapravo usvojen nas memorandum i ne vidim da smo ga mi radili na svoju stetu...
Ma kako god, dobili smo priliku da ulozimo u stadion. Ako imamo pare, a vjerovatno nakon svega ovoga imamo, pravimo ga po svojoj mjeri, mi odlucujemo sta ce se na istom desavati...
30 godina je dug period, pa aBd da nasa djeca u 30 godini vode bitku kao i mi na ovom forumu
30 godina je dug period, pa aBd da nasa djeca u 30 godini vode bitku kao i mi na ovom forumu

Dobiješ stadion na upravljanje nakon 70 I više godina, nekako sam iz kluba više očekivao pozitivnih reakcija, više da kažem euforije, kao kod navijača.samoSA je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:54Ako su se oglasili iz kluba da su zadovoljni i da je sve ok(a imaju sigurno pravni tim), ne vidim razlog da im se ne vjeruje, sigurno da nesto ne valja objasnili bi kao i prosli put sto nisu htjeli potpisati nesto sto ne odgovara klubu i sto ide nama na stetu
Ili se čeka taj definitivni dogovor, pa da to bude nekako vesllje, dinamicnije, pojma nemam.
Drug, ne mozes nesta slaviti sto jos nije potpisano. Ovo je samo odobrenje skupstine da se moze pregovarati i dati stadion pod zakup.amypitar je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:04Dobiješ stadion na upravljanje nakon 70 I više godina, nekako sam iz kluba više očekivao pozitivnih reakcija, više da kažem euforije, kao kod navijača.samoSA je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:54Ako su se oglasili iz kluba da su zadovoljni i da je sve ok(a imaju sigurno pravni tim), ne vidim razlog da im se ne vjeruje, sigurno da nesto ne valja objasnili bi kao i prosli put sto nisu htjeli potpisati nesto sto ne odgovara klubu i sto ide nama na stetu
Ili se čeka taj definitivni dogovor, pa da to bude nekako vesllje, dinamicnije, pojma nemam.
Sad ti treba da se dogovoris sa opcinom na koji nacin to ide, a postoji mogucnost da se to i ne dogodi ako budu nametljivi i nepovoljni uslovi za nas.
Reko je lopina da to moze bit cak za 10 dana a najverovatnije u Septembru.
On namjerno vec drugi ili treci put javno poziva Nam-a da dodje da se dogovore, nije lopina glup covjek zna sta zeli od Nam-a... Ako nista, sliku pred izbore, sto napisa neko

Mislim da se ceka definitivan potpis jer mnogo je sada posla oko ugovora gdje se sve mora u sitne detalje sloziti a reakcija je bilo i cestitanja sa svih strana.amypitar je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:04Dobiješ stadion na upravljanje nakon 70 I više godina, nekako sam iz kluba više očekivao pozitivnih reakcija, više da kažem euforije, kao kod navijača.samoSA je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:54Ako su se oglasili iz kluba da su zadovoljni i da je sve ok(a imaju sigurno pravni tim), ne vidim razlog da im se ne vjeruje, sigurno da nesto ne valja objasnili bi kao i prosli put sto nisu htjeli potpisati nesto sto ne odgovara klubu i sto ide nama na stetu
Cim se ovo zavrsi treba ici na rjesavanje zemljista na Butmiru oko akademije i uporedo praviti sve i to ce biti jedna dobra prica
-
- Kontakt:
Odlicna je stvar sto smo dobili Koševo al realno ima tu još puno posla da bi mogli slaviti da imamo moderan stadion. Treba vremena i novca da se to odradi,sigurno od 3 do 5 god tako da ne treba ocekivati neka cuda. Da je dobar posao uradjen, jest al treba još strpljenja i rada da bi imali europski stadion, slicno kao i klub korak po korak rastemo.
Meni je nekako Ajnadzic posle svega postao odvratan.Zip je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:07Drug, ne mozes nesta slaviti sto jos nije potpisano. Ovo je samo odobrenje skupstine da se moze pregovarati i dati stadion pod zakup.amypitar je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:04Dobiješ stadion na upravljanje nakon 70 I više godina, nekako sam iz kluba više očekivao pozitivnih reakcija, više da kažem euforije, kao kod navijača.samoSA je napisao/la: ↑30 jul 2020, 09:54Ako su se oglasili iz kluba da su zadovoljni i da je sve ok(a imaju sigurno pravni tim), ne vidim razlog da im se ne vjeruje, sigurno da nesto ne valja objasnili bi kao i prosli put sto nisu htjeli potpisati nesto sto ne odgovara klubu i sto ide nama na stetu
Sad ti treba da se dogovoris sa opcinom na koji nacin to ide, a postoji mogucnost da se to i ne dogodi ako budu nametljivi i nepovoljni uslovi za nas.
Reko je lopina da to moze bit cak za 10 dana a najverovatnije u Septembru.
On namjerno vec drugi ili treci put javno poziva Nam-a da dodje da se dogovore, nije lopina glup covjek zna sta zeli od Nam-a... Ako nista, sliku pred izbore, sto napisa neko![]()
Al ako fakat ima iskrene namjere i ako se potpiše ugovor verifikuju, onda je zaslužio da se slika, koliko ga god mi negotivili.
Posle 70 godina dobijas stadion na upravljanje dal na koncesije ili zakup, on će zajedno sa upravom uči u neku istoriju kluba,i spominja će se njegovo ime kao načelnika bilo to nama drago ili ne.
Ma ovo je više priča šta bi bilo kad bi bilo, ja sam uvjeren da je ovo sve okej i da će proći kako trebaVanja8 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 10:01Brat @Napapijri je najupuceniji u ovu problematiku i odgovorio vam je, dobijamo KONCESIJU i ulaganjem imamo pravo na vlasnistvo ako nasa ulaganja premase vrijednost trenutačne imovine...Juce je zapravo usvojen nas memorandum i ne vidim da smo ga mi radili na svoju stetu...

Trenutno korisnika/ca: Cuspajz, N3R3D, rimljanin90, USB i 97 gostiju.