Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Bundesligaši počeli ozbiljno rješavati ekipe i treneee z narednu sezonu.
Leverkuzen izgleda poslao oonudu Ajaxu za Onanu,sjajan golman,mada mi nike jasno zasto davati pare za njega kada imaju Hradeckog koji je sasvim ok golman.
Schalke izgleda prodaje sve sto može;Mckeni izgleda ide u englesku,
Kabak jako blizu liverpulu
Uth bi mogao ostati u Kolenu
Nastatsić bi isto kogao otići kao i Harit ako dobiju odgovarajuće ponude
Realno mogli bi fino zaraditi od njih,ali isto tako i ostati bez ponajboljih igrača
Kao napadač koji bi mogao doći spominje se Vlahović iz Fiorentine,mada čisto sumnjam jer bi on sigurno koštao preko 25 mil
Leipzig i dalje najbliži Rashici iz werdea ali izgleda pokušavaju sto više smanjiti cijenu,zbog njegovih povreda
BVB izgleda počeo pregovore sa Lillom oko njihobog krilnog igrača kao zamjenu za Sancha koji bi ipak mogao u Utd ovog ljeta.
Bayern izgleda želi Camavingu,
Jedno pitanje ovaj Osmihen ili kako se zove ide u napoli za 80 mil,kako je moguće da je bio u Wolfsburgu i da su ga prodali za 3.5 mil u belgiju.Malo znam o njemu ali svakako veliki promašaj vukova
Leverkuzen izgleda poslao oonudu Ajaxu za Onanu,sjajan golman,mada mi nike jasno zasto davati pare za njega kada imaju Hradeckog koji je sasvim ok golman.
Schalke izgleda prodaje sve sto može;Mckeni izgleda ide u englesku,
Kabak jako blizu liverpulu
Uth bi mogao ostati u Kolenu
Nastatsić bi isto kogao otići kao i Harit ako dobiju odgovarajuće ponude
Realno mogli bi fino zaraditi od njih,ali isto tako i ostati bez ponajboljih igrača
Kao napadač koji bi mogao doći spominje se Vlahović iz Fiorentine,mada čisto sumnjam jer bi on sigurno koštao preko 25 mil
Leipzig i dalje najbliži Rashici iz werdea ali izgleda pokušavaju sto više smanjiti cijenu,zbog njegovih povreda
BVB izgleda počeo pregovore sa Lillom oko njihobog krilnog igrača kao zamjenu za Sancha koji bi ipak mogao u Utd ovog ljeta.
Bayern izgleda želi Camavingu,
Jedno pitanje ovaj Osmihen ili kako se zove ide u napoli za 80 mil,kako je moguće da je bio u Wolfsburgu i da su ga prodali za 3.5 mil u belgiju.Malo znam o njemu ali svakako veliki promašaj vukova
Romano je prenio da se radi o 60m€.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
-
- Kontakt:
Gledam malo ove glasine na Transfermarktu i vidim veliki postoci da će Thiago i Kabak u Liverpool, Havertz u Chelsea, Sancho u Man. United... Ne djeluje obećavajuće.
-
- Kontakt:
Apsolutno se slažem s ovim. Herthi bi najpametnije za početak bilo kupiti perspektivu, a nipošto jaka imena koja su u padu. Evo sad su izgleda fino uboli sa Cunhom, a puno poznatiji/razvikaniji Piatek je dobar dio sezone bio zamjena ocvalom Vedi. Doduše, ne bi bilo loše ubosti ni neko jako ime, ali ako bi kod toga bio prisutan baš jak motiv (možda bi Jerome Boateng bio taj pošto je rođeni Berliner, a ove sezone je pokazao da i dalje može ako je motiviran). Kabak, Rashica, Mc Kennie, Koch, možda čak i Zakaria ili Neuhaus bi trebali biti njihove mete, nipošto mrtvi Goetze i takvi.kraljttbvb je napisao/la: ↑18 jul 2020, 14:25Ova omladina ovdje konta da je fudbal u stvarnom životu kao i fudbal na igrici manager.ledar je napisao/la: ↑18 jul 2020, 12:40Upravo tako, Eberl ili Rangnick s tim bi nešto napravili, Preetz teško. Džaba ti 10 solidnih polovnjaka ako nema kohezije u momčadi, to se najbolje vidjelo prošle sezone u Hsv-u. Došla je praktički cijela nova ekipa, trener isto nije bio loš, ali nije se složila momčad, kompozicija je bila manjkava, a pristup još gori. Igrači nisu igrali za klub nego za sebe, nije se disalo za isti cilj, trener se iscrpljivao u različitim varijantama no nije dopirao do igrača.kraljttbvb je napisao/la: ↑18 jul 2020, 06:35
Herti bi najvece pojacanje bilo da dovedu dobrog sportskog direktora. Npr. onog iz Gladbaha. Sta bi taj ucinio sa ovih 150 miliona, ne mogu ni zamisliti![]()
Pravi put Herte je da pokupi omladinu iz BL koji nisu za Bajern i BVB, te da se okrenu tržištima poput Francuske, gdje imaš masu mladih i talentiranih igrača, a ne koštaju puno. Možda i da pokupe par talenata iz Bel/Hol lige.
Uz dobrog trenera koji će to sve posložiti, za par godina Herta bi se mogla uključiti u borbu za LP.
Stalno se spominje Gotze, a lik zadnju dobru sezonu imao prije 5-6 godina. Debel, ima problem sa mišićima, odavno ne igra ozbiljan fudbal, vjerovatno hoce i veliku platu na račun stare slave.
Slično je i sa Draxlerom, samo što je on više igrao zadnjih sezona...
Valjal čemu taj KabatakCarlitoBrigante je napisao/la: ↑28 jul 2020, 07:50Gledam malo ove glasine na Transfermarktu i vidim veliki postoci da će Thiago i Kabak u Liverpool, Havertz u Chelsea, Sancho u Man. United... Ne djeluje obećavajuće.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
-
- Kontakt:
A Kabak ima iza sebe jednu zeznutu ozljedu Al talentom je jedan od najperspektivnijih stopera Europe.
Sto se transfera ulaznih tice zasad je mirno sve, ali pokrenut ce se to kao lavina kad prva lova sidne na racunu od Havertza il Sancha.
Sto se transfera ulaznih tice zasad je mirno sve, ali pokrenut ce se to kao lavina kad prva lova sidne na racunu od Havertza il Sancha.
Ermedin Demirović u najjačoj ligi svijeta.
Dobrodošao brate.

Dobrodošao brate.
Mnogo toga se dešava sa ulaznim transferima,mnogo posđova se završava.
Štutgart potoisao W.Antona iz Hanovera,yJakson Martinez ako se sjećate nekada napadač porta jako blizu potpisu 33 god.Kobel isto tako pred potpisom.
Leverkuzen izgleda bas ozbiljno traži oojačanja Nakon Onane,žel i Desta a navodno su poslali ponudu i za J.Bogu iz Sasuola.
Hertha potpisuje Zefuika Dc,dr 22 iz Herenvena
Mislim da samo čekamo ozvaničenje odlazaka Sancha i Haverza da se sve potpuno okrene.
Čini se da Inter želi Gintera a Chelsea Zakariu.
Iskreno se nadam da će obadvojica ostati u Gladbachu,i da će Gladbach da se još pojača za LP
Štutgart potoisao W.Antona iz Hanovera,yJakson Martinez ako se sjećate nekada napadač porta jako blizu potpisu 33 god.Kobel isto tako pred potpisom.
Leverkuzen izgleda bas ozbiljno traži oojačanja Nakon Onane,žel i Desta a navodno su poslali ponudu i za J.Bogu iz Sasuola.
Hertha potpisuje Zefuika Dc,dr 22 iz Herenvena
Mislim da samo čekamo ozvaničenje odlazaka Sancha i Haverza da se sve potpuno okrene.
Čini se da Inter želi Gintera a Chelsea Zakariu.
Iskreno se nadam da će obadvojica ostati u Gladbachu,i da će Gladbach da se još pojača za LP
Navodno je talenat. Lijepo Bundeska razvija igrace za NBA.Osim13 je napisao/la: ↑28 jul 2020, 09:12Valjal čemu taj KabatakCarlitoBrigante je napisao/la: ↑28 jul 2020, 07:50Gledam malo ove glasine na Transfermarktu i vidim veliki postoci da će Thiago i Kabak u Liverpool, Havertz u Chelsea, Sancho u Man. United... Ne djeluje obećavajuće.

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Po Bildu ide samo jedan iz trolista Kabak, McKennie, Harit. Znači, ako ide Kabak ova dvojica ostaju. Mislim da bi Schalke mogo dobro inkasirat na Kabaku, min. 45 milki.
Inače, ima Schalke na centralnom braniču potencijalno još jednog velikog talenta, Malicka Thiawa.
-
- Kontakt:
Jackson Martinez.
Ove sezone ima 1 gol i 0 asista u mrtvoj portugalskoj ligi. Rang šepavog Huga Almeide kad je potpisao za Hajduk.

Ima talenta. Ako se dobro sjećam lani je skoro završio u Bayernu.Osim13 je napisao/la: ↑28 jul 2020, 09:12Valjal čemu taj KabatakCarlitoBrigante je napisao/la: ↑28 jul 2020, 07:50Gledam malo ove glasine na Transfermarktu i vidim veliki postoci da će Thiago i Kabak u Liverpool, Havertz u Chelsea, Sancho u Man. United... Ne djeluje obećavajuće.
-
- Kontakt:
Svake godine je tako, nije ovo ništa novo, bundesu je smanjen ukupni iznos od tv prava tako da će to dodatno otežati klubovimaCarlitoBrigante je napisao/la: ↑28 jul 2020, 07:50Gledam malo ove glasine na Transfermarktu i vidim veliki postoci da će Thiago i Kabak u Liverpool, Havertz u Chelsea, Sancho u Man. United... Ne djeluje obećavajuće.
Iskreno ja vjerujem da i Leverkuzen i Dortmund mogu iskoristiti taj novac od Haverza i Sancha da se pojačaju i budu čak i bolji.
Sancho je pravio dosta problema Dortmundu svojim odlascima u Englesku,neozbiljnošću,svaka čast sjajan je igrač,ali ako dobiju tih 100-120 mil,sigurno mogu pojačati ekipu i biti možda i bolji.
Slično je i sa Leverkuzenom za tih 100 mil sigurno mogu pojačati više pozicija u timu
Mene iskreno više brine kako će Gladbach izgledati nakon ljeta mnogo njihovih igrača su želje većih klubova od Gintera,Zakarie oa do Thurama i Plea
Leipzig je jako tih,nadam se da im nije ovaj Hwang zamjena za Wernera jer ako je tako,onda je to definitivno rszočaravajuće s obzirom da su još uvjek u LP odlični bili u bundesligi sigurno imaju novac,i vjerujem da mogu bolje mnoho na trzistu
Sancho je pravio dosta problema Dortmundu svojim odlascima u Englesku,neozbiljnošću,svaka čast sjajan je igrač,ali ako dobiju tih 100-120 mil,sigurno mogu pojačati ekipu i biti možda i bolji.
Slično je i sa Leverkuzenom za tih 100 mil sigurno mogu pojačati više pozicija u timu
Mene iskreno više brine kako će Gladbach izgledati nakon ljeta mnogo njihovih igrača su želje većih klubova od Gintera,Zakarie oa do Thurama i Plea
Leipzig je jako tih,nadam se da im nije ovaj Hwang zamjena za Wernera jer ako je tako,onda je to definitivno rszočaravajuće s obzirom da su još uvjek u LP odlični bili u bundesligi sigurno imaju novac,i vjerujem da mogu bolje mnoho na trzistu
Što se tv prava tiče nije tu došlo do nekog smanjenja. Prema novom tv ugovoru koji važi od sezone 2021/2022 nije došlo samo do povećanja iznosa. Tako da će klubovi dobiti 4,4 milijarde eura da raspodijele, a očekivao se porast prihoda od tv prava i iznos od preko 5 milijardi. Obzirom da je ugovor sklopljen u ovom periodu korone, u medijima je ocijenjen kao dobar, pogotovo što druge lige petice tek trebaju sklopiti nove tv ugovore. Tek će se tada moći praviti usporedbe.schickeria je napisao/la: ↑29 jul 2020, 08:02
Svake godine je tako, nije ovo ništa novo, bundesu je smanjen ukupni iznos od tv prava tako da će to dodatno otežati klubovima
Protekla sezona kako je odigrana nije bilo nekih značajnijih
gubitaka po pitanju tv prava, manjih jeste zbog istupanja iz tv ugovora eurosporta (njemačkog). Ali većinu tv prava pokriva SKY, te je prenose eurosporta preuzeo DAZN.
A što se tiče tih odlazaka ovog ljeta bi mogla biti ta 3 značajnija odlaska iz lige, vidjet ćemo kako će se kompenzirati. A pitam se koji su to značajni odlasci prošlog ljeta bili, pogotovo iz top klubova BuLi. To što E.Frankfurt prodaje određene igrače ili klubovi manji od njega i nije alarmantno, to je faktički normalno. Ne treba zaboraviti da veliki broj igrača koji ode u Englesku prije svega su tek solidni igrači za koje bundesligaši prime iznose iznad stvarne vrijednosti igrača. Uvijek je bitno koliko te igrače možeš kompenzirati.
Na stranu kada odu veća imena koja se spominju ovog ljeta ali ovdje se pravi drama kada se proda igrač koji je malo iznad prosjeka. Tih pravih velikih imena i nije otišlo mnogo.
Mislim da je veći problem BuLi što se smanjio broj talenata prije svega njemačkih, koje je liga prije koju godinu još više izbacivala, proizvodila. Ali i to će vjerovatno opet ubrzo krenuti prema naprijed.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- kraljttbvb
- Kontakt:
Haj da se ja i ti jednom slozimo

Moze pricati sta god ko hoce o BVB-u kao razvojnom klubu, ali njihova strategija bas i nije toliko losa.
Za pare od Pulisica uzeti Brant i Hazard, sto je po meni posao decenije. Pulisic krenuo silaznom putanjom u BVB-u, a ova dvojca proslu sezonu, kad su bili zdravi, uglavnom bili prvotimci (i jedan i drugi imali po 33 nastupa).
To sto ces prodati Sancha, a za njega uzeti nova 2 ili 3 prvotimca bas i nije slabljenje lige i BVB-a. Posebno ako govorimo o Sanchu kao mladoj zvijezdi, koji kad mu se igra onda rastura, a kad mu se ne igra, onda bezveze dribla po terenu. A nikad ne znas kakav ce ga prenos spucati...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Ono šta je pozitivno kod vas, a šta ja vidim kao negativno, to sam ranije govorio, pa da se ne ponavljam.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 jul 2020, 20:21
Haj da se ja i ti jednom slozimo![]()
Moze pricati sta god ko hoce o BVB-u kao razvojnom klubu, ali njihova strategija bas i nije toliko losa.
Definitivno vi više ne prodajete toliko lako, a ono što je pozitivno što ste na nekim igračima počeli uzimati puno veće para nego što je to jedno vrijeme bio slučaj.
Odmah da se nadovežem na ovo gore što sam rekao i na Pulišića. On je primjer odlične prodaje, zato što on u tom momentu više nije bio prvotimac, a strašno je dobro prodat. Dok ste imali ranije slučajeve Sahina i Kagawe koji su bili prvotimci, a prodati su za jednu prilično mizernu cifru. I ja sam baš čekao da, između ostalog, ovi koji su govorili o tim velikim odlascima spomenu Pulišića, a evo dato je objašnjenje što on nije prodaja za kojom treba žaliti.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 jul 2020, 20:21Za pare od Pulisica uzeti Brant i Hazard, sto je po meni posao decenije. Pulisic krenuo silaznom putanjom u BVB-u, a ova dvojca proslu sezonu, kad su bili zdravi, uglavnom bili prvotimci (i jedan i drugi imali po 33 nastupa).
I naveo sam primjer E. Frankfurta koji mi je pao na pamet, imali su ljudi uspješne epizode u Evropi u ove 2-3 sezone, ali ne mogu oni bez prodaja, jer jesu oni ime po historiji, ali sada tek se ponovo stabilizuju i postaju nešto veći. Ali ne znači da si kroz 2-3 dobre epizode u Evropi i to posebno kada je EL a ne Liga prvaka u pitanju, odmah biti veliki da baš zadržavaš igrače. A i oni su napravili dobre prodaje, jer su dosta novca dobili. Samo za razliku od prethodnih sezona, izgubili su malo više substance i nisu baš te odlaske 3 jako bitna igrača dobro nadoknadili, što se osjetilo u tome da nisu izborili plasman u Evropu.
E Sancho je malo druga priča, jer ipak se vodi kao prvotimac i tu je malo teže naći zamjenu pravu, a da se sve uklopi. A generalno u BVB-u i postoji problem tih par igrača mladih, koji uglavnom budu tako problematični. Znači ako se dobiju ogromne pare, istina je da se to može dobro zakrpiti iako ne mora uvijek to 100 % funkcionisati. Zato ipak bi Sancha i Pulišića odvojio, kao dvije zasebne priče.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 jul 2020, 20:21To sto ces prodati Sancha, a za njega uzeti nova 2 ili 3 prvotimca bas i nije slabljenje lige i BVB-a. Posebno ako govorimo o Sanchu kao mladoj zvijezdi, koji kad mu se igra onda rastura, a kad mu se ne igra, onda bezveze dribla po terenu. A nikad ne znas kakav ce ga prenos spucati...
I imaš Haalanda koji evo po cijelom zračenju i izjavama, djeluje kao pobjednički tip i to može unaprijediti ekipu, ali kod njega pogledaj ko je menadžer i odmah ti je tu problem ako hoćeš da ga duguročno zadržiš. Zato nekada i o tome treba voditi računa.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
- Kontakt:
Watzke je jednom rekao da im treba oko 100 miliona veći budget za plaće da bi mogli u trku sa najvećim klubovimaeffe_sa je napisao/la: ↑29 jul 2020, 22:43Ono šta je pozitivno kod vas, a šta ja vidim kao negativno, to sam ranije govorio, pa da se ne ponavljam.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 jul 2020, 20:21
Haj da se ja i ti jednom slozimo![]()
Definitivno vi više ne prodajete toliko lako, a ono što je pozitivno što ste na nekim igračima počeli uzimati puno veće para nego što je to jedno vrijeme bio slučaj.Odmah da se nadovežem na ovo gore što sam rekao i na Pulišića. On je primjer odlične prodaje, zato što on u tom momentu više nije bio prvotimac, a strašno je dobro prodat. Dok ste imali ranije slučajeve Sahina i Kagawe koji su bili prvotimci, a prodati su za jednu prilično mizernu cifru. I ja sam baš čekao da, između ostalog, ovi koji su govorili o tim velikim odlascima spomenu Pulišića, a evo dato je objašnjenje što on nije prodaja za kojom treba žaliti.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 jul 2020, 20:21Za pare od Pulisica uzeti Brant i Hazard, sto je po meni posao decenije. Pulisic krenuo silaznom putanjom u BVB-u, a ova dvojca proslu sezonu, kad su bili zdravi, uglavnom bili prvotimci (i jedan i drugi imali po 33 nastupa).
I naveo sam primjer E. Frankfurta koji mi je pao na pamet, imali su ljudi uspješne epizode u Evropi u ove 2-3 sezone, ali ne mogu oni bez prodaja, jer jesu oni ime po historiji, ali sada tek se ponovo stabilizuju i postaju nešto veći. Ali ne znači da si kroz 2-3 dobre epizode u Evropi i to posebno kada je EL a ne Liga prvaka u pitanju, odmah biti veliki da baš zadržavaš igrače. A i oni su napravili dobre prodaje, jer su dosta novca dobili. Samo za razliku od prethodnih sezona, izgubili su malo više substance i nisu baš te odlaske 3 jako bitna igrača dobro nadoknadili, što se osjetilo u tome da nisu izborili plasman u Evropu.E Sancho je malo druga priča, jer ipak se vodi kao prvotimac i tu je malo teže naći zamjenu pravu, a da se sve uklopi. A generalno u BVB-u i postoji problem tih par igrača mladih, koji uglavnom budu tako problematični. Znači ako se dobiju ogromne pare, istina je da se to može dobro zakrpiti iako ne mora uvijek to 100 % funkcionisati. Zato ipak bi Sancha i Pulišića odvojio, kao dvije zasebne priče.kraljttbvb je napisao/la: ↑29 jul 2020, 20:21To sto ces prodati Sancha, a za njega uzeti nova 2 ili 3 prvotimca bas i nije slabljenje lige i BVB-a. Posebno ako govorimo o Sanchu kao mladoj zvijezdi, koji kad mu se igra onda rastura, a kad mu se ne igra, onda bezveze dribla po terenu. A nikad ne znas kakav ce ga prenos spucati...
I imaš Haalanda koji evo po cijelom zračenju i izjavama, djeluje kao pobjednički tip i to može unaprijediti ekipu, ali kod njega pogledaj ko je menadžer i odmah ti je tu problem ako hoćeš da ga duguročno zadržiš. Zato nekada i o tome treba voditi računa.
Ma iskreno,možda griješim ali Borusiji za iskorak i da tako kažem ulazak u taj elitni dio klubova tj.real,barca,bayern,liverpol itd,treba prije svega promjena mentaliteta,još mnogo ozbiljnije svatanje svake utakmice.
Vjera u sebe,a to uglavnom dolazi od trenera i par glavnih igrača u klubu koji nose ostale i podižu ih na veći nivo.
Nekada se isplati i dati treneru veliku platu,i sve što poželi ako ćete od njega imati koristi.Pravi primjer je Pep bez obzira sto sa Bayernom nike osvojio LP napravio je mnogo za bayern,promjenio neke stavove u klubu,sve digao na neki novi nivo.
Realno ekipa Borusije je sasvim solidna čak i u evropskim standardima Brant,Can,Witsel,Hazard,Haland,Rojs(ako se oporavi i zaigra bapokon),Humels,Guereiro.
Sancha namjerno izostavljam jer vjerovatno ide.
Ali isto tako je činjenica da vam treba par igrača da se digne ekipa i mogle bi se iskoristiti pare od Sancha da se to napravi.Golman,po meni prijeko potreban jedan dobar golmana(onana po meni nebi bio ni preskup),štoper,i narqvno zamjena za Sancha. Neznam kakv je taj igrač iz Lilla,i moželi zamjenuti Sancha,ako može svaka čast,iskreno više bi volio da su tražili neko veće ime,nekog dokazanog.
I sigurno je da mogu dati platu veću posebno sada kada su oslobodili prostor odlascima Gotzea i Surlea,pa i Sancha ako ode.
Trener
Zar nisu mogli dati pare Pochetinu,obećati mu oodršku uprave,i tražiti borbu z titulu.
Unai Emeri,Pelegrini oba su bili slobodni,i nemojte mi reći kako nevaljaju vodili su velike klubove imaju iskustvo i obadvojica uzivaju veliki respekt u svijetu fudbala.
Siguran sam da bi neki od njih prihvatio poziv.
Vjera u sebe,a to uglavnom dolazi od trenera i par glavnih igrača u klubu koji nose ostale i podižu ih na veći nivo.
Nekada se isplati i dati treneru veliku platu,i sve što poželi ako ćete od njega imati koristi.Pravi primjer je Pep bez obzira sto sa Bayernom nike osvojio LP napravio je mnogo za bayern,promjenio neke stavove u klubu,sve digao na neki novi nivo.
Realno ekipa Borusije je sasvim solidna čak i u evropskim standardima Brant,Can,Witsel,Hazard,Haland,Rojs(ako se oporavi i zaigra bapokon),Humels,Guereiro.
Sancha namjerno izostavljam jer vjerovatno ide.
Ali isto tako je činjenica da vam treba par igrača da se digne ekipa i mogle bi se iskoristiti pare od Sancha da se to napravi.Golman,po meni prijeko potreban jedan dobar golmana(onana po meni nebi bio ni preskup),štoper,i narqvno zamjena za Sancha. Neznam kakv je taj igrač iz Lilla,i moželi zamjenuti Sancha,ako može svaka čast,iskreno više bi volio da su tražili neko veće ime,nekog dokazanog.
I sigurno je da mogu dati platu veću posebno sada kada su oslobodili prostor odlascima Gotzea i Surlea,pa i Sancha ako ode.
Trener
Zar nisu mogli dati pare Pochetinu,obećati mu oodršku uprave,i tražiti borbu z titulu.
Unai Emeri,Pelegrini oba su bili slobodni,i nemojte mi reći kako nevaljaju vodili su velike klubove imaju iskustvo i obadvojica uzivaju veliki respekt u svijetu fudbala.
Siguran sam da bi neki od njih prihvatio poziv.
Mnogo se u posljednje vrijeme piše o Borusiji D.,Leipzigu i sada Herthi.
Činjenica je da je Borusija još uvjek mnogo ispred njih ali i isto tako da mora i treba napraviti odredjene korake ka napredku i jačanju jer realno definitivno oostoje klubovi koji imaju ambicije da ih sustignu i prestignu.
Dok Leipzig igra slično kao i BVB na kartu mladih igrača,i dobro im ide Hertha s druge strane izgleda uzima stav bliži onome sto rade bogatiji klubovi i kupovini uspjeha,naravno vrijeme će reći jeli to pametno ili ne.
U biti na ovaj post me ponukao video koji sam pogledao neki dan i koji je objasnjavao tajnu uspjeha Bayerna,i ata ih čini tako dominantnim.U biti vidio sam neke činjenice,koje pokazuju da Bayern ni približno ne troši kao recimo neki drugi bogati klubovi,ali i koliko pametno rade,koliko planiraju unaprijed,koliko vjeruju u sebe i svoj put i zo da je to zapravo najbolja stvar.Vjeruju u sve sto rade i vjeruju u ljude koji su tu da pomognu da budu najbolji.Hasan definitivno jedan od primjera.
Nevezano konkurencija im nije realno ni blizu,i uglavnom samo svojom krivicom.Realno je da ne Borusija jako veliki klub,ali i da svoje ambicije kriju iza svog imena i ne pokazuju to mnogo ili bar kada treba na terenu ili prčelaznom roku.Dok rade sjajan posao sa prodajom tih mladih igrača,isto tako je činjenica da svako ljeto moraju oonovo da prave tim,ponovo da prave taj momenat,ugiranost,razumjevanje medju igračima,to su možda male stvari ali stvari koje odlučuju u nekim teškim situacijama.Stvari zbog kojih se gube neke bitne utakmice,bodovi.Jednostavno prebiše promjena u startnoj ekipi svake godine,gubi se uigranost,veza medju igračima.Druga stvar,dok je sjajno što mnoho mladih igrača dobija priliku za igru,i razvijanje,realno je i da jedan igrač od 17 godina može bljesnuti postići sjajan pohodak,rješiti jednu utakmicu ali teško će napraviti razliku u najvaznijoj utakmici tipa gostovanje PSG.Npr Reyna je veliki ralent ali i dijete koje neće tako lako napraviti razliku i ponijeti ekipu.Za to postoje posudbe,i svatam ja to je politika kluba,ali ta politika konstatnih prodaja i mnogi mladih igrača neide sa ambicijama da se osvajaju titule,bori sa najvećima u evropi.
Jednostavno kada dosju utakmice sa Realom,Bayernom i dr. jednostavno tada do izražaja dolazi iskustvo i kvalitet a ne potencijal.
Obo nije kritika na rad dortmunda,samo moje mišljenje o realnim ambicijama i aspiracijama kluba.Watzke i Zorc su uradili sjajan posao u dizanju dortmunda i vraćanju u vrh ali kao da su izgubili malo kompas izmedju ambicija i želja kluba i njihobih postupaka.Dok s jednw strane imate sjajne mlade talente jednostavno mislim da klubu fali par istinskih zvijezda ili bar kvaltetnih iskusnih igrača u prajmu.Rojs je vodja kluba ali ga realno nema veliki dio svake sezone.Hazard dobro krilo i to je to,Brant sjajan veznjak,Haland sve najbolje mislim,ali kada dodje so toga da bilo ko od navedenih fali vama su zamjene reina ili nebitno,dok pariz npr ima neimara,mbapea,i jos pet jako dobrih igrača na klupi.
U skorijoj proplosti Borusia je dovela dva dobra igrača u najboljim godinama mislim na Cana i witsela i pokazali su koliko igrači sa iskustvom i kvalitetom mogu podići klub a oni to jesu uradili,a realno je da čak i nisu neki vrhunski top igrači.Sada zamislite da BVB dovede tako dva tri top pojačanja na poatojeći tim bez prodaje i eto vas bar dva koraka bliže vrhu evropskog fudbala,umkeszo sto realno poalko postaje razvojni klib sa realno lažnim ambicijama koje se prodaju navijačima.
U biti manje više kao da sevilj ili recimo roma najvi titulu a daleko su od toga,ne poredim dortmund s njima mislim da ste daleko bolji od navedenih klubova ali isto tako daleko mnoho od elite.
Jednostavno mislim da je mentalitet i volja nepto sto se stvara godinama a prodaje ključnih igrača upravo to sprečavaju.Trener je druga priča,iako sam mišljenja da je Favre dobar trener,za ovo sto se dešava u dortmumdu trenutno,isto tako sam mišljnja da za bilo kakav iskorak Dortmund treba ozbiljnijeg i ambicioznijeg menadzera,kao i vjerovatno upravu koja bi to podržala,možda Zamera na čelu kluba,siguran sam da bi bio jako dobar izbor
Činjenica je da je Borusija još uvjek mnogo ispred njih ali i isto tako da mora i treba napraviti odredjene korake ka napredku i jačanju jer realno definitivno oostoje klubovi koji imaju ambicije da ih sustignu i prestignu.
Dok Leipzig igra slično kao i BVB na kartu mladih igrača,i dobro im ide Hertha s druge strane izgleda uzima stav bliži onome sto rade bogatiji klubovi i kupovini uspjeha,naravno vrijeme će reći jeli to pametno ili ne.
U biti na ovaj post me ponukao video koji sam pogledao neki dan i koji je objasnjavao tajnu uspjeha Bayerna,i ata ih čini tako dominantnim.U biti vidio sam neke činjenice,koje pokazuju da Bayern ni približno ne troši kao recimo neki drugi bogati klubovi,ali i koliko pametno rade,koliko planiraju unaprijed,koliko vjeruju u sebe i svoj put i zo da je to zapravo najbolja stvar.Vjeruju u sve sto rade i vjeruju u ljude koji su tu da pomognu da budu najbolji.Hasan definitivno jedan od primjera.
Nevezano konkurencija im nije realno ni blizu,i uglavnom samo svojom krivicom.Realno je da ne Borusija jako veliki klub,ali i da svoje ambicije kriju iza svog imena i ne pokazuju to mnogo ili bar kada treba na terenu ili prčelaznom roku.Dok rade sjajan posao sa prodajom tih mladih igrača,isto tako je činjenica da svako ljeto moraju oonovo da prave tim,ponovo da prave taj momenat,ugiranost,razumjevanje medju igračima,to su možda male stvari ali stvari koje odlučuju u nekim teškim situacijama.Stvari zbog kojih se gube neke bitne utakmice,bodovi.Jednostavno prebiše promjena u startnoj ekipi svake godine,gubi se uigranost,veza medju igračima.Druga stvar,dok je sjajno što mnoho mladih igrača dobija priliku za igru,i razvijanje,realno je i da jedan igrač od 17 godina može bljesnuti postići sjajan pohodak,rješiti jednu utakmicu ali teško će napraviti razliku u najvaznijoj utakmici tipa gostovanje PSG.Npr Reyna je veliki ralent ali i dijete koje neće tako lako napraviti razliku i ponijeti ekipu.Za to postoje posudbe,i svatam ja to je politika kluba,ali ta politika konstatnih prodaja i mnogi mladih igrača neide sa ambicijama da se osvajaju titule,bori sa najvećima u evropi.
Jednostavno kada dosju utakmice sa Realom,Bayernom i dr. jednostavno tada do izražaja dolazi iskustvo i kvalitet a ne potencijal.
Obo nije kritika na rad dortmunda,samo moje mišljenje o realnim ambicijama i aspiracijama kluba.Watzke i Zorc su uradili sjajan posao u dizanju dortmunda i vraćanju u vrh ali kao da su izgubili malo kompas izmedju ambicija i želja kluba i njihobih postupaka.Dok s jednw strane imate sjajne mlade talente jednostavno mislim da klubu fali par istinskih zvijezda ili bar kvaltetnih iskusnih igrača u prajmu.Rojs je vodja kluba ali ga realno nema veliki dio svake sezone.Hazard dobro krilo i to je to,Brant sjajan veznjak,Haland sve najbolje mislim,ali kada dodje so toga da bilo ko od navedenih fali vama su zamjene reina ili nebitno,dok pariz npr ima neimara,mbapea,i jos pet jako dobrih igrača na klupi.
U skorijoj proplosti Borusia je dovela dva dobra igrača u najboljim godinama mislim na Cana i witsela i pokazali su koliko igrači sa iskustvom i kvalitetom mogu podići klub a oni to jesu uradili,a realno je da čak i nisu neki vrhunski top igrači.Sada zamislite da BVB dovede tako dva tri top pojačanja na poatojeći tim bez prodaje i eto vas bar dva koraka bliže vrhu evropskog fudbala,umkeszo sto realno poalko postaje razvojni klib sa realno lažnim ambicijama koje se prodaju navijačima.
U biti manje više kao da sevilj ili recimo roma najvi titulu a daleko su od toga,ne poredim dortmund s njima mislim da ste daleko bolji od navedenih klubova ali isto tako daleko mnoho od elite.
Jednostavno mislim da je mentalitet i volja nepto sto se stvara godinama a prodaje ključnih igrača upravo to sprečavaju.Trener je druga priča,iako sam mišljenja da je Favre dobar trener,za ovo sto se dešava u dortmumdu trenutno,isto tako sam mišljnja da za bilo kakav iskorak Dortmund treba ozbiljnijeg i ambicioznijeg menadzera,kao i vjerovatno upravu koja bi to podržala,možda Zamera na čelu kluba,siguran sam da bi bio jako dobar izbor
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sazeto u jednoj recenici: Neambiciozan klub koji zivi od proslih uspjeha...
Vecina simpatizera ovog kluba se jos uvijek nalaze u 2012. godini.
Vecina simpatizera ovog kluba se jos uvijek nalaze u 2012. godini.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.