FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
nije mi ih zao:
1. jer su nam oteli igrace 1946 godine prilikom njihovog formiranja
2. nije mi ih zao jer kad su osvojili titulu, zeljo im je u tome pomogao pobjedivsi zvjezdu(ja mislim njih)
3.jer su napali invalide i bacili suzavac na jug tokom proslave titule
4. jer u se radovali nasoj nesreci, ispadanju u polufinalu kupa uefa( NJIHOV NAJVECI USPJEH )
5. jer se raduju nasim porazima od liteksa i hapoela, a zaboravljaju svoje poreze od besiktasa i dr.
6. jer su vrijedjali ivicu i amara osima
7. jer je njihov predsjednik javno nazvao navijace zeljeznicara ciganima
8. jer su bojkotovali derbi zbog stadiona a oni vlastitog nemaju
9. jer ima milion kretena na ovom forumu
10. jer je safet susic selektor debilcina koji nije pozvao zebu majstora za sve one sto ih je zva ...
ima jos ovoga ali to je ukratko
DABOGDA IM SE ZA TRAG NEZNALO
2. nije mi ih zao jer kad su osvojili titulu, zeljo im je u tome pomogao pobjedivsi zvjezdu(ja mislim njih)
4. jer u se radovali nasoj nesreci, ispadanju u polufinalu kupa uefa( NJIHOV NAJVECI USPJEH )
5. jer se raduju nasim porazima od liteksa i hapoela, a zaboravljaju svoje poreze od besiktasa i dr.
10. jer je safet susic selektor debilcina koji nije pozvao zebu majstora za sve one sto ih je zva ...
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
potpuno se slažem. svakom pravom željovcu je jedan od glavnih ciljeva nestanak torpeda i sramotno nošenje imena našeg grada. zamislite da kao što cijela dalmacija navija za hajduk tako da i mi svi u sarajevu što je normalno i prirodno navijamo za jedan i jedini voljeni klubtm87gigo je napisao/la:nije mi ih zao:
FKŽ !
x ko trokatnica....jos da dodam i Dialibutm87gigo je napisao/la:nije mi ih zao:
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Sehic,Stanic,Radovanovic...hmmmmm...bice problema oko produzavanja novih ugovora sasvim sigurno,a na kraju sezone bice puno igraca koji ce biti slobodni...ova pauza se mora iskoristiti za razgovore sa igracima i Amar mora pokusati bar vecinu da potpise...sumnjam da ce Stanic i Radovanovic sada otici,po meni je moguce da Sehic ode,ako dodje ponuda i Amar isposluje dobro obestecenje...svakako bi bilo dobro vec sada razmisliti o nekom pojacanju,cisto da ekipa ostane u kontinuitetu,a ne da nam ode na kraju sezone dosta igraca,pa onda sve ponovo...koliko znam Markovic,Vasilic,Visca,Zeba,E.Colic i jos nekoliko igraca imaju cvrste ugovore,a ostali zavrsavaju sa ugovorima poslije sezone...mora se puno posla uraditi do tada...vjerujem da su u klubu svjesni toga i da nece prepustiti slucaju da rjesavaju probleme mjesec prije kraja tih ugovora
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
pile87 je napisao/la:Mi ne bi trebali takvi biti, da svrsavamo na to da je nekom lose zna se ko je nosao trans nek komsiji crkne krava u pricipu nama ce biti bolje samo ako se zabavimo sami sobom a to sto je njima frka ne znaci da je nama ista bolje...nikad_izvini je napisao/la:Poslušajte ljudi. Jel čujete nešto. Ja čujem da neko izdiše. Bljakić je prorok, lijepo je čovjek rekao da ćemo im gledati u pete. Zaboravio je da spomene u kojem položaju![]()
Kažu, kakve veze ima sa Željom. Ima veze. Došlo je vrijeme naplate. Ja bi im uzeo par igrača, taman da našim vodu nose i skupljaju lopte. Da zatvorimo krug.
I to sto im zelis vratiti za podjebavanje od zadnjih par godina zaboravi

staaarinavijac je napisao/la:generalno ,ne treba se nicijoj muci nasladjivati ...najgore je kad se neko sam o svom jadu zabavi ...
tesko da ce se Sarajevo raspasti , ne vjerujem da bi politika ili kanton to dozvolili , makar sarajevo tavorilo godinama u nizem rangu
ako nista drugo dobro je da nas grad ima derbije kao London, Madrid , Minhen ,itd.
nego pustimo mi druge i gledajmo kako da se mi konacno oporavimo i izdignemo na visi (evropski ) nivo
tm87gigo je napisao/la:nije mi ih zao:

Virtu4l je napisao/la:
Što posiješ - to požanješ?
pile87 je napisao/la:
Ma ne radi toga, nismo mi ni u pribliznoj situaciji cak i kada je bilo najgore, ovi su ovo zataskavali do kad su mogli i to je dovelo do jos gore situacije al sa ljudskog i moralnog aspekta mi ne bi smjeli biti onakvi kakvi su oni bili kad je kod nas bila frka...
Njima njihovo nama nase ...
Na dostojanstvo pozivam !nikad_izvini je napisao/la:Još nešto da napomene. Slažem se, treba da napredujemo. Pomažem klubu koliko mogu. Barem sam dva "derbi" navijača natjerao da dolaze na utakmice Želje nakon Hapoela. Ubio sam ih pričom. I bilo je efekta. Jedan je baš postao zaluđenNamjerno nisam kupio godišnju kartu, dajem svaki put petaka i nije mi žao. Idem na gostovanja. AKo bude jooš prilika, tu sam, sigurno. Za klub, za Želju ;
Kada bih birao između Željinog boljitka i propadanja njanja, uvijek bih izabrao Željin boljitak. Ovo što se trenutno dešava, dođe čisto kao šlag na tortu![]()
Svi mi isto mislimo Želji. Komšije su tu "samo dodatak"![]()

Sve prolazi, Željo ostaje.
Njima njihovo!
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- nikad_izvini
- Kontakt:
Upravo tako. Veoma bitna stvar. Amar je to obećao i rekao da se više neće ponavljati slučajevi ala Cocalić i Kerla. Bio sam malo ljut kada je Kerla otišao džaba, al ****, šta ćeš. Papak i malo peha što se tiče ozljeda u odbrani(Bogičević) + Mešić je totalno ispao iz forme a Vasilić je bio nespreman.boccaccio je napisao/la:Sehic,Stanic,Radovanovic...hmmmmm...bice problema oko produzavanja novih ugovora sasvim sigurno,a na kraju sezone bice puno igraca koji ce biti slobodni...ova pauza se mora iskoristiti za razgovore sa igracima i Amar mora pokusati bar vecinu da potpise...sumnjam da ce Stanic i Radovanovic sada otici,po meni je moguce da Sehic ode,ako dodje ponuda i Amar isposluje dobro obestecenje...svakako bi bilo dobro vec sada razmisliti o nekom pojacanju,cisto da ekipa ostane u kontinuitetu,a ne da nam ode na kraju sezone dosta igraca,pa onda sve ponovo...koliko znam Markovic,Vasilic,Visca,Zeba,E.Colic i jos nekoliko igraca imaju cvrste ugovore,a ostali zavrsavaju sa ugovorima poslije sezone...mora se puno posla uraditi do tada...vjerujem da su u klubu svjesni toga i da nece prepustiti slucaju da rjesavaju probleme mjesec prije kraja tih ugovora
Iskreno, ako ističu ugovori Staniću, Radovanoviću i Šehiću, kao i svim ostalim igračima, na kraju sezone, treba sjesti, popričati sa ljudima, ponuditi nove ugovore ili ih pustiti uz neko obeštećenje. Realno, Karić je dobra zamjena za Šehu. Šeha ako hoće da ide ne treba mu praviti probleme. Svaka čast momku. Jedan od rijetkih sam koji ga je branio od početka

Odlazak Radovanovića i Stanića, po meni, nije neka pljačka. Ako možemo nešto da uzmemo za njih. Sretno. Imaju mahanje od mene

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Ja bih sad potpis'o da ostanemo bez Stane i Sehe uz kvalitetno obestecenje,samo Mirkeca ne diraj,to je nas Gareth Bale
.
Svidja mi se kako razmisljaju Stana i Seha nije im cilj otici bez obzira na sve,razmisljaju kako ce klub proci,a ne kao neki picici (Kerla,Coca)koji gledaju samo sebe i zaboli ih racku za nas.
Ove sezone me toliko me nervirao Stanic,uhhhh kad se sjetim sta mu je radio Puric
.Sve stoji da nije njegova pozicija ali brate sto je previse-previse.
Ali opet kad se sjetim kad je sa suzama u ocima u Banjaluci,napustio teren i da mu je toliko bilo krivo da je momak zaplako.To je za mene veliko.Momak igra srcem za Zelju i ja to postujem.
Veliki respect od mene za Stanica i Sehica

Svidja mi se kako razmisljaju Stana i Seha nije im cilj otici bez obzira na sve,razmisljaju kako ce klub proci,a ne kao neki picici (Kerla,Coca)koji gledaju samo sebe i zaboli ih racku za nas.
Ove sezone me toliko me nervirao Stanic,uhhhh kad se sjetim sta mu je radio Puric

Ali opet kad se sjetim kad je sa suzama u ocima u Banjaluci,napustio teren i da mu je toliko bilo krivo da je momak zaplako.To je za mene veliko.Momak igra srcem za Zelju i ja to postujem.
Veliki respect od mene za Stanica i Sehica

1921-2011
- nikad_izvini
- Kontakt:
Khm, ovaj, zvali su ga da se vrati u BL. Možda je zbog toga zaplakao 

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Nije brate zbog toga.Raja ga je pocla prozivati da je lose odigrao,on je vec bio na putu u svlacionicu.I onda ga je Cuki doveo do nas,a njmu u oci pune suza,tacnije placenikad_izvini je napisao/la:Khm, ovaj, zvali su ga da se vrati u BL. Možda je zbog toga zaplakao

1921-2011
- nikad_izvini
- Kontakt:
Znam, šalim se. Dobar je Stana iako je pitar 

A onaj go' protiv Rudara P. ? 

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Zato kolega govori da je dobar,zbog gola
Yebote uvalis golcinu i rahatlokum,otimaju se za tebe
Do duse mi smo mu pomogli uveliko,glasali smo k'o ludi

Yebote uvalis golcinu i rahatlokum,otimaju se za tebe

Do duse mi smo mu pomogli uveliko,glasali smo k'o ludi

1921-2011
Ma ne zna ni on šta je.Cas navija za Sarajevo(otac i pocetak),pa za Slaviju,pa za Zelju....Neka se lik vise odluci gdje ce i sta cenikad_izvini je napisao/la:Znam, šalim se. Dobar je Stana iako je pitar

' се $ $, ? се % " ' $ " не ' $. " ?
- Popović Lazar
- Kontakt:
Na temi malenih

burek pita je napisao/la:meni samo nije jasno odakle zelji 40 miliona pa hoce da prave stadion a mi nemozemo da skontamo 4 miliona da vratimo dugove...valjda ce ovo izaci na dobro

Hajde lazare,hajde Lazare..
Vidis bolan da je odlucio
Pa sta ako je dizao 3 prsta? Nije u nasem dresu.Lik je Srbin.Kada vas Arsenijevic dize 3 prsta i to na tekmi protiv Sirokog,to je ok.

1921-2011
-
- Kontakt:
Daj ba nađi mi jedan jedini dokaz gdje je ŽELJO izgubio 20 : 1 od Slavije.... nemoj pričati gluposti !!Ronaldo_7 je napisao/la:Slavija-Zeljeznicar imali su u svojoj istoriji 41 duel, evo ti samo nekih od rezultata - prvi duel 11.10.1924. Slavija-Zeljo 4-1, strijelci Lucic 2, Krezic 1, Vidovic 1 za Slaviju, a Osim za Zelju. 27.10.1925. Slavija pobjedjuje 7-0. Zatim, 7-1 naravno za Slaviju 1926. Npr. zanimljivi rezultati su bili pobjede Slavije 18.03.1928 6-0, 09.12.1928. 8-0, 24.03.1929. 4-0, 09.02.1930. 7-0, 09.03.1930 7-0, 22.03.1931. 5-0, 17.04.1932. 3-0, a onda ludilo 08.12.1932. 20-1 vjerovao ili ne, a onda jos ludje 06.02.1933. 15-0

NEMAM REZERVNU ZEMLJU NEMAM 2 KLUBA OVO JE MOJA ZEMLJA ŽELJO JE MOJA LJUBAV!
-
- Kontakt:
...jao,razloga...hihihihihitm87gigo je napisao/la:nije mi ih zao:

MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
Ma pustite hrenovke da se pozabave sa svojim jadom, ovi sto ih ja znam bjeze na kilometar kad im pomenem stecaj
nisu vise ni interesantni za zajebancije, dođe mi da ih žalim.
Ne treba se spuštati na njihov malograđanski nivo, kao sto su oni to likovali i naslađivali se našim mukama godinama a sad im se sve vrati i to sa kamatama.Neka sad ganjaju Blekica i co koji su ih napravili provklasnim glupanima.
Što se tice Stanica, taj momak je nenormalno oscilira, ne samo ove polusezone vec i prosle godine. Razumijem da je igrao na nekim neprirodnim pozicijama za njega, ali da izgleda kao totalni amater i pocetnik to mi nije jasno.
Šehi nemam šta reci drugo osim Svaka cast majstore za sve
jest imao prenosa, jest znao povuci zivac malo je reci ali je momak željovac u krvi 101% u to sam se uvjerio.
Neko je odlicno napisao za Mešića da je totalno pao u formi...fakat sta se desava sa Mešom
prošle godine jedan od najboljih ,najspremnijih i najstandardnijih- ove godine neprepoznatljiv. Opet smatram da je Mesic nas najbolji i najkomletniji stoper (sad nakon odlaska Kerle) ali mora podici formu jer vrlo lako moze izgubiti mjesto u prvih 11...Gancev,Vasilic i Bogicevic opasno prijete i stvaraju jaku konkurenciju sto je za svaku pohvalu.
O Jamaku se vec pisalo i on bi trebao pojacati vezni red, samo ne znam u kakvoj je formi i jeli se odrekao svojih omiljenih poroka, ispijanja piva do 3 navece.
Napad...tu smo ko Barsa
iako imamo 4 napadaca (Lazo,Pehilj,Nikolic i Baljic) niko od njih ne daje golove
to je cinjenica i to treba ili popraviti realizaciji ili dovoditi druge...patili smo se sa realizacijom ,pogotovu na gostovanjima i tako prosuli nekoliko bodova koje smo objektivno mogli i trebali donijeti.

Ne treba se spuštati na njihov malograđanski nivo, kao sto su oni to likovali i naslađivali se našim mukama godinama a sad im se sve vrati i to sa kamatama.Neka sad ganjaju Blekica i co koji su ih napravili provklasnim glupanima.
Što se tice Stanica, taj momak je nenormalno oscilira, ne samo ove polusezone vec i prosle godine. Razumijem da je igrao na nekim neprirodnim pozicijama za njega, ali da izgleda kao totalni amater i pocetnik to mi nije jasno.
Šehi nemam šta reci drugo osim Svaka cast majstore za sve

Neko je odlicno napisao za Mešića da je totalno pao u formi...fakat sta se desava sa Mešom

O Jamaku se vec pisalo i on bi trebao pojacati vezni red, samo ne znam u kakvoj je formi i jeli se odrekao svojih omiljenih poroka, ispijanja piva do 3 navece.
Napad...tu smo ko Barsa

Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, Hrasno15 i 22 gosta.