FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
@Vanja8 ako ima dozvolu od kluba to je vec druga stvar
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Pa ja, mozda bude neki kvalitetan igrac za nas. Oni imaju odlicne uslove i terene. I dobra promocija kluba jer ima nasih puno u SAD-u.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 29 jul 2020, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
Ja sam napomenuo da bi tužio samo ako možemo izvući finansijsku korist, u suprotnom nista.Vanja8 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 12:48Ne shvatam zasto tužiti...?
Covjek navija za nas klub, nastupa u nekoj tamo nevažnoj ligi...
Sto se mene tice, neka nas malo promoviraju i na ovaj nacin...
Što se tice međunarodnog intelektualnog vlasništva po pitanju zaštite ovakvih stvari svakako mislim da zakonski nemamo pravo na tužbu, jer se intelektualno vlasništvo nakon registracije i zastite u vlastitoj državi mora zaštititi i u svakoj pojedinačnoj zemlji potpisnici madridskog sporazuma u vezi sa ovom oblasti, ali nisam siguran.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Istina, da nam je opet Jahica ili Tucakovica

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- feniksptica
- Kontakt:
Ima jedan Jahic kazu, mali dobar pravo.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Izvini, nisam upratio da si ranije pisao o tome. Danas sam dobio potvrdu od N.U. vjećnika koji će glasati da nam se tivra stadion. Ako ne slaže.MortemHz je napisao/la: ↑29 jul 2020, 10:40Da, to sam ja prije pisao. Stadion Koševo je pripadao nama nekih 25 godina. Najviše je to promijenjeno radi olimpijade.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑29 jul 2020, 08:54Dabas sam saznao da je stadion Koševo od 1955-1979, pripadao SD Sarajevo. Dekretom, a zbog potreba OI i izgradnje ZElene TRAnsferzale, predat je na upravljanje gradu.
I sad kao Hajvandžić nama nešto daje na korištenje?!?!?! Yebemlimu sve do majmuna!!!
U pravu si, ali budi siguran da je covjek kontaktira klub i vjerujem da nisu imali nista protiv toga...Haver ! je napisao/la: ↑29 jul 2020, 12:59Ja sam napomenuo da bi tužio samo ako možemo izvući finansijsku korist, u suprotnom nista.
Što se tice međunarodnog intelektualnog vlasništva po pitanju zaštite ovakvih stvari svakako mislim da zakonski nemamo pravo na tužbu, jer se intelektualno vlasništvo nakon registracije i zastite u vlastitoj državi mora zaštititi i u svakoj pojedinačnoj zemlji potpisnici madridskog sporazuma u vezi sa ovom oblasti, ali nisam siguran.
Mi treba da budemo ponosni da je neki klub napravio grb po uzoru na nas...
Shodno da se radi o nasem covjeku, mi možemo samo profitirati u buducnosti od ovog kluba
https://en.wikipedia.org/wiki/FC_Bordo_Saint_Louis

Ja kolko znam da ima i ovaj klub FC Bordo u St. Louis-u, osnovan 2013, ne znam sad jel jos aktivan, a izgleda da jest

Ja kolko znam da ima i ovaj klub FC Bordo u St. Louis-u, osnovan 2013, ne znam sad jel jos aktivan, a izgleda da jest
Ima li iko da je napravio ligu za novi Fantasy da uđem, valjda neće biti grešaka kao sa transferima 

,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
filijale u USA
Neka, to su naši ljudi, koji vole FKS i ovo ujedno može biti promocija i našeg kluba!

- LegendKiller
- Kontakt:
ne moraš baš u svakoj pojedinačnoj zemlji izvršiti registraciju. Madridski sporazum funkcioniše na naćin da posle domaće registracije podnosiš međunarodnu prijavu i u prijavi navodiš u kojem zemljama želiš zaštitu. Prijava se podnosi domaćem organu a evidenciju međunarodno zaštićenih žigova vodi WIPO. Slićan sisitem postoji i u ukvoru EU.Haver ! je napisao/la: ↑29 jul 2020, 12:59Ja sam napomenuo da bi tužio samo ako možemo izvući finansijsku korist, u suprotnom nista.
Kada je u pitanju finansijska korist, pitanje je da li smo i koju materijalnu štetu pretrpjeli. Da li je taj lik zaradio nešto koristeći naš grb ili grb koji upućuje na naš grb. To ni bila neka materijala šteta na koju bi imali prvo (mada trentni ne vidim da smo bil kakvu štetu pretrpjeli). Da bi imali pravo na neku nematerijalnu štetu,naš znak bi trebao imati status "čuvenog znaka", a od toga smo daleko.
Ma to su vise udruženja gradjana koji formiraju klub radi promocije djece koja vole igrati lopte, a ne gadjati se , kao sto izet kaže,bezbolnim palicama...
I sad ti tužis, kao ukrali mi grb, a ljudi se takmice u nekoj f amaterskoj ligi...
E svasta...
I sad ti tužis, kao ukrali mi grb, a ljudi se takmice u nekoj f amaterskoj ligi...
E svasta...
Ušao si automatski u ligu sa ljudima koji si izabrali FK Sarajevo za omilljeni klub,i automatski si ubacen u ovu globalnu tu su i nagrade ove.Dovoljno
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ne mora imati oznaku "čuvenog", jer najveca uljna kompanija na svijetu je dozivjela fijasko jer je "ukrala" logo firme koja cini mi se ima jednu malo vecu halu od garaže...LegendKiller je napisao/la: ↑29 jul 2020, 13:21ne moraš baš u svakoj pojedinačnoj zemlji izvršiti registraciju. Madridski sporazum funkcioniše na naćin da posle domaće registracije podnosiš međunarodnu prijavu i u prijavi navodiš u kojem zemljama želiš zaštitu. Prijava se podnosi domaćem organu a evidenciju međunarodno zaštićenih žigova vodi WIPO. Slićan sisitem postoji i u ukvoru EU.Haver ! je napisao/la: ↑29 jul 2020, 12:59Ja sam napomenuo da bi tužio samo ako možemo izvući finansijsku korist, u suprotnom nista.
Kada je u pitanju finansijska korist, pitanje je da li smo i koju materijalnu štetu pretrpjeli. Da li je taj lik zaradio nešto koristeći naš grb ili grb koji upućuje na naš grb. To ni bila neka materijala šteta na koju bi imali prvo (mada trentni ne vidim da smo bil kakvu štetu pretrpjeli). Da bi imali pravo na neku nematerijalnu štetu,naš znak bi trebao imati status "čuvenog znaka", a od toga smo daleko.
Ljudi su tužili, odbili van sudsku nagodbu , uzeli milione, a Texaco je brodolom na tržistu dozivio jer je njegov brend ostao vezan za "ukradeni" logo...
- LegendKiller
- Kontakt:
Tu nije bilo pitanje čuvenog žiga, već obične krađe loga, ljudi dobili naknadu za proizrokovanu materijalnu štetu, uz naravno vječnu etiketu "kraditelja loga". Čuvni žig ima posebnu zaštitu, bez obzira na njegov status registracije kod WIPO.Vanja8 je napisao/la: ↑29 jul 2020, 13:29
Ne mora imati oznaku "čuvenog", jer najveca uljna kompanija na svijetu je dozivjela fijasko jer je "ukrala" logo firme koja cini mi se ima jednu malo vecu halu od garaže...
Ljudi su tužili, odbili van sudsku nagodbu , uzeli milione, a Texaco je brodolom na tržistu dozivio jer je njegov brend ostao vezan za "ukradeni" logo...
Helem nejse da ne opterečujemo ljudi teorijom zato sam i napisao "daleko smo mi od toga".
Jel kraj sjednice
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.