San Antonio Spurs

Mig_Mig
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Mig_Mig » 23 jul 2020, 23:13

Solidan poraz. Raduje roster.
Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 jul 2020, 23:19

Ono sto se moze izvuci iz ove trening utakmice je bukvalno sve sto smo znali i do sada.

Pozitivno je startna petorka i cinjenica da se jasno vidi da je svaki mladi igrac bio dobar u onoj ulozi koja mu je dodijeljena.Prvenstveno tu mislim na Murraya, Whitea, Walkera, Johnsona i Poeltla od ovih sto su igrali malo vise minuta.Sa njima se dobro uklopio i DDR, ali se tu javlja problem usage-a. Kad on igra s njima, DJ pocne forsirati kad dobije loptu, White bude jos stidljiviji, a Lonnie je pretvoren u Bowena.

Ovi ostali "veterani" (Forbes, Gay, Belinelli) go ku.rac.Nicemu ne sluze, osim sto se pocnu ispucavati cim imaju loptu u rukama.Za Lylesa i LMAa od ranije znamo da nece igrati, a veceras nije igrao ni Mills.

I jos nesto,mislim da Eubanks i Metu ubuduce mogu sluziti samo kao "tijela" za treniranje.Uzasno je gledati kako ta 2 momka imaju svu atletiku svijeta, a nemaju osnovne fundamente.Jedno je kad se vidi da imas problema sa tajmingom, sutem i sl. od neigranja i nemanja minuta, ali je sasvim drugo kad igras na pozicijama visokih igraca i ne znas se postavljati defanzivno.Na mapi ih nema i uvijek su van pozicije.I tu nije kraj, defanzivni skok im je misaona imenica.Tu se sva prica zavrsava oko neke njihove NBA karijere.Bukvalno su to nedostaci koji isplivaju svaki put kad su igrali u ove 2 godine.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 jul 2020, 23:43

The young 4 today:

Lonnie: 14 pts 3 boards 2 assists on 5/10 in 24 min.

Derrick: 11 pts 5 assists 1 steal 1 block on 4/7 in 20 min.

DJ: 13 pts 4 assists 3 boards on 6/12 in 18 min

Keldon: 11 pts 5 boards on 3/6 in 18 min.

Derrick and Yak led the team in +/-.

I da, zaboravih jos jednom napisati. Ocajno, ali ocajno nam treba jak defanzivni SF/PF igrac sa drafta.I mora biti preko 2m.Ovo je pod muss, a jedini izuzetak od toga je da nam nekako u ruke "padnu" Avdija ili Toppin.
To je takav nedostatak da se to ne moze vise opisati.Giannis se danas bukvalno poigravao sa nama.Mislim da se nije ni oznojio.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 24 jul 2020, 00:35

NEZALAGANJE je napisao/la:
23 jul 2020, 23:19
I jos nesto,mislim da Eubanks i Metu ubuduce mogu sluziti samo kao "tijela" za treniranje.Uzasno je gledati kako ta 2 momka imaju svu atletiku svijeta, a nemaju osnovne fundamente.Jedno je kad se vidi da imas problema sa tajmingom, sutem i sl. od neigranja i nemanja minuta, ali je sasvim drugo kad igras na pozicijama visokih igraca i ne znas se postavljati defanzivno.Na mapi ih nema i uvijek su van pozicije.I tu nije kraj, defanzivni skok im je misaona imenica.Tu se sva prica zavrsava oko neke njihove NBA karijere.Bukvalno su to nedostaci koji isplivaju svaki put kad su igrali u ove 2 godine.
Nemoj nam Eubanksa dirati, večeras je imao najbrutalnije zakucavanje u istoriji Spursa, lažni grk umalo nije pogino.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 jul 2020, 09:23

kemo10 je napisao/la:
24 jul 2020, 00:35
23 jul 2020, 23:19
Nemoj nam Eubanksa dirati, večeras je imao najbrutalnije zakucavanje u istoriji Spursa, lažni grk umalo nije pogino.
Istina, ono je bilo strasno.Napad nije toliki problem, znaju i on i Metu tu ponesto, ali odbrana im je apsolutna katastrofa, a ja sam "alergican" na losu odbranu.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 24 jul 2020, 12:26

Sinoc malo pogledam drugo poluvrijeme i taman upalim kad je pocela serija Bucksa, i koliko lakih poena je dozvoljeno najčešće kroz PnR, obrana suplja pogotovo dvojac koje je kolega @Nez spomenuo. Svidja mi se startna petorka koja je sinoc izvedena ali ovaj turnir bi trebao sluziti samo za pripremu mladih igraca, jer puno fali LMA da bi se na nesto ozbiljnije islo, od visokih imamo jedino Poetla i to je to. Nadam se da ce Pop nastavit sa istom petorkom odnosno White i Dejounte naprijed a Poetl pod kosem.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jul 2020, 01:20

Jos jedan poraz, ali to zaista nije ni bitno u ovom trenutku.

Ono sto je bitno je da je pocela ista startna petorka kao protiv MIL i da polako pocinju razvijati hemiju.Nije lako bukvalno na kraju sezone poceti igrati mlade momke i ocekivati nesto spektakularno, iako se pomak vidi.Defanzivni potencijal je tu, ali komunikacija mora doci na svoje.Takodje, nekako smo na perimetru "too jumpy", ali doce i to vremenom.Mladi igraci ponovo jako dobri veceras.Ja bih istakao Johnsona( o ovim ostalim mladim cesto pisem) koji je zaista i dobar u odbrani,a u napadu je odlican na ulazu.Apsorbira kontakt bolje nego iko u nasem timu(izuzev DDRa) i bas jako zavrsava na obrucu.I sut sve bolje izgleda. :clap: :clap:

Mills opet nije igrao, a veterani su uglavnom, kad su mladi u igri sa njima, gledali da budu "pomocno osoblje".Posebno DDR u startnoj petorci.E kad toga nije bilo pred kraj 3/4 i cijelu 4/4 onda je uslijedio sou Belinellia i Forbesa od kojeg mi se vise povraca.Uzasna odbrana i ispucavanje do bola uz mnostvo izgubljenih lopti.Kad bi neko neupucen samo pogledao statistiku, pomislio bi da su bili medju boljim igracima veceras.Medjutim, kosarka je mnogo kompleksnija igra od gledanja da se lopta samo probaci kroz obruc.

Moram reci i da me Eubanks malo i dementovao vecerasnjom predstavom.Mislim da je po prvi put, otkako je kod nas, veceras gotovo uvijek bio na mjestu defanzivno, borio se za svaki skok i sve je to nagradjeno dobrom tekmom za njega.Vidicemo da li je konacno nesto skontao ili je ovo bio samo izuzetak!?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 jul 2020, 21:41

Pop says Spurs are "really high" on Keldon Johson: "They still have mustangs out West?...He’s one of those kind of guys. He’s kind of wild and very energetic, very aggressive, takes no prisoners, sticks his nose in. Likes contact. He’s a very competitive individual." :ljepota: :ljepota: :ljepota:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 28 jul 2020, 22:23

Cim vidim Marca izgubim apetit odma za gledanje, em sto nemoze nikog branit ali zato nemoze nista ni da ubaci.
Nije mi jasno zasto Mills ne igra!?
Being second is to be the first of the ones who lose.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 jul 2020, 22:50

Nisam dugo gledao spurse, i evo sad sam pogledao dvije za redom, sta se desava sa DDR, lik je neprepoznatljiv?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2020, 00:05

Tracy3McGrady je napisao/la:
28 jul 2020, 22:50
Nisam dugo gledao spurse, i evo sad sam pogledao dvije za redom, sta se desava sa DDR, lik je neprepoznatljiv?
Prilicno dobra tekma za njega, ali je cilj SA u ovom balonu da mladi igraci budu fokus u napadu.To je i Pop izjavio i DDR se tome podredio.

@Kugla Cuvaju ga.Tako rece Pop.Nema potrebe da igra, a ime i neke bolove.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2020, 00:07

Jako dobra tekma veceras.Iz tekme u tekmu se vidi pomak.To je ono sto zelimo svi gledati. Keldon opet odlican.
Da nema DDRa, siguran sam da bi on startao sa Murrayem, Whiteom, Lonniem i Poeltlom.

To je ta mladost.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 jul 2020, 00:29

29 jul 2020, 00:05
Prilicno dobra tekma za njega, ali je cilj SA u ovom balonu da mladi igraci budu fokus u napadu.To je i Pop izjavio i DDR se tome podredio.

Ma kraju možda i jeste, ali kad sam pisao post bio je nezainteresiran za napad, a i prošli je bio isti. Ne preuzima odgovornost već se utopio a kao bi trebao biti glavni igrač.

Ovaj mali johnson izgleda dobro, sviđa mi se. White takođe treba da igra 30+ minuta iako večeras nije bio suterski raspoložen. Sve u svemu imate finu ekipu, imam osjećaj da bi vam Juka bas legao, bili bi najjača odbrambena ekipa.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2020, 00:46

29 jul 2020, 00:29
29 jul 2020, 00:05

Ma kraju možda i jeste, ali kad sam pisao post bio je nezainteresiran za napad, a i prošli je bio isti. Ne preuzima odgovornost već se utopio a kao bi trebao biti glavni igrač.

Ovaj mali johnson izgleda dobro, sviđa mi se. White takođe treba da igra 30+ minuta iako večeras nije bio suterski raspoložen. Sve u svemu imate finu ekipu, imam osjećaj da bi vam Juka bas legao, bili bi najjača odbrambena ekipa.
DDR i treba sto manje da radi.Ocekujemo da ode na kraju sezone.Nadam se da i on sam to vidi.LMA je i dalje najbolji igrac i lider ove ekipe.Vidi se da nedostaje.Defanzivni potencijal je tu, ali treba to uigrati,a i fali jak odbrambeni SF/PF igrac.To stalno pominjem.Tad ce ekipa imati kapacitet za najbolju odbranu lige.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jul 2020, 10:04

E **** ,Ako je Aldridge i dalje najbolji igrac,onda ne znam sta Demar radi Ove godine :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2020, 10:20

lumani je napisao/la:
29 jul 2020, 10:04
E **** ,Ako je Aldridge i dalje najbolji igrac,onda ne znam sta Demar radi Ove godine :mrgreen:
Ofanzivno, DDR ima bolju sezonu, ali LMA igra u oba pravca za razliku od njega.l i zna se ko je vodja ekipe.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jul 2020, 10:35

29 jul 2020, 10:20
lumani je napisao/la:
Ofanzivno, DDR ima bolju sezonu, ali LMA igra u oba pravca za razliku od njega.l i zna se ko je vodja ekipe.
A sta ce LMA naredne sezone :?: pa on se vec sada jedva krece,ja Mislim da je 40%izgubio na brzini.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2020, 10:47

lumani je napisao/la:
29 jul 2020, 10:35
29 jul 2020, 10:20
lumani je napisao/la:
A sta ce LMA naredne sezone :?: pa on se vec sada jedva krece,ja Mislim da je 40%izgubio na brzini.
Ne bih se bas slozio s tom konstatacijom.Ne vidim da mu je kretnja bas toliko opala, a na C je i dalje talentovaniji od 70% lige.Uostalom, niko i ne zna sta ce SA uraditi u ovoj off sezoni, tako da je svako predvidjanje nezahvalno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jul 2020, 10:48

Starters (Murray-Lonnie-White-DeRozan-Poeltl) for the Spurs in 3 scrimmage games:

Outscored by Bucks 62-54

Then,

*Outscored Nets starters 62-61
*Outscored Pacers starters 57-52

Small sample size, but still something to watch in the 8 seeding games

Svakako da je mali uzorak, svakako da su totalno nebitne tekme, ali ipak lijepa indicija petorke koja u sezoni nije imala ni minutu zajedno na parketu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jul 2020, 14:06

Ne znam ,meni djeluje kao da ne moze vise zakucati :!:

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.