" ' $ у $, јасно је на % се $.. .($, $)
" " то % " " ? " " $ у $ & $ & " ? " ", " " $ $ ?... " " то % ' $ за % "Ђура "" $, % "? "" ", % "Петар " %" ", % "Озрен" $ ?, % "$ $" ", % "Петар "" "...
" " "... ' ' / о "... Важно је " /.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Naravno da smo dobili nesto tj razbijene su iluzije o HercegBosni na velikom i nama veoma bitnom prostoru. Pa porazi u SB su i natjerali Tudjmana na kapitulaciju i ukidanje ErcegBosne u Vashingtonu 1994. I naravno nemogucnost da ovladaju Mostarom posto je Armija drzala 70% opstine tokom sukoba iako je 1993 pola Dalmacije tako reci napadalo tamo. HDZ i HVO bi uvjek tezili da su oni dominantni u srednjoj i bosnjaci bi bili tu kao u nekoj banovini sporedna licnost, danas bi imao vjerovatno i treci. Ako izuzmemo 93 bosnjaci i hrvati su na istoj strani bili i ostali tj protiv ruskog utjecaja na Balkanu i tako je i dan danas. Tu se koplja lome i sada da li ce ovaj prostor biti pro NATO ili pro Rusija/Kina. Pa hrvati su svoj "tisucljetni san" ostarivali samo uz pomoc bosnjaka tj i 1941 i 91, sami su slabo mogli oni ista historija to dokazuje. Sad pusti internetska prdenja frustriranih Ante i Mate iz Gruda kao i nekih bosnjaka oni su nebitni tu i ne pitaju se nista, nema nista od fantaziranja krscanstvo protiv islama nego Nato VS Rusija/Kina.gruezi je napisao/la: ↑28 jul 2020, 01:56Ivo komsic je napisao jedan veliki clanak o ovom sukobu...nazalost sukob je vec bio poceo i krv je bila prolivena kad su bh hrvati skontali da je zapravo cilj da se stanovnistvo srednje bosne zamjeni za mostar...znaci kasno je bilo kad su skontali da vode bitku koju su unaprijed izgubili...naravno mi bosnjaci nismo ovom " pobjedom" nista dobili kao ni bh hrvati ...izdajnici poput praljka prlica muslimovica mujezinovica su zapravo bii srpski igraci koji su planski izazvali ovaj konflikt kako bi onemogucili da se bosnjaci i bh hrvati odbrane od velikosrpske agresije...bogu hvala pa su bar u posavini imali gram mozga u glavi...megatron2000 je napisao/la: ↑28 jul 2020, 00:06Gornji Vakuf me iznenadio pozitivno pa tamo je vec sve rjeseno, Jajce takodjer. A Franjo 93 slao tamo HV uzalud bezze momci iz Spilta ginuli. Inace je youtube je pun bojovnika iz srednje Bosne koji bjeze pred ArBiH. A bili se pohasili samo tako krajem 1992 te Bugojno je novi Rim, Travnik novi Vatikan te hoce ErcegBosnu u Kaknju, Fojnici, Varesu, Konjicu, Jablanici pa cak i u djelu Zenice stvarno suludo i onda se cude sto nestaju u Bosni gdje ih je bilo 5 vise neg u Hercegovini 1991. U Tuzli danas skoro isti broj umrlih hrvata i bosnjaka wtf![]()
Otkud ti to da ja zelim istrebljenje bilo koga? Ja zelim samo funkcionalniju BiH tj manje kantona i entiteta. Sada za koga ce ljudi navijati i kako ce se nacionalno pisati u Grudama il BL to nikog normalnog ne zanima. Pa danas pola jednog Beca navija za druge repke a ne austrijsku kada su kvalifikacije ili prvenstva..Vjeverica777 je napisao/la: ↑28 jul 2020, 09:46Ok eto ako kazes tako,a kakva je onda razlika njega i megatrona? Ovo su neki novi sto zele drzavu Bosnjaka ,hajmo istrijebiti sve one koji nisu Bosnjaci
То " не ".Ukriaga je napisao/la: ↑30 jul 2020, 11:45Donji Zabar i Pelagicevo ne mogu pokriti brojku od 79 prijavljenih iz izvora BHAS, tako da sve ove opcine gravitiraju ka Brckom.
U Maticnu knjigu umrlih se upisuju umrli van Brckog. Tako da prirodni prirastaj bi bio tu negdje. Ne mozes uzimati jedno metodu za maticnu knjigu rodjenih, a drugu za maticu knjigu umrlih.
Sta je tu depresivno?megatron2000 je napisao/la: ↑27 jul 2020, 22:57Ma ne zulja mene to licno nista ako izostavimo demografiju. Nego imam par rodjaka/prijatelja/poznanika i nasih a i stranaca koji su vec se priblizili i presisali 40-te i tako zive sami u stancicima kad ne rade drkaju i igraju videoigrice sa 45, vecinom samo poso, kuca ponekad uhvate nekog da odu na kafu il pivo i to je to. Svi nesto cekaju ili ocekivaju jednostavno previse od zivota previse gledanja holivudskih filmova i sanjarenja il sta vec, sta ja znam. Na zapadu je totalna katastrofa sto se tice toga i vecina danasnjih mladih tamo nece vjerovatno ni imati potomke. Depresivno do bola Bgmi jer nije isto kad si 25 i 35 recimo a kamoli 45 ljudi se sve vise izoluju i ako nisi stvorio sebi dom do tad stigne to sve vecina ljudi ne vide smisao zivota kada su sami u nekim godinama. Nego men se cini da bi ove danasnje mladje generacije najbolje prolazile da se moze ikako izaci il ozenit/udat i poseksat preko facebooka il instagramaJohnCleese je napisao/la: ↑25 jul 2020, 14:39Ne razumijem sta sad tu tebe zulja ili bilo kojeg drugog obicnog smrtnikamegatron2000 je napisao/la: ↑25 jul 2020, 01:01Zasto svi misle da ce bolja ekonomija poboljsat demografiju?? Pa danas najbogatiji narodi imaju najmanje djece i bukvalno izumiru. Recimo u jednoj Holandiji 50% muskraca i zena preko 30 god zive sami bez partnera kako oni vele i naravno djece. Ono sto treba je promjena mentaliteta i da mladi shvate da imaju nekakvu odgovornost i da je njihova **** duznost da prosire svoje gene pred Bogom i narodom. Sve nekakvi princevi i princeze koje cekaju da im babo i mati stvore uslove za zivot, da su tako genarcaije prije nas razmisljale i nebi niceg ni bilo danas.![]()
![]()
Narodi sa jakom naukom će biti sila u budućnostiBajramovic1999 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 19:34narodi sa jakom demografijom ce bit sila u buducnosti. Nema druge.
Doce **** moj... Dok god 95 posto ljudi na svijetu bude sanjalo da zivi na zapadu njemu kraj nema...uostalom sta je alternativa?DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑31 jul 2020, 21:29Rim je bio toliko jak i napredan ali svemu dođe kraj. Tako će i zapadu doći kraj.
Slažem se. Jedan patent dogura puno više nego 200 miliona gurbeta.kraljttbvb je napisao/la: ↑30 jul 2020, 21:04Narodi sa jakom naukom će biti sila u budućnostiBajramovic1999 je napisao/la: ↑30 jul 2020, 19:34narodi sa jakom demografijom ce bit sila u buducnosti. Nema druge.
Dzaba Indiji milijardu ljudi, kad ih npr. Izrael može u svemu prepišati...
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 20 gostiju.