FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 27 jul 2020, 00:59

MocMahale444 je napisao/la:
27 jul 2020, 00:58
Iskreno meni je za Zaima žao.
Ostao je Veselinovic da nam yebe zivce. Nema potrebe da je i Zajmovic ostao.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 27 jul 2020, 01:02

LjoZee je napisao/la:
27 jul 2020, 00:59
MocMahale444 je napisao/la:
27 jul 2020, 00:58
Iskreno meni je za Zaima žao.
Ostao je Veselinovic da nam yebe zivce. Nema potrebe da je i Zajmovic ostao.
:D :D
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 27 jul 2020, 01:05

LjoZee je napisao/la:
27 jul 2020, 00:27
braco je napisao/la:
27 jul 2020, 00:11
Hajmo malo da vidimo čisto igrački tj. da uporedimo ko ima najbolju ofanzivu lige na papiru. Ko je dobar, a ko manje dobar. Odbrane sam planirao odvojeno da poredimo. Dakle čisto kvalitetom, a ne ko kakav timski duh ima i slično.

Željo:

——-Lendrić——Juričić——-
——————-Štilić——————
———Alispahić—Bojo———-
————-Sadiković————
Sarajevo:

———-——-Ahtmetović————-
—Tatar—-Rahmanović—Fanimo
————Oremuš—Sušić————

Zrinjski:

————————Škrbić————-—-
—Todorović—Bilbija—Filipović
—————-Enin——Zlomislić——-
Borac:

——————-Lukić——————
—Ziljkić—Vranješ—Zakarić
————Danilović—Brtan——-

Velež:

———————-—Mulić——————-———
—Brandao—Vehabović—-Cvijanović
—————Radovac——Pršeš————

Tuzla City:

—————-—Ubiparip——————
—Džafić—Maksimović—-Nukić
——-Rustemović—Karjašević—

Široki Brijeg:

——————Angelov—————-
—Jović—--Pervan——Ćorić—
——-—-Marić—Stanić————
Vezni red je najznacajniji, oni stvaraju prilike napadacima. Ahmetovic, Ubiparip, Lendric igrali ligu, sve poznato. U 5 deka igraci, s tim da Ahmetovic po meni ima to nesta sto ova dvojica nemaju. Angelov iz Sirokog je odlican igrac, a isto to mislim i za naseg Juricica koji aBd ce se nadavati golova.

Veseli je kod nas zagarantovan u prvih 11.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 jul 2020, 01:32

Da ne citiram svakog posebno u vezi poređenja ekipa. Mislim da evo što se konkretno Veleža tiče biće nezgodna ekipa do pichke materine. Dobro je to Dudić pravo posložio, otkad ih je Dudić preuzeo samo smo mi i pitari uzeli više bodova od Veleža u ligi. Pressing, individualni kvalitet nekih igrača im daju nadu da se mogu boriti za europu. Za ovog Mulića ćemo vidjeti kakav je jer ga nismo imali priliku gledati ali svakako visina od 203 cm može biti opasnost. Krila nezgodna nema šta, od ranije je poznato da je Brandao najbolji im igrač ali i ovaj Cvijanović strašno igra ove pripreme što smo osjetili na svojoj koži. Moram priznati da mi se jako sviđa duo Radovac-Pršeš, mogu obojica defanzivo pokriti ali i obojica su odlični tehničari. Imam osjećaj da je taj tandem baš nekako po Amarovom ukusu.

Tuzla mi je skroz neposložena. Napustilo ih je dosta igrača kao što su Crnkić, Efendić, Sesar, Hadžanović, Arežina. Leković i uletilo je tu dosta nekih novih igrača u prvih 11 ali za sada se ne čine kao dobra ekipa. Od ovih što su u prvih 11 uletili Maksimović se još traži. Džafić koji je loš bio protiv nas ali eto sačekajmo, Karjašević bezveze igrač, Nukić opet vraćen na krilo ali on sem brzine nije neko ko će ti davati golove, Đerić onako. Badji nezgodan za čuvat ali i on rijetko poentira. Vojo jedina prava klasa. Mislio sam da će im Kulović biti prvi izbor na desnom krilu. Dženis i Ramić prosječni premijerligaški igrači. Plus novi trener za kojeg još nismo definitnvo utvrdili da li je prevara, ovaj mandat u TC će to pokazati. Puno, previše upitnika za sad kod njih. Još ga danas predsjednik javno proziva, loše za atmosferu. A i Nalić je nedavno javno svoje igrače prozivao da neki od njih nisu za PL nivo, što je jako loše. Bar mi znamo ove stvari iz našeg iskustva.

Od Širokog se iskreno i ne očekuje ništa previše, tako da oni samo mogu iznenadit. Imaju svoj mir, guraju mlade igrače, čak 22 igrača u rosteru iz njihovog omladinskog pogona. Njih je dosta "zajebao" povratak Veleža i Borca u ligu plus ulazak Tuzle City jer bez te tri ekipe oni su nekakvo uvijek imali "sigurno" to treće-četvrto mjesto. Sad bogami svako mora dobro guzicu oznojit za europu. Još je tu prije bio i Radnik u toj borbi za europu, ali nisu bile ove 3 ekipe koje sam naveo. Uglavnom kao i uvijek, Široki će biti tvrd orah. I trener im je domaći tako da poznaje klub i zna kako svako diše.

Zrinjski, vidjet ćemo. Odvratan fudbal su igrali prošle sezone, da ti oči krvare. Vratili su ove godine igrače koji su im donosili trofeje, plus Enin, Bekić, Arežina. Na papiru to izgleda fino pogotovo centralna linija Enin - Zlomislić, biće je teško probit. Problem bi im mogao biti špic. Kunić je loš igrač koji je jedina 2 gola prošle sezone dao nama kad smo izgubili u Mostaru 2-1 (znam, ni mene ne čudi naša qrčeva sreća). Škrbić je još nepoznanica mada se navodno ne radi o lošem igraču, ali vrijeme je pred njim da to dokaže. Sada je povrijeđen koliko znam, uglavnom teško je još šta reći. Imaju malog Mašića u napadu koji je dobar talenat ali ne znam zašto mu ne žele dati šansu. Iskreno još me Žižović nije uvjerio da li je pravi trener za klubove poput Zrinjskog ili je za manje poput Radnika. Prvo jer je premal uzorak utakmica u kojem je bio trener Zrinjskog, a drugo nije me ni u tim utakmicama što je vodio Zrinjski previše očarao. Ova sezona će pokazati koji su mu dometi.

Kod Borca je prvo upitan trener. Ne znam koliko je Jagodić trener za najviše ambicije koje Vico ima. Drugo, prvi špic će im biti Lukić. Pisao sam već o njemu, do sada ovo što je pokazivao u karijeri je vrlo dobro ali vidjet ćemo kako će snaći u elitnom rangu. To je nepoznanica. Brtana se sjećam iz sezone kad je Krupa ispala, čini mi se da je često davao golove, što je atipično za njegovu poziciju. Vranješ će opet uzimati najviše udaraca i imati će svu slobodu svijeta na terenu da radi šta hoće, ali može svašta kad ga krene. Baš sam njega posebno pratio tamo, šuta haman s centra, baš zna nekad frustrirajuće biti ali može mu se kad je lider tamo. Zakarić ako uhvati opet onu formu biće yeben. Ziljkić je ko naš Veseli, strašan dribler ali bez nekog posebnog učinka.

Pitare čekam malo veći uzorak utakmica pod Marinovićem da dam neki sud jer 3 utakmice je premalo za neku ocjenu. Mada ovako stvarno imaju kvalitetnu ofanzivu i zamjenu na svakoj poziciji. Ne moram posebno pisati o svakom igraču jer siguran sam da znate njihove kvalitete jer su ipak naše kone, kao i što njihovi navijači najbolje znaju naše kvalitete.

Ono kad ne možeš zaspat u ova doba, a moraš rano ustati, ne ostaje mi ništa drugo nego da serem po forumu sa kilometarskim postovima. :rol:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 27 jul 2020, 01:35

Braco kralju
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 jul 2020, 01:35

Braconi uhvatio zalet

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 jul 2020, 01:40

Ovo sam se potrudio jer Amar čita forum, ne bil' me konačno više zvao u taj stručni štab :rol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 jul 2020, 01:44

braco je napisao/la:
27 jul 2020, 01:40
Ovo sam se potrudio jer Amar čita forum, ne bil' me konačno više zvao u taj stručni štab :rol:
Hahahahahaha :rol:

Braconi, ide funkcija sportskog direktora i onog za video analizu.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 27 jul 2020, 07:46

braco je napisao/la:
27 jul 2020, 01:40
:clap: bravo braconi ,informacije koje ja imam Amar bi te doveo nego mu glupo radi Bekrica :rol: (ipak je milion uzeo preko njegovog racuna)

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 27 jul 2020, 08:14

Imao punomoc do neki dan na Bekricovom racunu, i ovaj se naljutio neki dan nema vise
Zadnja izmjena: Bezideja, dana/u 27 jul 2020, 09:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Nemir14
Kontakt:

Post Postao/la Nemir14 » 27 jul 2020, 08:16

Navodno se i Subaša nešto povrijedio, nadam se da nije ništa ozbiljnije i da ćemo ga imati za Velež.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 27 jul 2020, 09:19

Nemir14 je napisao/la:
27 jul 2020, 08:16
Navodno se i Subaša nešto povrijedio, nadam se da nije ništa ozbiljnije i da ćemo ga imati za Velež.
Hocemo li sta lijepo cuti buraz ovih dana?
Samo da nije sta ozbiljno. :pray:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 27 jul 2020, 09:31

Svaka čast braco na svim ovim postovima, milina ih je čitati. Moje neko mišljenje je da najjači roster definitivno imaju pitari. Skoro na svakoj poziciji po dva dobra igrača. Mi evo muku mučimo sa krilima, oni tu imaju Fanima, Tatara, Jukića i Milanovića. Jedino pitanje kod njih je kako će Marinović to posložiti, generalno nismo ih u ovom sastavu i pod novim trenerom puno gledali. Ali definitivno kad gledamo tim, novac kojim raspolažu, uticaj i u savezu, gdje ih sigurno ako ništa neće niko zakidati, prvi su favoriti. Naša prednost je u tome jer Amar počinje drugu punu sezonu, što u našoj ligi dosta znači, znamo kako su znali biti opasni klubovi koji istrpe trenera, ma kakav roster imali. Tu prednost ima i Velež, Dudić je evo skoro godinu u klubu, sastav im je vrlo solidan, imaju igru, a evo i braco je izvukao podatak da su od njegovog dolaska treći po osvojenim bodovima. Sigurno ekipa koja će imati dosta toga za reći kad je u pitanju borba za vrh. Zrinjski isto ima dobru ekipu i sličan je upitnik kao i kod Sarajeva, koliko će to Žižović uspjeti da ih uigra. Dokazao se u Radniku, vidjećemo kako će se snaći u ozbiljnijem klubu sa ozbiljnijim igračima. Borac mi je nekako tu najslabiji od ovih gore pomenutih i kad pogledam sastav i trenera im, ali ne treba ih otpisati. Znamo i prošle godine koliko su puta utakmicu preomili nekim penalom, sudijskom odlukom. Sa “svojim” predsjednikom saveza imat će možda i još veću podršku nego prošle sezone. Mislio sam ovdje ubaciti i Tuzlu ali nakon ove utakmice protiv nas iskreno ne čine mi se ozbiljnim za visoke stvari. Nije to nešto pretjerano ni jak tim po imenima. Vidim Nalić već kreće sa alibijima. Daleko od toga da neće biti problem ostalim, ali ne vidim ih kao neke koji bi mogli pomrsiti konce ovim gore nabrojanim u borbi za trofeje i Evropu. I da, Široki mi je potpuna nepoznanica, mislim da isto nemaju snage za borbu za Evropu, ali sa toliko svojih igrača u rosteru zaslužuji svako poštovanje i biće neko ko će znati napraviti probleme svima.
Naravno sve ovo pišem gledajući trenutne sastave i trenere, znamo kako je kod nas, prelazni rok još traje, treneri se mijenjaju u sekundi, tako da možda drugačije mišljenje budem imao za 10 dana.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 27 jul 2020, 09:43

Siroki je ostao bez par igraca. Doveli su do sad samo tri igraca, cisto sumnjam da ce biti u vrhu ove godine
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 27 jul 2020, 09:48

Dejan1921 je napisao/la:
27 jul 2020, 09:31
Svaka čast braco na svim ovim postovima, milina ih je čitati. Moje neko mišljenje je da najjači roster definitivno imaju pitari. Skoro na svakoj poziciji po dva dobra igrača. Mi evo muku mučimo sa krilima, oni tu imaju Fanima, Tatara, Jukića i Milanovića. Jedino pitanje kod njih je kako će Marinović to posložiti, generalno nismo ih u ovom sastavu i pod novim trenerom puno gledali. Ali definitivno kad gledamo tim, novac kojim raspolažu, uticaj i u savezu, gdje ih sigurno ako ništa neće niko zakidati, prvi su favoriti. Naša prednost je u tome jer Amar počinje drugu punu sezonu, što u našoj ligi dosta znači, znamo kako su znali biti opasni klubovi koji istrpe trenera, ma kakav roster imali. Tu prednost ima i Velež, Dudić je evo skoro godinu u klubu, sastav im je vrlo solidan, imaju igru, a evo i braco je izvukao podatak da su od njegovog dolaska treći po osvojenim bodovima. Sigurno ekipa koja će imati dosta toga za reći kad je u pitanju borba za vrh. Zrinjski isto ima dobru ekipu i sličan je upitnik kao i kod Sarajeva, koliko će to Žižović uspjeti da ih uigra. Dokazao se u Radniku, vidjećemo kako će se snaći u ozbiljnijem klubu sa ozbiljnijim igračima. Borac mi je nekako tu najslabiji od ovih gore pomenutih i kad pogledam sastav i trenera im, ali ne treba ih otpisati. Znamo i prošle godine koliko su puta utakmicu preomili nekim penalom, sudijskom odlukom. Sa “svojim” predsjednikom saveza imat će možda i još veću podršku nego prošle sezone. Mislio sam ovdje ubaciti i Tuzlu ali nakon ove utakmice protiv nas iskreno ne čine mi se ozbiljnim za visoke stvari. Nije to nešto pretjerano ni jak tim po imenima. Vidim Nalić već kreće sa alibijima. Daleko od toga da neće biti problem ostalim, ali ne vidim ih kao neke koji bi mogli pomrsiti konce ovim gore nabrojanim u borbi za trofeje i Evropu. I da, Široki mi je potpuna nepoznanica, mislim da isto nemaju snage za borbu za Evropu, ali sa toliko svojih igrača u rosteru zaslužuji svako poštovanje i biće neko ko će znati napraviti probleme svima.
Naravno sve ovo pišem gledajući trenutne sastave i trenere, znamo kako je kod nas, prelazni rok još traje, treneri se mijenjaju u sekundi, tako da možda drugačije mišljenje budem imao za 10 dana.
potpisujem :thumbup:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 27 jul 2020, 10:55

Za sada je poznato  koji će biti susreti biti u direktnom prijenosu na Areni Sport u prvih šest kola.

01.08. FK Borac – FK Mladost, FK Željezničar – FK Velež
08.08. FK Velež – HŠK Zrinjski
12.08. FK Željezničar – FK Borac, NK Široki Brijeg – FK Velež
15.08. FK Borac – HŠK Zrinjski
22.08. NK Široki Brijeg – FK Borac
29.08. FK Željeznicar – HŠK Zrinjski

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 jul 2020, 10:58

Allahu Ekber nećemo gledati preko vhs-a Allaaaahu Ekber
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 27 jul 2020, 11:00

Borac u 4 od 6 kola. I mi smo fino pripazeni. Mada sam mislio da ce prenositi najmanje 2 tekme po kolu.
Sto nema ovih s kobiljace?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 27 jul 2020, 11:01

1.8. SVI NA ARENUUU!! :D

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 27 jul 2020, 11:06

Naša najveća prednost je Amar.. Ostavili smo kostur ekipe, pojačali smo se na većini pozicija, otišlo finih igrača, nadam se dobroj igri.
Čast Marinoviću ali mislim da je on najslabija karika u Sarajevu, najveća prednost je napad i u kritičnim trenucima sudije.
Borac jedino ima šansu preko Vice da nešto izganja, nekoliko penala kao prošle sezone. Jagodić velika ubleha, Vranješ kao "key pleyer" borba za 4. mjesto maximalno.
Široki ima možda najlošiju ekipu, kroz par godina mislim da će završiti kao Brotnjo.
Zrinjski neugodan napad za našu ligu, ali puno im zavisi od trenera kako će ih postaviti.
Velež, glavno oružje je Dudić, meni nimalo gotivan lik, ali dobro vodi i baš se zalaže za svoj tim, bit će zanimljivo gledat ih, ali prvo kolo nadam se da će izgubiti.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, Levin, Orvel i 73 gosta.