FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

maldini3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maldini3 » 26 jul 2020, 16:04

LjoZee je napisao/la:
26 jul 2020, 16:02
irfo je napisao/la:
26 jul 2020, 16:00
LjoZee je napisao/la:
26 jul 2020, 15:59
Najkriticnije pozicije trenutno su lijevo krilo i golman. Tu kad bi se uspjele pa ako nista solidne opcije dovesti bio bi veliku update na ovu sad ekipu jer ostale pozicije sasvim, sasvim ok ako nista do zime.
:hmmmmm:
Stjeran sam kut moram priznat jbg :kafa:
Uyebo me pulen fino ove pripreme sa svojim igrama.
Sad mozemo mirno u sezonu :urnebes:
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jul 2020, 16:05

maldini3 je napisao/la:
26 jul 2020, 16:04
Sad mozemo mirno u sezonu :urnebes:
Cccc, sram te bilo :urnebes:

Ali s obzirom da nemamo drugo lijevo krilo i nema ga na vidiku pripremite zivce. Na vrijeme da vas upozorim. Nemoj poslije Ljoze nije upozorio. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 jul 2020, 16:15

To je to otprilike @irfo i @ljožee.

@KANA slažem se za bitnost golmana.

Halalite na offu, gledam šta gradi investitor u NK Osijek, jbt uložiše 48 miliona eura u stadion i kamp. Vlada Hrvatske neće ni kune uložit. :crazy:

Imate na ovom kratkom klipu od 2 minute slike i text kako će to dvoje izgledat. Kamp 9 terena, neki će od terena će biti grijani, mali stadion u kampu od 3.500 mjesta itd itd.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 26 jul 2020, 16:20

KANA je napisao/la:
26 jul 2020, 15:52
braco je napisao/la:
26 jul 2020, 15:28
Po vama koji igrači su dobitnici/gubitnici priprema? Ocjena prelaznog roka (iako još nije završen)? Najboljih 11? Ocjena čitavog rostera generalno?
Lendric mi najbolje djeluje nakon ovih priprema :clap: pojacanja bruda nemamo sta nesto ni komentarisati Juricic jedan jedini i to :thumbup:
Hajric povrijedjen ,Milicevic posudba ,Fejzic/Bekric bolje sutiti . Ono sto je sigurno opet ce Brkati to posloziti i biti ce to dobra ekipa :opaopa: najvise gdje bi volio da se pojacamo to je golmanska pozicija (dobro se sjecam jednog intervju Fergusona gdje kaze da golman za jednu sezonu ekipi treba donijeti 20 bodova ) ako vratimo proslu sezonu jedino gdje nas je on izvukao u Zenici na pocetku utakmice kad je odbranio i to je to
Kakav fudbalski analitičar i znalac. :bow:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jul 2020, 16:21

Braconi, kad i kako su oni uspjeli nagovoriti ovog da ulaze ovoliki novac ne samo za stadion vec i za ekipu? Stavljao je Irfoni njihove plate. Ogromne cifre za balkanske uvjete.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 jul 2020, 16:21

braco je napisao/la:
26 jul 2020, 16:15

Halalite na offu, gledam šta gradi investitor u NK Osijek, jbt uložiše 48 miliona eura u stadion i kamp. Vlada Hrvatske neće ni kune uložit. :crazy:

Imate na ovom kratkom klipu od 2 minute slike i text kako će to dvoje izgledat. Kamp 9 terena, neki će od terena će biti grijani, mali stadion u kampu od 3.500 mjesta itd itd.

https://www.youtube.com/watch?v=sEv8dFx ... e=youtu.be
Mala ispravka. Nece imati stadion od 3.500 mjesta. Na prvu je zamisljeno da urade kamp i taj mali stadion, a da glavni stadion grade na mjestu sadasnjeg, tj. u Gradskom vrtu. Taj plan je propao i izmijenjen je plan kampa, tj. izbacen je taj mali stadioncic i na njegovom mjestu danas grade glavni stadion. Ulogu tog malog stadiona ce preuzeti danasnji Gradski vrt, tj. tu ce igrati B ekipa, zenska ekipa i slicno.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 jul 2020, 16:22

braco je napisao/la:
Po vama koji igrači su dobitnici/gubitnici priprema? Ocjena prelaznog roka (iako još nije završen)? Najboljih 11? Ocjena čitavog rostera generalno?
Dobitnici: Juričić, Šeha, Hajdara
Gubitnik: Erić

Ocjena za prelazni rok 6.5, trakavica sa krilom je dobro oborila ocjenu.

Roster 8.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 jul 2020, 16:27

Signore je napisao/la:
26 jul 2020, 16:21
braco je napisao/la:

https://www.youtube.com/watch?v=sEv8dFx ... e=youtu.be
Mala ispravka. Nece imati stadion od 3.500 mjesta. Na prvu je zamisljeno da urade kamp i taj mali stadion, a da glavni stadion grade na mjestu sadasnjeg, tj. u Gradskom vrtu. Taj plan je propao i izmijenjen je plan kampa, tj. izbacen je taj mali stadioncic i na njegovom mjestu danas grade glavni stadion. Ulogu tog malog stadiona ce preuzeti danasnji Gradski vrt, tj. tu ce igrati B ekipa, zenska ekipa i slicno.
Hvala na ispravci. :thumbup:
LjoZee je napisao/la:
26 jul 2020, 16:21
Braconi, kad i kako su oni uspjeli nagovoriti ovog da ulaze ovoliki novac ne samo za stadion vec i za ekipu? Stavljao je Irfoni njihove plate. Ogromne cifre za balkanske uvjete.
Ne znam, možda ima veze s ovim člankom. Ako @signore zna više neka na pojasni jer vidim da prati tamo situaciju. Nadam se da raji ne smeta off.
Osijek je u posljednje tri godine prodisao na krilima mađarskoga kapitala, u prvoligaša s Drave u tom je periodu utučeno više od 15 milijuna eura! Mađarski premijer Viktor Orban zaljubljenik je u nogomet, to dokazuju i velika ulaganja mađarske vlade ne samo u domaće, već i inozemne klubove, među ostalima i u NK Osijek.

U nekoliko godina mađarski se kapital raširio Europom, Orban je novac uložio u Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Rumunjsku i Slovačku, a sada prva financijska injekcija kreće i prema Ukrajini. Sve prema tamošnjim nogometnim klubovima koji, u većini slučajeva, dolaze s područja u kojima u živi velik broj Mađara.

- Dobro poznajem stanje sporta u Mađarskoj, oni su na nivou države donijeli strategiju za sport. Broj jedan im je nogomet, puno se ulaže i u rukomet i vaterpolo, a tu su još tenis i hokej - kaže predsjednik Osijeka Ivan Meštrović (40), pa nastavlja:

- Niti jedna europska država nije u zadnjih deset godina uložila u infrastrukturu koliko je Mađarska, kod njih nema ozbiljnog kluba koji nema novi ili mu nije obnovljen stadion.

Mađari imaju dugoročne planove.

- Oni jako puno ulažu u infrastrukturu, a želja im se po kvaliteti približiti europskim velesilama. Dugoročni cilj im je biti na tragu ‘lake konjice’ i one čuvene generacije Ferenca Puskasa iz 50-ih godina.

A zanimljiv je i način na koji Mađari ulažu u sport: kod njih ‘ozbiljniji’ porezni obveznici ne uplaćuju novac u državni proračun već u - klubove.

- Da, u Mađarskoj jači porezni obveznici, koji moraju uplaćivati velika sredstva u državni proračun, mogu taj novac investirati u neki nogometni klub, u njegovu infrastrukturu. Država tu prosperira na drugačiji način, tako se u Mađarskoj diže sport - završio je Meštrović.

Velike injekcije mađarskog kapitala uz Osijek su dobili Bačka Topola (Srbija), DAC Dunajska Streda i Komarno (Slovačka), Sepsi i Miercurea Ciuc (Rumunjska), Nafta Lendava (Slovenija), a novi se projekti rade u ukrajinskom Mučkovu i slovačkoj Rimanskoj Soboti.

Riječ je o izdašnim investicijama od kojih mnoge u inozemne klubove dolaze izravno s vladinih računa. Tako je na račun rumunjskog niželigaša Miercuree Ciuca od mađarskog Ministarstva za manjine sjelo 12 milijuna eura. Tamo je izgrađena nogometna akademija koju financiraju mađarska vlada i lokalne vlasti.

Mađarski kapital dobio je i rumunjski prvoligaš Sepsi, a ne čudi što su vlasnici tih klubova Mađari, Dávid Kertész (Sepsi) i Zoltán Szondy (Miercurea Ciuc).

Odlično su prošli i Slovaci. Većinski vlasnik (90 posto) DAC-a iz Dunajske Strede je najbogatiji Mađar u Slovačkoj Oszkár Világi, a njegovoj je “sportskoj igrački” nedavno obnovljen stadion za 22 milijuna eura. Sve je napravljeno na visokoj razini, u rekonstrukciji sadašnje MOL Arene sudjelovale su i slovačka vlada (2,4 mil. €), Grad Dunajska Streda (2 mil. €), ali i MOL (2 mil. €). Taj stadion ima četiri Uefine zvjezdice, a izgleda - čudesno.

Još bolja priča je rekonstrukcija stadiona u Komarnu, slovačkom mjestašcu na granici s Mađarskom. Taj je drugoligaš dobio 5,9 mil. €, novac je dao i Mađarski nogometni savez, a riječ je o klubu osnovanom 1900. pod mađarskim imenom Komáromi Labdarúgó Társaság. Dio kolača dobila je i Srbija, u Bačkoj Palanki izgrađena je nogometna akademija TSC. Otvorio ju je sam Viktor Orban, a u ovaj je projekt uloženo 9,5 mil. eura.

- Zašto smo uložili u Srbiju? Pa ovdje živi puno Mađara, a mi smo zainteresirani za uspjehe Mađara diljem svijeta - kratak je na otvaranju bio Orban.

A i Mađari kažu kako je najveći projekt mađarskog premijera - NK Osijek. Uostalom, većinski vlasnik kluba Lőrinc Mészáros jedan od najbližih suradnika samog Orbana. Pametnom dosta...

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 26 jul 2020, 16:36

Osim13 je napisao/la:
26 jul 2020, 16:22
braco je napisao/la:
Dobitnici: Juričić, Šeha, Hajdara
Gubitnik: Erić

Ocjena za prelazni rok 6.5, trakavica sa krilom je dobro oborila ocjenu.

Roster 8.
Po meni prelazni ni blizu gotov,imam osjećaj da će biti još odlazaka kao i dolazaka.
Ja bih još sačekao,Tuce mi je fascinantan za sad,kao da se tek dokazuje!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jul 2020, 16:37

Ma realno najozbiljniji investitor sto se tice ovih balkanskih liga pa me zato zanimalo kako su uspjeli premuntati. Nema kod ovih rijeci samo djela. :D
Ne znam da li su Madjari uzeli i onaj Decic u CG. U Srbiji su uzeli onaj TSC. I tu ulazu. Svaka njima cast i kako su osmislili to za poreze i sve. Tako brines o sportu.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 jul 2020, 16:43

Ukratko, da ne kvarim temu. Vlasnik NK Osijek je Lorinc Meszaros, veliki prijatelj Orbana. Mnogi misle da je Madjarska kupila Osijek :rol: Madjaroni u zadnje vrijeme ulazu svugdje gdje ima i jedan madjar(teorija). Pogledajte TSC Backa Topola. Grade sjajan stadion od 4.100 sjedecih mjesta. Taj klub su totalno madjarizirali. Na stranicama kluba su objave na madjarskom i srpskom, a navijacka grupa im navija na madjarskom. Ove godine igraju EL.

I nije to samo cisto bacanje para da se moze busati u prsa kao sto rade arapi. Madjari gledaju tu da zarade neku lovu. Zele biti sami vrh u svim ligama gdje uloze, zele napredovati, zamislili su da jednog dana najbolji igraci iz tih klubova prelaze u madjarske klubove, mada to danas ne djeluje nimalo realno, al sutra mozda hoce. Iako ulazu van Madjarske oni ustvari ulazu u buducnost madjarskog nogometa, barem tako gledaju na to, tko zna sto ce biti. HNL je s ovim Osijekom stvarno profitirao, a o stadionu kad bude gotov da ne pricam.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 26 jul 2020, 16:45

Golman, krilo. Pod moranjem. Ali sta uraditi sada kada imas Erica i Fejzu. Ne znam sto se Bilobrk nije kontaktirao, rekao je da bi pjeske dosao na Grbavicu.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jul 2020, 16:48

kerimatomic1921 je napisao/la:
26 jul 2020, 16:45
Golman, krilo. Pod moranjem. Ali sta uraditi sada kada imas Erica i Fejzu. Ne znam sto se Bilobrk nije kontaktirao, rekao je da bi pjeske dosao na Grbavicu.
“Povreda Petra Boje, neigranje u prvom kolu Mehmeda Alispahića, te mogući odlazak Damira Sadikovića sigurno brinu Osima i navijače...”

Izdrzi! :D

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 26 jul 2020, 16:52

LjoZee je napisao/la:
26 jul 2020, 16:48
kerimatomic1921 je napisao/la:
26 jul 2020, 16:45
“Povreda Petra Boje, neigranje u prvom kolu Mehmeda Alispahića, te mogući odlazak Damira Sadikovića sigurno brinu Osima i navijače...”

Izdrzi! :D
Pravi insajderi su rekli da nema ponude za Dadu, hvala Bogu.

Inace, formiran igrac, 200+ utakmica vec, evropsko iskustvo, bomba u nozi, najveci prosjek pretrcanih kilometara u ekipi. Ja ga ne bi dao ispod 300.000eura majci i ocu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 jul 2020, 16:54

Je li mislis da je slucajno nosio kapitensku jucer, a na terenu bili Bekric i Kosoric koji su inace nosili kapitenske? :kafa:
Moram malo da te zaebavam. Vidjet cemo sta ce biti s njim. Halali :mrgreen:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 26 jul 2020, 17:06

LjoZee je napisao/la:
26 jul 2020, 16:54
Je li mislis da je slucajno nosio kapitensku jucer, a na terenu bili Bekric i Kosoric koji su inace nosili kapitenske? :kafa:
Moram malo da te zaebavam. Vidjet cemo sta ce biti s njim. Halali :mrgreen:
Pu jezik pregriz'o

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 26 jul 2020, 17:22

Signore je napisao/la:
26 jul 2020, 16:43
Ukratko, da ne kvarim temu. Vlasnik NK Osijek je Lorinc Meszaros, veliki prijatelj Orbana. Mnogi misle da je Madjarska kupila Osijek :rol: Madjaroni u zadnje vrijeme ulazu svugdje gdje ima i jedan madjar(teorija). Pogledajte TSC Backa Topola. Grade sjajan stadion od 4.100 sjedecih mjesta. Taj klub su totalno madjarizirali. Na stranicama kluba su objave na madjarskom i srpskom, a navijacka grupa im navija na madjarskom. Ove godine igraju EL.

I nije to samo cisto bacanje para da se moze busati u prsa kao sto rade arapi. Madjari gledaju tu da zarade neku lovu. Zele biti sami vrh u svim ligama gdje uloze, zele napredovati, zamislili su da jednog dana najbolji igraci iz tih klubova prelaze u madjarske klubove, mada to danas ne djeluje nimalo realno, al sutra mozda hoce. Iako ulazu van Madjarske oni ustvari ulazu u buducnost madjarskog nogometa, barem tako gledaju na to, tko zna sto ce biti. HNL je s ovim Osijekom stvarno profitirao, a o stadionu kad bude gotov da ne pricam.
Ako već ulažu u svako mjesto gdje su Mađari nastanjeni, pozivam Orbana da uzme u obzir da postoji i Udruženje Mađara u Sarajevu :mrgreen:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 jul 2020, 17:35

Ljudi ganjaju sponzore i investitore,kod nas imam osjecaj cekaju da nama pokuca sam investitor na vrata i pita,e mogu li ja kod vas spickati koji milion? ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 26 jul 2020, 17:40

delinjo je napisao/la:
26 jul 2020, 17:35
Ljudi ganjaju sponzore i investitore,kod nas imam osjecaj cekaju da nama pokuca sam investitor na vrata i pita,e mogu li ja kod vas spickati koji milion? ...
Buraz nije to bas tako jednostavno. To je mukotrpan proces i ima jako puno posla.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 jul 2020, 17:42

braco je napisao/la:

E ovo je investitor
A ne kao kod komsija
Zakljucili smo da dobijemo stadion besplatno od opstine
Jer mi smo to zasluzili

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 43 gosta.