Igre - Kako, gdje, šta...?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Igre - Kako, gdje, šta...?
A što Arumba ne igra Paradox igre opet?
I on ko dijete postao jebte.
I on ko dijete postao jebte.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Znaci august ide Horizon Zero Down a septembar Cyberpunk 2077

27.10.2020
Nemas ti vremena za to, mora se raditi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- AshburtonG
- Kontakt:
Otelo je napisao/la: ↑18 jul 2020, 20:16Osim Medieval Total Wara mi ništa ne pada na pamet, pretpostavljam da ni Civilization igre nisu tvoj fah s obzirom da je next turn based?AshburtonG je napisao/la: ↑18 jul 2020, 18:59@Mokroguz
hvala kume. Kupio sam ovu deluxe verziju, 3e bukvalno igra. Medjutim, nije ovo za mene. Doduse, mozda mi je na prvu dosadno samo, ali ovaj fazon nextanja vremena mi nije nimalo primamljiv. "Real time" su mi mnogo zanimljivije, pogotovo, kad mogu pratit i komandovat svojom vojskom, gradit resurse, ovo mi je previse pasivan pristup. Izgleda da cu morat skinut 15god staru igricu.![]()
Imaš i Crusader Kings, no i to je potpuno drugačija strategija od ovog što tražiš. Iskreno, tražiš veoma specifičnu strategiju u specifičnom periodu i još da igraš s Bosnom![]()

Znam je.bi ga. Zato sam skinuo KoH, i evo udaram 2 dana bez prestanka. Niste svjesni sta sam uradio od Kraljevstva.

Pametno

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Cyberpunk je u novembru
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- AshburtonG
- Kontakt:
@Otelo @Mokroguz
Gledaj Bosne u moje doba. Ruka mi je otekla zbog konstantnih borbi. Znaci isao sam od situacije da predvodim Krizare protiv Varvara i Fatimida, medjutim istala me Crkva i proglasila sama nezavisnost svih tih osvojenih teritorija, odnosno ukinuli mi benefite, a sto je jos gore svim najboljim vojskovodjama dala te teritorije i normalno oni se odrekli Bosne. Onda popizdim, napadnem Crkvu, unistim je kao instituciju i onda je uslijedilo masovno napadanje sa svih strana. Medjutim, potpisem mirovni pakt sa Varvarima da me ne bi i oni odozdo napadali(jer imas ogranicen broj slotova za Royal court).
Sve super funkcionisalo, digne mi se opet reputacija, uspijem sve te napade sprijecit, i taman kad sam uspostavio mir sa Crkvom(opet se stoka pojavila na mapi) izdaju me sugavi Varvari i prekinu pakt i ukinu mi trgovinu, jer su potpisali alijancu sa nekim od evropskih sila. A meni to super dodje, jer im je sva vojska bila zauzeta gore ratovima po Andaluziji, pa im naplatim izdaju debelo i zauzmem sve teritorije u Africi. Normalno, odmah Crkva opet zeli mir, sve male drzavice koje su tu. Potpisem kao budala mirovne paktove i opet me crkva izda i evo 4-5x mi spijuni razvaljuju drzavu, zbog konstantnih krizarskih napada(jer sam 95% kraljevstva konvertovao na Islam zbog prve izdaje Crkve, a zbog cinjenice da je velika vecina Andaluzije i Sj. Afrike koja je bila pod Varvarima prakticirala Islam), a ovi africki predjeli su bukvalno najgora stvar koju sam mogao uzet, jer su ogromne povrsine, a nemam dovoljno raspolozivih vojskovodja, pa se konstantno bune domaci.
Cilj mi je da uzmem cijelu Evropu, samo sto ce bit ja mislim nemoguce, jer svaki put kad unistim Papsku drzavu, cijeli hriscanski svijet, tj katolici me napadnu sa svih strana, a imam preko 30 teritorija i maksimalno 9 slotova za vojskovodje. Mozda pokusam ustupit nekome ovaj sjever Afrike, pa lagano probijat prema Skandinaviji. Cinjenica da sam prihvatio Islam me bas kostala, jer da sam katolicka drzava, makar bi izbjegao krizarske pohode, i bez problema bi uzimao drzavu po drzavu, bez papinog utjecaja(a bio je par puta i Bosanac, pa sam ga ja kontrolirao
)

Gledaj Bosne u moje doba. Ruka mi je otekla zbog konstantnih borbi. Znaci isao sam od situacije da predvodim Krizare protiv Varvara i Fatimida, medjutim istala me Crkva i proglasila sama nezavisnost svih tih osvojenih teritorija, odnosno ukinuli mi benefite, a sto je jos gore svim najboljim vojskovodjama dala te teritorije i normalno oni se odrekli Bosne. Onda popizdim, napadnem Crkvu, unistim je kao instituciju i onda je uslijedilo masovno napadanje sa svih strana. Medjutim, potpisem mirovni pakt sa Varvarima da me ne bi i oni odozdo napadali(jer imas ogranicen broj slotova za Royal court).
Sve super funkcionisalo, digne mi se opet reputacija, uspijem sve te napade sprijecit, i taman kad sam uspostavio mir sa Crkvom(opet se stoka pojavila na mapi) izdaju me sugavi Varvari i prekinu pakt i ukinu mi trgovinu, jer su potpisali alijancu sa nekim od evropskih sila. A meni to super dodje, jer im je sva vojska bila zauzeta gore ratovima po Andaluziji, pa im naplatim izdaju debelo i zauzmem sve teritorije u Africi. Normalno, odmah Crkva opet zeli mir, sve male drzavice koje su tu. Potpisem kao budala mirovne paktove i opet me crkva izda i evo 4-5x mi spijuni razvaljuju drzavu, zbog konstantnih krizarskih napada(jer sam 95% kraljevstva konvertovao na Islam zbog prve izdaje Crkve, a zbog cinjenice da je velika vecina Andaluzije i Sj. Afrike koja je bila pod Varvarima prakticirala Islam), a ovi africki predjeli su bukvalno najgora stvar koju sam mogao uzet, jer su ogromne povrsine, a nemam dovoljno raspolozivih vojskovodja, pa se konstantno bune domaci.

Cilj mi je da uzmem cijelu Evropu, samo sto ce bit ja mislim nemoguce, jer svaki put kad unistim Papsku drzavu, cijeli hriscanski svijet, tj katolici me napadnu sa svih strana, a imam preko 30 teritorija i maksimalno 9 slotova za vojskovodje. Mozda pokusam ustupit nekome ovaj sjever Afrike, pa lagano probijat prema Skandinaviji. Cinjenica da sam prihvatio Islam me bas kostala, jer da sam katolicka drzava, makar bi izbjegao krizarske pohode, i bez problema bi uzimao drzavu po drzavu, bez papinog utjecaja(a bio je par puta i Bosanac, pa sam ga ja kontrolirao

Ovo velika Bosna? 

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Cossacks- Back to war
Jedna od najboljih online multiplayer strategija. Dijelovi poslije nisu vise kao taj dio.
Najbolje sto je svaka drzava imala posebne gradjevine i vojnike sa prednostima i manama.
Preferiro sam online igru bez topova(cannons).
- Illmatic09
- Kontakt:
Ja sam prije neku godinu igrao ovu free to play igru, slična je Age-u of Empires sa boljom grafikom, ali tad je bila puna bugova i izbrišem je. Bila je tad i u beta fazi ne znam kako je sad, mislim da ću je opet skinuti i probati.
- Illmatic09
- Kontakt:
Ipak rade redovno na igri i izbacuju stvari na FB stranici, malo ljudi zna za igru, a meni se činila baš dobra.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jel džabaAshburtonG je napisao/la: ↑20 jul 2020, 16:50@Otelo @Mokroguz
Sve super funkcionisalo, digne mi se opet reputacija, uspijem sve te napade sprijecit, i taman kad sam uspostavio mir sa Crkvom(opet se stoka pojavila na mapi) izdaju me sugavi Varvari i prekinu pakt i ukinu mi trgovinu, jer su potpisali alijancu sa nekim od evropskih sila. A meni to super dodje, jer im je sva vojska bila zauzeta gore ratovima po Andaluziji, pa im naplatim izdaju debelo i zauzmem sve teritorije u Africi. Normalno, odmah Crkva opet zeli mir, sve male drzavice koje su tu. Potpisem kao budala mirovne paktove i opet me crkva izda i evo 4-5x mi spijuni razvaljuju drzavu, zbog konstantnih krizarskih napada(jer sam 95% kraljevstva konvertovao na Islam zbog prve izdaje Crkve, a zbog cinjenice da je velika vecina Andaluzije i Sj. Afrike koja je bila pod Varvarima prakticirala Islam), a ovi africki predjeli su bukvalno najgora stvar koju sam mogao uzet, jer su ogromne povrsine, a nemam dovoljno raspolozivih vojskovodja, pa se konstantno bune domaci.![]()
Cilj mi je da uzmem cijelu Evropu, samo sto ce bit ja mislim nemoguce, jer svaki put kad unistim Papsku drzavu, cijeli hriscanski svijet, tj katolici me napadnu sa svih strana, a imam preko 30 teritorija i maksimalno 9 slotova za vojskovodje. Mozda pokusam ustupit nekome ovaj sjever Afrike, pa lagano probijat prema Skandinaviji. Cinjenica da sam prihvatio Islam me bas kostala, jer da sam katolicka drzava, makar bi izbjegao krizarske pohode, i bez problema bi uzimao drzavu po drzavu, bez papinog utjecaja(a bio je par puta i Bosanac, pa sam ga ja kontrolirao)
![]()

#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Sad zbog ovog potsa skidam Knights of Honor.Nisam ga igrao 7-8 godina sigurno 

Jel ko igrao Payday 2 ili Warhammer: Vermintide 2?
Imaju kao bundle zajedno na steamu jeftino, a obje su co op?
Imaju kao bundle zajedno na steamu jeftino, a obje su co op?
Ja imam payday 2 na steamu al nisam nikad probavao igrati
- AshburtonG
- Kontakt:
Ja cu skoliozu dobit, evo tri dana ne ustajem sa stolice.

Obavezno skini HD mod. Imas na yt tutorial kako ide. Samo skines patch, i onda mozes ubacivat da ti se vojske prikazuju u hiljadama, a ne u stotinama kako je u originalnoj igrici.

edit: Ogroman dio Evrope pokoren. Ostala samo Skandinavija, ali posto imam svaki moguci izlaz na more, vjerovatno ce mi bit najlakse njih osvojit zbog mogucnosti da ih napadnem sa svih strana. Sad laganica, moram cekat malo, da bi minimizirao sanse za pobune unutar samog kraljevstva, a i morat cu rasporedit vojsku, tamo gdje cu radit konverziju religije, jer uglavnom u tim dijelovima i budu pobune, tokom te same konverzije.
Najveci problem je bio unistit Papsku drzavu, a kad sam to vec uspio, sljedeci korak je bila Njemacka, koja me konstantno napadala zbog relacija sa Papom. Kad prestanu krizarski napadi, igra postaje dosta laksa. Jedino sto sam morao dosta spijuna aktivirat, pa mi je uzelo osvajanje malo vise vremena, zbog manjka vojske.
Ako osvojim gore Skandinaviju cijelu, onda lagano ide deinstall i cekanje KoH2.

Neki prijedlog za igru s autima da ima što više staza i što više automobila,Nije bitna godina igrice
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.