FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BarbareZeljin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BarbareZeljin » 18 jul 2020, 23:28

Bezideja je napisao/la:
18 jul 2020, 22:47
Imao si Zakarica i Stevanovica pa nisi nista osvojio i nisi imao nikakve rezultate.

Ako bi se trazilo mak na konac nama treba 10 novih igraca uz Stilica. Medjutim to nije realno. To je kao sizifov posao, dovedes krila a onda dodje neko treba nam napadac. Dovedes napadaca treba ti bek. Nije to realno.

Ne treba stvari banalizirati. U prvom pol si imao skoro prvi sastav a izgledalo je ocajno, a onda drugo pol udje Bekric koji je osporavan od svih i pokaze sta znaci kad se igrac trudi bilo to s 35 godina.

Imamo mi odlican sastav, samo treba sve jos uigrati.
Podjem nesto napisati,pa obrisem. Ili ti mene nisi skontao ili ja tebe. Ostavio si me bez ideje haha.
Na kraju sam umjesto da te citiram napisao i kliknuo da te prijavim adminstratoru.
Ako te banuju halali hahaha. Ti si kriv.
Ukratko nisi ti nista lose napisao ali nam je valjda cilj imati sto kompaktniju ekipu,a ne da nam uvijek nesto fali.
Nekad smo imali krila dobra ali nisi imao dosta toga drugog.
Ako cemo do u detalje,i tada se sve svodilo na Stevanovica,i sta ce on napraviti. Zakaric je takodjer eksplodirao tek kad je ovaj otisao. Nisi ih imao skupa u toj formi. Zakaric je bio dosta osporavan tada i izvizdan.
Ali nije to poenta.
Imamo mi dobar tim,ali pricamo o tome ako se dedi sto se desavalo da nekih igraca ne bude,i opet sve spadne na jedno ili dva slova.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 18 jul 2020, 23:32, ukupno mijenjano 2 puta.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jul 2020, 23:30

LjoZee je napisao/la:
18 jul 2020, 23:13
braco je napisao/la:
18 jul 2020, 23:06
Ovako se spominju razna imena, što po portalima, što za ona ni za koja portali nisu saznali.
Mogaobitifasovatizaovo :kafa:
Jbga ljudi mi i govore info jer znam da šutim. :mrgreen:
Dejan1921 je napisao/la:
18 jul 2020, 23:19
Vidim i dalje se nade polazu u Ermina. Iskreno ne znam kako ista da ocekujem od covjeka koji se povrijedio 27. oktobra 2019., a i prije toga je imao par povreda od kako je dosao kod nas, i evo do danasnjeg dana nije ni za jednu pripremnu utakmicu konkurisao, na treninzima ga vise nema nego ima, a i kad je tu, to je jako slabo, bezvoljno ili u nekom grcu ne znam kako bih to nazvao. Danas se i vidjelo koliko za nasu igru znaci Alispahic. Bit ce zayebano bez njega na otvaranju prvenstva. I da, nadam se da je sve ok sa Stilom i da ga mozemo ocekivati u prvom kolu.
A jbg, razumijem te. Čak sam i ja iz frustracije identične postove pisao kao i ovaj tvoj za Ermina. Ali ovako hladne glave, trudim se koliko toliko optimistično razmišljat. Ne mogu više da se sekiram oko igrača, obolit ću zbog svega ovog oko Želje posljednjih godina . Šta bude bude, valjda će dati ruke.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jul 2020, 23:33

kerimatomic1921 je napisao/la:
18 jul 2020, 23:26
kontrasviju je napisao/la:
18 jul 2020, 23:10
Ma dobra stvar je što fakat imamo širok roster. Pa evo danas među ovih 20 igrača uopšte nije bilo Zeca, Alispahića, Hajrića, Mujezinovića i Miletića.

U prošlu sezonu smo ušli sa jednim špicem, tri štopera i sa jednim desnim bekom. Sada je situacija dosta bolja i na svakoj poziciji imamo rezervu.
Slazem se. Na svakoj odbrambenoj poziciji imamo po 2 igraca, i Stanica koji moze igrati obje bekovske pozicije. To me bas raduje. Imamo 3 napadaca i to razlicitih karakteristika, sto je ogroman upgrade u poredjenju sa zadnje 2 godine.

Golmanske pozicije su rijesene, moliti Allaha da ne bude kiskeva nekih smijesnih i to je to.

Mada, @barba je dobro rekao. Nama su otisla 2 krilna igraca iz ekipe koja je i tada kuburila sa losim krilima i cak nedostatkom istih, a nije doslo niti jedno. Alternative za Subašu i Veselog nemamo. Veseli je ispricana prica i znamo sta mozemo ili ne mozemo od njega ocekivati. Subasic je mlad tako da je i to misterija za nastavak, iako se jako dobro pokazao. Dva krila, pa cak i jedno, bi nama dalo potpuno novu dimenziju.
Moj kera ako je iko kuko za krilima ovih godina to smo ti i ja. Kad dodje i ovo jedno krilo to će za mene biti premija. O dva krila da ne govorim, to bio jackpot mada ne vjerujem da ćemo dva dovoditi.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2020, 23:34

Za Ermina je bitno da on trenira normalno i da je tu sa ekipom. Razlog zasto ga ne stavlja u zapisnik za ove prijateljske postoji sigurno, ali hvala Bogu to nije nikakvo odsustvo sa treninga u smislu da postoji sad povreda. Na treningu na kojem sam ja bio prisutan on je trenirao sasvim normalno kao i ostali.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 18 jul 2020, 23:36

Bez Ermina smo navikli, on nas samo može iznenaditi i unaprijediti ako bude tu.
Još jedno krilo i on zdrav (koliko je ovo više dosadilo pisati) i nama više ništa ne treba.

Siniša out !
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 18 jul 2020, 23:36

@braco

To je to, od prve one u nizu od 6 poraza. Ja i ti najvise. Jos kad si onu analizu i statistiku bacio, tada me je srce, bukvalno, žignulo.
Ako se neke stvari poklope, doci ce 2 krila. Ali 100% jedno dolazi i to ce, aBd, biti odlicno. O 2 ne smijem, ato ti kazes, ni da mastam. Mozda i bude jedan odlazak pa se jos malo oslobodi budzet.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 18 jul 2020, 23:37

ja mislim da kad dodje to novo krilo da ce biti kao gospa u Međugorju pola ljudi ce ga gledati evo ga fakat dosao a pola ce biti nema nista nikakvog ukazanja 😁😁🤣

theend
Kontakt:

Post Postao/la theend » 18 jul 2020, 23:41

sta mislite ko ce biti u prvih 11, Bojo ili Sadikovic?
Nekako bi mi se Bojo bolje uklopio sa Mesom i Stilom da trci za njih, ali i Dado stvarno dobro igra.
forza

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 18 jul 2020, 23:42

theend je napisao/la:
18 jul 2020, 23:41
Nekako bi mi se Bojo bolje uklopio sa Mesom i Stilom da trci za njih, ali i Dado stvarno dobro igra.
Mislim da je nasa dobitna kombinacija Dado-Meša, mada se na treninzima Bojo fkt namece, kazu da radi ludjacki. U prvom kolu svakako nema Meše.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2020, 23:45

Bojo se okurazio u svakom smislu i sto se tice igre i sto se tice svadje sa protivnicima :urnebes:
Zadnja izmjena: LjoZee, dana/u 18 jul 2020, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 18 jul 2020, 23:47

theend je napisao/la:
18 jul 2020, 23:23
Dejan1921 je napisao/la:
18 jul 2020, 23:19
Vidim i dalje se nade polazu u Ermina. Iskreno ne znam kako ista da ocekujem od covjeka koji se povrijedio 27. oktobra 2019., a i prije toga je imao par povreda od kako je dosao kod nas, i evo do danasnjeg dana nije ni za jednu pripremnu utakmicu konkurisao, na treninzima ga vise nema nego ima, a i kad je tu, to je jako slabo, bezvoljno ili u nekom grcu ne znam kako bih to nazvao. Danas se i vidjelo koliko za nasu igru znaci Alispahic. Bit ce zayebano bez njega na otvaranju prvenstva. I da, nadam se da je sve ok sa Stilom i da ga mozemo ocekivati u prvom kolu.
Nemoj bezveze gluposti pisati, na treninzima je redovan, nisu ovo termini pa da bira hoce li ili nece doci. Slabo i bezvoljno nije, na njegovom prijemu lopte se vidi ko je i sta je. Siguran sam da bi i on sad potpisao da mu amputiraju nogu samo da odigra ovu sezonu i vrati nas gdje pripadamo, jer je jedan od nas i zna sta je Fudbalski klub Zeljeznicar.
Za Alispahica se u potpunosti slazem. :thumbup:
Vidi brate ako izuzmem Konjic i ovih par zadnjih dana skoro sam na sve treninge isao. Vec drugi dan priprema je ujutro izasao sa treninga pa sjedio na klupi. Pa ga poslije Konjica nije bilo. Onda se vratio malo vrtio krugove sa Ikicem okolo. Sad trenira normalno sa ekipom ali vidi se da ili ima neki strah ili je u grcu ili ne moze. Ne znam ga licno pa ne mogu reci sta mu je u glavi, ali vidim kako izgleda. Slazem da se na prijemu lopte vidi da je doktor nauka i to je od prvog dana kada je dosao tako, ali to nije dovoljno. Na kraju krajeva jos ni jednu utakmicu nije bio u konkurenciji za igru, sto opet govori da nije spreman za igru.

theend
Kontakt:

Post Postao/la theend » 18 jul 2020, 23:50

18 jul 2020, 23:42
theend je napisao/la:
Mislim da je nasa dobitna kombinacija Dado-Meša, mada se na treninzima Bojo fkt namece, kazu da radi ludjacki. U prvom kolu svakako nema Meše.
Ne znam, i meni to djeluje nekako bolje, ali Amar zna najbolje. Mada mislim da ce i Bojo imati jako dobru minutazu i da ce tek ove godine pokazati puni potencijal, tek su mu 22 godine.
forza

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 18 jul 2020, 23:51

theend je napisao/la:
18 jul 2020, 23:50
18 jul 2020, 23:42
theend je napisao/la:
Ne znam, i meni to djeluje nekako bolje, ali Amar zna najbolje. Mada mislim da ce i Bojo imati jako dobru minutazu i da ce tek ove godine pokazati puni potencijal, tek su mu 22 godine.
Nadam se i vjerujem, pa cak po cijenu da mi pulen sjedne na klupu (Dado). :rol:
Za Boju tvrdim vec godinu da je fizicki nas najmocniji veznjak, koji je sposoban da bude nas moderni box-to-box trkac.
Edit: Mada, neko je objavljivao podatke, Dado gotovo svaku tekmu najvise pretrci. U 1:3 derbiju gotovo 11 kilometara. :tokralju:
Zadnja izmjena: kerimatomic1921, dana/u 18 jul 2020, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2020, 23:53

Ja bih volio kad bi nekako uspjeli sacuvati Jovanovica. Skup je on igrac sto se tice plate, ali je doktor za ovu ligu. Nije i ne bi bio neko bacanje para u svakom slucaju.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 jul 2020, 00:05

Meni vala taj Bojo bezveze,nista nije odigrao od kada je dosao.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MilerBodi
Kontakt:

Post Postao/la MilerBodi » 19 jul 2020, 01:22

Sta je sa onog Tomica sto je drzao vezni red u Zelji, prije par sezona, on je ozbiljan igrac za BiH ligu, mozete li njega vratiti?
I onaj Joco Blagojevic sto je otisao u Tursku bi vam legao samo tako ispod Stilica da igra. Vidim tamo mu ugovor istice ovo ljeto.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 jul 2020, 01:31

Boji treba samo malo kvalitetnija tehnika da bude vrhunski igrač za našu ligu, on ima ono što Dado i Meša nemaju, slične karakteristike kao Hajdarević, i to je dobro da imamo različite profile igrača u veznoj liniji.

Mislim besmisleno je i pričati o našem veznom redu, najveća konstanta prošle sezone je upravo bio taj vezni red koji je radio kao singerica sa njih trojicom plus povremeno Hajdarevićem (a kasnije i sa Štilom, mada i prije Štile smo bili dobri).

Da smo imali efikasno krilo, bili bi šampioni, bez obzira na to što smo imali kilavu odbranu na jesen pravili smo puno više šansi nego što smo primali golova, ali nismo bili dovoljno efikasni da pokrijemo defanzivne greške u svakoj utakmici

Onda u onih par tekmi na proljeće vidjelo se da smo učvrstili i odbranu, ali smo odlaskom Krpića totalno izgubili taj kvalitet u realizaciji i mislim da će to biti najveći izazov za Amara za sljedeću sezonu, naći prava krila i napadača, stvoriti hemiju i dići realizaciju na maksimalni nivo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 19 jul 2020, 01:33

Po meni je najbolje u prvo kolo izaći s igračima koji grizu i udaraju i koji su fizički spremni za 90, obzirom da Feđa uvijek nafura ekipu i da su radilice.
Ako nas uzmu na sredini, gdje jedino i mogu, onda je problem, tu imaju Pršeša koji 120 minuta može igrati ali očekujem da se pored Dade neće ni primijetiti.
Ako ne dođe niko više, po meni je najbolja postavka.

Erić - samo zato što Fejza nije u takmičarskoj formi i nemamo nikog ozbiljnog.
Stanić - obzirom da ima mnogo utakmica u nogama i zna kako se igra na mišiće.
Jovanović - zbog garda i visine, valja se hrvati sa grdosijom Mulićem što su doveli.
Ikić - bez mnogo razmišljanja sve riješi na prvu i bez rizika.
Blažević ili ovaj novi bek Miličević - ostaje misterija zato što ga nisam vidio.
Dado - destruktivac, vojnik i radilica koja može iznijeti teret sredine terena.
Meša - sve osim riječi majstor bi bilo bezvezno pitanje, tamo oko 75te uvesti Boju, samo da ne padnemo trkački.
Meša i Dado su takav tandem da bi ih bilo grijeh raspariti dok god postoje.
Štilić - zato što želimo pobijediti i gledati fudbal.
Veseli - samo da imaju nad kim pravit faul, pa da Štila poentira, i da izmori bekove koji su stalno kod Veleza eksperiment.
Subašić - da pokaže šta zna
Lendrić - igrač sa velikom željom, koji zna da je ostao dužan u prošloj sezoni, pritisak na zadnju liniju, koja će kod njih po prvi put igrati zajedno u takmičarskoj utakmici.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 jul 2020, 01:45

Ne moze Mesa igrati prvo kolo :mrgreen:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 jul 2020, 09:25

Nekakva posiljka iz Bologne bi mogla danas, sutra sletit....
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, ANamelessGhoul, Napaceni87 i 27 gostiju.