FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Robust
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Robust » 18 jul 2020, 22:08

teska srca moram priznati ono sto je veseli prikazao dns nije bilo toliko ocajno koliko je ocajna ekipa i letargicna bila u prvom poluvremenu

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2020, 22:10

Moj pulen uopste nije lose odigrao, ali vi sikcete na njega i kad odigra lose i kad ne odigra. Navikao je. :kafa:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 18 jul 2020, 22:20

irfo je napisao/la:
18 jul 2020, 21:29
Evo jedna radosna, bice para ako se Dzeko proda u Inter, novo pravilo :bih:
+1
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 jul 2020, 22:22

Ja se nadam da ide u Inter samo da ga ne gledam u raspaloj Romi
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 jul 2020, 22:28

irfo je napisao/la:
18 jul 2020, 21:29
Evo jedna radosna, bice para ako se Dzeko proda u Inter, novo pravilo :bih:
:opaopa:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 jul 2020, 22:34

Osim13 je napisao/la:
18 jul 2020, 22:22
Ja se nadam da ide u Inter samo da ga ne gledam u raspaloj Romi
Za razliku od kisovitog Londona, mislim da se Amrici Milano kao prijestonica mode jako dopada, tako da... :think: :mrgreen:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 jul 2020, 22:37

Poćeraj Amra :mrgreen:

Samo da se porodi i onda pravac Milan!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 jul 2020, 22:38

Ako ga prodaju za 14 miliona eura koliko se spominje, nama ide ako sam dobro izracuno 420k eura :pray:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2020, 22:39

Osim13 je napisao/la:
18 jul 2020, 22:37
Poćeraj Amra :mrgreen:

Samo da se porodi i onda pravac Milan!
Moze se ona i tamo poroditi nek pocera odmah za Milan.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 18 jul 2020, 22:41

Amar ima jako dobru procijenu sta mu ko moze ponuditi na terenu,iako nama navijacima neke stvari znaju izgledati kao strasne,i sto mi mozda mislimo da nam fali jos 3-4 igraca ranga Zakaric ili Stevanovic,on to nekako procijeni i izbalansira,da si kvalitetom tu negdije i da za tim nema potrebe. Sto se u sustini nekako pokaze kao tacno na kraju. Ali ....
Mene samo jedna stvar frustrira. Ova tekma je ogledalo nase igre u mnogim utakmicama u zadnjih 2-3 sezone.
Naravno govorim o onim utakmicama u kojima nam sve zavisi od Stilica,ili Alispahica. Kad imas odsustvo Zeca ili zavisis da li je Veseli rspolozen.
Evo mnogi isticu golmana kao prioritet. Meni su prioritet krila. I to ne jedno nego mozda i dva.
Jer mi od odlaska Mire i Zakarica,koji je neko nespecificno krilo,i dovodjenja Asima,imamo zestok problem u tom segmentu igre. Ermina nema gotovo nikad,Veseli je super kad od njega nista ne ocekujes. A ne mozes da ne ocekujes,pa ti krila godinama igraju vezni( Bojo,Sinan) ili napadaci( Zaim).
I svaki prelazni se ocekuje to neko krilo,i vazda neka zajebancija bude. Jednostavno nam taj segment igre jako koci,pogotovo ako se nadjemo u problemu povreda ili izostanka Stile i Ermina.
Nekako djelujemo siromasno ,iako cesto ta igra sama ne bude toliko losa,dolazi se u sanse i sa takvim krilima. Ali ruku na srce,ako je Sinan bio najopasnije krilo onda smo svjesni da tu bas imamo problem.
Mislim.svjesni su toga i Amar i ostali u klubu. Ali me malo plasi ona recenica kako mozemo i krenuti u sezonu pa onda naci krilo,i da cemo to krpiti. Nije me strah zbog krpljenja,imamo mi materijala za zakrpe,ali imamo lose iskustvo sa "zakrpama".
Prospemo dosta bodova jer su te zakrpe jako bitni igraci,i ovisimo dosta o njima.
Gledao sam ja cesto i neke forumske prijedloge tog krpljenja sa ovim Juricicem ili Lendricem na krilu. Ali to moze jednom ili 2 puta proci.
Ako Ermin bude spreman,onda ok,ali i sa njim i bez njega nama treba jos jedna dobra opcija minimalno na krilu.
Znamo svi da se radi i da treba doci,mene bi to najvise obradovalo. Jer se nekako vidi da to nedostaje. Bez obzira sto je ovo prijateljska,neke stvari zaista mozes uociti. Ne treba prepustiti slucaju nista. Ne treba strepiti od Stilinog izostanka ili nagadjanja sta je sa Erminom.
Dosta stvari su lijepo popunjene,i ovo mi nekako fali da se to kompletira. Nekako smo stvorili oreo i sami sebi i drugima da smo tu tanki. I da se sve svodi oko Stile i Ermina. Ja prvi imam taj dojam. I cim nema njih,nekako mi sve klimavo. Dok su bili Asim,Zaim i Veseli,ni oni sami nisu vjerovali da sta mogu cini mi se. Vise se ocekivalo od Sinana ili Boje.
Opet ponavljam koliko god mnogi golmana vidjeli kao problem,sto i jeste realno. Meni je ovo krilo famozno isto tako boljka i to moramo rijesiti sto prije.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 18 jul 2020, 22:47

Imao si Zakarica i Stevanovica pa nisi nista osvojio i nisi imao nikakve rezultate.

Ako bi se trazilo mak na konac nama treba 10 novih igraca uz Stilica. Medjutim to nije realno. To je kao sizifov posao, dovedes krila a onda dodje neko treba nam napadac. Dovedes napadaca treba ti bek. Nije to realno.

Ne treba stvari banalizirati. U prvom pol si imao skoro prvi sastav a izgledalo je ocajno, a onda drugo pol udje Bekric koji je osporavan od svih i pokaze sta znaci kad se igrac trudi bilo to s 35 godina.

Imamo mi odlican sastav, samo treba sve jos uigrati.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jul 2020, 23:06

Svaka čast Širokom što se tiče guranja mladih igrača, nije malo imati 22 igrača od 32 sveukupno u rosteru koji su iz omladinskog pogona Širokog. Vjerovatno neće biti preozbiljan faktor u prvenstvu, ali biće tvrd orah kao i uvijek.

Amar je uvidio da je krilo problem zato ga i ganjamo evo već nekoliko mjeseci. Da nije korone vjerovatno bi već Ajayi bio naš igrač. Ovako se spominju razna imena, što po portalima, što za ona ni za koja portali nisu saznali. Tako da jedno krilo će sigurno doći, samo je pitanje kad. Ne vjerujem baš da ćemo dovoditi bilo koga osim tog krila jer vjerovatno struka misli da nema potrebe za više igrača, a i možda zbog finansijske konstrukcije.

Što se tiče golmana, tu možemo samo gatati i molit boga da Erić ustane na pravu nogu. Kako će Filip braniti niko ne zna, možda ga i prosere ali da postoji malo doza skepse kod većine, postoji. Vjerovatno opravdano.

Realno imamo kadar da se svima možemo nositi, pogotovo kad dođe novo krilo. Jedino je upitnik golmanska pozicija i bekovi koji su nam još uvijek realno nepoznanica (mislim na ove nove bekove Blaževića, Miličevića i Šehića kojeg gledam kao novog beka) ali ovako na prvu to ne izgleda loše i kvantitetom i kvalitetom na bekovima. I Stanić se ozbiljno nameće ove pripreme, bravo Srđane.

Za Ermina ne znam šta bih rekao, valjda dočekamo konačno ono zbog čega je i plaćen. Ja još uvijek polažem nade u njega.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jul 2020, 23:10

UBIPITAR je napisao/la:
17 jul 2020, 22:52
Isto sranje ako klubovima ide mizerija
Evo koliko ćemo dobijat od TV prava, za one koji nisu vidjeli

slika

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 18 jul 2020, 23:10

Ma dobra stvar je što fakat imamo širok roster. Pa evo danas među ovih 20 igrača uopšte nije bilo Zeca, Alispahića, Hajrića, Mujezinovića i Miletića.

U prošlu sezonu smo ušli sa jednim špicem, tri štopera i sa jednim desnim bekom. Sada je situacija dosta bolja i na svakoj poziciji imamo rezervu.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 18 jul 2020, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
1921

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2020, 23:13

braco je napisao/la:
18 jul 2020, 23:06
Ovako se spominju razna imena, što po portalima, što za ona ni za koja portali nisu saznali.
Mogaobitifasovatizaovo :kafa:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 18 jul 2020, 23:19

Vidim i dalje se nade polazu u Ermina. Iskreno ne znam kako ista da ocekujem od covjeka koji se povrijedio 27. oktobra 2019., a i prije toga je imao par povreda od kako je dosao kod nas, i evo do danasnjeg dana nije ni za jednu pripremnu utakmicu konkurisao, na treninzima ga vise nema nego ima, a i kad je tu, to je jako slabo, bezvoljno ili u nekom grcu ne znam kako bih to nazvao. Danas se i vidjelo koliko za nasu igru znaci Alispahic. Bit ce zayebano bez njega na otvaranju prvenstva. I da, nadam se da je sve ok sa Stilom i da ga mozemo ocekivati u prvom kolu.

theend
Kontakt:

Post Postao/la theend » 18 jul 2020, 23:23

Dejan1921 je napisao/la:
18 jul 2020, 23:19
Vidim i dalje se nade polazu u Ermina. Iskreno ne znam kako ista da ocekujem od covjeka koji se povrijedio 27. oktobra 2019., a i prije toga je imao par povreda od kako je dosao kod nas, i evo do danasnjeg dana nije ni za jednu pripremnu utakmicu konkurisao, na treninzima ga vise nema nego ima, a i kad je tu, to je jako slabo, bezvoljno ili u nekom grcu ne znam kako bih to nazvao. Danas se i vidjelo koliko za nasu igru znaci Alispahic. Bit ce zayebano bez njega na otvaranju prvenstva. I da, nadam se da je sve ok sa Stilom i da ga mozemo ocekivati u prvom kolu.
Nemoj bezveze gluposti pisati, na treninzima je redovan, nisu ovo termini pa da bira hoce li ili nece doci. Slabo i bezvoljno nije, na njegovom prijemu lopte se vidi ko je i sta je. Siguran sam da bi i on sad potpisao da mu amputiraju nogu samo da odigra ovu sezonu i vrati nas gdje pripadamo, jer je jedan od nas i zna sta je Fudbalski klub Zeljeznicar.
Za Alispahica se u potpunosti slazem. :thumbup:
forza

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 jul 2020, 23:24

Uigraće to Bekrić ne sumnjam u njega

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 18 jul 2020, 23:26

kontrasviju je napisao/la:
18 jul 2020, 23:10
Ma dobra stvar je što fakat imamo širok roster. Pa evo danas među ovih 20 igrača uopšte nije bilo Zeca, Alispahića, Hajrića, Mujezinovića i Miletića.

U prošlu sezonu smo ušli sa jednim špicem, tri štopera i sa jednim desnim bekom. Sada je situacija dosta bolja i na svakoj poziciji imamo rezervu.
Slazem se. Na svakoj odbrambenoj poziciji imamo po 2 igraca, i Stanica koji moze igrati obje bekovske pozicije. To me bas raduje. Imamo 3 napadaca i to razlicitih karakteristika, sto je ogroman upgrade u poredjenju sa zadnje 2 godine.

Golmanske pozicije su rijesene, moliti Allaha da ne bude kiskeva nekih smijesnih i to je to.

Mada, @barba je dobro rekao. Nama su otisla 2 krilna igraca iz ekipe koja je i tada kuburila sa losim krilima i cak nedostatkom istih, a nije doslo niti jedno. Alternative za Subašu i Veselog nemamo. Veseli je ispricana prica i znamo sta mozemo ili ne mozemo od njega ocekivati. Subasic je mlad tako da je i to misterija za nastavak, iako se jako dobro pokazao. Dva krila, pa cak i jedno, bi nama dalo potpuno novu dimenziju.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 18 jul 2020, 23:28

Samir Bekrić uskoro
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19fkz21, ANamelessGhoul, Anpa, Bing [Bot], Napaceni87 i 27 gostiju.