La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: La Liga
Nasao se pravi pricati o mentalnim problemima. 

- akisarajevo92
- Kontakt:

Deportivo iz La Corune pred ispadanjem u trecu ligu

dok se Huesca od veceras vraca u La Ligu, nazalost
Don't believe the hype.
Racing propo takodjer.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Gdje je i šta radi Salamanka?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Ma nema se para.Zato vise od pola ekipa igra u stilu Atletika jer je to najbolji nacin da dodju do bodova i dobrih rezultata
Najbolji primjer za to je Getafe.Sa ekipom punom anonimusa gdje 2 igraca ne vrijede vise od 10m drugu godinu zaredom ce evropu igrati sto im se nikad nije desilo.Da ne govorim kako su unistili Ajax u Europa Ligi
Sevilla je ove godine okupila finu ekipicu,cak je i Ocampos odigrao dobru sezonu nakon nekoliko godina.Onaj njihov stoper Diego Carlos je vjerovatno poslije Ramosa bio najbolji defanzivac lige.
Igrac koji bi mogao da zabljesne i proda se za ekih 70 80m iduce sezone je Chukwueze iz Villareala.Mogli bi cuti mnogo za njeg u buducnosti
Najbolji primjer za to je Getafe.Sa ekipom punom anonimusa gdje 2 igraca ne vrijede vise od 10m drugu godinu zaredom ce evropu igrati sto im se nikad nije desilo.Da ne govorim kako su unistili Ajax u Europa Ligi
Sevilla je ove godine okupila finu ekipicu,cak je i Ocampos odigrao dobru sezonu nakon nekoliko godina.Onaj njihov stoper Diego Carlos je vjerovatno poslije Ramosa bio najbolji defanzivac lige.
Igrac koji bi mogao da zabljesne i proda se za ekih 70 80m iduce sezone je Chukwueze iz Villareala.Mogli bi cuti mnogo za njeg u buducnosti
Gledam, komentarisemanonymousHD je napisao/la: ↑17 jul 2020, 20:39Ako ne gledas, ne komentarisi.Azpi je napisao/la: ↑17 jul 2020, 13:52Kako da nijeanonymousHD je napisao/la: ↑17 jul 2020, 12:08Thibo je trenutno bolji od Oblaka, dalje nisam ni čitao.![]()
Lp
Lp
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Koliko znam Amancio Ortega je dosta dugo bio predsjednik Deportiva,ne znam jel i dalje na celu kluba,ali uglavnom lik tezak preko 57 milijardi dolara je gledao kako klub propada a mogao ga je za njegove standarde za "sicu" vratiti u primeru.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Nikada nije imao neku funkciju u klubu ali se od njega ocekivalo da u nekom trenutku pomogne klubu posto je navijac istog i cesto se moze vidjeti na utakmicama, ali nikad nije ulozio ni euro, a i poznat je da se ne rasipa novcem

inace, bez konkurencije ubjedljivo najbogatiji covjek u Spaniji, na drugom mjestu je njegova bivsa zena
Don't believe the hype.
Nasao sam podatak iz 2014 da je bio vlasnik kluba,kako bilo da bilo jbo ga pare nece u grob ponjeti mogao je spasiti jedan od najgotivnih klubova u Spanjolskoj.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
- akisarajevo92
- Kontakt:
postojale su neke liste na internetu gdje su njega navodili najbogatijim covjek koji posjeduje neki fudbalski klub ali istina je da zapravo nikad nije imao funkciju u Deporu
a postoje grupe navijaca koji su ga bukvalno molili da preuzme klub, cak i neki funkcioneri iz kluba su mu to predlagali, ali ocito ga to ne zanima, bar u smislu ulaganja novca u fudbal
trebat ce im pobjeda u zadnjem kolu protiv odlicne Fuenlabrade i moraju se nadati kiksu Albacetea ili Luga da bi izborili opstanak u Segundi
jos jedna tuznija prica iz Segunde je Zaragoza, koja je imala skoro pa siguran plasman u La Ligu a nakon pauze zbog korone bukvalno se ne mogu sastaviti, od moguca 24 boda uzeli 4
klub koji u periodu od 1956 do 2012 samo 4 sezone nije bio u prvoj ligi sada vec 8 godina tavori u drugom rangu
a postoje grupe navijaca koji su ga bukvalno molili da preuzme klub, cak i neki funkcioneri iz kluba su mu to predlagali, ali ocito ga to ne zanima, bar u smislu ulaganja novca u fudbal
trebat ce im pobjeda u zadnjem kolu protiv odlicne Fuenlabrade i moraju se nadati kiksu Albacetea ili Luga da bi izborili opstanak u Segundi
jos jedna tuznija prica iz Segunde je Zaragoza, koja je imala skoro pa siguran plasman u La Ligu a nakon pauze zbog korone bukvalno se ne mogu sastaviti, od moguca 24 boda uzeli 4
klub koji u periodu od 1956 do 2012 samo 4 sezone nije bio u prvoj ligi sada vec 8 godina tavori u drugom rangu
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 18 jul 2020, 02:11, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.
- anonymousHD
- Kontakt:
Prvo što ti je statistika toliko blizu hamam da nema razlike opipljiveanonymousHD je napisao/la: ↑18 jul 2020, 02:08Najmanje golova. Najvise tekmi bez primljenog gola. Najbolji procenat odbrana. Ok, gledas, ali idi doktoru neka ti dadne naocale. Ove sezone bez premca najbolji golman La Lige.
A drugo kao da su uzeo penale i upredio golmane, a ne da odbrana ma i cijela ekipa igra ulogu u tome
Ima tekmu više bez primljenog i par golova više primio i to je tebi bez premca najbolji golman

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
!!!GOAT!!!
® GONGASHI POWERHOUSE ®
TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 19:11PSG je kuci mlatnuo Reala ove godine 3-0, a u gostima igrao 2-2. Reala, prvaka Spanije. Plus, na sve to oni su ekipa kojoj slabije ekipe odgovaraju jer iste redovito dobijaju. Ligaski sistem im upotpunosti odgovara. Ove godine bi bili sigurno prvaci u Spaniji, pored losih Reala i Barce.Rajaz je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:52Mišljenja sam da bi se PSG borio s Atleticom za treću poziciju.TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:32
Rekao sam da su timski uspjesi podjednaki. Mbappe ima 2 lige i Svjetsko, a Messi ligu. Jos ce Mbappe vjerovatno osvojiti kup ove sezone. Dakle, posto Mbappe ima dosta vise uspjeha a rekao sam da su podjednaki moze se zakljuciti da sam Ligue 1 "minimizirao".
Sta mislis bi li PSG ove godine osvojio Primeru ?
Gore sam izracunao prosjeke golova i asistencija. Mbappe je ove sezone duplo bolji strijelac od Messija.
Da ne bude da je to zbog "kvalitete" Ligue 1.
U LP:
Mbappe ima 5 golova i 5 asistencija za 446 minuta.
Oboje ima svako 89 minuta. Dakle, u prosjeku svako poluvrijeme ima gol ili asistenciju.
Messi ima 2 gola i 3 asistencije za 481 minutu. Igrao vise od Mbappea i ima slabiju statistiku.
Messijev heat map
________________________________________________________________________________________________________________________
Mbappeov heatmap
Kada provališ ovo i kada provališ to da se Messi ne može predstaviti pukom statistikom možemo nastaviti.
Jer jedan može biti MVP utakmice sa 0 golova i 0 asistencija, a drugi ne može.
Ne znam sta ti je tesko priznati da je Messi opao (i to puno). Jesam li ja kriv sto on "mora" dolaziti na centar po loptu.
On, iako je najbolji igrac ekipe, je u mnogo tome "zasluzan" za trenutno stanje Barce.
Ima sasvim dobru ekipu. Igracki, Real nije nimalo jaci, cak naprotiv.
Glavna 2 krila Reala ove sezone su 2000. i 2001. godiste. A u Barcin napad upumpani milioni i ponovo nisu mogli biti ispred Reala.
Kako ? Svi su krivi, samo Messi nije ?
Kako misliš ponovo?

A nije kriv ni Ter Stegen bez obzira što je Barca ove sezone primila čak 38 golova.
Barcelona ove sezone zabila 81 gol u ligi, a Messi je imao 23 gola i 20 asistencija. Znači, zaslužan je za pola Barcinih golova ove sezone, a još je propustio prvih 7 kola zbog ozljeda. Dok se Messi nije vratio, Barcelona je zauzimala šesto mjesto na tabeli. Da, Messi je kriv

Govoriš o upumpanim milionima, a Real samo za Hazzarda i Jovića dao sve ukupno 160, a napravili su šta?

Govoriš da su Realova krila 2000 i 2001 godište, a glavno Barcino krilo ove sezone je bio Fati koji je 2002 godište.
Imao je to isto Valdes godinama u odnosu na Casillasa, mislim čak i na nivou karijere.anonymousHD je napisao/la: ↑18 jul 2020, 02:08Najmanje golova. Najvise tekmi bez primljenog gola. Najbolji procenat odbrana. Ok, gledas, ali idi doktoru neka ti dadne naocale. Ove sezone bez premca najbolji golman La Lige.

Mislim da je Zaragoza i prošle sezone napravila sličnu stvar. Čak mislim da su i u play-offu ispali golom u sudijskoj nadoknadi.akisarajevo92 je napisao/la: ↑18 jul 2020, 02:05postojale su neke liste na internetu gdje su njega navodili najbogatijim covjek koji posjeduje neki fudbalski klub ali istina je da zapravo nikad nije imao funkciju u Deporu
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- LlullSergio
- Kontakt:
Cuj Kante najbolji DMF. Lik igra daleko najslabiju sezonu u zadnjih 4-5 godina, od one titule sa Lesterom.
Donatello mi je drag,ali Messi je i dalje bolji igrac. Mane moze komotno na lijevo krilo.
Donatello mi je drag,ali Messi je i dalje bolji igrac. Mane moze komotno na lijevo krilo.
MATSPetardaa je napisao/la: ↑18 jul 2020, 11:41Kako misliš ponovo?Real je se zaista naosvajao titula Primere zadnjih godina
![]()
A nije kriv ni Ter Stegen bez obzira što je Barca ove sezone primila čak 38 golova.
Barcelona ove sezone zabila 81 gol u ligi, a Messi je imao 23 gola i 20 asistencija. Znači, zaslužan je za pola Barcinih golova ove sezone, a još je propustio prvih 7 kola zbog ozljeda. Dok se Messi nije vratio, Barcelona je zauzimala šesto mjesto na tabeli. Da, Messi je kriv![]()
Govoriš o upumpanim milionima, a Real samo za Hazzarda i Jovića dao sve ukupno 160, a napravili su šta?![]()
Govoriš da su Realova krila 2000 i 2001 godište, a glavno Barcino krilo ove sezone je bio Fati koji je 2002 godište.
Roberto/Semedo - Pique - Lenglet - Alba
De Jong - Busquets - Rakitic/Vidal
Messi - Suarez - Griezmann
Courtois
Carvajal - Varane - Ramos - Mendy
Casemiro
Valverde - Modric - Kroos
Rodrygo - Benzema - Vinicius
Barcin i Realov sastav koji je igrao najvise utakmica.
Na papiru 50 - 50 ekipe.
PLUS, Barca ima Messija koji, kako vi kazete, nije opao i i dalje je na svom najboljem nivou.
Znaci, svi krivi osim Messija.
Messi je propustio 5 citavih utakmica (od 1 do 4 kola i sedmo). U petom i sestom je odigrao po poluvrijeme.
U petom kada je usao (na poluvremenu) gubili su od Granade 1:0. Na kraju izgubili 2:0.
U sestom kada je izasao (na poluvremenu) vodili su Villareal 2:1. Tako je i ostalo.
Neka racunamo da je propustio prvih 7. U tih 7 kola Barca je imala 13 bodova (4-1-2).
U tom periodu Real je skupio 16 bodova vise (4-3-0).
Ako izbacis peto gdje je igrao i kada je bilo isto i sa njim i bez njega dobijes da su Real i Barca kada Messi nije igrao osvojili isto bodova.
Ovo za transfere.
Ti pricas iz igla I ONI SU GRIJESILI.
Da, ali oni su osvojili titulu i to sa rezervnim krilima.
Sto ne postavis pitanje kako je pored takvog Reala koji nije bio dobar, Barca bila gora ?
Da je kontra slucaj, i da ove sezone Real nije osvojio titulu pored lose Barcelone (koja je uprkos tome osvojili ligu) onda bi postavljao pitanja koja se ticu Reala.
Kontas ? Trebas gledati na to da protivnika nisi mogao promijeniti i da je on takav kakav je, ali sebe mozes.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.