Ovo je istina takođe
La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: La Liga
Tek vidim ovu istinu korisnika torres, oprosti mojoj lošoj dioptriji.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Rekao sam da su timski uspjesi podjednaki. Mbappe ima 2 lige i Svjetsko, a Messi ligu. Jos ce Mbappe vjerovatno osvojiti kup ove sezone. Dakle, posto Mbappe ima dosta vise uspjeha a rekao sam da su podjednaki moze se zakljuciti da sam Ligue 1 "minimizirao".Rajaz je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:11Ti si ozbiljan kada porediš Ligue1 sa Primerom ?TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 17:41Timski uspjesi
Neymar - Ronaldo (2018 - danas)
Liga: obojica po 2 titule
Kup: Neymar (prosle sezone izgubili finale, ove imaju jos igrati finale); Ronaldo (prosle godine ispali u 1/4, ove izgubili u finalu)
LP: Neymar (prosle ispali u 1/8, nije igrao; ove su u 1/4); Ronaldo (prosle ispao u 1/4; ove ima revans 1/8 protiv Lyona; šanse 50-50)
Mbappe - Messi 2018 - danas)
Liga: Mbappe 2 titule; Messi 1 titula i 1 drugo mjesto
Kup: Mbappe (prosle sezone izgubili finale, ove imaju jos igrati finale); Messi (prosle godine izgubili finale; ove ispali u 1/4)
LP: Mbappe (prosle ispali u 1/8; ove su u 1/4); Messi (prosle ispali u 1/2; ove ima revans 1/8 protiv Napolija gdje su u blagoj prednosti)
Svjetsko prvenstvo: nema potrebe spominjati, Francuzi izbacili Argentince 4:3; Mbappe 2 gola; Messi 0 (nula); Francuzi osvojili![]()
Jel znaš da je Messi aktuelni Ballon d'or koji je dobio za 2019. godinu ?
Mbappe je i pored titule SP završio tek 6.
Zadnje 2 sezone:
Messi u 7563 minuta
Golova 80
Asistencija 47
MVP 57 puta
Prosječna ocjena: 8.64
MVP 17 puta
Prosječna ocjena: 7.69
Sta mislis bi li PSG ove godine osvojio Primeru ?
Gore sam izracunao prosjeke golova i asistencija. Mbappe je ove sezone duplo bolji strijelac od Messija.
Da ne bude da je to zbog "kvalitete" Ligue 1.
U LP:
Mbappe ima 5 golova i 5 asistencija za 446 minuta.
Oboje ima svako 89 minuta. Dakle, u prosjeku svako poluvrijeme ima gol ili asistenciju.
Messi ima 2 gola i 3 asistencije za 481 minutu. Igrao vise od Mbappea i ima slabiju statistiku.
Moze i Sadio. Njega nisam stavio jer bi rekli da sam svugdje gdje je moguce favorizovao EPL.Torres_9 je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:11Raspravljaju oko ney/ronaldo a ustvari mane je najbolje lijevo krilo na svijetu vec dvije sezone. Prosle god LP osvojena i prvi strijelac epla a ove god dominatna titula u eplu i bio je najbolji igrac tima.
i eden je prosle god bio daleko bolji od ney/ronaldo

Ronaldo nije lijevo krilo, ali bih ga stavio umjesto Lewe.
Lijevo krilo Mane svakako bez premca. Stavio bi Azara da je bar dao 3 gola u ligi.
Lijevo krilo Mane svakako bez premca. Stavio bi Azara da je bar dao 3 gola u ligi.

Sadio se nekako čak i najmanje pominje od ove ekipe Liverpoola, a strašno underrated igrač. Izmišljao je nekakve divlje golove kad god je stani pani, a i krvav posao u odbrani radi.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Mišljenja sam da bi se PSG borio s Atleticom za treću poziciju.TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:32Rekao sam da su timski uspjesi podjednaki. Mbappe ima 2 lige i Svjetsko, a Messi ligu. Jos ce Mbappe vjerovatno osvojiti kup ove sezone. Dakle, posto Mbappe ima dosta vise uspjeha a rekao sam da su podjednaki moze se zakljuciti da sam Ligue 1 "minimizirao".Rajaz je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:11Ti si ozbiljan kada porediš Ligue1 sa Primerom ?TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 17:41
Timski uspjesi
Neymar - Ronaldo (2018 - danas)
Liga: obojica po 2 titule
Kup: Neymar (prosle sezone izgubili finale, ove imaju jos igrati finale); Ronaldo (prosle godine ispali u 1/4, ove izgubili u finalu)
LP: Neymar (prosle ispali u 1/8, nije igrao; ove su u 1/4); Ronaldo (prosle ispao u 1/4; ove ima revans 1/8 protiv Lyona; šanse 50-50)
Mbappe - Messi 2018 - danas)
Liga: Mbappe 2 titule; Messi 1 titula i 1 drugo mjesto
Kup: Mbappe (prosle sezone izgubili finale, ove imaju jos igrati finale); Messi (prosle godine izgubili finale; ove ispali u 1/4)
LP: Mbappe (prosle ispali u 1/8; ove su u 1/4); Messi (prosle ispali u 1/2; ove ima revans 1/8 protiv Napolija gdje su u blagoj prednosti)
Svjetsko prvenstvo: nema potrebe spominjati, Francuzi izbacili Argentince 4:3; Mbappe 2 gola; Messi 0 (nula); Francuzi osvojili![]()
Zadnje 2 sezone:
Messi u 7563 minuta
Golova 80
Asistencija 47
MVP 57 puta
MVP 17 puta
Gore sam izracunao prosjeke golova i asistencija. Mbappe je ove sezone duplo bolji strijelac od Messija.
U LP:
Oboje ima svako 89 minuta. Dakle, u prosjeku svako poluvrijeme ima gol ili asistenciju.
Messi ima 2 gola i 3 asistencije za 481 minutu. Igrao vise od Mbappea i ima slabiju statistiku.
Messijev heat map

________________________________________________________________________________________________________________________
Mbappeov heatmap
Kada provališ ovo i kada provališ to da se Messi ne može predstaviti pukom statistikom možemo nastaviti.
Jer jedan može biti MVP utakmice sa 0 golova i 0 asistencija, a drugi ne može.
Šta reci? nema se šta dodati ni oduzeti.Torres_9 je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:11Raspravljaju oko ney/ronaldo a ustvari mane je najbolje lijevo krilo na svijetu vec dvije sezone. Prosle god LP osvojena i prvi strijelac epla a ove god dominatna titula u eplu i bio je najbolji igrac tima.
i eden je prosle god bio daleko bolji od ney/ronaldo
Mane je najpodcijenjeniji igrac svijeta, a zapravo jedan od najboljih. Igracina. Još kad Messi , fudbalski Zeus sa Olimpa, kaže da je lik klasa - onda tu nema rasprave dakako

PSG je kuci mlatnuo Reala ove godine 3-0, a u gostima igrao 2-2. Reala, prvaka Spanije. Plus, na sve to oni su ekipa kojoj slabije ekipe odgovaraju jer iste redovito dobijaju. Ligaski sistem im upotpunosti odgovara. Ove godine bi bili sigurno prvaci u Spaniji, pored losih Reala i Barce.Rajaz je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:52Mišljenja sam da bi se PSG borio s Atleticom za treću poziciju.TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:32Rekao sam da su timski uspjesi podjednaki. Mbappe ima 2 lige i Svjetsko, a Messi ligu. Jos ce Mbappe vjerovatno osvojiti kup ove sezone. Dakle, posto Mbappe ima dosta vise uspjeha a rekao sam da su podjednaki moze se zakljuciti da sam Ligue 1 "minimizirao".Rajaz je napisao/la: ↑17 jul 2020, 18:11Ti si ozbiljan kada porediš Ligue1 sa Primerom ?![]()
Zadnje 2 sezone:
Messi u 7563 minuta
Golova 80
Asistencija 47
MVP 57 puta
MVP 17 puta
U LP:
Messijev heat map
________________________________________________________________________________________________________________________
Mbappeov heatmap
Kada provališ ovo i kada provališ to da se Messi ne može predstaviti pukom statistikom možemo nastaviti.
Jer jedan može biti MVP utakmice sa 0 golova i 0 asistencija, a drugi ne može.
Ne znam sta ti je tesko priznati da je Messi opao (i to puno). Jesam li ja kriv sto on "mora" dolaziti na centar po loptu.
On, iako je najbolji igrac ekipe, je u mnogo tome "zasluzan" za trenutno stanje Barce.
Ima sasvim dobru ekipu. Igracki, Real nije nimalo jaci, cak naprotiv.
Glavna 2 krila Reala ove sezone su 2000. i 2001. godiste. A u Barcin napad upumpani milioni i ponovo nisu mogli biti ispred Reala.
Kako ? Svi su krivi, samo Messi nije ?
PSG eventualno drugi ispred Barcelone.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Ney u formi je za klasu bolji igrac od Manea uprkos manjku hromosoma.
Eden iz zadnje sezone u Chelseau je takodjer osjetno bolji igrac od Manea.
Eden iz zadnje sezone u Chelseau je takodjer osjetno bolji igrac od Manea.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Nikad slabija la liga, nikad slabiji sampion, nikad slabije ekipe iz drugog reda, nikad slabije ekipe iz sredine tablice
dovoljno je samo pogledati listu strijelaca

Budimir, Joselu, Raul Garcia, dedo Aspas, Morata, Moreno, Cazorla koji 5 godina nije igrao ozbiljan fudbal itd.
dovoljno je samo pogledati listu strijelaca

Budimir, Joselu, Raul Garcia, dedo Aspas, Morata, Moreno, Cazorla koji 5 godina nije igrao ozbiljan fudbal itd.
Don't believe the hype.
Iago Aspas je jedan veliki majstor.
Ovo je prajm La Liga, kao u doba kad je Giza bio najbolji strijelac.
Ovo je prajm La Liga, kao u doba kad je Giza bio najbolji strijelac.
Zamisli nabrojat Gerarda Morena u te igrace lmao.Lik je bolji igrac od vecine "ja sam englez i kostam 50m" poput Tammy Abrahama Zahe i slicnih igraca
Ja ne znam sezonu zadnjih nekoliko da su ekipe poput Sociedada Getafea Seville bili jaci nego ove sezone.Sve ekipe su odlicno taktickli stajale i znale kako se branit protiv Reala i Barce.
Ja ne znam sezonu zadnjih nekoliko da su ekipe poput Sociedada Getafea Seville bili jaci nego ove sezone.Sve ekipe su odlicno taktickli stajale i znale kako se branit protiv Reala i Barce.
Sve su to ŠBB-KBB priče,TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 19:11PSG je kuci mlatnuo Reala ove godine 3-0, a u gostima igrao 2-2. Reala, prvaka Spanije. Plus, na sve to oni su ekipa kojoj slabije ekipe odgovaraju jer iste redovito dobijaju. Ligaski sistem im upotpunosti odgovara. Ove godine bi bili sigurno prvaci u Spaniji, pored losih Reala i Barce.
evo ja ću se poslužiti tvojom retorikom i napisati kako bi PSG sigurno bio četvrti iza Atletica koji je mlatnuo šampiona Evrope i Engleske.
Jel vidiš koliko je šuplja tvoja šizologika ?

Teško mi priznati, a napisao da je Messi na 30% svojih mogućnosti.TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 19:11Ne znam sta ti je tesko priznati da je Messi opao (i to puno). Jesam li ja kriv sto on "mora" dolaziti na centar po loptu.
On, iako je najbolji igrac ekipe, je u mnogo tome "zasluzan" za trenutno stanje Barce.
Glavna 2 krila Reala ove sezone su 2000. i 2001. godiste. A u Barcin napad upumpani milioni i ponovo nisu mogli biti ispred Reala.
I da kao takav ove sezone ima 25 MVP nagrada za razliku od Mbappeovih 8.
Da mu je prosječna ocjena 8.66 ( daleko najbolja na planeti ) za razliku od Mbappeove 8-ce.
Da je aktuelni Ballon d'or i drugi favorit za sljedeći nakon Lewandowskog ?
O čemu pričaš ti ?
Da li bi Barcelona uzela titule u Francuskoj ?
Porediš Mastera fudbala sa mlađahnim Mbappeom koji nema 10% Messijevog talenta. Uozbilji se i vrati se na pravi put. Tek tada možemo raspravljati.
Sevilla od threepeata nije bila jača, a Getafe definitivno na vrhuncu.MElloo je napisao/la: ↑17 jul 2020, 20:10Zamisli nabrojat Gerarda Morena u te igrace lmao.Lik je bolji igrac od vecine "ja sam englez i kostam 50m" poput Tammy Abrahama Zahe i slicnih igraca
Najbolji talijanski strijelac je pokusao u Spanjolskoj i osramotio se
Casorla,Budimir,Ocampos...polovicu golova su dali s penala.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Posto sam znao da ces napisati to za Atletico napisao sam ti u nastavku dio koji Atletico ne ispunjava. Dio koji si "slucajno" previdio.Rajaz je napisao/la: ↑17 jul 2020, 20:24Sve su to ŠBB-KBB priče,TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 19:11PSG je kuci mlatnuo Reala ove godine 3-0, a u gostima igrao 2-2. Reala, prvaka Spanije. Plus, na sve to oni su ekipa kojoj slabije ekipe odgovaraju jer iste redovito dobijaju. Ligaski sistem im upotpunosti odgovara. Ove godine bi bili sigurno prvaci u Spaniji, pored losih Reala i Barce.
evo ja ću se poslužiti tvojom retorikom i napisati kako bi PSG sigurno bio četvrti iza Atletica koji je mlatnuo šampiona Evrope i Engleske.
Jel vidiš koliko je šuplja tvoja šizologika ?![]()
Teško mi priznati, a napisao da je Messi na 30% svojih mogućnosti.TheChief je napisao/la: ↑17 jul 2020, 19:11Ne znam sta ti je tesko priznati da je Messi opao (i to puno). Jesam li ja kriv sto on "mora" dolaziti na centar po loptu.
I da kao takav ove sezone ima 25 MVP nagrada za razliku od Mbappeovih 8.
Da mu je prosječna ocjena 8.66 ( daleko najbolja na planeti ) za razliku od Mbappeove 8-ce.
Da je aktuelni Ballon d'or i drugi favorit za sljedeći nakon Lewandowskog ?
O čemu pričaš ti ?
Da li bi Barcelona uzela titule u Francuskoj ?
Porediš Mastera fudbala sa mlađahnim Mbappeom koji nema 10% Messijevog talenta. Uozbilji se i vrati se na pravi put. Tek tada možemo raspravljati.
Atletico u pola (19) utakmica ove sezone u LaLigi nije dobio. A ima jos jedno kolo.Plus, na sve to oni su ekipa kojoj slabije ekipe odgovaraju jer iste redovito dobijaju. Ligaski sistem im upotpunosti odgovara.
Ja se nemam sta vracati na pravi put. Ti si taj koji je skrenuo.
Vadis se na nekakve nagrade i ocjene a eye test govori nesto potpuno drugo.
Eye test
U redu je,
ubijedio si me da je Mbappe bolji igrač zadnje 2 sezone od Messija

U redu je,
ubijedio si me da je Mbappe bolji igrač zadnje 2 sezone od Messija

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.