Utakmice klubova iz BiH na TV-u
Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u
Po ovome se vidi koliki je cirkus u nasem savezu..2 sedmice pred pocetak prvenstva, TV prava a ni sponzori lige nisu rijeseni..
Valjda će se znati, hoće li se igrati sa ili bez publike, to je jedan od bitnih elemenata pri definiranju cijene i TV prava
-
- Kontakt:
Imal sta ? Sportsport kontaktirajte savez !
Nakon što je istekao ugovor sa BH Telecomom raspisan je konkurs za novog nosioca TV prava, a prema našim saznanjima stigle su tri konkretne, višemilionske, ponude.
Ponude o TV pravima naći će se, dalje, pred Izvršnim odborom N/FS BiH, koji je trebao da bude održan danas, ali je otkazan, te će najvjerovatnije biti održan sutra online putem. IO N/FS BiH će razmotriti sve pristigle ponude, te odabrati onu za koju smatraju da je najbolja u ovom trenutku.
Ponude o TV pravima naći će se, dalje, pred Izvršnim odborom N/FS BiH, koji je trebao da bude održan danas, ali je otkazan, te će najvjerovatnije biti održan sutra online putem. IO N/FS BiH će razmotriti sve pristigle ponude, te odabrati onu za koju smatraju da je najbolja u ovom trenutku.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
LjoZee je napisao/la: ↑16 jul 2020, 15:57Nakon što je istekao ugovor sa BH Telecomom raspisan je konkurs za novog nosioca TV prava, a prema našim saznanjima stigle su tri konkretne, višemilionske, ponude.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Neko od njih je bio u kontaktu sa Novalicem pa su zato valjda otkazali 

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Hajmo M:tel! 

Vico nabacuje na volej emtelu.
Vico na čelu NFSBIH je najveća sramota i šamar za ovu državu.
Šta je sljedeće, čarter leg za Den Haag po Radovana Karadžića, novog ministra vanjskih poslova BiH?!!!!
Vico na čelu NFSBIH je najveća sramota i šamar za ovu državu.
Šta je sljedeće, čarter leg za Den Haag po Radovana Karadžića, novog ministra vanjskih poslova BiH?!!!!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba finansijski najveću ponudu na adresu NS BiH poslao je M:tel i trenutno ima prednost nad konkurencijom. Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nisu željeli govoriti o ovoj temi dok se ugovor s jednim od ponuđača ne zaključi.
Do početka nove sezone ostale su dvije sedmice i, ukoliko se sjednica Izvršnog odbora NS BiH sutra održi, ime spoznora i vlasnika TV prava za Premijer ligu BiH trebali bi saznati u narednim danima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Znači ''m:tel Premijer liga BiH'' 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Divno zvuci. Moja TV 

Ako mogu pokriti bar 4 utakmice, super. Sve ostalo je propast
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:

Vjerojatno će oni izabrati top mečeve, a ostalo da opet ide na BHT1 ili MojaTV. Cilj je da sve bude u prijenosu

da
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Kako se ja sjecam, ovako je bilo i prosli puta kad je BH Telecom dobio prava..cijelo vrijeme je bilo to da ce mtel biti sponzor i na kraju izabran BH Telecom...ako bude mtel bojim se da nece i oni kao BHT napraviti svoj kanal
jedan od preduslova tendera je bio taj da prenosi tekmi budu dostupni svima a ne samo na 1/3 teritorije
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
-
- Kontakt:
Ne znam zasto bi mtel pravio svoj kanal kad imaju AS? Ovo bi bilo najbolje rijesenje jer arenu imaju skoro svi operateri
Preduslov je da "vecina" utakmica bude dostupna svima..sto ne znaci da sve utakmice moraju biti dostupne krajnjim korisnicima..ali otom potom..vidjet cemo na sta ce ovo izaci
Da, najbolja ponuda ako se prihvati, stvarno je sramota! Imaju li obraza?!?! Ili ti smeta sto srpska firma(sjediste u Bg) treba da bude generalni sponzor lige?
Zapravo,ne moras da odgovaras...
A ako stvarno bude mtel, onda su arene vjerovatno u prednosti. 99% kablovskih operatera u bh ima u ponudi arenu tako da ce se izbjeci dovodjenje u nepovoljan status dobrog dijela populacije.
Cak i da je SK dobio ugovor, moglo se desiti da derbije bace na novasport i opet problem.
Ovako ce biti najbolje i najpristupacnije za sve.
Trenutno korisnika/ca: Bejker, Hrammm1921, Hrasno15 i 30 gostiju.