FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 14 jul 2020, 16:42

Lijepa vremena kad je odlazilo 16 igrača i dolazilo isto toliko. Mogao si mjesec prije znati kad i ko potpisuje, vazda prometno bilo. Ovako je sad dosadno, ova Koreja smara.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 jul 2020, 16:46

bera22 je napisao/la:
14 jul 2020, 14:44
Sto se tice bordo tv to je sjajno sto ce uraditi,jedino je malo problem sto ce samo clanovi moci gledat,prvom meni.Redovan samofinansirajuci sam student imam oca koji je invalid itd.. Jako je tesko izdvojit novac ili trazit novac od roditelja za clansku.
Dat cu Ti ja br.clanske , ja sam se svakako nagledao naseg FKS. Meni je najjace pratiti preko ovog foruma. Ma ludi su ovdje svi.
Ako zaista trebas bujrum PP . :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 16:59

Vlasnik FK Sarajevo "skautira": Četvorici igrača je preporučio Premijer ligu BiH

Otkako je Nguyen Hoai Nam postao većinski vlasnik FK Sarajevo, Bordo tim zna samo za uspjehe, barem na domaćoj sceni.

Iako se nalazi u Vijetnamu Nam sa velikom pažnjom prati dešavanja u bh. fudbalu i izuzetno je upućen u kvalitet Premijer lige BiH.

U razgovoru za vijetnamske medije Nam se našao u ulozi skauta te je četvorici vijetnamskih fudbalera preporučio Bosnu i Hercegovinu i Premijer ligu kao odskočnu dasku.

"Putovanja Conga Phuonga, Xuana Truonga, Tuana Anha, Vana Hauua u inostranstvo su korak naprijed za vijetnamski fudbal. Trebamo zahvaliti gospodnu Ducu i gospodinu Hienu na ovom jer su oni pioniri u ovom poslu", kazao je Nam za list Thanh Nien.

"Igrači koji igraju u inostranstvu su najbolji u generaciji i igraju za reprezentaciju. Međutim, pripreme i metode rada trebaju biti duže. Ako igrač igra više od 2.000 minuta po sezoni u sredini gdje je fudbal sport broj 1 to je san. Nažalost to naši igrači još nisu uradili."

Nam smatra kako Van Hau istali igrači iz Vijetnama pored Bosne i Hercegovine trebaju izabrati druga manje popularna evropska ligaška takmičenja poput onog u Mađarskoj.

"Ako igrate u takvim takmičenjima, period tranzicije će biti lakši. Primjera radi, mnogi igrači su igrali u prvenstvu Bosne i Hercegovine kao što je Edin Džeko koji trenutno nastupa za Romu. Za reprezentaciju BiH još igraju Miralem Pjanić koji je nedavno potpisao za Barcelonu, tu je golman Asmir Begović iz Milana ili Sead Kolašinac iz Arsenala", kazao je Nam.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 jul 2020, 17:04

feniksptica je napisao/la:
14 jul 2020, 15:04
Nemoj mi Dinu bacit cu ti bombu. ( Ako si za ovo mislio ozbiljno onda ****, ne znam sta da ti kazem )

Odlicna ideja @Napapijri. Nek da ko kad koliko moze, nit ce se objavljivat ko je nit koliko je.

Treba objaviti ko je i koliko je. Nick-ovi su u pitanju, a ne stvarna imena.
Jos bi te pitao, zar stvarno mislis da ovu Upravu u ovom trenutku moze poljuljati neki post? Opozicija je dobro dosla ma kakva bila, dobronamjerna ili ne. Zacas se Bosanac osjeti nedodirljivim. Ni Ti ni ja ne trebamo apsolutno vjerovati. Dobre poteze podrzati, cim malo zapne alarmirati.
Nismo se jednom opekli. :bih:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 jul 2020, 17:11

Denchi je napisao/la:
14 jul 2020, 16:59
Vlasnik FK Sarajevo "skautira": Četvorici igrača je preporučio Premijer ligu BiH

Otkako je Nguyen Hoai Nam postao većinski vlasnik FK Sarajevo, Bordo tim zna samo za uspjehe, barem na domaćoj sceni.

Iako se nalazi u Vijetnamu Nam sa velikom pažnjom prati dešavanja u bh. fudbalu i izuzetno je upućen u kvalitet Premijer lige BiH.

U razgovoru za vijetnamske medije Nam se našao u ulozi skauta te je četvorici vijetnamskih fudbalera preporučio Bosnu i Hercegovinu i Premijer ligu kao odskočnu dasku.

"Putovanja Conga Phuonga, Xuana Truonga, Tuana Anha, Vana Hauua u inostranstvo su korak naprijed za vijetnamski fudbal. Trebamo zahvaliti gospodnu Ducu i gospodinu Hienu na ovom jer su oni pioniri u ovom poslu", kazao je Nam za list Thanh Nien.

"Igrači koji igraju u inostranstvu su najbolji u generaciji i igraju za reprezentaciju. Međutim, pripreme i metode rada trebaju biti duže. Ako igrač igra više od 2.000 minuta po sezoni u sredini gdje je fudbal sport broj 1 to je san. Nažalost to naši igrači još nisu uradili."

Nam smatra kako Van Hau istali igrači iz Vijetnama pored Bosne i Hercegovine trebaju izabrati druga manje popularna evropska ligaška takmičenja poput onog u Mađarskoj.

"Ako igrate u takvim takmičenjima, period tranzicije će biti lakši. Primjera radi, mnogi igrači su igrali u prvenstvu Bosne i Hercegovine kao što je Edin Džeko koji trenutno nastupa za Romu. Za reprezentaciju BiH još igraju Miralem Pjanić koji je nedavno potpisao za Barcelonu, tu je golman Asmir Begović iz Milana ili Sead Kolašinac iz Arsenala", kazao je Nam.
Sve je ovo uredu, samo kontradiktorno je. Kaze prati ligu i sve poznaje a onda na kraju spominje Begovica, Pjanic, Kolašinca, Dzeku kako su produkt lige.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jul 2020, 17:13

amypitar je napisao/la:
14 jul 2020, 16:31
Ja ne znam jesmo li mi jedini klub u Premijer ligi koji posle prekida sezone nije doveo pojačanje.
To je pozitivno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jul 2020, 17:14

Samozdravlje je napisao/la:
14 jul 2020, 17:04
feniksptica je napisao/la:
14 jul 2020, 15:04
Nemoj mi Dinu bacit cu ti bombu. ( Ako si za ovo mislio ozbiljno onda ****, ne znam sta da ti kazem )

Odlicna ideja @Napapijri. Nek da ko kad koliko moze, nit ce se objavljivat ko je nit koliko je.

Treba objaviti ko je i koliko je. Nick-ovi su u pitanju, a ne stvarna imena.
Jos bi te pitao, zar stvarno mislis da ovu Upravu u ovom trenutku moze poljuljati neki post? Opozicija je dobro dosla ma kakva bila, dobronamjerna ili ne. Zacas se Bosanac osjeti nedodirljivim. Ni Ti ni ja ne trebamo apsolutno vjerovati. Dobre poteze podrzati, cim malo zapne alarmirati.
Nismo se jednom opekli. :bih:
Meni je malo ružno da se to piše ali haj kontam nikovi možda jer bi bilo transparentno :D

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 jul 2020, 17:15

bordobijeli je napisao/la:
14 jul 2020, 17:11
Denchi je napisao/la:
14 jul 2020, 16:59

Sve je ovo uredu, samo kontradiktorno je. Kaze prati ligu i sve poznaje a onda na kraju spominje Begovica, Pjanic, Kolašinca, Dzeku kako su produkt lige.
Za reprezentaciju BiH još igraju...

U ovom clanku nije o tom govorio...vjerovatno los prevod
Govori vijetnamskim igracima da im treba medjukorak do liga petice.....sasvim logicna prica
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jul 2020, 17:16

Vanja8 je napisao/la:
14 jul 2020, 15:51
MortemHz je napisao/la:
14 jul 2020, 15:39
amypitar je napisao/la:
14 jul 2020, 15:38

Slažem se Morto ,al niko nista da pokrene.
Da nađu neku zemlju za stadion i da objave cifru gdje bi se gradio stadion, broj žiro računa, pa da uplaćujemo koliko ko može.
Siguran sam da bi se svi zajedno šokirali koliko bi se love prikupilo. Pa ako iko ima love to je Čaršija naša baza, dijaspora, al samo puste naše želje jbg.
Ruku na srce, ogroman je to projekat.. golem i nimalo nije jednostavno pogotovo što neće biti baš profitabilno za nas ali otom potom.
Ja bi svakako dao i na svoje ime za VIP stolicu ali i dodatno za ovu zajedničku.
Da se VIP stolica zove po tebi...???

Pa jaa, nista obicno, samo VIP... :rol:
Prevelika je to ljubav da bude samo obična stolica. :kafa: :D

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 jul 2020, 17:20

Samozdravlje je napisao/la:
14 jul 2020, 16:46
bera22 je napisao/la:
14 jul 2020, 14:44
Sto se tice bordo tv to je sjajno sto ce uraditi,jedino je malo problem sto ce samo clanovi moci gledat,prvom meni.Redovan samofinansirajuci sam student imam oca koji je invalid itd.. Jako je tesko izdvojit novac ili trazit novac od roditelja za clansku.
Dat cu Ti ja br.clanske , ja sam se svakako nagledao naseg FKS. Meni je najjace pratiti preko ovog foruma. Ma ludi su ovdje svi.
Ako zaista trebas bujrum PP . :bih:
:clap: :tokralju:
Svaka cast ljudino, veliki respekt :thumbup:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 14 jul 2020, 17:28

MortemHz je napisao/la:
14 jul 2020, 17:16
Vanja8 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
14 jul 2020, 15:39

Ruku na srce, ogroman je to projekat.. golem i nimalo nije jednostavno pogotovo što neće biti baš profitabilno za nas ali otom potom.
Ja bi svakako dao i na svoje ime za VIP stolicu ali i dodatno za ovu zajedničku.

Sigurno, Kraljevska VIP stolica... :kafa:

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 14 jul 2020, 17:43

MortemHz je napisao/la:
14 jul 2020, 17:13
amypitar je napisao/la:
14 jul 2020, 16:31
Ja ne znam jesmo li mi jedini klub u Premijer ligi koji posle prekida sezone nije doveo pojačanje.
To je pozitivno.
Sto posto pozitivno. Cim ti dovedes 5 pojacanja, znaci nesto ne valja. Ako ove godine ne prepisamo ovo necemo nikad. Na okupu svi ostali, uigrani, sta vise treba..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 14 jul 2020, 17:46

Ma nema sta ko reci za upravu. Administrativno rade za 7 od 10.

Sto se tice pojacanja, nece biti dok se ne zavrse sve lige. Real treba pojacanja kamol mi. Ali polahko, but ce. Zemlja ce drhtat.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 14 jul 2020, 17:58

Prva ljubavi, najveća radosti!

Pucaju me emocije, poceo sam se tresti kako nemam izliv emocija jal negativni jal pozitivni. Život mi monoton bez ljubavi i utakmica...
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jul 2020, 18:13

Vanja8 je napisao/la:
14 jul 2020, 17:28
MortemHz je napisao/la:
14 jul 2020, 17:16
Vanja8 je napisao/la:

Sigurno, Kraljevska VIP stolica... :kafa:
Ovako sam nešto zamislio iznad svog imena.. :kafa:

slika

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 jul 2020, 18:18

Pitar6785 je napisao/la:
13 jul 2020, 20:16

Nemogu da vjerujem da si ovo napisao u vezi Husrefa.

Ako cemo posteno jedino Hase susic bosko antic keli i vahidin mogu stat pored husrefa sto se tice Husrefa. Ti ljudi su u rangu Husrefa i niko vise

Hase je Hase osvoio prvu titulu
Vahidin ima titulu bolji je bio igrac ostoje loyalan al Husref ima takode titulu i bio je najbolji strijelac
Susic cisto najbolji igrac u Histori kluba mozda cak medzu najbolji 5 igraca svijeta u svoje vrijeme husref ima vise titula vise uspjeha sa SARAJEVOM

Kelly moralno djelo titula to se postuje i to je nivo Haseta to hz pitari postuju i postovace dok postoje

Bosko bio trener igrac osvio titulu husref nema titulu u ex yugi ima 3 titule 3-4 kupa u bh al nije to kao sto je osvoit u yugi titulu

Sad sta je on uradio otiso u zvjezdu nakon 5-6 godina ok, sto je plako radi otkaza da je naplatio otkaz, i sve je ovo bez dokaza da je njega emir zvao da je on jeleskovica otjero da je dk osvio svak on nije kao da je to jedino sto je on uradio

Trenirao alobodu moadost celik olimpik uvjek je SARAJEVO spominjo u najboljem svjetlu

Smjenjen na hirurskom stolu srca cinimi se na prvom mjestu
Tjeraliga ex puta vracaliga isto toliko

Ocemu ljudi pricamo trebao je sad da oprosti ugovorom zagarantivan ugovorom da bi ga ovde neko postovo. Ko je jos radio za 7-8 k € mjesecno i dobije otkaz, klub mu je to trebo isplatit da nije imo nikako ugovor jer HUSREF JE LEGENDA KLUBA..

E Pasa moj , da ja i Ti promuhabetimo.
1. Hase rahmetli je Hase i tu spora nema. Ako sam upratio dobro rahmetli Asim igrao 9(?) utakmica u sezoni 1966/67 i povrijedio se u Rijeci. Bio je to strasan gubitak za FKS, ali Sarajevo naslo unutrasnju snagu i osvojilo Titulu koju niko do tada nije u BiH.
2. Dozvoli mi da imam svoje misljenje. Husref jeste bio dio tima iz 1985g. kad se pojavio bio enigm za sve Pitare. Vahidin bio LEGENDA i sama pojava njegovog brata za mene bila velika radost. Husref je bio vjerna kopija Vahidina(kretnje,udarac i golovi glavom).
Ono sto ih razlikuje je:Vahidin nije potrcao u Bg. za parama, ne osudjujem ja Husrefa sto je otisao u Bg., njegov izbor. Da samo znas sta je sve radila CZ da dovede Vahidina(najbolji "centarfor" Evrope te 1968 god.). Oba izbora su licna,ali priznaj da postoji razlika odnosa prema FKS.
3. Te 1985g. u timu su bili F.Hadzbegic(rekorder po broju utakmica za SFRJ), P.Pasic(mozda i najjaci igrac te generacije), zatim Cala , Kapetanovic,Dzurkovic, Jakovljevic,Vukicevic i drugi su dali isto neki i vise od Husrefa,a neki manje. Da li su i oni Legende?
4. Sjecas li se Edhema Sljive koji je u jednom periodu ostavljao FKS u prvoj ligi SFRJ . Zatim M.Fazlagica (prvog kapitena SFRJ iz BiH),
rahmetli I.Biogradlica(njega ni ja nisam gledao,ali odigrao najvise za FKS),F.Muzurovica(igraca i trnera sampijonske generacije "67 i "85)i jos mnogi drugi. Da li su svi oni Legende. O pokojnom Zelimiru Keliju Vidovicu ne treba trositi rijeci.
5. Zar ne mislis da je to previse Legendi za klub kao FKS ?
6. Da po meni bi mogao biti Husref trenerska Legenda, najjacim mu smatram Titulu 2007 g., prvu DK , pod njegovom palicom je krenula afirmacija Akademaca(znamo da je tad to bilo opredjeljenje Kluba). Uzimajuci u obzir te trenerske uspjehe bit ce upisan zlatnim slovima kao trener-Legenda.
Ovi potezi poslije po meni opravdanog otkaza nisu ok. Da i to jeste cinjena nepravda prema njemu kao treneru(mislim na ranije otkaze).
Vise puta sam iznosio ovo svoje misljenje i u sebi ga ne mogu promjeniti. Pozz i Selam prijatelju,ako nisi ljut :bih:
Jeste trenerska Legenda po meni.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 14 jul 2020, 18:41

Banujte @samozdravljeta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 14 jul 2020, 18:47

Ararat titula
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jul 2020, 18:52

Benkara21 je napisao/la:
14 jul 2020, 18:47
Ararat titula
:salut: :bow:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 jul 2020, 18:55

ShofaII je napisao/la:
13 jul 2020, 22:18
Kod nas uvjek sve i odmah.
Polahko ljudi svedite se u realnost. Radit ce nas klub strimove, bice i Bordo tv ili kako ce se vec zvati nije toliko ni vazno. Realno je da mi imamo sve preduslove do postanemo veliki klub za nasu ligu. Jos uvjek nismo veliki, samo smo par koraka ispred drugih.
Treba nama nekoliko vecih transfera od Cimirota i Mujakica pa da dodjemo u situaciju da postanemo veliki za nasu ligu.
Pretrpit cemo mi i prenose utakmica, iste dresove i sve ostalo jer nam je najbitnije da stvaramo igrace, osvajamo trofeje, napravimo iskorak u Evropi.
Ako Bog da uskoro da napravimo jedan veliki transfer iz naseg kluba. I kad se napravi taj veliki transfer ja ne ocekujem da ce se te pare potrositi na nek zvucna pojacanja nego na akademiju. Ulaganje u akademiju je sigurno nase veliko pojacanje a ako pored toga ubodemo nekog igraca kvalitetnog sa iskustvom dobro i jest.
Veca akademija nas samo moze uci niti vecim, odnosno akademija je jak temelj a prenosi, dresovi, bordo tv i sl su samo fasada.
:tokralju: :bih:
DOBRO DOSAO U KLUB. MOLIM TE PREUZMI ULOGU ZASTUPNIKA AKADEMIJE. MLADJI SI I ELOKVENTNIJI, A JA CU TI DAVATI PODRSKU KAO POCASNI PREDSJEDNIK KLUBA AKADEMACA. STA RECI NEGO BRAVO !!! :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Fouzi1, James1987, riki46 i 46 gostiju.