Ervin Zukanovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ArtVandelay
Kontakt:

Re: Ervin Zukanovic

Post Postao/la ArtVandelay » 01 jul 2020, 14:37

babino je napisao/la:
30 jun 2020, 15:17
zuka takticar, slusajuci ga nedavno u podcastu i citajuci ovo gore, vidis da je cijelu karijeru nesto mudrovao sa transferima:-)

Makar ima visinu i zadrzao je kosu na glavi.

:kafa:
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 jul 2020, 16:36

Kapiten Švedske Granqvist

slika

dvije godine je stariji od Zukanovića

još 2018. godine vratio se u švedsku ligu

u karijeri je osim u domaćoj ligi igrao još za Wigan, Groningen, Genou i Krasnodar

Šveđani ne žele još uvijek da njegovo mjesto ustupe jednom od dvojice mladih stopera za koje tako rizikuju da pređu u reprezentaciju BiH

Zašto Zukanović nije naš Granqvist? Igrao je za klubove iste ili veće razine i po tom se ne čini da je išta manje kvalitetan. Nema toliko poštovanje među navijačima koji bi ga već danas zamjenili za jednog od dvojice Šveđana a kao da tako razmišljaju i u reprezenentaciji pa im već nude njegovo mjesto. To bi moglo napraviti i problem, on se zbog propuštenog SP sam od sebe neće oprostiti bez nastupa na jednom velikom takmičenju pa makar čekao do 2025. godine. Ako su iste kvalitete, igra li Granqvist bolje za Švedsku nego Zukanović za BiH? Ako igra bolje, zašto je to tako? Ima profesionalniji pristup reprezentaciji? Igra u sistemu gdje se ekipno bolje i organizovanije brane pa je puno manje izložen situacijama 1 na 1 gdje može ispasti smiješan nego stoperi BiH? Kako objasniti Armeniju gdje je Zukanović individualnim greškama zaslužio da bude izmjenjen u 15. minuti(on ju je sam u podcastu objasnio "igranjem pod injekcijama po vlastitoj želji i da nije samo on griješio i kriv"?

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 jul 2020, 16:47

#ZukaWorldCup2030
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 09 jul 2020, 19:30

Jel živ ovaj

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 jul 2020, 00:50

Plaćena promocija
VIDEO Ervin Zukanović u Sarajevu trenira punom parom, ponovo ga žele u Italiji

Ervin Zukanović se priprema u Sarajevu i čeka novi transfer

Ervin Zukanović (33) odnedavno je slobodan igrač nakon što je napustio talijanski prvoligaš SPAL. Prethodno im je oprostio dugovanja iz perioda korona krize, ali nije mogao pristati i na odricanje od plata do kraja sezone.

U tim danima se i lakše povrijedio, pa je rastanak došao kao najbezbolnija opcija iako je sportski direktor SPAL-a prethodno izjavio kako su našeg reprezentativca pokušavali dovesti već nekoliko sezona.

Zukanović se prethodnih dana od povrede oporavljao u posebnom medicinskom centru u Splitu, a trenutno je u Sarajevu gdje je nastavio sa treninzima i gdje čeka transfer u novi klub.

Kao igrač sa više od 130 nastupa u Seriji A prošlu zimu imao je nekoliko ponuda iz Italije, a najkonkretnije su bile one iz Cagliarija (želio ga je dovesti trener koji ga je vodio u Sampdoriji) i SPAL-a. U isto vrijeme stigla je i ponuda vlasnika Leicester Citya koji su u Belgiji kupili klub i željeli sa Zukanovićem učvrstiti svoju odbranu.

Odlučio se za SPAL kako bi bio spreman za utakmice baraža za EURO 2020 jer je Dušan Bajević najavio kako će računati na iskusne igrače. Bajević želi smireno i strpljivo pokušati doći do plasmana reprezentacije BiH na ovo veliko takmičenje.

Zukanović ponovo ima ponude iz Italije gdje ima dobar renome, ali i Belgije i arapskih zemalja. Kako saznajemo izbor kluba će podrediti potrebama reprezentacije i selektora Bajevića, odnosno birati klub u kojem će imati dobru minutažu do utakmica baraža za EURO 2020.

Zukanović je u Italiji igrao za Chievo, Sampdoriju, Romu, Atalantu, Genou i SPAL.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 jul 2020, 07:58

Drape je napisao/la:
04 jul 2020, 16:36
Kapiten Švedske Granqvist

slika

dvije godine je stariji od Zukanovića

još 2018. godine vratio se u švedsku ligu

u karijeri je osim u domaćoj ligi igrao još za Wigan, Groningen, Genou i Krasnodar

Šveđani ne žele još uvijek da njegovo mjesto ustupe jednom od dvojice mladih stopera za koje tako rizikuju da pređu u reprezentaciju BiH

Zašto Zukanović nije naš Granqvist? Igrao je za klubove iste ili veće razine i po tom se ne čini da je išta manje kvalitetan. Nema toliko poštovanje među navijačima koji bi ga već danas zamjenili za jednog od dvojice Šveđana a kao da tako razmišljaju i u reprezenentaciji pa im već nude njegovo mjesto. To bi moglo napraviti i problem, on se zbog propuštenog SP sam od sebe neće oprostiti bez nastupa na jednom velikom takmičenju pa makar čekao do 2025. godine. Ako su iste kvalitete, igra li Granqvist bolje za Švedsku nego Zukanović za BiH? Ako igra bolje, zašto je to tako? Ima profesionalniji pristup reprezentaciji? Igra u sistemu gdje se ekipno bolje i organizovanije brane pa je puno manje izložen situacijama 1 na 1 gdje može ispasti smiješan nego stoperi BiH? Kako objasniti Armeniju gdje je Zukanović individualnim greškama zaslužio da bude izmjenjen u 15. minuti(on ju je sam u podcastu objasnio "igranjem pod injekcijama po vlastitoj želji i da nije samo on griješio i kriv"?
Granqvist je odlican stoper, kako u Krasnodaru, tako i u dresu reprezentacije. Gledao sam ga i uzivo u Bgu upravo u dresu ruskog kluba. On ima kvalitet vise u odnosu Zukanovića, a to je liderstvo, a i generalno je kvalitetniji igrac.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 jul 2020, 08:03

Ako bi Zuka našao pristojan tim, treba ga obavezno zvati. Niko od konkurencije još nije na njegovom nivou.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 jul 2020, 08:42

Granqvist i Zukanovic se ne mogu porediti, Zuka je pokazao u proslim kvalifikacijama da se na njega ne mozemo osloniti. Radije cu dati sansu 2-3 mlada igraca, nego da gledam kako nas on iznova ukopa kao npr. u Dublinu u Irskoj, Armenija, dosta je primjera.

Hvala mu na svemu, ali ja kao selektor ne bi ozbiljno racunao na njega. Ako nadje klub moze dobiti poziv, ali u prvom planu trebaju biti neki drugi igraci.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 jul 2020, 08:55

Opet vas loži Zvezdaš, stvarno ste naivni. :roll:

@Goalgetter, garantujem da kad bi zaista bili selektori, 90% nas bi stavilo Zuku u prvih 11. Naravno ako nađe pristojan klub i zaigra.
Kalkulacije sa Mihojevićem, Šerbečićem, Mujakićem, Saničaninom...su ok ovako u priči, kad treba izaći na crtu ozbiljnom protivniku, treba kvalitet.
Mi kvaliteta nemamo, onda se treba uzdati barem u iskustvo, a skoro sam siguran da niko od ove konkurencije neće doći ni blizu Zukanovićevog nivoa.

Što se Ahmedhodžića i potencijalnih tiče, kad dođu dobrodošli.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 jul 2020, 09:56

DrFilgud je napisao/la:
14 jul 2020, 08:55
Zasto bih bilo koga lozio? Covjek je jedan od kljucnih igraca reprezentacije koja je igrala 1/16 finala SP, koja se plasirala i na predstojece EP...
To je isto kao kad bih s njim poredio nekoliko srpskih igraca sa mozda i jacom karijerom, a koji kvalitetom nisu taj nivo!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 jul 2020, 10:13

marconato je napisao/la:
14 jul 2020, 09:56
DrFilgud je napisao/la:
14 jul 2020, 08:55
Zasto bih bilo koga lozio? Covjek je jedan od kljucnih igraca reprezentacije koja je igrala 1/16 finala SP, koja se plasirala i na predstojece EP...
To je isto kao kad bih s njim poredio nekoliko srpskih igraca sa mozda i jacom karijerom, a koji kvalitetom nisu taj nivo!
:stop: :thumbdown:

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 14 jul 2020, 10:15

Kakvom nivou, Zuka nije bio na nivou u reprezentaciji ni kad je u Romi igrao. Dati priliku mladzem i nadati se da ce za nijansu biti bolji od ove trojice statista.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 jul 2020, 11:08

Goalgetter je napisao/la:
14 jul 2020, 08:42
Granqvist i Zukanovic se ne mogu porediti, Zuka je pokazao u proslim kvalifikacijama da se na njega ne mozemo osloniti. Radije cu dati sansu 2-3 mlada igraca, nego da gledam kako nas on iznova ukopa kao npr. u Dublinu u Irskoj, Armenija, dosta je primjera.

Hvala mu na svemu, ali ja kao selektor ne bi ozbiljno racunao na njega. Ako nadje klub moze dobiti poziv, ali u prvom planu trebaju biti neki drugi igraci.
Moram te ispraviti. U Dablinu nije nesto kriv. Penal nije postojao i tu ga se ne moze kriviti.
Tehnicki je nas najjaci odbrambeni igrac. Zeza ga sto je spor ali nije to toliko vidljivo jer se dobro postavlja.
Ako nadje klub i bude standardan do reprezentativnih utakmica vjerovatno ce biti starter i u reprezentaciji.
Ipak mora biti neki iskusniji i uigraniji koji ce drzati loptu u nogama i pokretati napade...ili on ili Bicakcic.
Ne moze neki malac doci i odmah organizovati sve..

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 jul 2020, 11:45

Ne slažem se. Da smo mi neka tradicionalna ekipa gfje ti Chiellini i Barzagli godinama drže odbranu pa ono belaj sad to razyebati pa hajde.

Mi bukvalno nemamo šta izgubiti kada bi se napravio rez i dovela ova djeca. Lutali bi, ne bi se plasirali na iduće veliko takmičenje? Blago Dari pa smo ista navikli igrati.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 jul 2020, 12:43

Griješiš, tek ako stavimo neiskusan i neuigran stoperski par, vidjećemo šta to znači. To će biti utakmice visokog intenziteta, pritiska i mentalnog i fizičkog.
Definitivno sam za iskusan stoperski par, ukoliko se ne ponudi neko mlađi ko već predstavlja stopersku klasu.
Ovo što nam se sada nudi je klasu ispod Zuke i bičakčića.

Meni je šega što je ovdje Bičakčiću okačena etiketa kiksera i neznalice, najviše jer ga je nadmudrio i nadigrao, pazi sad, Lionel MESSI!
Zuka je loš jer se nije nametnuo u Romi, jer nije među najboljim stoperima Serie A, Kolašinac je loš jer ne briljira u EPL....onda se kao alternativa nude Mihojević, Šerbečić, Mujakić, Saničanin.
Naravno , tu su i argumenti da nisu ništa pokazali u reprezentaciji. E pa jesu dok su igrali sa kvalitetnim saigračima, zadnje 3-4 godine mi smo odron reprezentacija.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 jul 2020, 13:07

Pritiska će uvijek biti pogotovo ovdje, od toga neće pobjeći ma koliko godina imali.

Za Bičakčića se slažem, često je na njega hajka golema a možda je i zadnji od defanzivaca kojeg se treba kritikovati.

Zukanovića više ne želim gledati u ulozi glavnog šarafa odbrane. Neka ga za klupe što se mene tiče.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 jul 2020, 13:18

Ne znam koga upariti sa Bičakčićem, a da možemo očekivat napredak u odnosu na Zuku?

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 jul 2020, 14:11

DrFilgud je napisao/la:
14 jul 2020, 13:18
Ne znam koga upariti sa Bičakčićem, a da možemo očekivat napredak u odnosu na Zuku?
ŠerPečić :kafa:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 14 jul 2020, 14:55

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
14 jul 2020, 14:11
DrFilgud je napisao/la:
Čemu ismijavanje U21 reprezentativca BiH? Omaložavanje, vrijeđanje i mržnja kojoj su podvrgnuti igrači koji potiču iz Premijer lige BiH a ne dijaspore od strane osoba koje se u virtualnom svijetu predstavljaju kao navijači BiH je prešla sve granice dobrog ukusa.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 jul 2020, 14:56

Drape je napisao/la:
14 jul 2020, 14:55
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
14 jul 2020, 14:11
DrFilgud je napisao/la:
Čemu ismijavanje U21 reprezentativca BiH? Omaložavanje, vrijeđanje i mržnja kojoj su podvrgnuti igrači koji potiču iz Premijer lige BiH a ne dijaspore od strane osoba koje se u virtualnom svijetu predstavljaju kao navijači BiH je prešla sve granice dobrog ukusa.
Idemo ka 4 tom šeširu druže, s.ranje tek počinje. :thumbup:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Arnelv52, Vaya i 79 gostiju.