Prije nekoliko dana je izašla vijest od pouzdanog izvora da su Suarez i Griezmann sigurni za narednu sezonu. Ne znam onda koliko ima smisla nešto ozbiljnije talasati i recimo nogirati Setiena. Novi trener svakako ništa neće moći promijeniti, a pitanje je i ko bi se uopće prihvatio posla. Dodatni minus je što nema predsezone pa bi sve još teže išlo.
Po meni je najbolje riješiti pitanje veznog i odbrane ovog ljeta, a narednog vidjeti šta sa napadom. U odbrani minimum treba jedan dobar štoper da fino podijeli minutažu sa Piqueom i Lengletom, Araujo može biti četvrta opcija. Roberto i Alba su sigurni. Ako će se furati 4-3-1-2, treba ostavit i Semeda. Taman Emerson ima još godinu dana posudbe pa se pitanje desnog beka može riješiti narednog ljeta. Što se tiče Firpa, nema smisla tu nešto petljat, jer koga god da se dovede, opet će biti klupa Albi.
U veznom je dovoljna prodaja Vidala i Rakitića. Puig je zaslužio šansu. Po potrebi ostaviti Alenu ili čak Rafinhu.
Dakle, u napadu već imaš sigurna tri teškaša. Više je razloga zašto ne ulagati u napad ovog ljeta. Jedan je svakako jako loše tržište napadača. Drugi su već dvije ozbiljne fule ove uprave u vidu Dembelea i Coutinha (Griezmann, uz sve okolnosti, nije još uvijek flop i sud treba donijeti nakon još jedne sezone). A treći je što Suarez sigurno neće biti klupa.

Klupu zakrpit Ansuom, a tu su još Coutinho, Martin i Dembele, neće svu trojicu sigurno uspjeti prodat. Narednog ljeta ističe ugovor Suarezu, a nema nikakvih naznaka da će dobiti produženje. Vidjećemo šta će biti i sa Messijem. I tek će se onda znati kakav profil igrača treba.
Što se tiče ove utakmice, solidno prvo poluvrijeme. Drugo nisam nešto pomno pratio, ali očito da je bio proljev teški od igre.

Doduše Setien je pravio rokade neke znači yebo šah pa se i nije moglo očekivati nešto bolje.

4-3-1-2 je jedina formacija koja odgovara MSG-u i nadat se da će Setien nastaviti da forsira istu i naredne sezone (ako ostane). Ova zamisao sa Semedom i Robertom je odlična (pisao sam već) i zbog toga nema potrebe za nekim dodatnim imenom u veznom redu. Sa de Jongom će to biti još bolje.
Svakako da se sve može lako promijeniti, ali eto ovo je neko moje viđenje cijele situacije.