Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

Donnie Darko
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jul 2020, 00:42

Goretzka je napisao/la:
10 jul 2020, 00:33
A kako bi mi to znali kad Vettel godinama ima slabiji bolid? Ako mislite da je onaj iz 2018 bio rame uz rame s Mercom varate se.

Cuj ovog gore i coravoj osobi je ocigledno ko je bolji. Pa covjeku je prosjecan Rosberg oteo titulu. Ne mozes poredit Vettela iz Ferrarija sa Vettelom u Mercu. Kad mozd Bottas bit konkurentan moze i Seb.
Zato što ne poredim njihov tempo, koji ovisi od bolida, već poredim njihovu vožnju, gdje Vettel pravi po 10 ozbiljnih grešaka po sezoni, Hamilton ih toliko ima u 5 godina. To što ti misliš da se Vettel izvrće zbog bolida to je tvoj problem.

Bottas nije konkurentan. Bottas je tri sezone pune do sad imao u Mercedesu i nije nijednom zaprijetio što se borbe za titulu tiče.
BosniaBoston je napisao/la:
10 jul 2020, 00:12

Hamilton bi Vettela izdanje Njemacka 2018. do danas rastavio na proste faktore

Vettela iz Red Bulla? Bilo bi tu negdje
Govorim o današnjem Vettelu i današnjem Hamiltonu, kao što rekoh 2020. je godina, i ćoravoj osobi je jasno. Nije samo Hamilton bolji, bolji je i Max, bolji je i Leclerc, vjerovatno još njih. Vettel je jednostavno opao drastično.

Vettela iz 2013. i tog perioda mogu porediti samo sa Hamiltonom iz tog perioda, ne sa današnjim jer je bukvalno nemoguće jer je sve drugačije, i Hamilton je potpuno drugačiji vozač. Ta priča ko je bio bolji prije 8 godina je drugi par opanaka, tu Vettel ima prednosti, ali nije više 2013. Jedan napreduje konstantno od tad, drugi je napredovao do prije 2 godine (minus 2014. u kojoj je bio loš, ali je 2015. bio odličan) i od tad je u slobodnom padu.

Nadam se da će Vettel preći u Mercedes samo da se ne čitaju više ove stvari o njima dvojici u nekom duelu 1 na 1 u 2020. godini. Kao da Mercedes ima neku čudnovatu tehnologiju koja će spriječiti Vettelova okretanja i manjke koncentracije i greške uzrokovane tim, što su problemi isključivo psihičke prirode.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 jul 2020, 00:55

Donnie Darko je napisao/la:
10 jul 2020, 00:42
Goretzka je napisao/la:
10 jul 2020, 00:33
A kako bi mi to znali kad Vettel godinama ima slabiji bolid? Ako mislite da je onaj iz 2018 bio rame uz rame s Mercom varate se.

Cuj ovog gore i coravoj osobi je ocigledno ko je bolji. Pa covjeku je prosjecan Rosberg oteo titulu. Ne mozes poredit Vettela iz Ferrarija sa Vettelom u Mercu. Kad mozd Bottas bit konkurentan moze i Seb.
Zato što ne poredim njihov tempo, koji ovisi od bolida, već poredim njihovu vožnju, gdje Vettel pravi po 10 ozbiljnih grešaka po sezoni, Hamilton ih toliko ima u 5 godina. To što ti misliš da se Vettel izvrće zbog bolida to je tvoj problem.

Bottas nije konkurentan. Bottas je tri sezone pune do sad imao u Mercedesu i nije nijednom zaprijetio što se borbe za titulu tiče.
BosniaBoston je napisao/la:
10 jul 2020, 00:12

Hamilton bi Vettela izdanje Njemacka 2018. do danas rastavio na proste faktore

Vettela iz Red Bulla? Bilo bi tu negdje
Govorim o današnjem Vettelu i današnjem Hamiltonu, kao što rekoh 2020. je godina, i ćoravoj osobi je jasno. Nije samo Hamilton bolji, bolji je i Max, bolji je i Leclerc, vjerovatno još njih. Vettel je jednostavno opao drastično.

Vettela iz 2013. i tog perioda mogu porediti samo sa Hamiltonom iz tog perioda, ne sa današnjim jer je bukvalno nemoguće jer je sve drugačije, i Hamilton je potpuno drugačiji vozač. Ta priča ko je bio bolji prije 8 godina je drugi par opanaka, tu Vettel ima prednosti, ali nije više 2013. Jedan napreduje konstantno od tad, drugi je napredovao do prije 2 godine (minus 2014. u kojoj je bio loš, ali je 2015. bio odličan) i od tad je u slobodnom padu.

Nadam se da će Vettel preći u Mercedes samo da se ne čitaju više ove stvari o njima dvojici u nekom duelu 1 na 1 u 2020. godini. Kao da Mercedes ima neku čudnovatu tehnologiju koja će spriječiti Vettelova okretanja i manjke koncentracije i greške uzrokovane tim, što su problemi isključivo psihičke prirode.
Nema Mercedes čudnovatu tehnologiju(mada kako su krenuli mogli bi je i izumiti :D ) ali to što je Vettel trenutno tek dobar( prošle sezone je tijesno izgubio od Leclerca top 3 vozača tako da ne mogu reći da je prosječan) ne znači da se ne može vratiti na pravi kolosjek. U individualnim sportovima se itekako znaju dešavati padovi i povratci na vrh velikih sportaša. Evo u tenisu recimo i Rafa i Novak i Roger su imali periode( 2 godine otprilike kao i kod Vettela) kada se nisu mogli sastaviti. Naravno ne mislim bukvalno. i dalje su to bili top 10 igrači ali sjena prethodne verzije sebe. I sva trojica su se vratili u stilu

Ni godine nisu kritične uopšte. 33 godine tek napunio što naizgled zvuči puno, ali u motosportovima je to prime. Schumi je 3 od 7 titula osvojio od 33 pa nadalje. Hamilton isto od 33. godine života uzeo 3 od svojih 6 titula(na kraju ce to biti i ubjedljivije vjerovatno). Prost 2 od 4 itd...

Poenta je ta da uopšte nije kasno za Vettela niti treba gubiti nadu do kraja sljedeće sezone. Mislim da on ima još toga da ponudi ovom sportu, a i kao što je rekao Rudy Tomjanovich “Never underestimate the heart of a champion”. Jedino što mu treba je mentalna reorganizacija možda čak i u vidu odmaranja sljedeće sezone, pa onda može nastaviti napad na nove titule
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 10 jul 2020, 01:41

Pa i Hamilton pravi greske samo sto su njegove greske blaze i manje se primjete bas zbog bolida koji to sve nadomjesti. Eto ti sad ova prva utrka pogledaj greska u kvalama i kazna, greska u utrci i kazna. Sad da poredis njega i Vettela je isto kao kad bi ih poredio onih godina kad je Seb vozio za RB. Ne kazem da bi ga nalupao odma Vettel u prvoj sezoni kad bi se desila.u Mercu al od 3 sezone jednu bi ga maznuo sigurno. Ove dvije bi bilo bara bara. Puno se dize u zvijezde covjek koji je uvijek al bas uvijek u sampionskim sezonama imao najjaci bolid. Po meni je validna jedino ona od 2008 titula iako bi me sad svi napali pa rekli da to nije tako. Ove sad titule sto on kupi su smjesne druze. Ovaj Mercedes je ubjedljivo najdominantniji bolid ikad u F1. I ne samo ovaj vec svaki od 2014 na ovamo. Ne javljaju se dzaba pojedinci,sto vozaci sto svi oni koji imaju udjela u F1 pa kazu kako bi dosta vozaca da je umjesto Hamiltona pokupilo sve te titule. To se zove u pravo vrijeme na pravome mjestu. Max Seb Charles pa mozda i neko od iskusnijih npr Ricciardo Hulk i Alonso naravno bi komotno uzeli titulu u ovom bolidu. Necemo mjesat kruske i jabuke al poredit jednog koji vozi za mrtvi Ferrari i drugog koji vozi za bolid na nekoj tri puta vecoj razini je zalosno.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 10 jul 2020, 02:05

A ko je u istoriji ovog sporta uzeo titulu, a da nije imao dominantan bolid, bar u zadnjih 40 godina?
Na prvu, samo Raikonen, iskoristivsi raskol u Mclarenu i klanje medjusobno Hamiltona i Alonsa. Odnosno, Raikonenu su poklonili tu titulu, vise nego sto je on sam osvojio.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 10 jul 2020, 02:21, ukupno mijenjano 2 puta.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 10 jul 2020, 02:18

Pa dobar je bio i taj bolid Ferrarija.

Ne možeš od govana pitu praviti, tome je Alonso najbliži bio 2012.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jul 2020, 02:25

Seb bi bio sve tri sezone 50 bodova iza Hame.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 jul 2020, 02:26

Evander je napisao/la:
10 jul 2020, 02:05
A ko je u istoriji ovog sporta uzeo titulu, a da nije imao dominantan bolid, bar u zadnjih 40 godina?
Na prvu, samo Raikonen, iskoristivsi raskol u Mclarenu i klanje medjusobno Hamiltona i Alonsa. Odnosno, Raikonenu su poklonili tu titulu, vise nego sto je on sam osvojio.
Zasluzio je Kimi tu titulu s obzirom koliko je imao nesrece u McLarenu

Sto je najjace mislim da fanovi Lewisa i Alonsa uopste ne zale tu izgubljenu titulu koliko je Raikonen gotivan :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 10 jul 2020, 03:24

Schumacher s Bennetonom nije imao najjaci bolid,nije ni 2005 Alonso imao najjaci al je izvlacio nemoguce, Raikkonen 2007 pa donekle i Lewis te 2008 jer Mclaren i Ferrari su bili bara bara. Od 2009 pa nadalje svaki vozac je uzeo titulu najprije zbog najjaceg bolida. S tim da ovaj bolid sto Lewis vozi je neka nova dimenzija bez konkurencije ikakve.
Zasto bi bio 50 bodova iza Lewisa Vettel? To ne mozemo nikad znat ako ne predje tamo. Ja garantujem u ono sto sam gore napisao da bi ga uzeo jednu od tri barem. Precjenili ste Hamiltona, jest jedan od najvecih al ima itekako i on svoje mane. Evo moze li mi neko reci da ove 3 sezone koje je osvojio zaredom, da nije bilo Bottasa vec da je tu bio recimo Alonso koji ne bi bio vodonosa,da li bi uzeo 3/3 Lewis? Uz koliko toliko konkurentne Ferrarije i Red Bullove?

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 10 jul 2020, 09:50

Da vidimo kakve su nadogradnje u Ferarija
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 10 jul 2020, 10:00

Goretzka je napisao/la:
10 jul 2020, 03:24
Schumacher s Bennetonom nije imao najjaci bolid,nije ni 2005 Alonso imao najjaci al je izvlacio nemoguce, Raikkonen 2007 pa donekle i Lewis te 2008 jer Mclaren i Ferrari su bili bara bara. Od 2009 pa nadalje svaki vozac je uzeo titulu najprije zbog najjaceg bolida. S tim da ovaj bolid sto Lewis vozi je neka nova dimenzija bez konkurencije ikakve.
Zasto bi bio 50 bodova iza Lewisa Vettel? To ne mozemo nikad znat ako ne predje tamo. Ja garantujem u ono sto sam gore napisao da bi ga uzeo jednu od tri barem. Precjenili ste Hamiltona, jest jedan od najvecih al ima itekako i on svoje mane. Evo moze li mi neko reci da ove 3 sezone koje je osvojio zaredom, da nije bilo Bottasa vec da je tu bio recimo Alonso koji ne bi bio vodonosa,da li bi uzeo 3/3 Lewis? Uz koliko toliko konkurentne Ferrarije i Red Bullove?
Slazem se u vecini posta, ali moras uzeti u obzir i vozacke sposobnosti unutar istog bolida. Rosberg je uzeo titulu radi vozackih sposobnosti jer je imao isti bolid kao Hamilton.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 jul 2020, 11:05

2 snooze festa, Mugello je staza iz snova za Moto GP, za F1, ni blizu

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jul 2020, 11:49

Samo nek je utrka, nek voze na indy stazi u krug sto se mene tice.

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 10 jul 2020, 11:52

@Napapijri slazem se, nije me nicija titula od Raikkonenove obradovala kao ona Rosbergova. Sasvim zasluzena. Steta sto Rosberg nije nastavio dalje. Samo kazem da je Bottas objektivno dosta slabiji vozac od Lewisa i od tuda i tolike titule.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 jul 2020, 12:02

Pa ovom prvom treningu cini mi se da Ferari nista nije napravio da bude konkurentniji

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 10 jul 2020, 12:05

ronaldo99 je napisao/la:
10 jul 2020, 12:02
Pa ovom prvom treningu cini mi se da Ferari nista nije napravio da bude konkurentniji
Morat cu se slozit nazalost. Nikakvog pomaka nema. Kao novo prednje krilo i podnica. Nadam se da ce u kvalama nesto drugo pokazat. Bio bi zadovoljan sa 4 i 5 mjestom u kvalama.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 10 jul 2020, 12:07

Pa davno su rekli da prije Mađarske nema nikakvih promjena, ne znam šta ste očekivali.
Sebastian Vettel i Charles Leclerc će na prve dvije trke sezone u Austriji voziti bolid starih specifikacija, dok će unaprijeđeni imati na raspolaganju za Veliku nagradu Mađarske 19. jula.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 jul 2020, 12:08

Sutra se ocekuje kisa,dok za nedjelju predvidjaju samo oblacno vrijeme,ako budu kvale kisne bice zanimljivo

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 10 jul 2020, 12:09

Dosta poboljsanja iz tog paketa su donijeli na ovu stazu, promijenili su plan
#Punoljetstvo

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 10 jul 2020, 12:15

Donijeli su novu podnicu i prednje krilo. Rano je još za davati bilo kakav sud je li ima poboljšanja ili ne, sačekat ćemo još malo za konačni zaključak. I ja sumnjam da ima napretka, a i ako su napredovali, našli su desetinku-dvije.
"We need to suffer. And we need to fight."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 jul 2020, 12:38

According to our info there will be a fourth European triple header after Sochi (Oct 11/18/25) with races at Hockenheim, Imola & Portimao. Order of the 3 GPs still to be decided. Montreal race in November unlikely. China cancelled already.
Don't believe the hype.

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog i 2 gosta.