AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 05 jul 2020, 12:17

Roma president James Pallotta took to Twitter today to publicly back Giallorossi manager Paulo Fonseca.

The Portuguese boss has come under fire over the last few days following two dreadful performances from his side, which resulted in consecutive 2-0 losses.

There have been whispers that Roma could sack the former Shakhtar Donetsk manager, who arrived at the club last summer, as the club’s hopes of qualifying for the Champions League have effectively been dashed.

Pallotta, though, has come to the defence of Fonseca despite being engaged in negotiations for the sale of AS Roma.

The Bostonian has engaged in talks with The Friedkin Group since October and is looking for an exit from the club.
Ako se sjetimo njegove podrške za Rudija Garciju i izjava kako Benatia, Pjanic, Salah i Alisson ne idu nigdje, onda je ovaj posljednji tweet sigurna najava Fonsecinog otkaza :wave:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 jul 2020, 23:14

:opaopa: Zaniolo se vratio :opaopa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 jul 2020, 23:27

Nazalost prodat ce ga debili jer jos na njemu mogu uzeti fine pare.

Evo 2:1 pa ovo je agonija. Kako se krecu igraci Rome ovo je bas bas lose. Fonseca ce ubrzo biti bivsi. Fazio rokni se i ucini nam uslugu.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 jul 2020, 08:45

Prije svega svaka čast, Manuel i Bombay, ako ste uspjeli odgledati tekmu :salut:

Ja sam već neko vrijeme emotivno udaljen od trenutne garniture uprave i igrača tako da me mrzi pogledati ovaj jad i čemer. Sve više igram retro Football Manager i vodim prethodne iteracije kluba, a sve manje pratim trenutno stanje. Ono šta upratim jesu highlights koji mi kažu da amaterski poklanjamo golove dodavajući loptu u noge protivnika (Diawara - Gabbiadini, Zappacosta - Rebić, Fazio - Insigne). Pratim statistiku koja kaže da od posljednjih 16 utakmica imamo tek 6 pobjeda, a ono sinoć je bio treći poraz zaredom. Takođe, nakon restarta smo zabili tek 3 gola u 4 utakmice od čega su sva tri bila plod individualne inspiracije Džeke odnosno Mkhitaryana, a ne rezultat izigravanja protivnika.

Tipično.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 jul 2020, 12:07

Ne znam da li je ikad vise novca ulozeno u roster a tako losije se igralo.
Olsen 9mil, Pau Lopez 23.5mil, Bianda 6mil, Karsdorp 16mil, Coric 6mil, Gonalons 5mil, NZonzi 26.7mil, Pastore 24.7mil, Cristante 26mil, Veretout 16mil, Diawara 21mil, Kluivert 17.25mil, Defrel 20mil, Schick 42mil. =259mil
Sad se nadati bar to promjeni vlasnika i ocekivati ciscenje veliko. Mene ako pitate Dzeko i Zaniolo trebaju ici. Nama je isto ionako. Dzeko zasluzuje jos dobru sezonu ili dvije prije penzije, a Zaniolo ne treba traciti svoj talenat u "nekonkurentnom" klubu. Dok Roma dodje na svoje, ako i dodje, bit ce mu kasno.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 jul 2020, 21:01

Ove brojke koje si postavio, @Denno, su alarmantne i prosto je nevjerovatno koliko toga je pošlo po zlu u zadnjih nekoliko sezona da jednostavno nemam više snage smarati i sebe i vas i ostale koji možda čitaju ovu temu sa nekim kilometarskim postovima o tome kako mi se trenutna garnitura sere u ćeif da prostite :D
Highly influential Roma adviser Franco Baldini has already started to eye alternatives to the Portuguese manager and one of the first names on his list is former Tottenham Hotspur boss Mauricio Pochettino. Another name Baldini is considering is an extremely familiar one: Luciano Spalletti.

The Tuscan left the Giallorossi following the 2016/2017 campaign and a third stint at the club cannot be ruled out for the 61 year-old, who’s is extremely close to Baldini.
Nego, koliko vas je za Spallettija? Ja bih danas potpisao da se vrati.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 jul 2020, 03:14

bombaysaphire je napisao/la:
05 jul 2020, 23:14
:opaopa: Zaniolo se vratio :opaopa:
Još jedan debilan potez da ga puste da igra, umjesto da se full oporavi, svakako nizasta ne igraju
nema potpisa

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 jul 2020, 13:49

Evil Genius II je napisao/la:
26 maj 2020, 20:19
Imam osjećaj da je samo pitanje vremena kada će prodati klub jer da se ne lažemo od stadiona nema ništa tako da je Roma za Pallottu trenutno ništa više od neuspjelog poslovnog plana u inače finansijski prilično uspješnom portfoliju.
Zar nije Roma jedno 4 puta vrijednija sada nego kada ju je Pallotta preuzeo?Rekao bi da je za njega cijeli ovaj projekt sa Romom bio prilično uspješan.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 jul 2020, 18:49

SiamoNoi je napisao/la:
07 jul 2020, 13:49
26 maj 2020, 20:19
Imam osjećaj da je samo pitanje vremena kada će prodati klub jer da se ne lažemo od stadiona nema ništa tako da je Roma za Pallottu trenutno ništa više od neuspjelog poslovnog plana u inače finansijski prilično uspješnom portfoliju.
Zar nije Roma jedno 4 puta vrijednija sada nego kada ju je Pallotta preuzeo?Rekao bi da je za njega cijeli ovaj projekt sa Romom bio prilično uspješan.
Da, ali novac koji je uložen u tadašnju kupovinu kluba, refinansiranje tadašnjih dugova, ulaganja u stadion i ostali troškovi čine ovaj projekat neuspješnim u odnosu na neke druge. Recimo da je Roma vrijedila 200 milion tad, a vrijedi otprilike 600+ miliona danas (prema Forbesu) - to ne znači da je ovaj po defaultu 400 miliona u plusu.

Osim ako ja nisam nešto propustio?

Svaku sezonu od kada je preuzeo klub, Pallotta je imao problem da ostvari profit na kraju fiskalne godine i pritom je izgubio dosta novca. Upravo zbog toga i prodaje klub jer najbrža i najsigurnija dva načina za povrat tog novca su gradnja stadiona i prodaja kluba. Ovo prvo teško da će dočekati. Eh sad, daleko od toga da on neće biti u plusu nakon što se njegovo poglavlje zatvori tako da ukoliko je to tvoj argument onda imaš apsolutno pravo i slažem se s tim. Međutim, poredeći ovaj projekat sa ostatkom portfolija i imajući na umu sve što se izdešavalo za vrijeme njegovog mandata, što finansijski što generalno oko kluba, Roma je propali pokušaj nečega što je trebalo biti puno veće kako su to on i investitori planirali. Bitna stvar za navesti ovdje jeste da baziram mišljenje na pretpostavci da za prodaju NEĆE dobiti milijardu dolara koju su prvobitno tražili.

Kad smo već kod stadiona, ponovo je bio sastanak na tu temu i ponovo su napravili odrađene pomake, ali naravno ništa konkretno. Šest godina šuplje priče kao da smo u Bosni i Hercegovini :salut:
After a three-hour video conference this evening, the final vote for the approval of the Stadio della Roma is drawing closer.

Il Tempo journalist Fernando Magliaro detailed today’s meeting regarding the Giallorossi’s project, which was originally introduced in 2014.

Reportedly, Rome mayor Virginia Raggi, 26 of her fellow Movimento Cinque Stelle (M5S) party members, various city council members, and those who worked on the project dossier were all in attendance this evening.

The meeting served as an opportunity for the parties to discuss the costs and all of the technical procedures regarding the project to ensure there was no corruption throughout the approval process.

The leaders of the M5S party will now study and reflect over the next few days on all of the information they gathered before the go ahead of the voting process.

While there was no final vote for approval of the stadium today, it won’t be long before this vote takes place.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 08 jul 2020, 11:56

06 jul 2020, 21:01
Ove brojke koje si postavio, @Denno, su alarmantne i prosto je nevjerovatno koliko toga je pošlo po zlu u zadnjih nekoliko sezona da jednostavno nemam više snage smarati i sebe i vas i ostale koji možda čitaju ovu temu sa nekim kilometarskim postovima o tome kako mi se trenutna garnitura sere u ćeif da prostite :D
Highly influential Roma adviser Franco Baldini has already started to eye alternatives to the Portuguese manager and one of the first names on his list is former Tottenham Hotspur boss Mauricio Pochettino. Another name Baldini is considering is an extremely familiar one: Luciano Spalletti.

The Tuscan left the Giallorossi following the 2016/2017 campaign and a third stint at the club cannot be ruled out for the 61 year-old, who’s is extremely close to Baldini.
Nego, koliko vas je za Spallettija? Ja bih danas potpisao da se vrati.
Ozbiljna cifra koja je trebala omoguciti Romi kvalitet da bude siguran ucesnik u lp, jos nisam sve ni naveo kao sto i sam znas. Neke sam jednostavno zaboravio, a neki i nisu bas promasene investicije. Neki su tu godinu ili pola godine, pa ne bi bilo fer. Najbolje od svega je sto su to sve redom igraci sa finim primanjima i troskovi su ogromni bez obzira na ucinak 0.

Spalletti se ne bi trebao vratiti u Romu. U prvom mandatu vidio je da ne ide i gospodski je odstupio bez odstete. U dr. mandatu ono neslaganje sa Tottijem, navijaci su se uplitali a realno nisu trebali. Vratio nas je covjek na pravi put, igrali i ostvarivali rezultate iznad standarda Rome, cijeli stadion ga izvizdao, tako da ako ima mrvu ponosa nece Romu uzeti ni u obzir.

Vratio bih ja vama Monchija i Di Francesca, sve sa Pallottom kao dirigentom.
https://www.okcalciomercato.it/wp-conte ... G_9821.jpg tad je pocelo kuknjava
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 jul 2020, 21:43

Skuckali su previse para a sem onog polufinala nista se nije uradilo. Da se tad zadrzala ona ekipa i dovela jos dva ili tri kvalitetna pojacanja sad bi se borili za titulu i imali obezbjedjenu Ligu Prvaka a ovako samo prodaji sve najbolje i normalno da cemo gledati ovo sto sad gledamo.

Vrijeme je da nas i Gervinho preslusa.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 08 jul 2020, 23:36

Ko vam je ovaj mali Villar ?

Jako neozbiljan udarac u 100% sansi.

Hahha sta radi mali.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 jul 2020, 23:42

Doveli ga iz Elchea za 4 miliona.

Dobro su momci odigrali nema sta al fulili smo sve i svasta. Prezivjet ce ipak Fonseca jos neko vrijeme.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 09 jul 2020, 08:04

Stvarno kad pogledam ove iznad cifre koliko smo placali za prosjecne igrace, ko da smo neki engleski klub. Ali opet nesto kontam Milan i Inter su i vise od nas preplacivali igrace, pa su opet godinama bili iza nas na tabeli.

Spaletti je meni najdrazi trener koji je vodio Romu otkako ja navijam za klub (20 god). Ne znam, nekako smo lijepo za oko igrali, posebno u prvom mandatu, pas igra, brz protok lopte, a imao je i dosta uspjeha posebno u kupu. Po meni je Spaletti u oba mandata izvlacio maksimum iz ekipe koju je imao. Mogu mu se naci zamjerke za poneku utakmicu, ali generalno s onim sto je imao u konacnici je izvukao maksimum. Citam Spaleti kao bio s Dzekom u losim odnosima, kritikovao Edinovu igru itd.,ali je zato uspio izvuci iz Dzeke sezonu karijere u kojoj je postigao 30-40 golova u svim takmicenjima.

Sinoc vazna 3 boda. Jazuk za one dvije sanse Vilara...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 jul 2020, 01:34

Kako će bilo koji trener išta napraviti kada mu svake godine prodaš najbolje igrače
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 11 jul 2020, 21:05

Zaniolo :kafa:

Napokon rutinska pobjeda bez neke traume.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 jul 2020, 21:07

Manuel je napisao/la:
11 jul 2020, 21:05

Kakav je nakon povrede?
Jbt kad skontaš koliko se Demiral skršio, nije ni blizu povratka, mozda kraj augusta, a istu noc se povrijedili, još lik na nogama izašao, a Zaniolo u agoniji. :|
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 11 jul 2020, 21:08

Zašto Zaniolo ima onaj logo na sredini dresa a ostali ne? :hmmmmm:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 11 jul 2020, 21:17

Pogba je napisao/la:
11 jul 2020, 21:07
Manuel je napisao/la:
11 jul 2020, 21:05

Kakav je nakon povrede?
Jbt kad skontaš koliko se Demiral skršio, nije ni blizu povratka, mozda kraj augusta, a istu noc se povrijedili, još lik na nogama izašao, a Zaniolo u agoniji. :|
Odlican brate. Nema jos snage za 90 minuta al ce biti ubrzo onaj stari. Joj sjecam se one tekme kad se obojica povrijedise. Valjda i Demiral brzo zaigra. On je meni top igrac.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jul 2020, 22:39

Denno je napisao/la:
11 jul 2020, 21:08
Zašto Zaniolo ima onaj logo na sredini dresa a ostali ne? :hmmmmm:
Mislim da je to logo kad su ga odlikovali za najboljeg mladog igraca prosle sezone. Svaki igrac moze dobrovoljno dodati taj logo ukoliko je dobio neko odlikovanje.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.