Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
evo može sad i nba.com
"trči" na msn
"trči" na msn
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
- majestic24
- Kontakt:
Neznam jeste li gledali ovo,al molim vas poslusajte ovaj dio od 6:35 do 6:55
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Ove audicije me uvjek nasmiju do suza 
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
-
Starigrad1977
- Kontakt:
Flam jarane, za cevape..Glavno je imati dobro i kvalitetno meso a nikakvi zacini se ne stavljaju u cevape, to da znas...Samo sol..To ako ces dobar i kvalitetan cevap, a to kosta znatno vise nego kad u njih natamburas sode, sitno izmrvljenog hljeba, soje, luka i slicno, no tad dobijas smece i takve mozes naci na vecini mjesta...Adinjo je napisao/la:Pojasi malo druze,.....koje meso je najbolje koristit' ( koji dio)...koji idu zacini itd?Elegant je napisao/la:Fazon je u kvaliteti mesa, tj. zacina koji se stavlja.Adinjo je napisao/la:Nego, gdje naci dobar recept za cevape
Dakle ako ces dobar cevap, samo meso i sol, idu tri vrste mesa, glavna je flam, to je dio ispod vrata goveda a ubacuje se i buta........
-
Starigrad1977
- Kontakt:
e ako cemo jos o cevapima....
Tako jarane dobar cevap kad napravis od cistog mesa zahtjeva i malo bolju vatru da ne bi onda usrao sav trud..No kad bacis tako dobar i zdrav cevap na resetku od rostilja, on skace po njoj, plese...Tacno vidis onu zdravu boju mesa, zdrav cevap jebote....Moze se odmah prepoznati....Ljudi koji se sa tim bave i sa tim rade odmah prepoznaju sta je u cevapu kad ga vide na rostilju......Oni u kojima ima sode nadodju i budu kao banana, napusu se kao neki bilderi...Al od njih se samo stomak razapne i nadodjes go germa....Od zdravog cevapa jarane samo lijepo podrigivas i stomak radi ko svicarski sat....Razlika je to velika...Razlika je i u cijeni proizvodnje, to je kljuc svega i zbog toga vecina pravi nezdrave cevape..Da bi napravio zdrav cevap, na kraju bi te 1 kg kosta lupam nekih 15tak km, dok od ovih alternativa mozes za to napraviti 2 kg, ili ti cijena po 1 kg bude 7-8 km....
No zapamti, ako pravis za sebe i ako zelis kvalitetan cevap, samo cisto meso i sol......Ako ces ih brzo koristiti mozes staviti malo luka. No od luka cevapi se brzo kvare i odmah to gubi na kvaliteti cim malo odstoje..Stoga najbolje je cisto meso i sol....
Jos da kazem i to da se na prste moze nabrojati gdje u BIH mozes pojesti dobar i pravilno napravljen cevap...Ja sam prosao cijelu BIH, nisam naravno svugdje jeo ali sto mogu reci je da je dobar cevap u Zelji, zatim kod Brajlovica na Ilidzi te u Zenici kod Beslica..Ova tri mjesta drze bas nivo kada su cevapi u pitanju...
Tako jarane dobar cevap kad napravis od cistog mesa zahtjeva i malo bolju vatru da ne bi onda usrao sav trud..No kad bacis tako dobar i zdrav cevap na resetku od rostilja, on skace po njoj, plese...Tacno vidis onu zdravu boju mesa, zdrav cevap jebote....Moze se odmah prepoznati....Ljudi koji se sa tim bave i sa tim rade odmah prepoznaju sta je u cevapu kad ga vide na rostilju......Oni u kojima ima sode nadodju i budu kao banana, napusu se kao neki bilderi...Al od njih se samo stomak razapne i nadodjes go germa....Od zdravog cevapa jarane samo lijepo podrigivas i stomak radi ko svicarski sat....Razlika je to velika...Razlika je i u cijeni proizvodnje, to je kljuc svega i zbog toga vecina pravi nezdrave cevape..Da bi napravio zdrav cevap, na kraju bi te 1 kg kosta lupam nekih 15tak km, dok od ovih alternativa mozes za to napraviti 2 kg, ili ti cijena po 1 kg bude 7-8 km....
No zapamti, ako pravis za sebe i ako zelis kvalitetan cevap, samo cisto meso i sol......Ako ces ih brzo koristiti mozes staviti malo luka. No od luka cevapi se brzo kvare i odmah to gubi na kvaliteti cim malo odstoje..Stoga najbolje je cisto meso i sol....
Jos da kazem i to da se na prste moze nabrojati gdje u BIH mozes pojesti dobar i pravilno napravljen cevap...Ja sam prosao cijelu BIH, nisam naravno svugdje jeo ali sto mogu reci je da je dobar cevap u Zelji, zatim kod Brajlovica na Ilidzi te u Zenici kod Beslica..Ova tri mjesta drze bas nivo kada su cevapi u pitanju...
heheh, tek sad? Joj, i ja kako sam dosao u BiH ne ustajem prije 11... Milina...GunnerS je napisao/la:Dobro jutro
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Danas Hidžretska nova godina, pa se malo odmara
Malo više 
Uh sto ti razveza o cevapima ja mislio Beslic licno se javioStarigrad1977 je napisao/la:e ako cemo jos o cevapima....
Jos da ti kazem i to da se na prste moze nabrojati gdje u BIH mozes pojesti dobar i pravilno napravljen cevap...Ja sam prosao cijelu BIH, nisam naravno svugdje jeo ali sto mogu reci je da je dobar cevap u Zelji, zatim kod Brajlovica na Ilidzi te u Zenici kod Beslica..Ova tri mjesta drze bas nivo kada su cevapi u pitanju...
Nego znas li sta stavljaju u onu Bajra salamu pa je nako jeftina
-
Starigrad1977
- Kontakt:
Ne znam jarane nista o salamama ali ne bi me zacudilo da guraju u njih otpadni materijal iz Krivaje ili Natronke....
Tu ima najmanje onoga cega bi trebalo biti....
A sto se tice cevapa, tu sam doktor nauka....Znam ih kako disu kad se bace na rostilj.....
Kad bi redao cevap do cevapa one koje sam napravio, ispekao i pojeo, mogao bi se napraviti Kineski zid od njih...
Tu ima najmanje onoga cega bi trebalo biti....
A sto se tice cevapa, tu sam doktor nauka....Znam ih kako disu kad se bace na rostilj.....
Kad bi redao cevap do cevapa one koje sam napravio, ispekao i pojeo, mogao bi se napraviti Kineski zid od njih...
Hehe odmah sam primjetio da izmedju vas dvoje ima nesto
.Nego, gdje se taj kineski zid pravi, da i mi provjerimo jel suplju pises 
Ja brate je li ovo normalno,u subotu 0 C,evo sada 18 C.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
@Devil, normalno da nije normalno
Sada boleščurine navaljuju nenormalno 
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Ala je dosadno??????????????????????????????????????????????????? 
onoffon je napisao/la:Odkud on u Bihaću,
da nije potpisao za Jedinstvo
Valjda je bio u Banjaluci ,nesto na poziv konzula iz Hrvatske,a onda jucer svi zajedno dosli u Bihac i bili na svecanosti povodom Hidzretske Nove godine.
Zola in, Zola passes, Zola scores !
Trenutno korisnika/ca: Mocvara1991 i 61 gost.