Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BIHpatriota
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la BIHpatriota » 05 jul 2020, 23:15

HDZ sa 68 mandata, može samo sa manjinama praviti većinu. Ankete su se katastrofalnim pokazale.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 05 jul 2020, 23:17

Rosicky je napisao/la:
05 jul 2020, 22:54
Fowl95 je napisao/la:
05 jul 2020, 20:18
Više su Škorići ustaše, nego Možemo komunisti :lol:
Čuj to :D
Na drugoj strani imas Radu Boric i Katarinu Peovic koje ne kriju da su teške komunjare tipa staljin :D

Prije da su utopisti nego staljinisti.
Škori i ekipici (pa i Mostu) je glavni problem par Srba što ima u Hrvatskoj ili što žena ima pravo na pobačaj.
Let's talk about SIX baby!

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 05 jul 2020, 23:26

Zasto su na zastavi Sandzackih Bosnjaka ljiljani i polumjesec (simbol Islama) zajedno?

Pod zastavom sa ljiljanima su se srednjovjekovne bosanske porodice (Kotromanic,Subic,Kosaca itd) borile protiv osmanske (islamske) okupacije. Nespojivo.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 05 jul 2020, 23:31

Bajramovic1999 je napisao/la:
05 jul 2020, 23:26
Zasto su na zastavi Sandzackih Bosnjaka ljiljani i polumjesec (simbol Islama) zajedno?

Pod zastavom sa ljiljanima su se srednjovjekovne bosanske porodice (Kotromanic,Subic,Kosaca itd) borile protiv osmanske (islamske) okupacije. Nespojivo.
Spona između Islama i Bosne (mjeseca i ljiljana) je crkva bosanska. Barem je to veoma prosto i jednostavno za shvatiti. Kada su bosanski heretici prihvatili Islam kreirali su tu sponu.

To je ta spona, no svakako ukoliko želimo sekularno bošnjaštvo (ja želim) moramo izbjegavati spajanje vjerskih i nacionalnih simbola. Tako da se tim dijelom slažem s tobom.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 05 jul 2020, 23:35

VolimTz je napisao/la:
05 jul 2020, 23:31

Spona između Islama i Bosne (mjeseca i ljiljana) je crkva bosanska. Barem je to veoma prosto i jednostavno za shvatiti. Kada su bosanski heretici prihvatili Islam kreirali su tu sponu.

To je ta spona, no svakako ukoliko želimo sekularno bošnjaštvo (ja želim) moramo izbjegavati spajanje vjerskih i nacionalnih simbola. Tako da se tim dijelom slažem s tobom.
Znam ali kod njih je taj odnos prema srednjovjekovnoj drzavi Bosni skoro nepostojeci. Cim svako malo masu turskim zastavama. Mnogima na Balkanu historija izgleda pocinje od 16. stoljeca.

Dobro rece Avdo Avdic, SDA je sestrinska stranka turske AKP. To se bas jasno vidi, pogotovo u zadnje vrijeme. Skaka nije zelio docekati nacelnika Istanbula u Sarajevu, jer je iz opozicione stranke. Erdogan sastavi listu "nepodobnih", Bakir ih hapsi i salje njemu. Bas smo propast. Slicna je i Srbija u tome samo sto se radi o odnosu sa Rusijom.

Nas narod prica o EU a hvali Tursku, u kojoj se osnovni principi na kojima EU pociva, svakodnevno krse. Pogledajte anketu, odnos clanica EU prema mogucem ulasku Turske u Uniju. Sve ce vam biti jasno.
Valjda narod naucio da nekog obozava (Tito, Alija, Erdogan) pa im cudno sto u EU politicare ne dozivljavaju kao bozanstva.
Zadnja izmjena: Bajramovic1999, dana/u 05 jul 2020, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 05 jul 2020, 23:41

sljedeće nedjelje derbi Viki i Anđe
slika
:ljepota:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 jul 2020, 23:46

vid ovog :rol: :rol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 05 jul 2020, 23:51

05 jul 2020, 23:35
VolimTz je napisao/la:
05 jul 2020, 23:31

Znam ali kod njih je taj odnos prema srednjovjekovnoj drzavi Bosni skoro nepostojeci. Cim svako malo masu turskim zastavama. Mnogima na Balkanu historija izgleda pocinje od 16. stoljeca.

Dobro rece Avdo Avdic, SDA je sestrinska stranka turske AKP. To se bas jasno vidi, pogotovo u zadnje vrijeme. Skaka nije zelio docekati nacelnika Istanbula u Sarajevu, jer je iz opozicione stranke. Erdogan sastavi listu "nepodobnih", Bakir ih hapsi i salje njemu. Bas smo propast. Slicna je i Srbija u tome samo sto se radi o odnosu sa Rusijom.

Nas narod prica o EU a hvali Tursku, u kojoj se osnovni principi na kojima EU pociva, svakodnevno krse. Pogledajte anketu, odnos clanica EU prema mogucem ulasku Turske u Uniju. Sve ce vam biti jasno.
Valjda narod naucio da nekog obozava (Tito, Alija, Erdogan) pa im cudno sto u EU politicare ne dozivljavaju kao bozanstva.
Gdje izvadi sda odmah. :rol:

Čudo Božije je kako taj narod uopšte voli Bosnu i smatra je svojom domovinom. Pored tolikog turskog, srpskog, a danas i crnogorskog pritiska da ih prisvoje sebi oni i dalje sebe smatraju Bošnjacima. Po meni tu najveća zahvala ide Zukorliću.

Pa ljudi vole Bosnu po kojoj 90 posto bosanaca (ne političara) svakodnevno piša, smatraju se dijelom najponiženijeg i najretardiranijeg naroda u ovom dijelu svijeta. I treba ih kriviti što su pojedini od njih popušili priču pa naginju Turskoj ? Koliko ljudi u Bosni naginje Turskoj ?

Ovi religiozni koji se nisu obrazovali ne vide dalje od istoka, ovi "presvijetli" jugokomunisti ne vide dalje od mrtve srboslavije. Najmanje je nas koji stvarno volimo tu srednjovjekovnu Bosnu. U tragovima. Kako kriviti njih da ne znaju ništa o tome kad i nas ovdje boli **** !?

Koliko je serija i filmova urađeno o Bosni srednjeg vijeka ? Ali imamo mi "kod hilmije", hehe, malo partizana, malo ustasa i tako to. Sunce ti kalajisano, hehe.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 jul 2020, 23:57

BiH vole samo oni koji rade kod privatnika za neku sitnu paru, a ne žele ići na Zapad. To je ljubav.

Svima su puna usta ljubavi prema BiH, ali jako malo ljudi je voli.
Ne može voljeti BiH neko ko je otišao iz nje zauvijek. Ne može voljeti BiH neko ko glasa za SDA. Ne može voljeti BiH neko ko baca smeće u rijeku.

Fowl95
Kontakt:

Post Postao/la Fowl95 » 06 jul 2020, 00:02

Draža mi je rasprava o komunistima i ustašama, nego o crkvi bosanskoj
Let's talk about SIX baby!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 06 jul 2020, 00:05

ASD je napisao/la:
05 jul 2020, 23:57
BiH vole samo oni koji rade kod privatnika za neku sitnu paru, a ne žele ići na Zapad. To je ljubav.

Ne može voljeti BiH neko ko je otišao iz nje zauvijek. Ne može voljeti BiH neko ko glasa za SDA. Ne može voljeti BiH neko ko baca smeće u rijeku.
Treba svi da počnemo od zadnje stvari koju si naveo to je ono što možemo uraditi. Recimo onaj što je fotografisao trg u Tuzli pod smećem je mogao za pola sata sve očistiti ako ga je već toliko pogodilo. Kada izbrišemo iz glave rečenice "što bi ja" i "neko će drugi", sve će krenuti na bolje.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 06 jul 2020, 00:07

Državna siso ko li mi te siše?
"We need to suffer. And we need to fight."

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 06 jul 2020, 00:10

VolimTz je napisao/la:
06 jul 2020, 00:05
ASD je napisao/la:

Treba svi da počnemo od zadnje stvari koju si naveo to je ono što možemo uraditi. Recimo onaj što je fotografisao trg u Tuzli pod smećem je mogao za pola sata sve očistiti ako ga je već toliko pogodilo. Kada izbrišemo iz glave rečenice "što bi ja" i "neko će drugi", sve će krenuti na bolje.
Tacno tako. Drzava se voli tako sto postujes zakon, fino se odnosis prema drugima, prema prirodi itd. A ne sto stavljas ljiljane na facebook i sebe zoves patriJotom :D

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 jul 2020, 00:11

Pa treba i slikati. Možda se poveća svijest.
Mene lično od svega u državi najviše smetaju bacanja smeća u prirodu, sječa šume, dopuštanje gradnje vikendica svugdje (neplanska gradnja), dopuštenje vozilima da idu svugdje po prirodi.
To mi je gore nego išta. Kradi po gradovima, ruši, hebi se, ali makar pusti prirodu nama normalnima.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 06 jul 2020, 00:12

VolimTz je napisao/la:
06 jul 2020, 00:05
ASD je napisao/la:

Ono je mila majka kako bude. Bude toga svugdje gdje imaš cuganja ko na trgu. Pa bude 1000+ ljudi, ako i ne 2-3 tako da je ono ništa.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 06 jul 2020, 00:14

ASD je napisao/la:
06 jul 2020, 00:11
Pa treba i slikati. Možda se poveća svijest.
Mene lično od svega u državi najviše smetaju bacanja smeća u prirodu, sječa šume, dopuštanje gradnje vikendica svugdje (neplanska gradnja), dopuštenje vozilima da idu svugdje po prirodi.
To mi je gore nego išta. Kradi po gradovima, ruši, hebi se, ali makar pusti prirodu nama normalnima.
Ma najgore je sto su ljudi pasivni, zive u apatiji.
Sad da skupis mladje ljude i kazes im npr. da sutra par sati odvojimo i svako pocisti svoju ulicu, 90% bi ti reklo da "ne mogu", zasto bas oni i tako dalje.

I onda isti ti pricaju kako je u Sloveniji/Austriji/Njemackoj cisto, kao da tamo ne zive ljudi, vec roboti. Najuspjesnije drzave su one koje uspjesno odgajaju mlade generacije.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 06 jul 2020, 00:16

bavarian_bk je napisao/la:
05 jul 2020, 23:06
Đe @heller pi**a mu materina; koja je njegova flaša u onom smeću iz Tuzle :think:
Ma ne bi on to :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 06 jul 2020, 00:16

Heller je napisao/la:
06 jul 2020, 00:12

Ono je mila majka kako bude. Bude toga svugdje gdje imaš cuganja ko na trgu. Pa bude 1000+ ljudi, ako i ne 2-3 tako da je ono ništa.
Znam buraz. Sve je to prenapuhano, ocisti ono za pola sata ko hoce. Ne znam kako niko do sada nije skupljao ono za reciklazu. Ovi nasi cigani samo prose jbt.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 06 jul 2020, 00:19

55:10

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 jul 2020, 00:20

Hrvatska ima moćne ljevičarske medije, dnevno se na portalima objavi nekoliko desetina članaka protiv HDZ, ispituju im sve poslove, veze, papire, imovinu...Index i Telegram ne daju ni jednoj malverzaciji HDZ da prođe bez buke, i opet rasturiše na izborima.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.