Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Bayern111
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bayern111 » 30 jun 2020, 12:35

schickeria je napisao/la:
30 jun 2020, 09:25
NRW daje schalke jamstvo za kredit od 40 miliona eura dok ce maximalno gornja razina plaće biti 2.5 miliona eura

Bvb će ove godine imati gubitak od 45 miliona eura

Hwang pred potpisom za Rb, već 19 igrac koji prelazi relaciju salzburg/leipzig
Sta znači taj kredit za schalke,iskreno nisam upućen u njihovu situaciju s financijske strane,jeli to kredit za pojačanja,ili za stabilizaciju ekipe i opet neko kretanje od nule i dovodjenje u njamanj ruku sumnjivih igračkih kvaliteta za ime kakvo jest Schalke
Hwang je dobar igrač i super je sto Leipzig koristi tu vezu sa Salzburgom,ali bi zaista napokon volio vidjeti da uloze veći novac i pojačaju se oosebno nakon odlaska wernera i ipak finog uspjeha u LP.
Negdje sam čitao da žele Ben Jadera iz Monaca,to bi bilo sjajno pojačanje,nadam se da im ostaju i angelino i schik
Volio bih da bundesligasi izadju jači iz ove sezone da jos dodatno oojačaju ekipe jer zaista je cijela liga krenula sa rastom.
Gladbach izgleda jako blizu Davida,sjajan igrač čak ga je i bayern želio,oni rade sjajan posao,odličan trener,ako zadrzr igrače mislim da uz par pojačanja mogu još vise.
Leverkuzen mi je totalna nepoznanica,po meni mozda grijesim imaju sjajan tim,odlične igrače ali tako čudno igraju,toliko kikseva,samo kad pogledas baily,belarabi,amairi,volland,haverz,braća bender,hradecky,tah,alario,wirz,diaby,ovaj čileanac zab sma ime,ali nikako da napokon zaigraju,nadam se da če u ligi evrope do kraja otići sto da ne pet ekipa u LP
Kakva bi to ludnica bila
BVB nekako se uvjek nadam da će napokon sazriti,dovesti nekog,taj mentalitet,ma iskreno na kraju više se nadam ludom ljetu u Berlinu i velikoj Herthi uz Leipzig i Gladbach u Lever eto ti borbe sljedeće sezone
Uz sigurno neko iznenadjenje

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 30 jun 2020, 13:20

Schalke ima dug od 197 miliona eura i prijeti im bankrot, ovo im je da mogu redovito isplaćivati troškove.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 30 jun 2020, 14:27

30 jun 2020, 13:20
Schalke ima dug od 197 miliona eura i prijeti im bankrot, ovo im je da mogu redovito isplaćivati troškove.
Joj tuge majko moja,neznam jel to samo ja mislim,ali oni imaju zoliki potencijal,sjajan stadion uvjek pun,sjajne navijače,veliko su ime u njemačkoj,ali im se bas neda.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 30 jun 2020, 16:00

Bayern111 je napisao/la:
30 jun 2020, 14:27
30 jun 2020, 13:20
Joj tuge majko moja,neznam jel to samo ja mislim,ali oni imaju zoliki potencijal,sjajan stadion uvjek pun,sjajne navijače,veliko su ime u njemačkoj,ali im se bas neda.
nije da im se neda nego im navijaci predstavljaju najveci uteg u razvoju kluba

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 01 jul 2020, 10:29

Šta mislite kako će izgledati Bundesliga naredne sezone,ko bi mogao biti rival Bayernu.
Iskreno ja mislim da postoji tih 4-5 klubova koji bi mogli biti ozbikjni rivali nar dne sezone ako odigraju dobro u ovoj pauzi i zadrzr igrače prije svega pa i dovedu par pojačanja
1. Borusia Dortmund
Jutros čitam,veto na transfere,minimalna ulaganja,zbog minusa u ovoj godini
Mislim da je i to jedan od razloga sto su ostavili favrea,čisto sumnjam da bi ostao da su mogli nekom boljem treneru ponuditi novac za pojačanja.
Samim ti iskreno nevherujem uopste da će s ovim kadrom i trenerom izazvati Bayern
Čak me nebi iznenadilo da i drugo mjesto izgube
2.RB Leipzig za sada vidim doveli ovog Hwanga napadač krilo iz Salzburga,nadam se da će ovo ljeto odrijesiti kesu i pojačati ekipu
Vjerujem da imaju potencijal da sa Nagelsmanom i uz prava oojačanja budu jos bolji
3.Borusia Menh po meni rade najbolji posao trenutno,sjajan trener,odličan skauting sjajni mladi igrači,ne prodaju lako igrače,sve u svemu zaista im želim d abudu jači mnogo ijos bolji.Jonatan David je za sada jako blizu potpisu,ako dodje siguran sam da će biti sjajno oojačanje
4.Leverkuzen mislim da će sigurno ganjati ligu prvaka naredne sezone bez obzira ostao ili otišao Haverz
Imaju dobru mladu ekipu uz neke sjajne iskusne igrače
5.Hertha veliki upitnik iznad ove ekipe
Već imaju sjajan tim,spremni su na ulaganja,vidim da žele Rashica iz werdera,tu odavno ganjaju drxlera,gotzea,i imaju iskusnog trenera sto da ne neka budi hit

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 01 jul 2020, 11:33

Ako cemo realno jedino ako spojis tih 5 navedenih ekipa u jednu bili bi konkurent Bayernu, ovako nema sanse nijedna od njih
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 01 jul 2020, 12:25

Azpi je napisao/la:
01 jul 2020, 11:33
Ako cemo realno jedino ako spojis tih 5 navedenih ekipa u jednu bili bi konkurent Bayernu, ovako nema sanse nijedna od njih
Nije ni bayern preko noći postao jak i moćan klub.
Mnogi bi se trebali sjećati kada je na golu bayerna bio jedan Rensinh,p Kraft.
Odbranu činili gorliz,lell,demichelis,byiten,
Veza ottl,pranjić,itd da ne nabrajam.
Bilo je tu i boljih igrača naravno mnogo ali se i mnogo napredovalo od tada,,sto nebi jedna od navedenih ekip krenula tim putem i poostala jaka i stabilna
Leipzig definitivno ide u tom smjeru,kao i Gladbach.
Dortmund nije jos siguran sta zeli titule ili samo priču ali svakako imaju solidnu ekipu pa ako ostanu svi ekipa sa canom witselom rojsom brantom sanvhom i halandom
Je solidna ali pitanje je ko će ostati ko neće

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 jul 2020, 17:36

Herthi jos 150 mil eura...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 01 jul 2020, 18:10

A jedino ta Hertha može dignuti ovo na jos jedan veci nivo,nadam se da ce biti pametni ovo ljeto.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 jul 2020, 03:54

Nista od otkupa jonjo kennya...hajd sad opet trazi desnog beka hebem im pleme raspalo nesposobno...nista prodat nastasica i sanea a dovesti howedesa koji bi dosao dzabe plus nasu djecu friedricha iz berlina i ayhana iz fortune....lijevi bek philip max 12 milki plus marokanac ..desni bek mitchel weiser nadam se...nekih 10tak milki...u sredini prodati mckennia za 60 i harita za 40 miliona a kupit 5 ili 6 igraca za te pare...volio bih vidjeti richtera arne maiera, phillipa, batista- maiera i amera gojaka ili nikolu moru kod nas...

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 02 jul 2020, 10:03

Bayern111 je napisao/la:
01 jul 2020, 12:25
Azpi je napisao/la:
01 jul 2020, 11:33
Nije ni bayern preko noći postao jak i moćan klub.
Mnogi bi se trebali sjećati kada je na golu bayerna bio jedan Rensinh,p Kraft.
Odbranu činili gorliz,lell,demichelis,byiten,
Veza ottl,pranjić,itd da ne nabrajam.
Bilo je tu i boljih igrača naravno mnogo ali se i mnogo napredovalo od tada,,sto nebi jedna od navedenih ekip krenula tim putem i poostala jaka i stabilna
Leipzig definitivno ide u tom smjeru,kao i Gladbach.
Dortmund nije jos siguran sta zeli titule ili samo priču ali svakako imaju solidnu ekipu pa ako ostanu svi ekipa sa canom witselom rojsom brantom sanvhom i halandom
Je solidna ali pitanje je ko će ostati ko neće
Kreno si post sa recenicom ko je rival Bayernu iduce godine, ja ti na to odgovorim da rivala nemaju, a ti onda pricas kako neke ekipe idu u dobrom smjeru
Vidis li kako to nema logike?

Nisam nista pisao o razvoju ekipa, samo sam napisao da nisu rivali Bayerna iduce sezone
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2020, 10:10

Ovo će za Herthu biti ogroman korak naprijed što me raduje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 02 jul 2020, 10:12

Leipzig će furati svoju priču oko igračkog kadra, dok god može.
Te relacije Salzburg-Newyork-Leipzig.

Što se tiče Schika, forumskim riječnikom, prevara epskhi razmjera, bar po mom sudu. Mislim vjerovatno će dogodine biti dobar statistički, ali to je zbog stila koji fura Naglisman, ali na njega se osloniti za neke više domete, sumnjam.

Leverkuzen ima problem u Boschu, jest da gura mlade igače i sa njima dobro radi, ali mislim da osim borbe za lš. nema šta ponuditi.

U Herti ako bude para eto ih gore.
Oni sa 2-3 dobra igrača mogu se potući za top 4.

Dortmund je mislim siguran za lš. U principu Bajren bi baš trebao odigrati lošu sezonu, da bi ih neko ka titulu ugrozio.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 02 jul 2020, 13:09

McKennie iz Schalkea i Gotze trenutno prve mete Herthe.

Nisam mnogo gledao Amerikanca, ako netko moze reći nesto vise o njemu ali meni onako na prvu mi je izgledao kao stroj u sredini terena, sad mozda se varam.

On i Tousart bi mogli bit hebacki dvojac slj sezone u BL.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2020, 20:11

Nema se sada šta puno razmišljati ko šta može protiv Bayerna. Određene ekipe su pokazale i ove sezone da u jednom susretu itekako mogu parirati, među njima je i RB Leipzig, a Dortmund je tu zakazao najviše u duelima protiv Bayerna te kiksajući protiv par manjih ekipa. Iako je Bayern od dolaska Flicka igrao fantastičan fudbal, gdje je sve sjajno funkcionisalo.
Dortmund ima sjajnu ekipu, jeste onda individualno slabija od Bayernove, ali dosta je tu kvaliteta i kod njih kada bi očuvali kadar (Watzke tvrdi da će samo Hakimi otići), onda bi morali više poraditi na drugim stvarima, a pojačanja tu nisu presudna. Ofanziva je sjajna, vezni red dobar, odbranu bi mogli još ojačati. Ali Dortmundu treba drugačiji mentalitet, određena atmosfera kakva je npr bila pod Kloppom. Ne može biti isto, ali može biti približno. Možeš ti imati sjajnog Sancha, ali ako ovaj 50 % utakmica igra sjajno, a u onih preostalih 50 % više razmišlja o frizuri i sam se sebi divi kolika je zvijezda te mašta o nekim drugim top klubovima, onda ti je njegov potencijal odmah neiskorišten. A često se u kadru kod njih takvi igrači nađu. Isto tako treba ti tu drugi sportsko direktor, da je Sammer na mjestu Zorca druga bi priča bila. Ma njima se stvari moraju poklopiti da bi ugrozili Bayern ( to govorim iz neutralnog ugla, a ne sada navijački iz ugla Bayerna, jer tu bi se onda samo bazirao na ono šta Bayern dobro radi).
Zanemaruje se i ta činjenica da je faktički Dortmund prošle sezone do kraja bio u igri za titulu. Ove sezone je to trajalo dugo, bili dugo u igri, ali potunuli nakon međusobnog duela.

Od ovih 8 titula (8 sezona), u 6 slučajeva iz različitih razloga (mnogi igrači na vrhuncu, Bayern igrao 100 %) konkurencija nije imala šanse, ali prošle sezone se pojavila solidna šansa i ove sezone mala šansa. Malu šansu ove sezone je uništio Flick svojim dolaskom na čelo stručnog štaba, ali je npr konkurencija mogla nakupiti bodova, dok Bayern nije došao sebi.

I Watzke jeste u pravu kada je nedavno u jednoj emisiji rekao da su male šanse uzeti titulu Bayernu ako Bayern osvaja 82 boda i to stoji, ali je tada interesantno mu voditelj rekao da u slučaju da je Dortmund 2X pobijedio Bayerna, da ne bi Bayern imao toliko bodova... :D A opet RB Leipzig nije izgubio oba duela protiv Bayerna, ali nije ih ni dobio. Opet oni su mlad klub, potrošili su se tokom sezone, jer dogurali su i u LP daleko do četvrfinala (možda odu i dalje). Oni tu naravno moraju se prilagoditi na igranje na više frontova, a tu ti nije dovoljno samo imati par pravo dobrih igrača, nego baš moraš imati širinu.

O novoj sezoni se tek može govoriti dok se vidi kako će klubovi se u ovoj zbrci snaći s transferima i kako će ući u novu sezonu. Dok eto Bayern je već na transfer tržištu odradio sjajne stvari, tako da konkurenciji prema trenutnoj situaciji otimanje titule od Bayerna je nemoguća misija.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 jul 2020, 20:27

Doifmundu treba da se rijesi invalida reusa i da dovede havertza i to je to...i naravno debilni favre da dobije sut kartu....

Bilo bi idealno kad bi hertha ukljucila i maiera u paket za sanea....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jul 2020, 16:52

slika

Pred večerašnje finale kupa. Interesantna usporedba ekipa, navedeni su vjerovatni sastavi te uz svakog igrača i broj osvojenih titula. Kod internacionalnih titula su navedene titule osvojene s klubom i reprezentacijom. Tako da kod Goretzke i Kimmicha internacionalna titula je osvojeni Konfederacijski kup s reprentacijom.

A eto interesantno je ovako i u ovoj šemi kada se pogleda, da jedan klub koji je u dosta sezona bio rival Bayernu za titulu i nalazi se toliko dugo u vrhu, da ima samo osvojen jedan Kup Njemačke. Ima Leverkusen još jednu titulu a to je Kup UEFA, to gore nije navedeno u ovom pregledu nije uzimano u obzir.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 04 jul 2020, 20:04

Nema prenosa na SK ili arenama :think:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 04 jul 2020, 20:10

Mokes je napisao/la:
04 jul 2020, 20:04
Arena BH i Arena SR.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 04 jul 2020, 20:18

dirkules je napisao/la:
04 jul 2020, 20:10
Mokes je napisao/la:
04 jul 2020, 20:04
Arena BH i Arena SR.
:salut:

Golčina Alabe :salut:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.