Utakmice klubova iz BiH na TV-u

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la irfo » 02 jul 2020, 14:51

HeraklitMracni je napisao/la:
02 jul 2020, 14:37
irfo je napisao/la:
01 jul 2020, 22:30
Zavrsio je to telekom davno, idu svi prenosi u HD-u
Savez je rekao da nema vise zatvoreni prenosa , ako telekom uzme onda ne znam kako će pustiti prenose na TV da svi imaju ?
Pa omoguceno je svima, svak moze platiti dvije marke za prenos
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 02 jul 2020, 14:55

Slobodas je napisao/la:
02 jul 2020, 14:40
irfo je napisao/la:
01 jul 2020, 22:30
Zavrsio je to telekom davno, idu svi prenosi u HD-u
Savez je rekao da nema vise zatvoreni prenosa , ako telekom uzme onda ne znam kako će pustiti prenose na TV da svi imaju ?
Da telekom sve prenose na Arena Sport BH , a taj program samo pustaju na mojoj TV :D ista stvar sto telemah radi sa nova sport
Arene imas otvorene linkove , za Moja TV ne mozes naci , znaci od sad ce biti uvjek otvoreni linkova , nema vise da Telekom zatvara linkove ..

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 jul 2020, 14:56

02 jul 2020, 14:55
Slobodas je napisao/la:
02 jul 2020, 14:40

Da telekom sve prenose na Arena Sport BH , a taj program samo pustaju na mojoj TV :D ista stvar sto telemah radi sa nova sport
Arene imas otvorene linkove , za Moja TV ne mozes naci , znaci od sad ce biti uvjek otvoreni linkova , nema vise da Telekom zatvara linkove ..
Pa nije reko savez mozes od sad ilegalno gledat meceve, cuj imas linkove :urnebes:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 02 jul 2020, 14:59

Ako bude na Areni a nemas tog kanala ili nemas kablovsku , onda mozes lijepo sebi link naci ...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 jul 2020, 15:02

02 jul 2020, 14:59
Ako bude na Areni a nemas tog kanala ili nemas kablovsku , onda mozes lijepo sebi link naci ...
Pa mozes i na mojoj tv naci, platis dvije marke i gledas u hdu

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 02 jul 2020, 15:08

Dragi Irfo,ti navalio 2 marke pa 2 marke,nije stvar u 2 km...evo ja lično ću dati 10 km ali da nemam posla sa prijavi ,uplati,preuzmi,instaliraj..da normalno se izvalim u fotelju ,uzmem pivkaru i od sve tehnologije samo da imam daljinac..

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 jul 2020, 15:14

aqarius je napisao/la:
02 jul 2020, 15:08
Dragi Irfo,ti navalio 2 marke pa 2 marke,nije stvar u 2 km...evo ja lično ću dati 10 km ali da nemam posla sa prijavi ,uplati,preuzmi,instaliraj..da normalno se izvalim u fotelju ,uzmem pivkaru i od sve tehnologije samo da imam daljinac..
Eto aktiviras mojuwebtv 10maraka mjesecno i imas osim tog kanala jos hejbet ostalih, aktivacija ti traje 15 sekundi i zavalis se ko hadzo da gledas sve tekme kad god hoces

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 04 jul 2020, 12:12

Irfo Moja TV samo ima jedan operater i nisu u mogućnosti ostali gledat , jer je zatvorenog tipa , moraš platiti da gledaš , znaci toga vise nema , ide se ko može obezbijediti da cijela drzava ima pristup bez plaćanja za utakmicu jer već plaća operatere ...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 jul 2020, 12:20

04 jul 2020, 12:12
Irfo Moja TV samo ima jedan operater i nisu u mogućnosti ostali gledat , jer je zatvorenog tipa , moraš platiti da gledaš , znaci toga vise nema , ide se ko može obezbijediti da cijela drzava ima pristup bez plaćanja za utakmicu jer već plaća operatere ...
Pa svugdje moras placati kanale da bi gledo, sta ti to uopste znaci? Cijela drzava ima pristup gledanju moja tv sport kanala. Svako moze platiti i gledati, klasicni pay-per-view, isti nacin na koji se i u Engleskoj ili Njemackoj gledaju utakmice. Ne znam kako si to skonto da se ide na to "ko moze obezbijediti da cijela drzava ima pristup bez placanja jer vec placa operatere"? Pojasni mi pa da ti mogu odgovoriti.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 04 jul 2020, 12:24

irfo je napisao/la:
04 jul 2020, 12:20
Pa svugdje moras placati kanale da bi gledo, sta ti to uopste znaci? Cijela drzava ima pristup gledanju moja tv sport kanala. Svako moze platiti i gledati, klasicni pay-per-view, isti nacin na koji se i u Engleskoj ili Njemackoj gledaju utakmice. Ne znam kako si to skonto da se ide na to "ko moze obezbijediti da cijela drzava ima pristup bez placanja jer vec placa operatere"? Pojasni mi pa da ti mogu odgovoriti.
Arene imaju svi operateri kao i Sport Klubove moja TV ima samo BH Telecom , zakon dopusta nisam ništa rekao u vezi tog , al iz saveza će učiniti sve da se da prenos tipa Arene ili Sport klubova koji je dostupan na svim operaterima ...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 jul 2020, 12:32

04 jul 2020, 12:24
irfo je napisao/la:
04 jul 2020, 12:20
Arene imaju svi operateri kao i Sport Klubove moja TV ima samo BH Telecom , zakon dopusta nisam ništa rekao u vezi tog , al iz saveza će učiniti sve da se da prenos tipa Arene ili Sport klubova koji je dostupan na svim operaterima ...
Ok shvatio sam sta mislis, pa cu pokusati da ti objasnim.
Prvo Arene nemaju svi operateri, vec se kod svih operatara (osim par) placaju u dodatnom paketu. Sportklubove jos manje od Arene. Gledao sam istrazivanje od prosle godine, posto se bavim slicnim poslom, u kojem stoji da su Arene dostupne u 52% ukucanstva u BiH, a SK u jos manje, ne sjecam se tacnog broja. Sada je to jos manje jer je puno operatera iskljucilo SK prije pola godine. Druga stvar je ko nema arene ili sk, teze mu je gledati utakmice jer ne postoji nacin kao na mojoj tv, da 2 minuta prije utakmice aktiviras sebi uslugu i gledas utakmicu.
Treca stvar, iz saveza ce uciniti sve da prenose arene ili sk? Naravno da nece, savez nije privatna firma i mora pristati na najbolju ponudu na javnom tenderu da ne bi bili tuzeni. Sto znaci, pristat ce na najvise para.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 04 jul 2020, 13:14

Upravo tako. Svima je dostupan MojaTV PPV dok to nije slučaj sa kanalima Arene i SK.

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 04 jul 2020, 13:28

Puna podrška za BH Telecom, HD prijenosi, sve tekme u prijenosu, svima dostupno za 2 KM, šta hoćete više :bih: :bih: :bih:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 jul 2020, 13:29

Daj Bože da ume Arena ili SK sve utakmice.
Sto kaže maloprije jedan, sto bi placao dodatno 2KM ako vec placam operatera i hocu da imam to na TV bez da jos dodatno placam i obavljam registraciju pa taman da traje jednu sekundu registracija. Komentatori su odron, slika takodje, uvod i same emisije i nema nikako za utakmice. Cemu onda jos napred davati njima prava na utakmice?
Da ne pricam kako bi se liga nasa prosirila i van granica BiH kad bi je uzeli Arena ili SK.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 04 jul 2020, 13:36

ElCartel11 je napisao/la:
04 jul 2020, 13:29
Sto kaže maloprije jedan, sto bi placao dodatno 2KM ako vec placam operatera i hocu da imam to na TV bez da jos dodatno placam i obavljam registraciju pa taman da traje jednu sekundu registracija. Komentatori su odron, slika takodje, uvod i same emisije i nema nikako za utakmice. Cemu onda jos napred davati njima prava na utakmice?
Da ne pricam kako bi se liga nasa prosirila i van granica BiH kad bi je uzeli Arena ili SK.
a znaš li koliko je za nas povoljnije da imamo kanal samo za PL, a ne da SK ili Arena prenose neki meč danske ili norveške lige, pa na ekranu piše: po završetku meča aalborg mitjiland uključujemo se u meč zrinjski sarajevo npr. Ljudi prenose haman pedeset liga, plus sk 4 do 10 nisu u hd i slika je krš.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 jul 2020, 13:38

Ova odluka će biti donesena za koji dan?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 04 jul 2020, 13:50

Bosnausrcu9 je napisao/la:
04 jul 2020, 13:36
ElCartel11 je napisao/la:
04 jul 2020, 13:29
a znaš li koliko je za nas povoljnije da imamo kanal samo za PL, a ne da SK ili Arena prenose neki meč danske ili norveške lige, pa na ekranu piše: po završetku meča aalborg mitjiland uključujemo se u meč zrinjski sarajevo npr. Ljudi prenose haman pedeset liga, plus sk 4 do 10 nisu u hd i slika je krš.
Nisam nesto puno gledao na Areni ali uvijek kad sam gledao na vrijeme su se ukljucivali u prenos.
Vise iskustva imam sa SK gdje nemam ni jedne zamjerke stvarno sve u fulu.

Pa sarajevski derbi umjesto da prenose na BHT oni udaraju neku kontru iz samo njima poznatih razloga. Dobice oni od par bolesnika 2KM ali je 10x vise onih koji nece dati i gledace nesto drugo.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 04 jul 2020, 13:55

Inače plaćate za svaku ligu po 2KM da je gledate?
Bordo bijeli za život cijeli!!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 jul 2020, 13:58

Benjolos je napisao/la:
04 jul 2020, 13:55
Inače plaćate za svaku ligu po 2KM da je gledate?
Placam vise, jer platim kablovsku 50 maraka a jedino sto gledam je sport, a mjesecno odgledam nekih mozda 15 tekmi max, a zadnja tri mjeseca nisam nista

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 04 jul 2020, 14:00

Ja mislim da Arenu1BH imaju svi, ili sam nesto pobrko?
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Paromlinac i 20 gostiju.