Nije tema, slažem se, ali budući da nema nikakvih aktivnosti glede pojačanja, utakmica i sl. dobro je malo io nekim drugim stvarima razglabati. Ipak smo navijači FKS, takoreći, intelektualna krema među bh navijačima, pa treba povremeno razbiti monotoniju.Zagor je napisao/la: ↑01 jul 2020, 18:31Ja sam najvise zapazao kod komsija sa druge strane Drine da pisu Madžarska. Mislio sam da nije neka greska..al eto vremenom vidjeh da nije.. Hahaha kako god nije to tema..idemo u offt..VenamaHrabrih je napisao/la: ↑01 jul 2020, 16:52Zapravo, ispravno je i jedno i drugo. To su tzv. dvostrukosti u jeziku. Madžarska je preuzeto iz turskog jezika, jer oni pišu i izgovaraju Macar (C=DŽ), kao što su mnoge naše riječi preuzete iz turskog; patlidžan, džezva, džep i sl. S druge strane, sami Mađ(dž)ari izgovaraju i pišu Magyar, što je u izgovoru bliže našem Đ. Ispravno je napisati i jedno i drugo, obzirom na jezičke navike i usvajanje, te prilagodbu tuđica u našem jeziku. Konkretno u bosanskom jeziku, lingvisti preporučuju ustaljenu naviku u izgovoru, a to su obje varijante, a isto tako se preporučuje i u srpskom jeziku. Hrvatski preporučuje izgovor izvornika, odnosno Mađarska, iako nije neispravno ni Madžarska.jurisicduska je napisao/la: ↑01 jul 2020, 16:12
Da nije MaDžarska primio bih se na post. On je igrao u Mađarskoj.
Hvala brate na čestitkama i ovdje i tamo.i svima ostalim.
S poštovanjem.
I sretan rođendan kad već svi čestitaju.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Imaju isto tako i njihove teme na forumu..bordobijeli je napisao/la: ↑01 jul 2020, 18:50Koga interesuje utakmica velez- zeljeznicar ima link na Hercegovina sport portal.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
fin Velež, ali nemaju targetmena i ono desno krilo prvo loptu na nebo pošalje da je pregledaju prije nego se vrati na stadion, ja krampe sviju mi....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Hoće li biti šta večeras iza 00,00..
- feniksptica
- Kontakt:
Radovac nabio jedno 10 kila, užasan gori nego kod nas što je bio, ne može prvih 11 u Veležu igrat jbt
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Onaj naš bivši junior, Imad Rondić, igra sa svojim Liberecom, finale kupa Češke, protiv Sparte Prag.Bio je svojevremeno, stvarno ubitačan, u našim juniorima.
po meni najbolji od svoje generacije, bolji i od čatakovića, suareza i smajlagićaHistoricar je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:49Onaj naš bivši junior, Imad Rondić, igra sa svojim Liberecom, finale kupa Češke, protiv Sparte Prag.Bio je svojevremeno, stvarno ubitačan, u našim juniorima.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bez zajebancije, Suarez je bukvalno rekorder postao, lik je zabio preko 50 golova u jednoj sezoni ako se dobro sjećam jbtDenchi je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:55po meni najbolji od svoje generacije, bolji i od čatakovića, suareza i smajlagićaHistoricar je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:49Onaj naš bivši junior, Imad Rondić, igra sa svojim Liberecom, finale kupa Češke, protiv Sparte Prag.Bio je svojevremeno, stvarno ubitačan, u našim juniorima.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ne govorim o golovima(pogotovo ne u juniorima), nego ko je bolji igrač...MortemHz je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:58Bez zajebancije, Suarez je bukvalno rekorder postao, lik je zabio preko 50 golova u jednoj sezoni ako se dobro sjećam jbtDenchi je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:55po meni najbolji od svoje generacije, bolji i od čatakovića, suareza i smajlagićaHistoricar je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:49Onaj naš bivši junior, Imad Rondić, igra sa svojim Liberecom, finale kupa Češke, protiv Sparte Prag.Bio je svojevremeno, stvarno ubitačan, u našim juniorima.![]()
-
- Kontakt:
Nedim Hadžić je bio veliki potencijal i talentovan golgeter al nažalost donesene su neke pogrešne odluke oko njegove karijere .Nisam od onih koji pljuju bivše akademce jer tu je stvarno bilo talentovanih momaka a ima dosta razloga što nisu ostavili traga u klubu.MortemHz je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:58Bez zajebancije, Suarez je bukvalno rekorder postao, lik je zabio preko 50 golova u jednoj sezoni ako se dobro sjećam jbtDenchi je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:55po meni najbolji od svoje generacije, bolji i od čatakovića, suareza i smajlagićaHistoricar je napisao/la: ↑01 jul 2020, 20:49Onaj naš bivši junior, Imad Rondić, igra sa svojim Liberecom, finale kupa Češke, protiv Sparte Prag.Bio je svojevremeno, stvarno ubitačan, u našim juniorima.![]()
A Rondić se ne može porediti sa Hadžićem barem što se tiće traga u našem omladinskom pogonu.Rondić je imao jednu juniorsku polusezonu a Hadžić ipak mnogo više.
može se poredit jer su oba špicevi, što se ne bi mogli poredit, ko se bolje postavlja, ko je brži, ko ima bolju tehniku, ko se bolje gradi, ko ima bolji prijem, ko bolje izvodi prekide.....to su sve stavke za poređenje....
ne treba biti površan
ne treba biti površan
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Znam ali opet to ne može svako, lik je tad Zvezdi ili Rijeci zabio 3 gola za 5 minuta na Otoci
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Realno svi su očekivali puno od Nedima Hadžića. Prava je šteta što je prerano poletio.
ISTINA ZA VEDRANA!
- RajaBa1983
- Kontakt:
Šta pričaš ti

"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A
-
- Kontakt:
Osim i njihov stručni štab, nose majice "'zubandan", a ta utakmica je bila, prije 22 godine.Svega sam se nagledao i naslušao od nijh, ali ovo 

Evo čitam naš bivši junior Berin Alić produžio ugovor sa Igmanom iz Konjica. Koliko je taj lik propao, sjećam se da su ga hvalili da je jedan od najtalentovanijih naših akademaca te generacije, otišao u juniore Sparte Prag, a sad grije klupu u 1. ligi FBIH.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
-
- Kontakt:
U posljednje vrijeme pratim Hrvatsku ligu i bas su podigli kvalitet lige. 10 ekipa dobri tereni, zanimljiva borba za LP, bas dobre tekme. Upravo Osijek Rijeka igraju jako dobri igraca u oba tima.