Ne treba otpisat ni Altiparmakovskog kad se Merso umoriHistoricar je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:23Po meni bi, idealno bilo, dovesti Ivana Sesara, da on i Đokanović, budu rezerve, za Oremuša i Tinu.Također, Frane Ćirjak je još uvijek slobodan igrač, a vjerovatno će, uskoro biti i Marijan Ćavar. U svakom slučaju, odlaskom Gavrića, treba nam, još jedan zadnji vezni.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Hahahah, al bukvalno :historicar: 

Ako sam dobro skontao od sljedece sezone ce moci bit 5 stranaca u rosteru. Mi trenutno imamo trojicu(Oremus,Velkoski,Cruz)
Znaci imamo prostor da dovedemo jos minimalno dvojicu stranaca,bilo bi dobro da se rijesimo Cruza(da raskinemo ugovor ili posudba) samim tim otvorilo bi se mjesto za jos jednog. Mirko i Krste ostaju, plus Krste mozda dobije nase i onda smo u dobroj poziciji
Znaci imamo prostor da dovedemo jos minimalno dvojicu stranaca,bilo bi dobro da se rijesimo Cruza(da raskinemo ugovor ili posudba) samim tim otvorilo bi se mjesto za jos jednog. Mirko i Krste ostaju, plus Krste mozda dobije nase i onda smo u dobroj poziciji
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
-
- Kontakt:
Sad ce mu 31 godina, taman bi nam za klupe, dobro došao, poznaje ligu, klub, nije loš zadnji vezni, igrao je sa Hadžijom u Sarajevu, sezonu 2012/2013.Jeste imao nekih grešaka u prošlosti, ali isto tako, odbio je prelazak u Želju, iz poštovanja prema Sarajevu i Hordama.bordobijeli je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:26Gdje Sesara nadje ??Historicar je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:23Po meni bi, idealno bilo, dovesti Ivana Sesara, da on i Đokanović, budu rezerve, za Oremuša i Tinu.Također, Frane Ćirjak je još uvijek slobodan igrač, a vjerovatno će, uskoro biti i Marijan Ćavar. U svakom slučaju, odlaskom Gavrića, treba nam, još jedan zadnji vezni.
Onda i Puzigacu treba vratit
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Gdje ono ode sesar poslije sarajeva?
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
- Kontakt:
Opet se javlja seljačina i papak Zip, koji grada ne bi vidio, da rata nije bilo.Kakav si ti isfrustrirani kreten, to je nevjerovatno, vjerovatno največi kreten, od postojanja foruma.Sramota me, što navijaš za Sarajevo, takav odron, poput tebe, ne treba da priđe Koševu.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Koji ce nam ****,ako se vrati Mustafic na klupi ce biti on i Đokanović
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Dovoditi igraca da bude rezerva a ima 31 godinu ne ide a nije bas ni jeftin Sesar. Po meni treba traziti brzeg napadaca i plus Hadzic ako dodje i to je to. Dva igraca dovoljno a ako i ne dodje niko opet dobro.Historicar je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:46Sad ce mu 31 godina, taman bi nam za klupe, dobro došao, poznaje ligu, klub, nije loš zadnji vezni, igrao je sa Hadžijom u Sarajevu, sezonu 2012/2013.Jeste imao nekih grešaka u prošlosti, ali isto tako, odbio je prelazak u Želju, iz poštovanja prema Sarajevu i Hordama.bordobijeli je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:26Gdje Sesara nadje ??Historicar je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:23Po meni bi, idealno bilo, dovesti Ivana Sesara, da on i Đokanović, budu rezerve, za Oremuša i Tinu.Također, Frane Ćirjak je još uvijek slobodan igrač, a vjerovatno će, uskoro biti i Marijan Ćavar. U svakom slučaju, odlaskom Gavrića, treba nam, još jedan zadnji vezni.
Onda i Puzigacu treba vratit
Ma brate,realno, od Mustafica nikad igraca.Drugi Gavric, samo vecih gabaritaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:51Koji ce nam ****,ako se vrati Mustafic na klupi ce biti on i Đokanović

Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
Zahirovic je flaster , samo moze markirati covjeka i to je to, tanak u dodavanju, gradnji igre, razigravanju a da ne spominjem suteve i tehniku....
U par tekmi u repci je to falilo i to je fino odigrao - ulazio da zatvori tekmu, ugusi protivnicku "desetku", ali s tim su odmah ocekivanja porasla nenormalno da on mora nositi ekipu itd. Jer je u repci...
Uzto, gro trenera u ligi pojma nema o taktici....a tada znalo jos manje....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Ja bih radije da se ugasimo, nego da dovedeno Sesara.
OSA by historicarHistoricar je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:51Opet se javlja seljačina i papak Zip, koji grada ne bi vidio, da rata nije bilo.Kakav si ti isfrustrirani kreten, to je nevjerovatno, vjerovatno največi kreten, od postojanja foruma.Sramota me, što navijaš za Sarajevo, takav odron, poput tebe, ne treba da priđe Koševu.

-
- Kontakt:
Turska, Elazigspor i Akhisar.
Haj reci Amar ****, krepo zeljoHistoricar je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:51Opet se javlja seljačina i papak Zip, koji grada ne bi vidio, da rata nije bilo.Kakav si ti isfrustrirani kreten, to je nevjerovatno, vjerovatno največi kreten, od postojanja foruma.Sramota me, što navijaš za Sarajevo, takav odron, poput tebe, ne treba da priđe Koševu.

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Nije los Mustafic..evo u Slovanu je dobar,vec 2 asistencije u cini mi se 3 tekmeAdo76 je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:53Ma brate,realno, od Mustafica nikad igraca.Drugi Gavric, samo vecih gabaritaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:51Koji ce nam ****,ako se vrati Mustafic na klupi ce biti on i Đokanović![]()
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Gore ga nisam gledao, ali ovdje je Reuf Herco pokretljiviji bio od njegaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:57Nije los Mustafic..evo u Slovanu je dobar,vec 2 asistencije u cini mi se 3 tekmeAdo76 je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:53Ma brate,realno, od Mustafica nikad igraca.Drugi Gavric, samo vecih gabaritaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:51Koji ce nam ****,ako se vrati Mustafic na klupi ce biti on i Đokanović![]()

Svi u napad jedan je Hase!!
Ma kakav god da je bolje imat njega na klupi od 20 godina nego Sesara od 31. Uz to sigurno Mustafic trazi manje novca, a i lakse je prodat mladog igraca nego penzioneraGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:57Nije los Mustafic..evo u Slovanu je dobar,vec 2 asistencije u cini mi se 3 tekmeAdo76 je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:53Ma brate,realno, od Mustafica nikad igraca.Drugi Gavric, samo vecih gabaritaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 16:51Koji ce nam ****,ako se vrati Mustafic na klupi ce biti on i Đokanović![]()
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
-
- Kontakt:
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 14:14Jbg ionako nista ne znam
Ja evo sjedim i cekam zvanicnu objavu da su potpisali Veselinovic,Osmankovic i Kjosevski
Hajmo insajderi,sta ste se uspavali?
Vanja se penzionisao izgleda![]()

-
- Kontakt:
Odlična analiza! Bravo majstore!!!Denchi je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:08Svaka od tih pozicija ima klasicno i varijantu te pozicije...michplatini je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:51Pantelija je prilićno tačno napravio ovu podjelu.Ima je neko komentare o različitim tipovima DMF i to je sasvim tačno,imaš Kante/Busketsa ali osnova svih igrača na toj poziciji je ogroman radijus kretanja.Imaš tu kreativnih i manje kreativnih igrača( većina su fajteri i orijentisani defanzivi isključivo) ali trčanje i pokrivanje prostora mora biti na vrhunskom nivou.To TSS nikad nije ima i nema.Gubiti njega na toj poziciji po meni je ludost .Sad,očigledno je da je gužva na tom ofanzivnom veznom u ovom sistemu (Rahmanović,Zinedin,Salčin) i da se poseglo da se TSS vrati dole,što može proći eventualno u domaćem ali euro tekmama teško.Eventualna prodaja Rahmanovića po meni trebala bi TSS pomjeriti prema naprijed.Jedini klasični DMF sa svim karakteristikama modernog igrača na toj poziciji je Đokanović( sa prostorom za veliki napredak).Oremuš je tome najbliži ali on nema tu agresivnost taj duel i što je bitno za klub nema tu mogućnost da donese klubu nekim budućim transferom ništa.Cora1946 je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:26
Ako se ne varam, nasa startna formacija je 4-2-3-1, po toj formaciji imamo 2 defanzivna vezna, 2 krila i 1 ofanzivni vezni, dakle nemamo onih klasicnih centralnih veznih. Tako da TSS mora startati na toj poziciji DM. Ali kada je faza napada, transformise se u 4-3-3 gdje imamo 2 napadacka krila i centralnog napadaca, a u sredini ostaju 2 centralna vezna i 1 defanzivni vezni po klasicnim postavkama tako da na kraju svako manje vise u toku utakmica zaigra svoju poziciju
Dakle dmf ima klasiku defanzivca ispred stopera koji kupi lopte(ili ljude) koji napadaju taj prostor izmedju veze i odbrane...
A ima i sto kazu spusteni play, gdje veznjak razigrava sa te pozicije, uzima loptu od stopera, da oni ne bi davali lose lopte, i otvara prostor loptama na krilo ili targetmena spica, a pokivaju ga 2 veznjaka ispred trkom i dueliranjem...to je npr. radio Pjanic(pokriven Matuidijem i Rabiotom/Bentancurom) a patentirao Pirlo sa Gatussom i Ambrosinijem/Seedorfom ispred , kod nas npr Radovac samo to nikad nije bila takticka zamisao trenera, i Gavric i Susic ovo malo kod Vinka...
Sada mislim da ako dovedu klasicnog zadnjeg veznog(Anel) da ce tako i igrati, tj. Po klasicnim pozicijama.....
Sad 4 igraca do 21 godine moraju biti medju 18.Predpostavljam kod nas Dizdarevic,Salcin,Sabanovic i Djokanovic da ce imati prednost .Tako da mislim i ove sto su mozda mislili posuditi(mozda Resic,Kurdic) mozda ce ih se morati ostaviit ako zafali za ovog pravila.
Mislim da ce ovo povecanje malo poremetiti planirano klubovima.
Mislim da ce ovo povecanje malo poremetiti planirano klubovima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: fks74, Google Adsense [Bot], Hajdeee, HyperOS, Zaboljesutra i 55 gostiju.