FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Sad Anel izbacio story, eno ga na kraju Austrije, haman u Njemackoj. 

Svaka od tih pozicija ima klasicno i varijantu te pozicije...michplatini je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:51Pantelija je prilićno tačno napravio ovu podjelu.Ima je neko komentare o različitim tipovima DMF i to je sasvim tačno,imaš Kante/Busketsa ali osnova svih igrača na toj poziciji je ogroman radijus kretanja.Imaš tu kreativnih i manje kreativnih igrača( većina su fajteri i orijentisani defanzivi isključivo) ali trčanje i pokrivanje prostora mora biti na vrhunskom nivou.To TSS nikad nije ima i nema.Gubiti njega na toj poziciji po meni je ludost .Sad,očigledno je da je gužva na tom ofanzivnom veznom u ovom sistemu (Rahmanović,Zinedin,Salčin) i da se poseglo da se TSS vrati dole,što može proći eventualno u domaćem ali euro tekmama teško.Eventualna prodaja Rahmanovića po meni trebala bi TSS pomjeriti prema naprijed.Jedini klasični DMF sa svim karakteristikama modernog igrača na toj poziciji je Đokanović( sa prostorom za veliki napredak).Oremuš je tome najbliži ali on nema tu agresivnost taj duel i što je bitno za klub nema tu mogućnost da donese klubu nekim budućim transferom ništa.Cora1946 je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:26Ako se ne varam, nasa startna formacija je 4-2-3-1, po toj formaciji imamo 2 defanzivna vezna, 2 krila i 1 ofanzivni vezni, dakle nemamo onih klasicnih centralnih veznih. Tako da TSS mora startati na toj poziciji DM. Ali kada je faza napada, transformise se u 4-3-3 gdje imamo 2 napadacka krila i centralnog napadaca, a u sredini ostaju 2 centralna vezna i 1 defanzivni vezni po klasicnim postavkama tako da na kraju svako manje vise u toku utakmica zaigra svoju pozicijuPantelija je napisao/la: ↑30 jun 2020, 09:57Jbt naucite ko je DMF CMF AMF , u drugim formacijama imate LMF RMF.
Tss je amf ili cmf. Dmf ne moze biti ni u cirkusu.
Anel je dmf a moze iratt i cmf.
Djokanovic je dmf a moze i cmf
Mustafic je cmf, s tim da solidno moze i na DMF ali u paru.
Amar je amf ali po potrebi moze i na cmf.
Dakle dmf ima klasiku defanzivca ispred stopera koji kupi lopte(ili ljude) koji napadaju taj prostor izmedju veze i odbrane...
A ima i sto kazu spusteni play, gdje veznjak razigrava sa te pozicije, uzima loptu od stopera, da oni ne bi davali lose lopte, i otvara prostor loptama na krilo ili targetmena spica, a pokivaju ga 2 veznjaka ispred trkom i dueliranjem...to je npr. radio Pjanic(pokriven Matuidijem i Rabiotom/Bentancurom) a patentirao Pirlo sa Gatussom i Ambrosinijem/Seedorfom ispred , kod nas npr Radovac samo to nikad nije bila takticka zamisao trenera, i Gavric i Susic ovo malo kod Vinka...
Sada mislim da ako dovedu klasicnog zadnjeg veznog(Anel) da ce tako i igrati, tj. Po klasicnim pozicijama.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Kasnite kasnite
Napisao sam ima 2 sedmice da ce doci Anel
Dogovorili smo usmeno sve sa njim
Ma da nam on i nije neka bomba,njegov transfer smo i ocekivali
Cekamo sad spica
Edit:
Imam jednu teoriju,a to je da ako ne ostane Zinedin,prodat ce Rahmanovica,a gurnuti Susica naprijed,a time cemo na zadnjem veznom imati Oremusa i Hadzica
Samo u toj teoriji jedna stvar mi nije jasna,sto je onda otisao Gavric?Nece da bude na klupi?
Ako je tako,nama treba jos jedan zadnji vezni da bi imali 2 rezervna..Jer glupo bi bilo ostati samo na Đokanoviću kao rezervi

Cekamo sad spica

Edit:
Imam jednu teoriju,a to je da ako ne ostane Zinedin,prodat ce Rahmanovica,a gurnuti Susica naprijed,a time cemo na zadnjem veznom imati Oremusa i Hadzica
Samo u toj teoriji jedna stvar mi nije jasna,sto je onda otisao Gavric?Nece da bude na klupi?
Ako je tako,nama treba jos jedan zadnji vezni da bi imali 2 rezervna..Jer glupo bi bilo ostati samo na Đokanoviću kao rezervi
Zadnja izmjena: GospodinIzSarajeva, dana/u 30 jun 2020, 12:18, ukupno mijenjano 1 put.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Đokanović i MustafićGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:15Kasnite kasnite
Cekamo sad spica
Edit:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Bas prije par dana Alen Avdic spomenu u podcastu da nista nije gotovo dok se ne potpise ugovor.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:15Kasnite kasnite
Cekamo sad spica
Edit:
Pa sa Misketom smo i vecerali, pa se nista ne desi

Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
-
- Kontakt:
Kad je otišao Stojanović odmah Susic potpisao , sad otišao Gavric ide Hadzic 

- AngelDiMaria
- Kontakt:
alfrede, nabijemo te i ja i cartel za te lajkove. nije lahko haker biti ja sam u skolu isao za to. pssst
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Jest, tačno jedan danHeraklitMracni je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:32Kad je otišao Stojanović odmah Susic potpisao , sad otišao Gavric ide Hadzic![]()
Stanojević otišao u petak 31. a Sušić potpisao u subotu 1.
Očekujemo Anela sutra ako tako bude

Zadnja izmjena: Zundo, dana/u 30 jun 2020, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Slomi se ja da skontam ko je Stojanovic, a ono na Miloša mislisHeraklitMracni je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:32Kad je otišao Stojanović odmah Susic potpisao , sad otišao Gavric ide Hadzic![]()

Kafa je produktivnija od vecere

haha ja kad sam rekao da hadzic dolazi,ti si pitao koji,jel to onaj sto krenuo pjeske na HadzGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:15Kasnite kasnite
Cekamo sad spica
Edit:
Samo Sarajevo
Hajde fino se igrajte i recite da li je blize da bude potpis ili nekanarinac je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:42haha ja kad sam rekao da hadzic dolazi,ti si pitao koji,jel to onaj sto krenuo pjeske na HadzGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑30 jun 2020, 12:15Kasnite kasnite
Cekamo sad spica
Edit:

Svi u napad jedan je Hase!!
-
- Kontakt:
Ide dugo toplo ljeto 
Trenutno korisnika/ca: Burberry46, kolezeljovac, Napapijri, RaymondRed, Vanja8 i 34 gosta.