FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- feniksptica
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
MA koliko cekamo Hadzica i da dodje mislim da ce bit razocarenje..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Zinedin(?) + Gavric + Sisic + Markovic = dobri igraci , ali ucinak tanak = lijepa svota € .
Za PL BiH imamo odlicnu ekipu , e sad za grupe EL ? Uz dobar zrijeb , moglo bi se
Ako su nam grupe ambicija u Evropi trebalo bi nesto pojacat (spic i stoper) , to zna SŠ .
Ono gdje moramo biti obazrivi(koliko mozemo) je yebeni COVID19. Kupis i neko u BiH zabrlja i onda placaj i placi.
Licno ne bih nikog dovodio i ovu sezonu odigrati sa ovim rosterom . Imamo harmoniju i kontinuitet u timu , pa sta Bog da .
TITULA je najbitnija za buducnost . Uzet ce se € od Evrope , pa poslije vakcine aBd napasti grupe .
Za PL BiH imamo odlicnu ekipu , e sad za grupe EL ? Uz dobar zrijeb , moglo bi se

Ako su nam grupe ambicija u Evropi trebalo bi nesto pojacat (spic i stoper) , to zna SŠ .
Ono gdje moramo biti obazrivi(koliko mozemo) je yebeni COVID19. Kupis i neko u BiH zabrlja i onda placaj i placi.
Licno ne bih nikog dovodio i ovu sezonu odigrati sa ovim rosterom . Imamo harmoniju i kontinuitet u timu , pa sta Bog da .
TITULA je najbitnija za buducnost . Uzet ce se € od Evrope , pa poslije vakcine aBd napasti grupe .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ako se ne varam, nasa startna formacija je 4-2-3-1, po toj formaciji imamo 2 defanzivna vezna, 2 krila i 1 ofanzivni vezni, dakle nemamo onih klasicnih centralnih veznih. Tako da TSS mora startati na toj poziciji DM. Ali kada je faza napada, transformise se u 4-3-3 gdje imamo 2 napadacka krila i centralnog napadaca, a u sredini ostaju 2 centralna vezna i 1 defanzivni vezni po klasicnim postavkama tako da na kraju svako manje vise u toku utakmica zaigra svoju pozicijuPantelija je napisao/la: ↑30 jun 2020, 09:57Jbt naucite ko je DMF CMF AMF , u drugim formacijama imate LMF RMF.
Tss je amf ili cmf. Dmf ne moze biti ni u cirkusu.
Anel je dmf a moze iratt i cmf.
Djokanovic je dmf a moze i cmf
Mustafic je cmf, s tim da solidno moze i na DMF ali u paru.
Amar je amf ali po potrebi moze i na cmf.
90!
Ne stavljas dva DMF u toj formaciji, vec po jednog defanzivnog, centralnog i napadackog veznog...
Kad hoces da se branis, metnes dva dmf
Znam sa sokera
Kad hoces da se branis, metnes dva dmf

Znam sa sokera

I sa menadžera, najbolji tandem su Ball winning midfield i CM-Attack, ispred Advanced Playmaker.

Kod nas bi TSS bio CM, BWM nam je Oremuš za sad, a AP je Rahman.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:

- AlfredNobel
- Kontakt:
Nama bi sad jedino leg'o Ordagić, nadam se da će Hadžija ovo pročitati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
- Kontakt:
AlfredNobel je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:36Nama bi sad jedino leg'o Ordagić, nadam se da će Hadžija ovo pročitati.

-
- Kontakt:
Sretno Gavricu...dobar igrac al u ovom rosteru nepotreban...
Fakat sto su ukinuti, taman sam ih poceo skupljat

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
Pantelija je prilićno tačno napravio ovu podjelu.Ima je neko komentare o različitim tipovima DMF i to je sasvim tačno,imaš Kante/Busketsa ali osnova svih igrača na toj poziciji je ogroman radijus kretanja.Imaš tu kreativnih i manje kreativnih igrača( većina su fajteri i orijentisani defanzivi isključivo) ali trčanje i pokrivanje prostora mora biti na vrhunskom nivou.To TSS nikad nije ima i nema.Gubiti njega na toj poziciji po meni je ludost .Sad,očigledno je da je gužva na tom ofanzivnom veznom u ovom sistemu (Rahmanović,Zinedin,Salčin) i da se poseglo da se TSS vrati dole,što može proći eventualno u domaćem ali euro tekmama teško.Eventualna prodaja Rahmanovića po meni trebala bi TSS pomjeriti prema naprijed.Jedini klasični DMF sa svim karakteristikama modernog igrača na toj poziciji je Đokanović( sa prostorom za veliki napredak).Oremuš je tome najbliži ali on nema tu agresivnost taj duel i što je bitno za klub nema tu mogućnost da donese klubu nekim budućim transferom ništa.Cora1946 je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:26Ako se ne varam, nasa startna formacija je 4-2-3-1, po toj formaciji imamo 2 defanzivna vezna, 2 krila i 1 ofanzivni vezni, dakle nemamo onih klasicnih centralnih veznih. Tako da TSS mora startati na toj poziciji DM. Ali kada je faza napada, transformise se u 4-3-3 gdje imamo 2 napadacka krila i centralnog napadaca, a u sredini ostaju 2 centralna vezna i 1 defanzivni vezni po klasicnim postavkama tako da na kraju svako manje vise u toku utakmica zaigra svoju pozicijuPantelija je napisao/la: ↑30 jun 2020, 09:57Jbt naucite ko je DMF CMF AMF , u drugim formacijama imate LMF RMF.
Mora se Ahmetu trazit partner u napadu, ali bas neki mangup tipa dziba..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
Lijepa vremena, kad sam na Menadzeru 2008(mislim da je bio 2008 a mozda i stariji menadzer da je bio) doveo Mesija u Sarajevo nekad kad je imao 31-32 godinu... bio free agent

Kad smo kod zelja i pozicija, hocu Cipetica i Maglicu 

For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Slazem se apsolutno, zato sam i naglasio gore "po klasicnim postavkama". Naravno da trener tu moze eksperimentisati (sto Vinko i radi), tesko se moze naci neka formacija a da svaki dobar igrac koji zasluzuje da bude u prvih 11 starta na prirodnoj poziciji. Ali opet mislim da je to na papiru postavka, na terenu se to lijepi poslozi i svaki igrac odigra sasvim koerektno na poziciji koju dobijemichplatini je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:51Pantelija je prilićno tačno napravio ovu podjelu.Ima je neko komentare o različitim tipovima DMF i to je sasvim tačno,imaš Kante/Busketsa ali osnova svih igrača na toj poziciji je ogroman radijus kretanja.Imaš tu kreativnih i manje kreativnih igrača( većina su fajteri i orijentisani defanzivi isključivo) ali trčanje i pokrivanje prostora mora biti na vrhunskom nivou.To TSS nikad nije ima i nema.Gubiti njega na toj poziciji po meni je ludost .Sad,očigledno je da je gužva na tom ofanzivnom veznom u ovom sistemu (Rahmanović,Zinedin,Salčin) i da se poseglo da se TSS vrati dole,što može proći eventualno u domaćem ali euro tekmama teško.Eventualna prodaja Rahmanovića po meni trebala bi TSS pomjeriti prema naprijed.Jedini klasični DMF sa svim karakteristikama modernog igrača na toj poziciji je Đokanović( sa prostorom za veliki napredak).Oremuš je tome najbliži ali on nema tu agresivnost taj duel i što je bitno za klub nema tu mogućnost da donese klubu nekim budućim transferom ništa.Cora1946 je napisao/la: ↑30 jun 2020, 10:26Ako se ne varam, nasa startna formacija je 4-2-3-1, po toj formaciji imamo 2 defanzivna vezna, 2 krila i 1 ofanzivni vezni, dakle nemamo onih klasicnih centralnih veznih. Tako da TSS mora startati na toj poziciji DM. Ali kada je faza napada, transformise se u 4-3-3 gdje imamo 2 napadacka krila i centralnog napadaca, a u sredini ostaju 2 centralna vezna i 1 defanzivni vezni po klasicnim postavkama tako da na kraju svako manje vise u toku utakmica zaigra svoju pozicijuPantelija je napisao/la: ↑30 jun 2020, 09:57Jbt naucite ko je DMF CMF AMF , u drugim formacijama imate LMF RMF.
90!
- AlfredNobel
- Kontakt:
Lajkove su ukinuli zato što su se di marija i cartel žalili administraciji portala i Morti jer sam ja vazda imao više. Kompleksaši šta ćete, zahvalite njima..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- ElCartel11
- Kontakt:
Jes vidio kakav utjecaj imamo, jaci od SDA mubere miAlfredNobel je napisao/la: ↑30 jun 2020, 11:27Lajkove su ukinuli zato što su se di marija i cartel žalili administraciji portala i Morti jer sam ja vazda imao više. Kompleksaši šta ćete, zahvalite njima..
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Anel se priblizava 

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], MaroonBjelave, mnon46, mosarajvosa83 i 33 gosta.