Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Unknown2
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Unknown2 » 26 jun 2020, 13:17

Dino Arslanagic potpisao za Gent

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 jun 2020, 13:27

Wandelanoite je napisao/la:
26 jun 2020, 11:30
Mislim ipak da treba vjerovati ASDu i okrenut se domacim livada talentima.
:rol: možemo pokupiti šta valja iz banovićke Budućnosti :bih:

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 26 jun 2020, 14:20

Zukanovic je napisao/la:
26 jun 2020, 13:17
Kreće masovno zazivanje in 3, 2, 1...
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

R.I.P. Mamba

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 jun 2020, 14:23

Sutra i da promijeni razmisljanje taj meni ne bi zaigrao...taman igrali stoperi iz U-17 i mi bili u rangu San Marina...znaci nikad takvi tipovi.
Isti tip Simunovica, samo sto nije Hrvat...ne treba praviti razliku samo zato sto je Bosnjo (pretpostavljam da jeste, ne znam)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 26 jun 2020, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 26 jun 2020, 14:23

NeumjesanTip je napisao/la:
26 jun 2020, 14:20
Zukanovic je napisao/la:
26 jun 2020, 13:17
Kreće masovno zazivanje in 3, 2, 1...
Kad god procitam imena Dino Arslanagic i Haris Dilaver meni neki trnci prodju kroz tijelo. :facepalm:
@igrajlopte 🐦

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 jun 2020, 14:30

zasto haris dilaver haha
pusti covjeka nek uziva u kazahstanu:-)
drugi dilaver tebe srkleti:-)

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 26 jun 2020, 15:03

DrFilgud je napisao/la:
26 jun 2020, 12:43
Wandelanoite je napisao/la:
26 jun 2020, 12:16
Ne vrijedi mu doci igrati sa propalim menadzerskim antitalentima, da ne pricam o selektorima klosarima kod kojih za pare kupis kapitensku traku. Prvi sam mu savjetovao to i davno je ta odluka donesena, jednostavno kapiten je u Austriji i veoma cijenjen i neka ostane do u21.

Da ne pricam o uslovima koje ima tamo i koliko je to bolje za njegovu karijeru.
Ispravno razmisljanje 100%. Nema ni sportske, ni poslovne logike da se uradi drugacije. Nijedan igrac sa perspekticom nije i nece napustiti mlade selekcije uredjenih drzava. Tek kad ga tamo odkantahu, doce kod nas . To nasi redov o iskoristavaju da ih etiketiraju kao nepatriote i ostalo iz arsenala licemijerja i lopovluka.
znam nekoliko bivsih u17, u19,.. reprezentativaca Austrije i vjeruj mi ni kod njih neigraju bas samo oni koji bi trebali, nego poneki i sa vezama. mozda im je kriminalitet manji nego kod nas, al da su cisti nisu!

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 26 jun 2020, 15:16

To sto Wanda pise za Omica isto vazi i za Benjamina Kanurica(Rapid).Mali je 2003 godiste i par put je ove sezone bio na klupi prvog tima.Brat mu igra za nas ali je odluceno da mlađi sin igra za Austrijske mlađe selekcije

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 jun 2020, 15:22

Nije nijednom bio na klupi prvog tima?

A da je veliki talenat to jeste.

Kao i Muharem Husković koji je debitovao u 2 Ligi prije par dana, i to zabio gol.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 26 jun 2020, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 jun 2020, 15:39

Drape je napisao/la:
26 jun 2020, 12:55
DrFilgud je napisao/la:
26 jun 2020, 12:43
Ispravno razmisljanje 100%. Nema ni sportske, ni poslovne logike da se uradi drugacije. Nijedan igrac sa perspekticom nije i nece napustiti mlade selekcije uredjenih drzava. Tek kad ga tamo odkantahu, doce kod nas . To nasi redov o iskoristavaju da ih etiketiraju kao nepatriote i ostalo iz arsenala licemijerja i lopovluka.
Ti si u svojim stavovima konfuzniji i zadrtiji od onog najnesposobnijeg i najviše korumpiranog čovjeka iz Saveza. Podržavaš da igrači ne napuštaju omladinske selekcije stranih država i u isto vrijeme neprestano na forumu pišeš protiv ljudi koji bi trebali da ih nagovare da napuste.
Nema šta da ih ja podržavam, nisu budale da dolaze u ovaj amaterski omladinski cirkus.

Ja govorim o pozivanju u A selekciju, to je opcija koju možemo i moramo ponuditi perspektivnim igračima iz dijaspore, koji su na tom nivou.
Čak igračima koji u tom trenutku objektivno nisu za A selekcije, ali imaju veliki potencijal, treba ponuditi mjesto u A selekciji.

Bećirović i Hadžikadunić su još prošle sezone bili na nivou naših seniora i trebalo je tada raditi na njima. Danas imamo Gigovoća koji možda nije na nivou A selekcije trenutno, ali su velike šanse da bude već dogodine. Njemu bi trebalo već sada pristupiti sa ponudom igranja za seniore To obavezno treba obećati i Omiću, čim pređe na viši nivo igranja.

Naravno, sve to ako hoćemo da imamo barem pristojnu ekipu u budućnosti. Ako nećemo, i dalje ćemo ponavljati šupljake kako ne treba srozavati reprezentaciju, šta će reći naši mladi igrači, hoće li se naljutit, bla, bla, a već smo srozani na najniže grane.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 26 jun 2020, 16:25

U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine je sasvim pristojno organizovana i ima odlične uslove za rad. Omić, koji ima 17 godina, ubaciti ga da igra za U21. Ne vidim šta bi njemu to smetalo.On jos nije ni u Primavera timu Juventusa. U seniore u ovom momentu ne može. A njemu će dobro doći da se upozna sa momcima. Pod pretpostavkom da se Dedića prekomanduje u U21 i Gazibegovica koje vec poznaje tu je i Dybala iz Banovica Hasic. Vrlo vjerovatni članovi A selekcije.
Hadzikadunic, Omeragic, Gigovic i Ahmedhodžić su vec u drugacijoj poziciji. Pa i Dedić.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 26 jun 2020, 17:17

da je miralemu pjanicu sa 18 godina predlozeno da igra za U21, nikad ga on ne bi vidio nasih seniora. ne sto bi ga luksemburg poklopio vec sto bi sigurno i francuzi vise pritisli...a i uvijek postoji mogucnost da izazoves kontraefekat. jer niko od njih ne treba nas, vec mi trebamo nih

bas zbog te uredjenosti i austrije i svicarske, mi moramo gurati te najvece talente, pa i preko reda ako treba. ...sta je problem?ako pozoves omeragica, uzeo si sansu nekom mega talentu poput mujakica i mihojevica?? ako poguras gigovica, naljutiti ce se veliki cimirot?

ne budite zadrti

a ovo sto ce igrati za mlade austriej...ne mora znacit doslovno do 21 godine...moze se on i sa 19 prikljucit seniorima matice Bosne....
Omic ce sigurno na posudbu za godinu-dvije, nase je da ga pratimo. Omeragic je druga prica, njega treba odmah zvati...on i Denis su buducnost na stoperu

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 jun 2020, 17:27

Bećir je trenutno jedini igrač za punu angažovanost saveza i stručnog štaba po hitnom postupku, kao nekad kad su se pojavili Pjanić i Kolašinac. Ne zaslužuju baš svi takav odnos.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 jun 2020, 17:31

Ma to smo davno zaključili i tu treba staviti tačku. Perspektivni igrači iz dijaspore neće mijenjati omladinske selekcije uređenih, jakih reprezentacija, za omladinske selekcije BiH.
Insistiranje na tome je namjerno i perfidno guranje klipova u točkove i tjeranje tih igrača od bh reprezentacije.
Da se ne lažemo, ima puno onih koji žele spriječiti dijasporu da nastupi za BiH, razlozi su poznati.

Bećirović, Hadžikadunić i Ahmedhodžić već sada imaju mjesta među 25 bh reprezentativaca.
Gigović će vrlo vjerovatno biti na tom nivou dogodine i sada ga treba pridobiti , raditi na procedurama da ga imamo idućeg ljeta u A selekciji. Slično se treba postaviti i prema Omiću.
Mi se moramo pomiriti s činjenicom da ovisimo o dijaspori i u sklopu toga raditi stvari koje za "normalne" reprezentacije nisu uobičasjene, a to je nuđenje mjesta u A selekciji igračima koji to možda i ne zaslužuju u tom trenutku, da bi ih pridobili i profitiorali za 2-3 godine.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 26 jun 2020, 17:39, ukupno mijenjano 2 puta.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 jun 2020, 17:34

Za Francusku Pjanić nije mogao igrati. Jednostavno, morao je minimum 5 godina provesti tamo u akademijama do svoje 18-te godine.
On je imao izbor između dvije repke, Luksemburg ili BiH. Tu smo bili u Mat poziciji.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 26 jun 2020, 17:53

AirRamiz je napisao/la:
26 jun 2020, 17:17
da je miralemu pjanicu sa 18 godina predlozeno da igra za U21, nikad ga on ne bi vidio nasih seniora. ne sto bi ga luksemburg poklopio vec sto bi sigurno i francuzi vise pritisli...a i uvijek postoji mogucnost da izazoves kontraefekat. jer niko od njih ne treba nas, vec mi trebamo nih

bas zbog te uredjenosti i austrije i svicarske, mi moramo gurati te najvece talente, pa i preko reda ako treba. ...sta je problem?ako pozoves omeragica, uzeo si sansu nekom mega talentu poput mujakica i mihojevica?? ako poguras gigovica, naljutiti ce se veliki cimirot?

ne budite zadrti

a ovo sto ce igrati za mlade austriej...ne mora znacit doslovno do 21 godine...moze se on i sa 19 prikljucit seniorima matice Bosne....
Omic ce sigurno na posudbu za godinu-dvije, nase je da ga pratimo. Omeragic je druga prica, njega treba odmah zvati...on i Denis su buducnost na stoperu
I ja sam za to da se Omeragića, Gigovica, Hadžikadunica čak i Dedića odmah pozove u A repku. Za Omića sam pisao da je njemu najbolje da sad pređe u nasu U21, da racunamo i mi na njega zasigurno a i on na nas. Za A tim, znaci o Omiću govorim, on u ovom momentu ne može igrati. Što ne znači da za godinu nece biti materijal.
Njemu ta dilema oko U21 repke ne igra veliku ulogu, jer on igra u Juventusu. Hocu rec nije u Austriji. Kao npr što to igra Omeragicu koji je u povlastenom položaju u Svicarskoj. Zato mora biti "suzdržan" dok ne napravi transfer.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 26 jun 2020, 17:54

ASD je napisao/la:
26 jun 2020, 17:34
Za Francusku Pjanić nije mogao igrati. Jednostavno, morao je minimum 5 godina provesti tamo u akademijama do svoje 18-te godine.
On je imao izbor između dvije repke, Luksemburg ili BiH. Tu smo bili u Mat poziciji.
Cak i da je proveo ti pet godina u francunskoj nebi imao pravo. Prije prvog nastupa za mladu repku on je trebao imati pravo na francunsko drzavljanstvo. A on to naravno nije imao jer tad nije inao nikakve veze sa francunskom. Znaci izbor je bio samo bih i lux.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 26 jun 2020, 17:59

Drape je napisao/la:
26 jun 2020, 17:27
Bećir je trenutno jedini igrač za punu angažovanost saveza i stručnog štaba po hitnom postupku, kao nekad kad su se pojavili Pjanić i Kolašinac. Ne zaslužuju baš svi takav odnos.
Takodzer i Hadzikadunic koji igra u sasvim solidnoj ligi.
Becir i Dennis su broj jedan. Dedic i Gazibegovic vec su nasi. Za Ahmedhodzica je isto vrijeme da se odradi, ali je po mom misljenju manji kvalitet od Dennisa i Becira. Ali sirina je bitna. Za ove ostale poput Omica i Gigovica je pitanje sta ces im ponuditi, za A repke nisu jos a za mladu tesko da ce nastupati.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 jun 2020, 18:04

Ljudi će se zijanit kad Bećir pređe u jači klub. Ovo pod hitno moraju završiti, pod hitno!

Jer momak sutra u A reprezentaciji može igrati.

Ono što je zanimljivo, nikad do sada nije bila ovolika navala talentovanih igrača, ovdje imaš 5/6 igrača u istoj generaciji :pray:
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 26 jun 2020, 18:08, ukupno mijenjano 2 puta.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 jun 2020, 18:05

Šega je što mi raspraljamo o Omiću, a niko u savezu nije okrenuo broj Omeragića koji sutra može u prvih 11 A reprezentacije :roll:
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 26 jun 2020, 18:09, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.