Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Wandelanoite je napisao/la: ↑26 jun 2020, 11:30Mislim ipak da treba vjerovati ASDu i okrenut se domacim livada talentima.

- NeumjesanTip
- Kontakt:
Kreće masovno zazivanje in 3, 2, 1...
R.I.P. Mamba
Isti tip Simunovica, samo sto nije Hrvat...ne treba praviti razliku samo zato sto je Bosnjo (pretpostavljam da jeste, ne znam)
Kad god procitam imena Dino Arslanagic i Haris Dilaver meni neki trnci prodju kroz tijelo.

pusti covjeka nek uziva u kazahstanu:-)
drugi dilaver tebe srkleti:-)
-
- Kontakt:
znam nekoliko bivsih u17, u19,.. reprezentativaca Austrije i vjeruj mi ni kod njih neigraju bas samo oni koji bi trebali, nego poneki i sa vezama. mozda im je kriminalitet manji nego kod nas, al da su cisti nisu!DrFilgud je napisao/la: ↑26 jun 2020, 12:43Ispravno razmisljanje 100%. Nema ni sportske, ni poslovne logike da se uradi drugacije. Nijedan igrac sa perspekticom nije i nece napustiti mlade selekcije uredjenih drzava. Tek kad ga tamo odkantahu, doce kod nas . To nasi redov o iskoristavaju da ih etiketiraju kao nepatriote i ostalo iz arsenala licemijerja i lopovluka.Wandelanoite je napisao/la: ↑26 jun 2020, 12:16Ne vrijedi mu doci igrati sa propalim menadzerskim antitalentima, da ne pricam o selektorima klosarima kod kojih za pare kupis kapitensku traku. Prvi sam mu savjetovao to i davno je ta odluka donesena, jednostavno kapiten je u Austriji i veoma cijenjen i neka ostane do u21.
Da ne pricam o uslovima koje ima tamo i koliko je to bolje za njegovu karijeru.
A da je veliki talenat to jeste.
Kao i Muharem Husković koji je debitovao u 2 Ligi prije par dana, i to zabio gol.
Nema šta da ih ja podržavam, nisu budale da dolaze u ovaj amaterski omladinski cirkus.Drape je napisao/la: ↑26 jun 2020, 12:55Ti si u svojim stavovima konfuzniji i zadrtiji od onog najnesposobnijeg i najviše korumpiranog čovjeka iz Saveza. Podržavaš da igrači ne napuštaju omladinske selekcije stranih država i u isto vrijeme neprestano na forumu pišeš protiv ljudi koji bi trebali da ih nagovare da napuste.DrFilgud je napisao/la: ↑26 jun 2020, 12:43Ispravno razmisljanje 100%. Nema ni sportske, ni poslovne logike da se uradi drugacije. Nijedan igrac sa perspekticom nije i nece napustiti mlade selekcije uredjenih drzava. Tek kad ga tamo odkantahu, doce kod nas . To nasi redov o iskoristavaju da ih etiketiraju kao nepatriote i ostalo iz arsenala licemijerja i lopovluka.
Ja govorim o pozivanju u A selekciju, to je opcija koju možemo i moramo ponuditi perspektivnim igračima iz dijaspore, koji su na tom nivou.
Čak igračima koji u tom trenutku objektivno nisu za A selekcije, ali imaju veliki potencijal, treba ponuditi mjesto u A selekciji.
Bećirović i Hadžikadunić su još prošle sezone bili na nivou naših seniora i trebalo je tada raditi na njima. Danas imamo Gigovoća koji možda nije na nivou A selekcije trenutno, ali su velike šanse da bude već dogodine. Njemu bi trebalo već sada pristupiti sa ponudom igranja za seniore To obavezno treba obećati i Omiću, čim pređe na viši nivo igranja.
Naravno, sve to ako hoćemo da imamo barem pristojnu ekipu u budućnosti. Ako nećemo, i dalje ćemo ponavljati šupljake kako ne treba srozavati reprezentaciju, šta će reći naši mladi igrači, hoće li se naljutit, bla, bla, a već smo srozani na najniže grane.
Hadzikadunic, Omeragic, Gigovic i Ahmedhodžić su vec u drugacijoj poziciji. Pa i Dedić.
bas zbog te uredjenosti i austrije i svicarske, mi moramo gurati te najvece talente, pa i preko reda ako treba. ...sta je problem?ako pozoves omeragica, uzeo si sansu nekom mega talentu poput mujakica i mihojevica?? ako poguras gigovica, naljutiti ce se veliki cimirot?
ne budite zadrti
a ovo sto ce igrati za mlade austriej...ne mora znacit doslovno do 21 godine...moze se on i sa 19 prikljucit seniorima matice Bosne....
Omic ce sigurno na posudbu za godinu-dvije, nase je da ga pratimo. Omeragic je druga prica, njega treba odmah zvati...on i Denis su buducnost na stoperu
Insistiranje na tome je namjerno i perfidno guranje klipova u točkove i tjeranje tih igrača od bh reprezentacije.
Da se ne lažemo, ima puno onih koji žele spriječiti dijasporu da nastupi za BiH, razlozi su poznati.
Bećirović, Hadžikadunić i Ahmedhodžić već sada imaju mjesta među 25 bh reprezentativaca.
Gigović će vrlo vjerovatno biti na tom nivou dogodine i sada ga treba pridobiti , raditi na procedurama da ga imamo idućeg ljeta u A selekciji. Slično se treba postaviti i prema Omiću.
Mi se moramo pomiriti s činjenicom da ovisimo o dijaspori i u sklopu toga raditi stvari koje za "normalne" reprezentacije nisu uobičasjene, a to je nuđenje mjesta u A selekciji igračima koji to možda i ne zaslužuju u tom trenutku, da bi ih pridobili i profitiorali za 2-3 godine.
- ASD
- Kontakt:
On je imao izbor između dvije repke, Luksemburg ili BiH. Tu smo bili u Mat poziciji.
I ja sam za to da se Omeragića, Gigovica, Hadžikadunica čak i Dedića odmah pozove u A repku. Za Omića sam pisao da je njemu najbolje da sad pređe u nasu U21, da racunamo i mi na njega zasigurno a i on na nas. Za A tim, znaci o Omiću govorim, on u ovom momentu ne može igrati. Što ne znači da za godinu nece biti materijal.AirRamiz je napisao/la: ↑26 jun 2020, 17:17da je miralemu pjanicu sa 18 godina predlozeno da igra za U21, nikad ga on ne bi vidio nasih seniora. ne sto bi ga luksemburg poklopio vec sto bi sigurno i francuzi vise pritisli...a i uvijek postoji mogucnost da izazoves kontraefekat. jer niko od njih ne treba nas, vec mi trebamo nih
bas zbog te uredjenosti i austrije i svicarske, mi moramo gurati te najvece talente, pa i preko reda ako treba. ...sta je problem?ako pozoves omeragica, uzeo si sansu nekom mega talentu poput mujakica i mihojevica?? ako poguras gigovica, naljutiti ce se veliki cimirot?
ne budite zadrti
a ovo sto ce igrati za mlade austriej...ne mora znacit doslovno do 21 godine...moze se on i sa 19 prikljucit seniorima matice Bosne....
Omic ce sigurno na posudbu za godinu-dvije, nase je da ga pratimo. Omeragic je druga prica, njega treba odmah zvati...on i Denis su buducnost na stoperu
Njemu ta dilema oko U21 repke ne igra veliku ulogu, jer on igra u Juventusu. Hocu rec nije u Austriji. Kao npr što to igra Omeragicu koji je u povlastenom položaju u Svicarskoj. Zato mora biti "suzdržan" dok ne napravi transfer.
Cak i da je proveo ti pet godina u francunskoj nebi imao pravo. Prije prvog nastupa za mladu repku on je trebao imati pravo na francunsko drzavljanstvo. A on to naravno nije imao jer tad nije inao nikakve veze sa francunskom. Znaci izbor je bio samo bih i lux.
Tuta Petrov
Takodzer i Hadzikadunic koji igra u sasvim solidnoj ligi.
Becir i Dennis su broj jedan. Dedic i Gazibegovic vec su nasi. Za Ahmedhodzica je isto vrijeme da se odradi, ali je po mom misljenju manji kvalitet od Dennisa i Becira. Ali sirina je bitna. Za ove ostale poput Omica i Gigovica je pitanje sta ces im ponuditi, za A repke nisu jos a za mladu tesko da ce nastupati.
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Jer momak sutra u A reprezentaciji može igrati.
Ono što je zanimljivo, nikad do sada nije bila ovolika navala talentovanih igrača, ovdje imaš 5/6 igrača u istoj generaciji

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amarinho, AmirBvB, ANamelessGhoul, Anoniman, Balorda, bavarian_bk, Blackwargreymon, bordobijeli, Confiance, Cwirek, DanijelTZ, darker10, eaglebvb09, FranckRibery, Fudo, HariTz, Hazre, Hrammm1921, HZbec, JackW, jasmin10, Jegres, JimmyPage, Jurica95, Kaunas, lakilone, Lavcina, Lynx, Maestro^^, maho_sa, Majstorinho, MaroonBjelave, Mostarska, MrPink, Principatus, Quartararo, RaZuti, riki46, s4mke, Shogun, signalidunapark, Smaja, smajke, tajsamja, totasef1, TrueBlue, VensanKasel, xinxee, zastitaIdentiteta i 371 gost.