Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 jun 2020, 23:48

Bećir mi lajkao na komentar 'Bosna te čeka', na IG. :kafa: Bukvalno radim više od MIsimovića.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 25 jun 2020, 23:53

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
25 jun 2020, 23:29
h1a2s3o4 je napisao/la:
25 jun 2020, 23:26
De screenshot. Bar ja ne mogu da otvorim. Ili napisi sta je.. :D
Prca Demira. :kafa:
Otvorio sam. Hvala ti.
Valjda mu tu ima neke simbolike. :D
Buduci reprezentativni kolega.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 26 jun 2020, 04:24

Harise je napisao/la:
25 jun 2020, 19:14
25 jun 2020, 18:19
Protiv Italije malo kombinovano,

Begovic/Vasilj/Šehić

Dedić Bicakcic/Zukanovic Jedan od trojice Anel, Omer, Dennis Čivić

Visca Gojko Pjanić Gojak Stevanovic
Demirovic/Prevljak/Koljić

Protiv Poljske izaci malo jaci

Begovic

Dedić Bicakcic Jedan od trojice Kolašinac

Višća Gojko Pjanić Gojak Stevanović
Džeko
Drape je napisao/la:
25 jun 2020, 18:29
Vladimir Vasilj je poznat po psovanju balijske majke Marku Topiću jer je igrao za BiH a sad bi njegov sin trebao da igra za BiH?
To je istina! Vladimir Vasilj vredjao tada Marko Topica sto je igrao za BiH, psovo mu mater i vredjao nas cim je spomino Balije. Hrvate i Srbe su nas to nadimali u vrijeme rata. Ne mora znacit da je i Nikola takav. Hajmo da razgovarajmo o Toniju Šunjiću. Njegov otac je ratni zločinac, ali još je igrao za Bosnu mada da moramo priznati da nebi daleko bez BiH, napravio jaku dobru karieru za Hrvatsku nebi no došao na širem spisku...
Sto tice Nikola Vasilja, o cemu je on zasluzio biti diov od reprezentacije ili blizu? Retrospektivno se nije nikako dokazo u Zrinjski! Bio je uvijek drugi ili treci golman. Stavno su ga slali na posudbima i nije nikad prekucao našu Premijer Ligu. Ako izrazlikavamo Gorana Karacica i njega, bio je Karacic veci talenat i na kraju zavrsio u drugu tursku ligu gdje se bori trenutno za jedinicu pred opstanak lige! U Nürnbergu je igrao je za drugu ekipu koja se takmicala u 4 ligi i nije nikada dobivao priliku da bude na klupi u prvu ekipu. U Zoryu imao srece sto ga njegov menadzer gurao. Bio bi tu isto treci golman, ali zbog povrede prvog golmana Shevchenko ostao na klupi kod Zorye. Još vecu srecu ima da se i drugi golman povredio do nekle. Dao bih Piriću prednost za treci golman jer se zadržao veći dio sezone na golu. Cini mi se samo 5-6 utakmice nije branio. Hajmo rec ovu zadnju su pustili Handanovica da izbori rekord u ligi. Kao cetverti golman je Buric sigurno bolji golman od ostali koji trenutno imamo.
Nisam znao za to, neznam sjecali se problem oko Toni Sunjica da je njegov otac optuzen za zlocin protiv Bosnjaka tokom rata?

slika

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 26 jun 2020, 04:34

DaVinci je napisao/la:
25 jun 2020, 00:07
SanaBosna je napisao/la:
24 jun 2020, 04:40
DaVinci je napisao/la:
23 jun 2020, 07:38

Saljes li ove apdejtirane spiskove u savez ... kad god nadjes novog igraca posalji im novi mejl sa cjelokupnom listom i u naslovu napisi URGENTNA REAKCIJA POTREBNA ... :thumbup:
Prvu listu sam druze poslao Savezu mada niko nece ni reagovati na to.

Jeste da je duga lista ali ukljucujem sve igrace koji su potencijalni ne samo za A Reprezentaciju vec i U21, U19, U18 itd.
Samo ti njima salji mejlove s tim igracima ... ne radis ti to radi njih vec radi sebe i reprezentacije ... :salut:
Hvala druze, to je ljubav prema nasoj drzavi, Reprezentaciji i Naroda.

Evo gledam Omeragic redovni starter, Dedic dvije utakmice za redom je gol dao, Ahmedhodzic redovan starter u prvi 11, sto se tice vrijeme i kad bi trebali ovu trojicu pozvati ja mislim da bi sljedece okupljanje trebaju biti pozvani,

Za mene Omeragic, Ahmedhodzic i Hadzikadunic mogu biti u prvoj postavi Reprezentacije i polako uvesti Dedica.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 26 jun 2020, 04:38

25 jun 2020, 23:00
Drape je napisao/la:
25 jun 2020, 22:51
slika

slika
Gotovo je, Bećir će debitovati za Šwice.
Ovog se bojim, pa daj Petkovicu pusti nam igrace nisi ti svicarac, ali ipak druze problem je u tome sta momak odluci, ako nema nikakvu zelju da igra za nas onda nemamo nikakve sanse, zato trebamo sto brze vidjeti.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 26 jun 2020, 04:45

25 jun 2020, 23:48
Bećir mi lajkao na komentar 'Bosna te čeka', na IG. :kafa: Bukvalno radim više od MIsimovića.
Vjerujem da bi velika vecina tih mladih momaka bez ikakvih problema pristala igrati za nas, samo da se s njima obavi nekoliko konkretnih razgovora. Nemas ti nista od toga ako npr. Omeragicu kazes 'pratimo te, voljeli bismo da u buducnosti igras za BiH', jer njega prati prakticno cijela Evropa. Reci momku fino 'momentalno ides u A tim, svi standardni stoperi su nam na zalasku karijere i borices se za mjesto u startnih 11', jer mu to Svicarska sigurno nece ponuditi. Takodjer, mislim da je vecina njih svjesna da ih narod iz zemalja u kojima zive nikad nece voljeti i podrzavati kao Bosanci i Hercegovci. Ma koliko se to cinilo nebitnim, takve stvari nekad igraju neku ulogu.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 26 jun 2020, 07:55

Bojim se da cemo mi pola ovih mladih igraca izgubiti. Ima toga u tome da bi mozda ti momci i htjeli igrati za BIH ali vide i sami da je to kriminal da tu ne igra onaj ko treba. Znaju im ocevi sigurno vise od njih kakva je mafija nas savez dok je Svicarska Svedska i ostael ekipe uredjene 100 posto. Ipak srce bira ali tamo rodjeni i te drzave su im.u srcu ne samo bosna. Nadam se da ce savez znati sta radi jer se pojavilo dosta mladih igraca koje ne smijemo izgubiti.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 26 jun 2020, 08:05

kada bi ih polovinu dobili, to bi bio uspjeh!
znaci ne mozemo ih izgubiti vec samo dobiti...djeca odrasla vani, bosnu vide jednom u par godina, vec godinama igraju za druge repke.....
ono sto treba iskoristiti kod ovih potencijalnih stopera je to sto smo tu prilicno tanki i sto su svi u godinama, dati im do znanja da ce vrlo brzo biti u kombinacijama za prvu ekipu.

nego, i meni je miske nekako previse cooler za ovu ulogu, tacno imas osjecaj da je njemu zivot zayebancija bez pretjeranog srkleta.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 26 jun 2020, 08:24

da smo mi prije bayerna dali funkciju direktora reprezentacije salihamidzicu bilo bi dosta drukcije. mislim da za ovu funkciju bi od misketa bio muslimovic ili bajramovic dosta ozbiljniji, al nada zadnja umire, iznenadi nas misimovicu (al aBd pozitivno naravno)...

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 26 jun 2020, 08:26

visegrad8392 je napisao/la:
23 jun 2020, 23:03
i golcina za SV Ried prije prelska u akademiju Juventusa:

vidi se fakat da momak "zna lopte"...

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 26 jun 2020, 08:28

23 jun 2020, 23:17
jos jedna golcina sa 25 metara:

a ovo i da je pjanic zabio mi bi mu se (sa pravom) divili...

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 26 jun 2020, 08:33

i najveca glupost je reci: "nek igra do u21 za tudju drzavu, pa onda neka nama dodje"

pa sto duze se nastupa za tudju drzavu, to veca odgovornost i veci pritisak je da se ostane njima vjeran. sklapaju se veze, prijateljstva sa kolegama iz ekipe, i polako i neka vrsta domiljubja.
isto kao da ti neko kaze: budi sto duze sa curom pa raskini.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 26 jun 2020, 09:33

SanaBosna je napisao/la:
26 jun 2020, 04:24
Harise je napisao/la:
25 jun 2020, 19:14
25 jun 2020, 18:19
Protiv Italije malo kombinovano,

Begovic/Vasilj/Šehić

Dedić Bicakcic/Zukanovic Jedan od trojice Anel, Omer, Dennis Čivić

Visca Gojko Pjanić Gojak Stevanovic
Demirovic/Prevljak/Koljić

Protiv Poljske izaci malo jaci

Begovic

Dedić Bicakcic Jedan od trojice Kolašinac

Višća Gojko Pjanić Gojak Stevanović
Džeko
Drape je napisao/la:
25 jun 2020, 18:29
Vladimir Vasilj je poznat po psovanju balijske majke Marku Topiću jer je igrao za BiH a sad bi njegov sin trebao da igra za BiH?
To je istina! Vladimir Vasilj vredjao tada Marko Topica sto je igrao za BiH, psovo mu mater i vredjao nas cim je spomino Balije. Hrvate i Srbe su nas to nadimali u vrijeme rata. Ne mora znacit da je i Nikola takav. Hajmo da razgovarajmo o Toniju Šunjiću. Njegov otac je ratni zločinac, ali još je igrao za Bosnu mada da moramo priznati da nebi daleko bez BiH, napravio jaku dobru karieru za Hrvatsku nebi no došao na širem spisku...
Sto tice Nikola Vasilja, o cemu je on zasluzio biti diov od reprezentacije ili blizu? Retrospektivno se nije nikako dokazo u Zrinjski! Bio je uvijek drugi ili treci golman. Stavno su ga slali na posudbima i nije nikad prekucao našu Premijer Ligu. Ako izrazlikavamo Gorana Karacica i njega, bio je Karacic veci talenat i na kraju zavrsio u drugu tursku ligu gdje se bori trenutno za jedinicu pred opstanak lige! U Nürnbergu je igrao je za drugu ekipu koja se takmicala u 4 ligi i nije nikada dobivao priliku da bude na klupi u prvu ekipu. U Zoryu imao srece sto ga njegov menadzer gurao. Bio bi tu isto treci golman, ali zbog povrede prvog golmana Shevchenko ostao na klupi kod Zorye. Još vecu srecu ima da se i drugi golman povredio do nekle. Dao bih Piriću prednost za treci golman jer se zadržao veći dio sezone na golu. Cini mi se samo 5-6 utakmice nije branio. Hajmo rec ovu zadnju su pustili Handanovica da izbori rekord u ligi. Kao cetverti golman je Buric sigurno bolji golman od ostali koji trenutno imamo.
Nisam znao za to, neznam sjecali se problem oko Toni Sunjica da je njegov otac optuzen za zlocin protiv Bosnjaka tokom rata?

slika
Naime, kako nam priča Vladimir Vasilj sve je krenulo kada je Marko Topić postigao gol za Bosnu i Hercegovinu.

- U trenutku kada je Topić postigao pogodak, trčeći prema klupi naše reprezentacije je urlao, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača. Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona je postao Marko Topić. Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka "pljunuo na grb i dres" Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta. Niko na tako ružan i ponižavajući način nije slavio pogodak protiv Hrvatske kao što je on to učinio, kaže Vladimir Vasilj.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 jun 2020, 09:36

jozinho je napisao/la:
26 jun 2020, 09:33
Naime, kako nam priča Vladimir Vasilj sve je krenulo kada je Marko Topić postigao gol za Bosnu i Hercegovinu.

- U trenutku kada je Topić postigao pogodak, trčeći prema klupi naše reprezentacije je urlao, galamio, vrištao i govorio svakakve ružne riječi, čak je i plazio jezik i s time je izazvao bijes i gnjev svih hrvatskih igrača. Od tog trenutka jedina meta hrvatskih igrača i njihovih krampona je postao Marko Topić. Upravo je on svojom sramotnom i skandaloznom proslavom pogotka "pljunuo na grb i dres" Hrvatske te utakmicu doveo u nervozno stanje pa se ostatak igrao na rubu incidenta. Niko na tako ružan i ponižavajući način nije slavio pogodak protiv Hrvatske kao što je on to učinio, kaže Vladimir Vasilj.
Krenulo je kako je krenulo ali Vasilj u tom odgovoru uopšte nije negirao da mu je psovao balijsku mater, već je pokušao objasniti zašto mu je psovao.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 26 jun 2020, 11:27

25 jun 2020, 23:48

slika

:bih:

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 26 jun 2020, 11:30

Mislim ipak da treba vjerovati ASDu i okrenut se domacim livada talentima.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 26 jun 2020, 11:42

26 jun 2020, 08:33
i najveca glupost je reci: "nek igra do u21 za tudju drzavu, pa onda neka nama dodje"

pa sto duze se nastupa za tudju drzavu, to veca odgovornost i veci pritisak je da se ostane njima vjeran. sklapaju se veze, prijateljstva sa kolegama iz ekipe, i polako i neka vrsta domiljubja.
isto kao da ti neko kaze: budi sto duze sa curom pa raskini.
Govorim ti informaciju iz prve ruke jer sam dobar s porodicom. Igrat ce za Austriju do u21.

Sto se tice kontaktiranja jedino je Denisa kontaktirao Ahmet Kecalovic tada trener u19.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, bhfanatic14, Normus90 i 15 gostiju.