Zonked je napisao/la: ↑23 jun 2020, 20:43
"izbjegao" znas koliko me boli ona stvar kome je zabijao a tako i njega sigurno a pogotovo ljude za npr 10 ili 15g. golovi su tu rekordi su tu razlika izmedju njega i drugog na listi je ogromna trofeji su tu i to je jedino bitno lik je derao sve redom sto mu se naslo na putu prema finalima niti je on birao protivnike niti ga interesuje to a ako su tako ti klubovi slabi u toj fazi gdje je omaleni Argentinac u svemu tome
Odlično onda ako je tako. Po tebi je onda Messi najbolji igrač u historiji reprezentativnog fudbala s obzirom da je jedini igrač u historiji koji je učestovao kod 35 golova za reprezentaciju na Copa Americi i Svjetskom Prvenstvu (ima 15 golova i 20 asistencija). Koga briga protiv koga je imao te golove i asistencije. Golovi su tu, asistencije su tu, rekordi su tu. Maradona je učestovao kod 20. Još malo pa će Messi biti duplo bolji.
Ako smiješ napiši golove Messija i Ronalda samo protiv najjačih klubova u nokaut fazi lige prvaka tj. protiv Barcelone, Reala, Milana, Juventusa, Chelsea, Uniteda, Arsenala, Liverpoola, Bayerna, PSG-a itd... Baš me briga što je se Ronaldo nadavao golove protiv Galate, Porta, Wolfsburga itd. To za mene nisu veliki klubovi. Meni je veći uspjeh što Messi u El Clasicu ima u 41 utakmici 26 golova i 14 asistencija ali eto ne razmišljamo svi na isti način.
I već sam ti rekao, omaleni Argentinac je igrao jedino protiv Shakthara od slabijih timova u četvrtfinalu, i nekada davno je trebao igrati protiv Schalkea ali je propustio obje utakmice.
Zonked je napisao/la: ↑21 jun 2020, 20:18
u kojem univerzumu ovakav Messi moze u 2 sezone zabiti 20 golova

daj uozbilji se
Pa prošle sezone je u ligi prvaka zabio 12
bgm ces se nacekati da Argentinac skupi jos 15tak nastupa u nokaut fazi cisto sumnjam da mu je ostalo toliko utakmica prije ce Ronaldo napraviti prednost od jos 15 utakmica s obzirom da je to najjace klupsko takmicenje a on je tu dominantan
Jeste bio dominantan ali samo u dresu Reala. U Unitedu i Juventusu već sam rekao da nikad nije otišao preko 6 golova u LP, osim one jedne sezone kada je dao 8. Jbga sam si rekao da ćemo morati sačekati da Messi odigra preostale utakmice pa ćemo onda vidjeti gdje bi ko bio. Što ne razmišljaš kada pišeš
da inace u anketama su svi iskreni i veoma ih ozbiljno shvataju

u takvim stvarima nikog ne interesuje ko je sta ostvario u karijeri nego klasican osjecaj ko mu je drazi a posto je Ronaldo jedan od najomrazenijih igraca planete on ankete gubi i protiv puno slabijih igraca ali eto
"ankete su najbolji dokaz"
Pa sigurno su puno bolji dokaz nego kada fan Ronalda napiše da će svaki realan navijac Atletika Bajerna Liverpula Celzija Junajteda itd reci da je Ronaldo bolji. Na osnovu čega ste donijeli takav zaključak baš me zanima
on uzimao ligu a ovaj LP ali da ostat ce zal za Primerom
Opet gledaš samo zadnjih 5 godina. Jedan je uzimao i lige i LP, a ovaj drugi samo LP. Tako si trebao napisati
Zonked je napisao/la: ↑21 jun 2020, 16:03
"Da nema potrebe hvaliti igre Messija za Argentinu"
Gdje sam ja to napisao?
Petardaa je napisao/la: ↑21 jun 2020, 11:15
Nikada neću hvaliti Messijeve igre u reprezentaciji
Razlika između mene i tebe je što ja nikad nisam hvalio niti ću hvaliti Messijeve igre za Argentinu. Prvo iz razloga jer me nije briga ni za njim ni za Argentinom ni da li će ikada osvojiti SP. I da ga osvoji i da ne osvoji za mene on neće biti ništa veći, a ni manji igrač nego što trenutno jeste.
A drugo iz razloga je što on ne pruža za Argentinu iste igre kao za Barcelonu. Ali ne možeš mi za Ronalda reći da je drugačiji kada je još gori od njega. Od ovih najvećih fudbalera, Ronaldo je jedini koji još nikad nije bio proglašen za najboljeg igrača nekog velikog turnira. Šta ti to govori?
Koliko si ti zapravo ograničen govori činjenica da si na moj komentar da je Ronaldo u Realu davao po 15,16,17 golova SAMO U JEDNOJ SEZONI lige prvaka, a u reprezentaciji za 15 godina zabije SAMO 16 golova na svim EP i SP odgovorio sa time pa i Messi je dao samo 15. Ti misliš da ćeš odbraniti Ronalda time što osporavaš Messijev učinak? Ne druže nisi ga odbranio. Samo si zapravo indirektno priznao da sam upravu jer nisi dao nikakav kontra-argumenat na tu tezu o Ronaldu.
Ali najjače je što si ti zaključio da sam ja rekao "Da nema potrebe hvaliti igre Messija za Argentinu" samo zato jer sam napisao "da nikada neću hvaliti Messijeve igre u reprezentaciji". Kako si uspio donijeti takav zaključak baš me zanima