FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 05 dec 2010, 00:08

MNMS je napisao/la:Ne znam sto sete se obrusili toliko na kerlu sta je trebao da uradi da igra dzaba u zelji ili za prevoz otisao je pa sta ne valja vam sad do prije 10 dana je bio najbolji a sad ni cemu ne valja nemojte biti dvolicni vama valja samo ako koristi debele imate kad toliko volite klub sto niste trazili da mu danu vecu platu prosle godine kada je igrao za 800KM (pa mu odbiju 400, a ostali 400 mu pridju) ja se tom momku divim dozivljavao je ponizenja od svih sefova kluba (ko te je.. kad si sam nisi ti niciji sin iz kluba) neznate stanje kavo je i prema tome nemojte lazi iznositi a ko kod misli da lazem moze doci i uvjeriti se u sve sto kazem ima jos mnogo stvari koje ne valjaju u i oko kluba al ovo nije vrijeme ni mjesto gdje bi iznosio prljavi ves.
Jos samo mala napomena istina je da je Kerla za papire iz kluba dao svojih 12000KM koje mu je klub dugovao u predhodne tri godine sracunajte koliko je to plata. A prosle godine kada su mogli da uzmu neku lovu za njega nisu htjeli da cuju navodno malo para, a ugovor koji su mu ponudili prije tri mjeseca ni corav nebih potpisao...
Ne volim da komentarisem stanje u klubu al me i bole lazi kojie iznose pojedinci.... ne bih da vas umaram pozdrav
Da pokusamo malo da se razumijemo ovde...mislim da sam s tobom razgovarao davno vezano za Kerlu,kada je otisao u njemacku prvi put i ako se dobro sjecam,a mislim da se sjecam,ti si nam pisao sta se desava sa njim dok je boravio tamo...bio si u toku,i bio si siguran da ce uspjeti,i opet ako se dobro sjecam govorio si kakva je smetnja bila pri realizaciji,odnosno kako Zeljo nije izasao u susret,jer nije dozvolio da ovaj igra prijateljske utakmice za njemacki klub,posto ima vazeci ugovor...bio si svakako ubijedjen da ce Kerla nevezano za tu probu uspjeti,jer je imao nekoliko ponuda iz njemacke...prema svemu tome,dalo se zakljuciti da si blisko upoznat sa situacijom naseg mladog igraca...naravno,da si morao biti svjestan onda i pod kakvim varijantama je on tada otisao iz kluba i da je to bilo bez klupskog odobrenja...onda si svjestan da je doslo do revolta kod navijaca,a pogotovo kad se Kerla vratio neobavljenog posla i da je naisao na zid tisine u klubu i da je opravdano suspendovan...e sada,ne znam koliko si dalje upoznat,ali probacu da ti nastavim...Kerla je poslije izvjesnog vremena vracen iz suspenzije,uz dogovor da ce potpisati novi ugovor kada bude vrijeme za to,te da ce mu biti omogucen odlazak pod boljim obestecenjem,naravno po klub...momak je pristao,izvinuo se navijacima,istrpio mnogo zvizduka,bio miran,radan i ponovo dobio svojih 5 minuta...ali je izradio dogovor...po drugi put...i sada je stvarno otisao...sto se tice samih plata igraca,Kerla nije bio ugrozeniji od ostalih...postoje igraci koji imaju bolje ugovore i igraci koji imaju drugu selektivnu grupu...postoje i oni iz trece grupe,znaci sa najmanjim primanjem,ali Kerla nije bio u toj grupi igraca,tako da on nije bio nesto ugrozen,klub je davao Kerli onoliko koliko je pisalo prema tom ugovoru,nudio mu se novi ugovor koji je Kerla odbio da potpise,mada je bilo dogovoreno drugacije...dosta o Kerli,momku ja licno zelim sve najbolje u zivotu i da zaradi milione igrajuci u najjacem klubu na svijetu...ali zelim mu i da se nekad sjeti,ko je od njega napravio prvotimca,ko je krv svoju propisao da bi on naucio da trci uopste a kamoli nesto drugo,jer je momak dosao u zelju kao balvan,pun snage i cista sirovina,pa se malo i radilo s njim...da se nekad malo prisjeti i navijaca koji su mu posteno zamjerili,pa mu oprostili i bili uz njega svim srcem,a to se manijacima rijetko desava...pa da se sjeti koga je opet iznevjerio...sve najbolje mladom Kerli,zelim mu da ubrzo bude as BiH reprezentacije...
Ne bih ni ja tebe posebno da umaram sa uslovima novog ugovora,ali izgleda da nemamo iste informacije,osim toga,taj ugovor nije kocio odlazak Kerle,nego je i Zelji davao malo vise para od obestecenja...ja da sam Kerla,bio bih malo zahvalniji prema klubu koji mu je dao taj prvi hljeb u ruke,i koji mu je jednom oprostio njegov grijeh...klub je to od njega zasluzio...ali nema veze...
Ako pricas o situaciji u klubu,nema smisla opet pisati na taj nacin,kao ima mnogo stvari koje nevaljaju u i oko kluba,ali ne bi da komentarises...pih...sta ti to znaci...ocrnis klub,ispadosmo kao pitari,pa je i Kerla jeo virsle,sto je van pameti,a onda kazes kako nismo upuceni ili lazemo,i onda neces da kazes o cemu se radi...hajde da otvoreno razgovaramo...ja cu ti reci da se tacno zna sta ne valja a sta valja,i oni glavni,oko kojih se vrti cijela prica o funkcionisanju kluba tacno znaju dijagnozu...naravno da nije med i mlijeko,ali igraci imaju plate za nasu ligu ,sasvim solidne,redovne i da dalje ne duzim o tome...organizaciono ,tacno se zna gdje i ko koci,i to ce se vrlo brzo promijeniti...nema vise puno lesinara i neprijatelja,ili su tu ali su sve vise nemocni...desavace se nepravde,ali ce vrlo brzo organizaciono da stane na prave noge,zdrave noge...ako cemo pricati,hajde da pricamo nas dvojica ovako javno,pa da argumentovano i otvoreno ti kazes sta ne valja,pomeni neko ime,ja cu argumentovati na svoj nacin...a raja ce valjda biti objektivna,jer ima ovde nekoliko likova za koje ja znam da su usko vezana za materiju i imaju mnoga poznanstva u samoj srzi kluba,prepoznaces ih lako ako se ukljuce u pricu...
Svima se jako izvinjavam na ovom dugom postu...tebi prijatelju veliki pozdrav i otvoren sam da diskutujemo,bas kao i onda kada si nam javljao stvari vezane za izbjeglicu iz njemacke Kerlu...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 05 dec 2010, 01:48

Bolje je javno ne diskutovati o našim stvarima, mir u kući je najpreči, pogotovo što se takve stvari ne rješavaju ovdje. Neka struka radi svoj posao u svim segmentima djelovanja kluba, i oko ugovora, i oko taktike na terenu, i oko marketinga, i oko izgradnje stadiona. Na kraju će se podvući crta i ocijeniti svačiji učinak, jer transfer lista nije samo za igrače.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 dec 2010, 11:34

jeli moguce da se nista ne spominje :) ni dolazak ni odlazak igraca ni mahalske oko stadiona :)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 05 dec 2010, 13:34

Kolio dobijamo za Kerlu :P
1921-2011

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 05 dec 2010, 13:43

@ boccaccio

Odlicno napisano, svaka cast.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 dec 2010, 15:50

http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/vi ... eznicar-14

FKZELJEZNICAR.COM – NAJBOLJI PORTAL ZA NAJBOLJI KLUB!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 05 dec 2010, 16:11

sajo10 je napisao/la:http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/vi ... eznicar-14

FKZELJEZNICAR.COM – NAJBOLJI PORTAL ZA NAJBOLJI KLUB!
svaka cast za ovo,odlicna ideja ovog portala
al ih onaj izvoza kod zadnjeg gola :)
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 dec 2010, 17:18

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 05 dec 2010, 18:19

avlami97 je napisao/la:Intervju Nermin Jamak
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /101205071
ne znam ja nisam pametan sto se njega tice njega sekunde
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 05 dec 2010, 19:01

Treba mu pruziti sansu ,prema procitanom njegova krv je plava tako da ne sumnjam da ce uvijek davati maksimum....

madridista
Kontakt:

Post Postao/la madridista » 05 dec 2010, 19:08

ej ljudi da neko nema linkove za download ovih tekmi:
ŽELJO BORAC 2-2, KUP PROŠLE GODINE
ŽELJO HAPOEL 0-1
ŽELJO LILESTROM 1-0
ŽELJO BORAC 4-2
UNAPRIJED HVALA!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 dec 2010, 19:11

Može li aktuelni prvak odbraniti naslov?

Može. Optimizam temeljim na činjenici da osam utakmica igramo kući i da nam Borac stiže na noge. Po svim nogometnim parametrima Banjalučani će nam biti najveći konkurenti. Pored prvenstva velika šansa se pruža i u Kupu BiH. Uz dva ili tri pojačanja pokazat ćemo autoritet. Vjerujem da ću se lako uklopiti, jer poznajem gotovo cijeli tim.
:D On govori kao da je već igrač Želje. Što se mene tiče dobro došao(nazad), nadam se da će biti pametan.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 dec 2010, 20:30

s njim nije nikad bilo upitno ni da zna igrati lopte ni da voli želju, upitne su neke druge stvari.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 dec 2010, 21:09

Jamak je dobar igrač, a mogao bi biti još bolji i uz Svraku bi u budućnosti mogao činiti dobar par u vezi. Objica su Željina djeca i u najboljim igračkim godinama (Jamak 1986. Svraka 1987.). Jamaku treba ponuditi ugovor na 4 godine.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 dec 2010, 21:10

avlami97 je napisao/la:Jamak je dobar igrač, a mogao bi biti još bolji i uz Svraku bi u budućnosti mogao činiti dobar par u vezi. Objica su Željina djeca i u najboljim igračkim godinama (Jamak 1986. Svraka 1987.). Jamaku treba ponuditi ugovor na 4 godine.
bi ali poslije godine u medjugorju na odvikavanju :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Popović Lazar
Kontakt:

Post Postao/la Popović Lazar » 05 dec 2010, 21:12

nick je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Jamak je dobar igrač, a mogao bi biti još bolji i uz Svraku bi u budućnosti mogao činiti dobar par u vezi. Objica su Željina djeca i u najboljim igračkim godinama (Jamak 1986. Svraka 1987.). Jamaku treba ponuditi ugovor na 4 godine.

Svaku noć tuborg,sarajevsko i jelen pivo :mrgreen:
Ako je E. Čolić kod osima odust'o od noćnog života i Jamak će ;)
Hajde lazare,hajde Lazare..

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 dec 2010, 21:17

Popović Lazar je napisao/la:
nick je napisao/la:

Svaku noć tuborg,sarajevsko i jelen pivo :mrgreen:
Ako je E. Čolić kod osima odust'o od noćnog života i Jamak će ;)
ako nest nisam pobrko mislim da ga je osim i poslo u zenicu,mah svi znamo da jamak zna igrat samo kad hoce i kad moze :mrgreen:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 05 dec 2010, 21:18

Skontaće Jamak da se mora smiriti. Vrijeme fudbalera brzo prolazi i on vrlo dobro zna da su mu ove dvije-tri godine presudne, da što zaradi u životu, a zaraditi može samo preko Želje do inostranog angažmana. Ako fuli sada, slobodno se može odreći fudbala i tražiti kakav drugi posao. Zato kažem skontaće Jamak. Ovo mu je zadnja šansa da nešto napravi.

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 05 dec 2010, 21:42

Ma jamak igra savrseno samo da prestane piti.
Recite mi jeli iko cuo za ovog napadaca Vladan Kujundzic

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 dec 2010, 21:49

ZELJO MOJA je napisao/la:Ma jamak igra savrseno samo da prestane piti.
Recite mi jeli iko cuo za ovog napadaca Vladan Kujundzic

http://www.transfermarkt.at/de/vladan-k ... 60829.html

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 29 gostiju.