Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Berna se popravio, sinoć je bio rastrčan
Costa - pa j.bm mu sveca, kod one kontre umjesto da gore traži Rokija on se nešto zabija u odbranu, dribla i izgubi je... u pm jest me naljutio
Roki dao gol, sve je to ok, ali vidi se da fali neke eksplozivnosti, par puta je ispadao smiješan kad je pokušavao da predribla u prvom poluvremenu
Danilo u p,m kako glup karton, pa šta ga diraš bezveze jbm ti pleme brazilsko, fakat je ispao glup na kvadrat.
Iduću sa jednim polu-bekom. Nek' Matuidi igra lijevog beka onda
Costa - pa j.bm mu sveca, kod one kontre umjesto da gore traži Rokija on se nešto zabija u odbranu, dribla i izgubi je... u pm jest me naljutio
Roki dao gol, sve je to ok, ali vidi se da fali neke eksplozivnosti, par puta je ispadao smiješan kad je pokušavao da predribla u prvom poluvremenu
Danilo u p,m kako glup karton, pa šta ga diraš bezveze jbm ti pleme brazilsko, fakat je ispao glup na kvadrat.
Iduću sa jednim polu-bekom. Nek' Matuidi igra lijevog beka onda
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlPrincipino
- Kontakt:
Užasna utakmica većine igrača. Toliko nevoljko, lijeno, bezidejno. Katastrofalno. Da nas nije usralo sa prvim golom gdje smo pogurani penalom mučili bi se da zabijemo gol. Berna konačno odigrao utakmicu vrijednu pomena. Sve ostalo što je odigrao je za zaborava. I dalje ne mogu zaboraviti onaj potez protiv Napolia pred kraj utakmice. I sad bi mu šamar opalio za to. Bez D.Coste smo bolji. D.C. nije napravio ništa u onih 190 minuta koje igrao. Znači prodati ga bez razmišljanja. Ionako je injury pron. Rabiot sinoć grešaka imao kao u priči. Bentacur odigrao utakmicu za zaborav. Pjanić nevidljiv kao i u proteklim utakmica. Danilo debil. Moron. Sin plusvalenze koji bi trebao dobiti nogu jer nema mozga sekunde. Ali pobjeda je bila bitna. I postignuti gol iz otvorene igre. Treći gol smo morali zabiti. Imali smo prilikaa. A ne visiti do kraja.
Next is Lecce on Friday. Bez ijednog beka igramo. Cuadrado će pokrpiti desno. Mislim da će Matuidi biti lijevo da se ne riskira mada bih ja pustio neko dijete iz akademije. Ako ne mogu protiv Leccea igrati onda je treba i ugasiti. Bezveze trošak.
Next is Lecce on Friday. Bez ijednog beka igramo. Cuadrado će pokrpiti desno. Mislim da će Matuidi biti lijevo da se ne riskira mada bih ja pustio neko dijete iz akademije. Ako ne mogu protiv Leccea igrati onda je treba i ugasiti. Bezveze trošak.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Tri utakmice nismo gola primili, je li to neki sarrijev rekord?
Nama treba vezni red gdje svaki igrac barem 20% jaci,veci,drskiji,brzi,odlucniji...jednostavno bolji od ovih i onda bi ronaldo i dybala bili blize golu i onda bi to licilo na nesto. Do tad, nemamo mi sta pricati o fudbalu koji igramo ovu sezonu.
Berna Dybala za gol
Nama treba vezni red gdje svaki igrac barem 20% jaci,veci,drskiji,brzi,odlucniji...jednostavno bolji od ovih i onda bi ronaldo i dybala bili blize golu i onda bi to licilo na nesto. Do tad, nemamo mi sta pricati o fudbalu koji igramo ovu sezonu.
Berna Dybala za gol

4, računajući inter.
@Ramiral, ako mislimo na istu situaciju tu je potpuna greška Ramseya koji mu je dao užasnu loptu, a situacija bila praktično 3 na 1.
@Principino, tačno da nije ništa odigrao. Ali, o tome sam ja počeo pisati još u januaru/februaru, Costu su protivnici prilično analizirali i svaki tim ga tjera daleko od gola, udvaja. Baš sam pisao o tome da je do trenera da nađe način da to popravi, malo miksa i sl.
A i ubaciti njega kad se ne ide u napad i tražiti da nešto ganja rivale ne ide. A svaki trener Juventusa tako radi, s Giovincom isto itd, hoćeš kontru, a svi nazad.
Svako ko priželjkuje prodaju igrača tog profila definitivno želi Juventus operisan od tehnike, mislim ono, je li Kuluševski za kojeg se ne zna pta ni kako igra ili neki Chiesa stvarno ono što želite? Ili možda želite neke inačice Rabiota i Matuidia na krilu? Vidio si šta se desi kad umisliš da ti Cancelo i Spina ne valjaju.
I on i Berna moraju ostati u Juventusu narednih godina. Znamo svi koji problemi su veći. Najbitnije je da se ne povrijedi do kraja pa da nešto i odigra u kontinuitetu.
Sinoć je u globalu bila solidna utakmica, nikako očajna kako predstavljate (nakon 2-0 nije se imalo šta gledati), bez opasnosti po gol iako je Bologna izuzetno solidna ekipa sa zanimljivim igračima. Pošto ste izostavili Ronalda, da ga ja spomenem po očajnoj utakmici. Prilično se precjenjuje, jednostavne situacije ne pokušava/ne zna rješiti driblingom (1 vs 1 s golmanom), slobodnjaci za plakanje itd. Ali tu je penal da dobije ocjenu.
Što se tiče Leccea, Matuidi je već krpio beka tako da će on to. Valjala bi neka visoka pobjeda mada nam ti lahki golovi ne idu ako nisu penal. Tamo smo nedopustivo prosuli bodove koji mogu biti skupi na kraju iako smo tada odigrali prilično ok sa velikim brojem šansi.
@Ramiral, ako mislimo na istu situaciju tu je potpuna greška Ramseya koji mu je dao užasnu loptu, a situacija bila praktično 3 na 1.
@Principino, tačno da nije ništa odigrao. Ali, o tome sam ja počeo pisati još u januaru/februaru, Costu su protivnici prilično analizirali i svaki tim ga tjera daleko od gola, udvaja. Baš sam pisao o tome da je do trenera da nađe način da to popravi, malo miksa i sl.
A i ubaciti njega kad se ne ide u napad i tražiti da nešto ganja rivale ne ide. A svaki trener Juventusa tako radi, s Giovincom isto itd, hoćeš kontru, a svi nazad.
Svako ko priželjkuje prodaju igrača tog profila definitivno želi Juventus operisan od tehnike, mislim ono, je li Kuluševski za kojeg se ne zna pta ni kako igra ili neki Chiesa stvarno ono što želite? Ili možda želite neke inačice Rabiota i Matuidia na krilu? Vidio si šta se desi kad umisliš da ti Cancelo i Spina ne valjaju.
I on i Berna moraju ostati u Juventusu narednih godina. Znamo svi koji problemi su veći. Najbitnije je da se ne povrijedi do kraja pa da nešto i odigra u kontinuitetu.
Sinoć je u globalu bila solidna utakmica, nikako očajna kako predstavljate (nakon 2-0 nije se imalo šta gledati), bez opasnosti po gol iako je Bologna izuzetno solidna ekipa sa zanimljivim igračima. Pošto ste izostavili Ronalda, da ga ja spomenem po očajnoj utakmici. Prilično se precjenjuje, jednostavne situacije ne pokušava/ne zna rješiti driblingom (1 vs 1 s golmanom), slobodnjaci za plakanje itd. Ali tu je penal da dobije ocjenu.
Što se tiče Leccea, Matuidi je već krpio beka tako da će on to. Valjala bi neka visoka pobjeda mada nam ti lahki golovi ne idu ako nisu penal. Tamo smo nedopustivo prosuli bodove koji mogu biti skupi na kraju iako smo tada odigrali prilično ok sa velikim brojem šansi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Ne mislim da je to, jednostavno su se uhodali, De Ligt na wc nivou, Bonnuci bez većih egzibicija, Woj siguran, Gigi dobar kad treba, jedino bekovi klimavi, ali prema nazad nije bilo velikih grešaka.
To je fin recept za dalje. Znamo da se primilo dosta nepotrebnih golova. Chiellini na putu povratka, a Demiral bi ako sve ide kako treba u augustu mogao isto tako.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Pa dobro bicemo posteni nisu sinoc oci krvarile kao prethodne 2 tekme... generalno ok rutinska partija ekipe kao sto bi uvijek trebalo biti na strani protiv ovih slabijih ekipa...
De ligt
ako vec sada nije najbolji stoper onda je to najdalje za 1-2 godine.... momak jede protivnike i u zraku i na zemlji (nek uci od chiellinia jos malo postavljanje), elegancija u igri (tu je vec na slicnom nivou sa bonucciem iako je opcenito vec bolji stoper od istog), opasan po protivnika sto je extremno vazno u modernom fudbalu... dakle pretvara se lagano u mix chiellinia i bonuccia sa njihovim najboljim vrlinama...
Od ostalih berna je odigrao dosta dobro, a ostali onako srednje i bez puno trošenja... uglavnom ne lose u odnosu na kup...
Increasingly positive news for the Arthur-Pjanic exchange. Arthur is open to moving to Juventus, not a definitive 'yes' yet, though. Juve offering more than double his salary, we could have news on Wednesday. Clubs still need to agree a valuation on both players. [Di Marzio]
Ovo treba ocekivati da ce se brzo završiti... juventus ce ovdje bolje proci... rjesava se igraca od 30 godina sa velikom platom (uz velike poreze jer ne spada u novi zakon sa samo 25 posto poreza) a dobija igraca sa 24 godine uz 5 miliona platu (ukupno oko 7mil a toliko pjanic dobije neto)... igracki je pjanic bolji kad mu se igra ali ovaj trenutni nije bolji od matuidia, te stoga ocekujem da ga arthur odmah kvalitativno prestigne u svojim partijama... a jos vise ce njemu odgovarati pozicija registe nego miretu ili bentancuru kojeg se bezrazlozno tu trosi.... jedino gdje juventus ne prolazi bolje je zdravlje mireta koji skoro i nema povreda a ovaj se svako malo povredjuje (istina ni blizu kao douglas costa i sl ali opet odsustvo u kljucnom momentu moze kostati)...
De ligt

Od ostalih berna je odigrao dosta dobro, a ostali onako srednje i bez puno trošenja... uglavnom ne lose u odnosu na kup...
Increasingly positive news for the Arthur-Pjanic exchange. Arthur is open to moving to Juventus, not a definitive 'yes' yet, though. Juve offering more than double his salary, we could have news on Wednesday. Clubs still need to agree a valuation on both players. [Di Marzio]
Ovo treba ocekivati da ce se brzo završiti... juventus ce ovdje bolje proci... rjesava se igraca od 30 godina sa velikom platom (uz velike poreze jer ne spada u novi zakon sa samo 25 posto poreza) a dobija igraca sa 24 godine uz 5 miliona platu (ukupno oko 7mil a toliko pjanic dobije neto)... igracki je pjanic bolji kad mu se igra ali ovaj trenutni nije bolji od matuidia, te stoga ocekujem da ga arthur odmah kvalitativno prestigne u svojim partijama... a jos vise ce njemu odgovarati pozicija registe nego miretu ili bentancuru kojeg se bezrazlozno tu trosi.... jedino gdje juventus ne prolazi bolje je zdravlje mireta koji skoro i nema povreda a ovaj se svako malo povredjuje (istina ni blizu kao douglas costa i sl ali opet odsustvo u kljucnom momentu moze kostati)...
Odbrana je bila generalno dobra sinoć, ali nerviraju gluposti kada zakomplikuje sa nepotrebnim dodavanjima i gubljenjem loptu u rizičnoj zoni, a sinoć su svi redom od Poljaka pa do stopera i bekova radili gluposti u prvom dijelu mnogo više. Ali to su sve indivudalne greške.
Ova sredina od sinoć treba biti forsirana do kraja, Benta-Pjanić-Ramsey/Rabiot, naprijed forsirati Bernu prije Coste u prvi 11, a Costu uvoditi klupe, Berna obavezno samo na krilu do kraja sezone da se vidi šta može ponuditi.
Protiv Leccea će možda biti i mali rotacija, zbog rasporeda i pomora bekova, ali po meni ovo do kraja sezone treba izgurati sa ovim sastavom:
Woj; Danilo, De Ligt-Bonucci, Sandro ; Benta-Pjanić, Rabiot ; Ronaldo-Dybala-Berna
Costa, Cuadrado, Ramsey, Matuidi sa klupe.
Ova sredina od sinoć treba biti forsirana do kraja, Benta-Pjanić-Ramsey/Rabiot, naprijed forsirati Bernu prije Coste u prvi 11, a Costu uvoditi klupe, Berna obavezno samo na krilu do kraja sezone da se vidi šta može ponuditi.
Protiv Leccea će možda biti i mali rotacija, zbog rasporeda i pomora bekova, ali po meni ovo do kraja sezone treba izgurati sa ovim sastavom:
Woj; Danilo, De Ligt-Bonucci, Sandro ; Benta-Pjanić, Rabiot ; Ronaldo-Dybala-Berna
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Nema vise sta rotirati, dugo su odmarali. Aad samo igrati s najacom postavem ili koji su u najboljoj formi.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ziv i zdrav da si citas li ti vijesti? Sandro out mjesec ipo. Danilo isto tako vjerovatno i kad odradi suspenziju zadobit ce naku povredu, kao i De Cigla. Nesto mi mirise na Matuidija na lijevom boku do kraja sezone.Padovan je napisao/la: ↑23 jun 2020, 13:31Odbrana je bila generalno dobra sinoć, ali nerviraju gluposti kada zakomplikuje sa nepotrebnim dodavanjima i gubljenjem loptu u rizičnoj zoni, a sinoć su svi redom od Poljaka pa do stopera i bekova radili gluposti u prvom dijelu mnogo više. Ali to su sve indivudalne greške.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- Burberry46
- Kontakt:
Sinoc ok partija, De ligt odlican, Berna isto dobar.
Bice zanimljivo ko ce igrati lijevog beka.
Bice zanimljivo ko ce igrati lijevog beka.
1946
Znam da je Sandro na duži period van terena.BuffonGigi je napisao/la: ↑23 jun 2020, 14:38Ziv i zdrav da si citas li ti vijesti? Sandro out mjesec ipo. Danilo isto tako vjerovatno i kad odradi suspenziju zadobit ce naku povredu, kao i De Cigla. Nesto mi mirise na Matuidija na lijevom boku do kraja sezone.Padovan je napisao/la: ↑23 jun 2020, 13:31Odbrana je bila generalno dobra sinoć, ali nerviraju gluposti kada zakomplikuje sa nepotrebnim dodavanjima i gubljenjem loptu u rizičnoj zoni, a sinoć su svi redom od Poljaka pa do stopera i bekova radili gluposti u prvom dijelu mnogo više. Ali to su sve indivudalne greške.

Danila nema jednu utakmicu zbog crvenog, ovo je sastav koji očekujem da bude onaj koji će igrati u ligi prvaka i završnicu ligu (iako i Cuadrado to može podjednako pa i bolje odigrati, ali kakav god prije bi uvijek zdravog Danila stavio na tu poziciju, jer mu je prirodna) oporavit će se Sandro za kraj sezone, on ionako nema zamjene igra cijelu sezonu.
Ovo se već desilo sa bekovima, ali dva maga uđu u sezonu sa jednim bekom koji valja i nije sklon povredama, ostali više po bolnicama nego na terenu, sreća pa je Cuadrado dobro odigrao prvi dio sezone na beku.
Matuidi će to igrati sigurno u narednim utakmicama, jer nema ko drugi, jedino da nekog juniora pošalju na teren.
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- BuffonGigi
- Kontakt:
Nema druze zdravog Danila, to ne postoji, bar ne duze od 2 utakmice za redom. Tako je bilo kroz citavu karijeru, tako ce biti i dalje. Evo javljaju da se i De Sciglio raspao, nema ga na duze vrijeme. Nama iduce sezone trebaju 3 beka minimum.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- akisarajevo92
- Kontakt:
- IlCapitano
- Kontakt:
Popravljaju knjige kao i prošlo ljeto sa razmjenom Danilo-Cancelo.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- akisarajevo92
- Kontakt:
- Burberry46
- Kontakt:
- Juventinisimo
- Kontakt:
Udarnicki breaking news:
Arthur je nas za 80M, on nece, ovi ga tjeraju, bas kao sto i mi tjeramo svoje..
Recept su uzeli od nas..
Pjanic ostaje, Barca ga nece, evo vec desetu sezonu..a mozda ga i hoce, ako budu imali para..fukare jedne...kako gledam, ode za 30-40M..
Treba ga utopiti za Pogbu..ovaj kako nas je napustio, propao k'o kauc..taman za godinu da mu vratimo formu i posaljemo u Real..u cistoj racunici, izgubicemo pare, ali mi vise nismo fukare..pare nas ne interesuju, samo principi..
Pipita ostaje, njega se ne moze tek tako otjerati..dobio na kilazi, nemamo u klubu jakih momaka da ga iznesu..
Khedira ode u MLS, ako ode..
Mandzu treba vratiti, da probija one bunkerske odbrane tipa Napoli..ponuditi mu dozivotni ugovor..
Arthur je nas za 80M, on nece, ovi ga tjeraju, bas kao sto i mi tjeramo svoje..

Pjanic ostaje, Barca ga nece, evo vec desetu sezonu..a mozda ga i hoce, ako budu imali para..fukare jedne...kako gledam, ode za 30-40M..

Treba ga utopiti za Pogbu..ovaj kako nas je napustio, propao k'o kauc..taman za godinu da mu vratimo formu i posaljemo u Real..u cistoj racunici, izgubicemo pare, ali mi vise nismo fukare..pare nas ne interesuju, samo principi..

Pipita ostaje, njega se ne moze tek tako otjerati..dobio na kilazi, nemamo u klubu jakih momaka da ga iznesu..
Khedira ode u MLS, ako ode..
Mandzu treba vratiti, da probija one bunkerske odbrane tipa Napoli..ponuditi mu dozivotni ugovor..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
- IlCapitano
- Kontakt:
No confirmations on the Arthur deal: it'll happen by 30 June or not at all. [Romeo Agresti]
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.