Pazljivo procitaj..napisao sam zadnju tribinu (juznu), a ne zapadnu.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Nije realno da će 2022.godine biti izgrađena i južna tribina. Do kraja septembra će biti navijačka,a zdenke ne mogu biti gotove prije proljeća. Onda natkrivanje dvije tribine,e to može biti do jeseni 2022. Skupa je južna tribina, tribina sa krovom, stolicama, i svim ostalim sadržajima koji uz nju idu teško da će biti ispod 5 miliona KM. Ja bih bio zadovoljan da do početka sezone 2022-23.imamo tri natkrivene tribine.
-
- Kontakt:
Druze mogu samo da ti kazem da nepoznajes dobro stvari i koje u upravi Veleza ljudi koji vode klub naprave sve sto obecaju budi siguran u to da ce stadion biti gotov do 100 rođendana061657451 je napisao/la: ↑22 jun 2020, 17:57Nije realno da će 2022.godine biti izgrađena i južna tribina. Do kraja septembra će biti navijačka,a zdenke ne mogu biti gotove prije proljeća. Onda natkrivanje dvije tribine,e to može biti do jeseni 2022. Skupa je južna tribina, tribina sa krovom, stolicama, i svim ostalim sadržajima koji uz nju idu teško da će biti ispod 5 miliona KM. Ja bih bio zadovoljan da do početka sezone 2022-23.imamo tri natkrivene tribine.

I DA ŽIVI JEDAN DAN NJEMU MOSTAR OSTA SAN DA GA VIDI SLOBODNOG HUJKA KOMADANT!!!
30.06.1993.
30.06.1993.
Jarane,volio bih kao i ti da bude tako ali evo reci kako je to moguće ?mostarskalasta je napisao/la: ↑22 jun 2020, 19:51Druze mogu samo da ti kazem da nepoznajes dobro stvari i koje u upravi Veleza ljudi koji vode klub naprave sve sto obecaju budi siguran u to da ce stadion biti gotov do 100 rođendana061657451 je napisao/la: ↑22 jun 2020, 17:57Nije realno da će 2022.godine biti izgrađena i južna tribina. Do kraja septembra će biti navijačka,a zdenke ne mogu biti gotove prije proljeća. Onda natkrivanje dvije tribine,e to može biti do jeseni 2022. Skupa je južna tribina, tribina sa krovom, stolicama, i svim ostalim sadržajima koji uz nju idu teško da će biti ispod 5 miliona KM. Ja bih bio zadovoljan da do početka sezone 2022-23.imamo tri natkrivene tribine.![]()
![]()
Pa imaju pare da to rade u roku 2 godine fazon sto sam ja pesimistican bio jeste taj što sam mislio da nema para i da ce se to odužiti kao na Grbavici..061657451 je napisao/la: ↑22 jun 2020, 20:00Jarane,volio bih kao i ti da bude tako ali evo reci kako je to moguće ?mostarskalasta je napisao/la: ↑22 jun 2020, 19:51Druze mogu samo da ti kazem da nepoznajes dobro stvari i koje u upravi Veleza ljudi koji vode klub naprave sve sto obecaju budi siguran u to da ce stadion biti gotov do 100 rođendana061657451 je napisao/la: ↑22 jun 2020, 17:57Nije realno da će 2022.godine biti izgrađena i južna tribina. Do kraja septembra će biti navijačka,a zdenke ne mogu biti gotove prije proljeća. Onda natkrivanje dvije tribine,e to može biti do jeseni 2022. Skupa je južna tribina, tribina sa krovom, stolicama, i svim ostalim sadržajima koji uz nju idu teško da će biti ispod 5 miliona KM. Ja bih bio zadovoljan da do početka sezone 2022-23.imamo tri natkrivene tribine.![]()
![]()
Ovako za 3 godine bi to moglo sve biti gotovo kao na slici.
Ako se ne ljutiš ja ću ti odgovoriti. Moguće je iz samo jednog razloga, a taj razlog datira od oktobra prošle godine kada je na Crvenoj noći pred nešto više od 200 gostiju, naš predsjednik Hasić Šemsudin ustao za govornicu i javno rekao da će arena Rođeni u potpunosti biti završena do Veležovog stotog rođendana. Ovacije koje je doživio tu noć se ne mogu riječima opisati. Da te napomenem, sve ali baš sve što je do ovog momenta obećao gospodin Hasić je ispoštovano. Sve, bez izuzetka.061657451 je napisao/la: ↑22 jun 2020, 20:00Jarane,volio bih kao i ti da bude tako ali evo reci kako je to moguće ?mostarskalasta je napisao/la: ↑22 jun 2020, 19:51Druze mogu samo da ti kazem da nepoznajes dobro stvari i koje u upravi Veleza ljudi koji vode klub naprave sve sto obecaju budi siguran u to da ce stadion biti gotov do 100 rođendana061657451 je napisao/la: ↑22 jun 2020, 17:57Nije realno da će 2022.godine biti izgrađena i južna tribina. Do kraja septembra će biti navijačka,a zdenke ne mogu biti gotove prije proljeća. Onda natkrivanje dvije tribine,e to može biti do jeseni 2022. Skupa je južna tribina, tribina sa krovom, stolicama, i svim ostalim sadržajima koji uz nju idu teško da će biti ispod 5 miliona KM. Ja bih bio zadovoljan da do početka sezone 2022-23.imamo tri natkrivene tribine.![]()
![]()
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo
Zamarate se glupostima. Koga boli krasan qrac šta bilo koji navijač drugih timova misli kad će i hoće li biti stadion ovakav ili onakav. Naš pravac je jasan, nama vrijeme ide u korist.
- feniksptica
- Kontakt:
Evo je majku joj njenu, sad je linija. Prava linija. Vidi se da je malo neravno. Bez hejtanja..zna se sto sam ovo postavio

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
A jesu zategli slauf sta je ovofeniksptica je napisao/la: ↑22 jun 2020, 23:11Evo je majku joj njenu, sad je linija. Prava linija. Vidi se da je malo neravno. Bez hejtanja..zna se sto sam ovo postavio
![]()

#musvdg
-
- Kontakt:
maher za linijefeniksptica je napisao/la: ↑22 jun 2020, 23:11Evo je majku joj njenu, sad je linija. Prava linija. Vidi se da je malo neravno. Bez hejtanja..zna se sto sam ovo postavio
![]()

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Mozda ce ovaj moj komentar konkurisati za glupost godine na forumu ali ne mogu se oteti da se ne upitam.
Za vikend završio izljevanje ploče u izgradnji kuće, izračunao sam da su me temelj + ploča + vanjsko stepenište koštali ukupno 14 700 KM. Eh sad okvirno, shvatio sam da recimo betona i armature u svemu ovome sto sam ja platio ima kao u jednom redu tribine. Pa da izlijem 10 takvih redova tribina po cijeni koju sam licno utrosio, to izadje 147 000 KM.
Hajde da izracunamo da je cijena stolice 50 KM i da na takvu tribinu stane 2500 stolica to iznosi 125 000 KM. Eh po toj mojoj racunici, prosjecna tribina sa 10 redova i 2500 stolica ne moze kostati vise od 300 000 KM.
Da svaki nosivi stub (visine 1.5 m) za natkrivanje košta 1000 KM, iz kojeg se nastavlja čelični stub kao nosač konstrukcije (visine 1m) košta 500 KM. I da je potrebno osam takvih stubova, ukupna cijena iznosi: 12 000 KM.
Kvadrat vrhunski kvalitetnog limenog krova sa postavkom iznosi 30 KM (sa 10 godina garancije). Da racunamo krov od 500 kvadrata (100 m dužine tribine x 5 metara širine) iznosi 15 000 KM. Krovna metalna konstrukcija za postavku krova ne može koštati više od 15 000 KM. Znači ukupno 30 000 KM.
Prema mojoj računici, sasvim solidnu natkrivenu tribinu sa stolicama od 10 redova moguće je napraviti za cca. 350 000 KM.
Da na sve to računamo da se na tribinu ulazi sa vanjskog dijela (da ulaz nije kroz tribinu), znači vanjsko stepenište na vrh tribine sa kojeg se spuštaš prema dnu i da četiri takva stepeništa koštaju po 15 000 KM, to je 60 000 KM. Sve ukupno nekih 400 000 KM.
E pa zanima me kako i na koji način se kod nas barata milionskim ciframa prilikom izgradnje tribina, gledam Velež kažu sjever će koštati oko 2 miliona KM, Željin krov samo koštao 1.4 miliona. Stvarno mi nije jasno kako i po kojim osnovama i šta se tu sve ugrađuje i kolike su to dnevnice majstora?
Ispravite me molim vas ako sam lud i ako griješim.
Za vikend završio izljevanje ploče u izgradnji kuće, izračunao sam da su me temelj + ploča + vanjsko stepenište koštali ukupno 14 700 KM. Eh sad okvirno, shvatio sam da recimo betona i armature u svemu ovome sto sam ja platio ima kao u jednom redu tribine. Pa da izlijem 10 takvih redova tribina po cijeni koju sam licno utrosio, to izadje 147 000 KM.
Hajde da izracunamo da je cijena stolice 50 KM i da na takvu tribinu stane 2500 stolica to iznosi 125 000 KM. Eh po toj mojoj racunici, prosjecna tribina sa 10 redova i 2500 stolica ne moze kostati vise od 300 000 KM.
Da svaki nosivi stub (visine 1.5 m) za natkrivanje košta 1000 KM, iz kojeg se nastavlja čelični stub kao nosač konstrukcije (visine 1m) košta 500 KM. I da je potrebno osam takvih stubova, ukupna cijena iznosi: 12 000 KM.
Kvadrat vrhunski kvalitetnog limenog krova sa postavkom iznosi 30 KM (sa 10 godina garancije). Da racunamo krov od 500 kvadrata (100 m dužine tribine x 5 metara širine) iznosi 15 000 KM. Krovna metalna konstrukcija za postavku krova ne može koštati više od 15 000 KM. Znači ukupno 30 000 KM.
Prema mojoj računici, sasvim solidnu natkrivenu tribinu sa stolicama od 10 redova moguće je napraviti za cca. 350 000 KM.
Da na sve to računamo da se na tribinu ulazi sa vanjskog dijela (da ulaz nije kroz tribinu), znači vanjsko stepenište na vrh tribine sa kojeg se spuštaš prema dnu i da četiri takva stepeništa koštaju po 15 000 KM, to je 60 000 KM. Sve ukupno nekih 400 000 KM.
E pa zanima me kako i na koji način se kod nas barata milionskim ciframa prilikom izgradnje tribina, gledam Velež kažu sjever će koštati oko 2 miliona KM, Željin krov samo koštao 1.4 miliona. Stvarno mi nije jasno kako i po kojim osnovama i šta se tu sve ugrađuje i kolike su to dnevnice majstora?
Fudbalski klub Željezničar i Općine Novo Sarajevo sutra će potpisati ugovor koji se tiče finansijske pomoći poslovanju Plavih.
Potpisivanje će biti upriličeno u 11 sati u Plavom salonu na stadionu Grbavica.
@igrajlopte 🐦
Pa evo otprilike, redom ću. Prvo, malo je to betona za ozbiljnu tribinu. Tvoja računica za red je ok ako gledaš s aspekta betona i žice. Ali, ima tu još troškova. Recimo da za jedan red trebaš 80 kubika betona, što je 10.000KM. Neka su armature 5.000KM, ali imaš i daske, dnevnice, čudaKarambeu je napisao/la: ↑23 jun 2020, 13:22Mozda ce ovaj moj komentar konkurisati za glupost godine na forumu ali ne mogu se oteti da se ne upitam.

Ovo za krov je totalni promašaj. Pa taj nosivi stub zahtjeva dobro zeznute temelje, a ne 1,5m sa tribine

-
- Kontakt:
Plus "Sjever" je po planu tribina sa svlacionicama, svim popratnim sadrzajima za Euro tekme, vipovima pitschkama materinama i to uracunas sve..
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
- RacioEmocionalan
- Kontakt:
Kad bi svi imali tako glupe postove ne bi balavci dominirali forumom.Karambeu je napisao/la: ↑23 jun 2020, 13:22Mozda ce ovaj moj komentar konkurisati za glupost godine na forumu ali ne mogu se oteti da se ne upitam.

Kao što kolega iznad napisa.. Veležova tribina jug-jugoistok koja će biti glavna.. ta tribina će imati sve sadržaje koji će nju postaviti na izvjesnu Uefa kategorizaciju stadiona.. koju tačno ne znam.. mislim da je broj 3. To podrazumijeva infrastrukturu stadiona i tribine na jednom dobrom nivou. Kada radiš s ledine što se kaže.. uzmeš u obzir sve radove.. to itekako košta.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.
Dobro, upravu ste dijelom, ne kažem da niste ali općenito mislim da se pretjeruje sa cijenama kod nas. Smatram da se bez problema stadion ko bombona od 6000-7000 sjedećih mjesta okružen tribinama i natkriven može napraviti za puno manje para nego što se procjenjuje.
- Evo ja sam gore naveo da sam za 14 700 uradio dvije ploče od po 85 kvadrata stambenog prostora, plus vanjske stepenice sa šest stubova, 4 stuba visine preko 2 metra i dodatna dva kao pojačivači, visine 1.5 m. U tu cijenu uračunate su dnevnice majstora, daske, armatura, beton...I kažem neka je sve to jedan red tribine samo. I da pomnožimo sa 15 redova tribine dođemo do cijene od 220 500 KM.
- Stavka nosivi stubovi, jak stub koji bi se izljevao na armiranu konstrukciju promjera 110 cm na 2 metra visine iznosi cca nekih 500 KM. Ukoliko idemo šest metara + temelj neka je sve ukupno 2000 KM po stubu. Znači radi se o stubovima koji su nosači tribine, a ne krova. Da je razmak između svakog stuba 5 metara, za tribinu dužine 100 metara, potrebno je nekih 20 stubova. Ukiupna cijena stubova iznosila bi 40 000 KM.
- Na tribinu od 15 redova da planiramo nekih 2000 stolica. Da je cijena stolice sa postavkom 40 KM. Ukupna cijena stolica sa radovima je nekih cca. 80 000 KM.
Izgradnja dva vanjska stepeništa za ulaz širine 7-8 metara sa dodatna dva bočna ulaza na tribinu, te prostor za gornji plato sa kojeg se silazi niz tribinu ne mogu biti više od 25 000-30 000 KM.
Evo neka u proračun uđu i ograde od alumunija ili inoxa i neka je cijena 20 000 KM.
- Izljevanje 15 redova tribina kao šire stepenice (220 500 KM)
- Izljevanje 20 stubova. (40 000 KM)
- Stolice 80 000 KM
-Stepeništa (ulaz) - 30 000 KM
- Ograde 20 000 KM
- Ostali radovi: 10 000 KM
Ukupna cijena koštanja za tribinu od 100 metara dužine iznosi: 400 000 KM
I da, kao što je gore napisano, radi se kao tribinu na stadionu NK Vitez, znači tribina sa betonskim nosačima, ulazom, stolicama i ogradom bez bilo kakvih poslovnih prostora ispod ili slično nego isključivo tribina kao dio za gledaoce. Hajde da uzmemo u obzir da sjever i jug zajedno koštaju toliko to je 800 000 KM (istok, sjever, jug).
Ako je tribina za koju sam gore naveo proračun istok, evo neka zapad bude odvojen od svega i neka zapad bude ta neka centralna tribina sa (ložama, press mjestima, svlačionicama, prostorima za delegate, sudije, pomoćna lica, ostava kluba, večeraj, soba za doping kontrolu itd..) i neka košta tri puta skuplje nego obični istok to bi bila cijena od 1.200 000 KM samo za tu tribinu. Znači kompletan stadion okružen tribinama kapaciteta nekih 7000 gledalaca po ovome može koštati oko 2 miliona KM.
Eh natkrivanje tribina neka bude posebna stavka. Kao što sam jučer naveo, kvadrat najkvalitetnijeg limenog krova iznosi 40 KM. Ako se postavlja na čeličnu konstrukciju, sama čelična konstrukcija po kvadratu iznosi isto toliko odprilike. Znači jedan kvadrat je 80 KM. Za tribinu od 100 metara dužine da računamo 500 kvadrata. Dvije takve tribine je 1000 kvadrata + sjever, jug dodatnih 500 kvadrata. Da uračunamo dodatene troškove od 20 KM po kvadratu na sve to. Ukupno: 1500 m2 x 100 KM iznosi: 150 000 KM.
Naravno potrebni su nam nosivi stubovi za krov. Cijena jednog stuba od 6 metara dužine promjera fi100 iznosi 100 KM. Recimo da nam je potrebno barem fii 300. Znači jedan stub iznosi nekih 300 KM. Ako uzmemo u obzir da na tribinu od 100 metara stub ide na svaka 3 metra. Za cijeli stadion potrebno je nekih 100 stubova nebitno da li su čelični ili alumunijski. Obzirom da bi se čelični stub nastavljao iz betonske konstrukcije i zatim išao na L, kao podupirač krovnoj konstrukciji. Ukupno nam je za takve stubove potrebno dodatnih 30 000 KM + 10 000 KM na postavku. Po ovome bi se kompletan krov mogao napraviti za nekih 200 000 KM. Evo da na to uračunamo i 50 000 dodatnih radova na krovu. Ukupna cijena za krov je 250 000 KM na cijelom stadionu.
Apsolutno sam ja svjestan da ovakav stadion od 2 200 000 KM, čak i sa dodatnih sa dodatnih 800 000 troškova na gore sve navedeno, pa da zaokružimo na 3 miliona KM nije neki elitni razred niti krema, ali je najnormalniji fudbalski stadion na kakvom bi moglo igrati 80% klubova iz Premijer lige, koji zadovoljava osnovne kriterije, čak i za pretkola evropskih takmičenja. Fin, našminkan, sa gradnjom isključivo tri tribine kao gledalište odnoso bez poslovnih prostora ispod i slično + centralnom tribinom sa pratećim sadržajima
Primjer krovova o kojima sam gore pisao:

Ili ovo:

Sam stadion bio bi nešto sličan ovome:

- Evo ja sam gore naveo da sam za 14 700 uradio dvije ploče od po 85 kvadrata stambenog prostora, plus vanjske stepenice sa šest stubova, 4 stuba visine preko 2 metra i dodatna dva kao pojačivači, visine 1.5 m. U tu cijenu uračunate su dnevnice majstora, daske, armatura, beton...I kažem neka je sve to jedan red tribine samo. I da pomnožimo sa 15 redova tribine dođemo do cijene od 220 500 KM.
- Stavka nosivi stubovi, jak stub koji bi se izljevao na armiranu konstrukciju promjera 110 cm na 2 metra visine iznosi cca nekih 500 KM. Ukoliko idemo šest metara + temelj neka je sve ukupno 2000 KM po stubu. Znači radi se o stubovima koji su nosači tribine, a ne krova. Da je razmak između svakog stuba 5 metara, za tribinu dužine 100 metara, potrebno je nekih 20 stubova. Ukiupna cijena stubova iznosila bi 40 000 KM.
- Na tribinu od 15 redova da planiramo nekih 2000 stolica. Da je cijena stolice sa postavkom 40 KM. Ukupna cijena stolica sa radovima je nekih cca. 80 000 KM.
Izgradnja dva vanjska stepeništa za ulaz širine 7-8 metara sa dodatna dva bočna ulaza na tribinu, te prostor za gornji plato sa kojeg se silazi niz tribinu ne mogu biti više od 25 000-30 000 KM.
Evo neka u proračun uđu i ograde od alumunija ili inoxa i neka je cijena 20 000 KM.
- Izljevanje 15 redova tribina kao šire stepenice (220 500 KM)
- Izljevanje 20 stubova. (40 000 KM)
- Stolice 80 000 KM
-Stepeništa (ulaz) - 30 000 KM
- Ograde 20 000 KM
- Ostali radovi: 10 000 KM
Ukupna cijena koštanja za tribinu od 100 metara dužine iznosi: 400 000 KM
I da, kao što je gore napisano, radi se kao tribinu na stadionu NK Vitez, znači tribina sa betonskim nosačima, ulazom, stolicama i ogradom bez bilo kakvih poslovnih prostora ispod ili slično nego isključivo tribina kao dio za gledaoce. Hajde da uzmemo u obzir da sjever i jug zajedno koštaju toliko to je 800 000 KM (istok, sjever, jug).
Ako je tribina za koju sam gore naveo proračun istok, evo neka zapad bude odvojen od svega i neka zapad bude ta neka centralna tribina sa (ložama, press mjestima, svlačionicama, prostorima za delegate, sudije, pomoćna lica, ostava kluba, večeraj, soba za doping kontrolu itd..) i neka košta tri puta skuplje nego obični istok to bi bila cijena od 1.200 000 KM samo za tu tribinu. Znači kompletan stadion okružen tribinama kapaciteta nekih 7000 gledalaca po ovome može koštati oko 2 miliona KM.
Eh natkrivanje tribina neka bude posebna stavka. Kao što sam jučer naveo, kvadrat najkvalitetnijeg limenog krova iznosi 40 KM. Ako se postavlja na čeličnu konstrukciju, sama čelična konstrukcija po kvadratu iznosi isto toliko odprilike. Znači jedan kvadrat je 80 KM. Za tribinu od 100 metara dužine da računamo 500 kvadrata. Dvije takve tribine je 1000 kvadrata + sjever, jug dodatnih 500 kvadrata. Da uračunamo dodatene troškove od 20 KM po kvadratu na sve to. Ukupno: 1500 m2 x 100 KM iznosi: 150 000 KM.
Naravno potrebni su nam nosivi stubovi za krov. Cijena jednog stuba od 6 metara dužine promjera fi100 iznosi 100 KM. Recimo da nam je potrebno barem fii 300. Znači jedan stub iznosi nekih 300 KM. Ako uzmemo u obzir da na tribinu od 100 metara stub ide na svaka 3 metra. Za cijeli stadion potrebno je nekih 100 stubova nebitno da li su čelični ili alumunijski. Obzirom da bi se čelični stub nastavljao iz betonske konstrukcije i zatim išao na L, kao podupirač krovnoj konstrukciji. Ukupno nam je za takve stubove potrebno dodatnih 30 000 KM + 10 000 KM na postavku. Po ovome bi se kompletan krov mogao napraviti za nekih 200 000 KM. Evo da na to uračunamo i 50 000 dodatnih radova na krovu. Ukupna cijena za krov je 250 000 KM na cijelom stadionu.
Apsolutno sam ja svjestan da ovakav stadion od 2 200 000 KM, čak i sa dodatnih sa dodatnih 800 000 troškova na gore sve navedeno, pa da zaokružimo na 3 miliona KM nije neki elitni razred niti krema, ali je najnormalniji fudbalski stadion na kakvom bi moglo igrati 80% klubova iz Premijer lige, koji zadovoljava osnovne kriterije, čak i za pretkola evropskih takmičenja. Fin, našminkan, sa gradnjom isključivo tri tribine kao gledalište odnoso bez poslovnih prostora ispod i slično + centralnom tribinom sa pratećim sadržajima
Primjer krovova o kojima sam gore pisao:

Ili ovo:

Sam stadion bio bi nešto sličan ovome:

- 7aprildomemoj
A radnici rade uhajr ili ko u socijalizmu besplatna omladinska radna akcijaKarambeu je napisao/la: ↑23 jun 2020, 13:22Mozda ce ovaj moj komentar konkurisati za glupost godine na forumu ali ne mogu se oteti da se ne upitam.

moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
Koliko te KOSTAO projekat? Nadzor?
Okolinama i gradjevinska dozvola sa priključcima?
Okolinama i gradjevinska dozvola sa priključcima?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Kupio sam zemljiste sa prikljucima. Angažovao malu firmu od 10 ljudi i tačno sam izračunao što se tiče betona, daski, armature jer sam ja nabavljao materijal i naravno dnevnice ljudi koji su to radili. 14 700 KM dvije ploče plus vanjske stepenice sa šest stubova. Tačno toliko.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.