FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

samoSA
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la samoSA » 23 jun 2020, 08:37

Ko god je povjerovao juce kad se pojavila vijest o stadionu da Ajnadzic ima dobre namjere taj stvarno nije dobar.I naravno sve to dolazi sada pred izbore sto ga nije nudio za marku prije 2-3 godine.Samo koncesija 99 godina ili da ga poklone FKS znaci jedna recenica u memorandumu sve ostalo ne treba ni razmatrat

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 23 jun 2020, 08:39

Benjo_AFC86 je napisao/la:
23 jun 2020, 07:58
Svašta sam vidio u životu, al ovoliki broj unaprijed napravljenih lažnih profila za kampanju i smišljanje poruka od strane 50 lažnih profila. No comment..

Kakva predizborna kampanja dotičnog. Fuj
Mozda nisi obracao paznju al to rade od 1996

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 23 jun 2020, 08:42

ShofaII je napisao/la:
23 jun 2020, 02:22
Ja mislim da za nas buducnosti na Kosevu nema pa ko god da je na vlasti.
Ovako je jasno da se opstina zeli da rijesi zaposlenih a njih je oko 80-90 ako ih sada nema i vise. To dodje oko 150k-200k KM mjesečno.
Opstina zeli da izdaje stadion za koncerte. Te zarade se ne zeli odreci.
I zeli da se rijesi troskove odrzavanja.
Ako uzmemo neku prosječnu cifru od 200.000KM minusa svakih mjesec, znaci mi bi sa uzimanjem stadiona za marku mjesecno gubili 199.999KM mjesecno ili ti blizu 2.400.000 KM godisnje.
Ja bih za te pare igrace kakve doveo pa makar igrali na Otoci, u kampu u Butmiru ili u nekom drugom gradu.

Za 2.400.000 mi mozemo u Butmiru napraviti tribine za 10.000 gledalaca. Naredne godine postaviti stolice. Trece godine krov i td...
Znaci u te iste pare bi imali Kosevo koje nije nase.
Nema na stadionu uposlenih vise od 5-6 ukljucujuci i Alaima :mrgreen:
samoSA je napisao/la:
23 jun 2020, 08:37
Ko god je povjerovao juce kad se pojavila vijest o stadionu da Ajnadzic ima dobre namjere taj stvarno nije dobar.I naravno sve to dolazi sada pred izbore sto ga nije nudio za marku prije 2-3 godine.Samo koncesija 99 godina ili da ga poklone FKS znaci jedna recenica u memorandumu sve ostalo ne treba ni razmatrat
Jasno je da je ono samo predizborna igra bila, kao sto ce biti danas ova pressica. Sto se koncesije tice zakonski vise nije moguce na 99 godina. Mislim da je sad maksimalno 30 godina plus 15 da se moze produziti

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 23 jun 2020, 08:45

Danas presicu Ajnadic u 12,00 sati će održati na stadionu, treba gore otići sa šavovima i zastavama okupiti se i reci mu šta o lopovu mislimo. Volio bi da je klub pozvao navijače u 12,00 sati,ds se okupimo da izvršimo pritisak da se usere.
Kad smo protiv uprave okupimo se bez problema.
Jbt radi se o historiskom trenutku za klub niko kurcem ne mrda ,uprava i klub ostavljeni sami na vjetrometiji da je udara masinerija sa svih strana niko ni habera.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jun 2020, 08:59

Nisam uopšte orijentisan politicki posebno ne za ajandzica al ljudi treba realno sagledati stvari. Prvo i osnovno je sta Nam - klub zeli od koševa, te stvari se trebaju jasno definisati.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 23 jun 2020, 09:06

bordobijeli je napisao/la:
23 jun 2020, 08:59
Nisam uopšte orijentisan politicki posebno ne za ajandzica al ljudi treba realno sagledati stvari. Prvo i osnovno je sta Nam - klub zeli od koševa, te stvari se trebaju jasno definisati.
Klub minimalno sto hoce jeste da ne placa kiriju. Sve preko toga je bonus.

Zna se sta klub nece a nece da bude prevaren i iskoristen u predizbirnu kampanju ;)

Bacas mi na SDA s ovom pricom, prebacivanja loptice na klub.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 23 jun 2020, 09:12

Pa Nam sigurno nece da renovira Koševo ili da ga eto barem dovede u red koliko toliko i da mu se onda sutra iz Opštine zahvale i kazu eh sad mi preuzimamo opet, nema takve budale na dunjaluku sigurno
Pyro is not a crime !

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 jun 2020, 09:14

Ma SDA, SDP sve su to ista **** samo se jedno zakotrljalo desno a drugo lijevo...
Politika je **** i treba stvarno izbjegavati svaku pricu o njoj i brisati postove koji ce izazvati neku polemiku o go.vnima kojim nije mjesto na ovoj temi.
Sto se mene tice i da nam daju stadion u vlasništvo od mene glasa nece dobiti nikad niko.
Zao mi samo sto se nobel nasekirao :-)
You are someone else I am still right here

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 23 jun 2020, 09:15

Svako ko glasa za SDA, može mi se nadudlat lutke
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 23 jun 2020, 09:19

fera je napisao/la:
23 jun 2020, 09:14
Ma SDA, SDP sve su to ista **** samo se jedno zakotrljalo desno a drugo lijevo...
Politika je **** i treba stvarno izbjegavati svaku pricu o njoj i brisati postove koji ce izazvati neku polemiku o go.vnima kojim nije mjesto na ovoj temi.
Sto se mene tice i da nam daju stadion u vlasništvo od mene glasa nece dobiti nikad niko.
Ne izgledas mi kao neko ko ... Nije infeligentan. Buraz jel stvarno mislis da to sto ne glasa pomaze?
Uzmi listic i napisi konji. Kurve. Lopovi. Al nemoj sjediti kuci. Sjedio sam u birackim odborima, neces ti glasati licno ali tvoj glas ide njima.
Ovo **** je sa 11% glasovaa postalo nacelnik opstine. Da se ubijes. Upravo zbog vas fensi raje "ja nedam glas niome". Upravo ste vi najveci krivci.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jun 2020, 09:21

revolt je napisao/la:
23 jun 2020, 09:06

Zna se sta klub nece a nece da bude prevaren i iskoristen u predizbirnu kampanju ;)

Nisam ja bitan uopšte u ovoj prici. Jedino sto zelim je da ostanemo na kosevu i da bude uslovan stadion, krov, teren itd . Nazalost prica je otišla u politickom smjeru.
Ponavljam meni nije jasno koji su nasi zahtjevi da li hocemo da nam daju Koševo pa da mi renoviramo sto isto nije malo novca ili zelimo da ga oni renoviraju i da nam daju da igramo i da nista ne placamo. Ne znamo te opcije mozda Nam uopšte ne zeli kosevo, mozda ima neki drugi plan. Mene to interesuje a ne Sda

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 23 jun 2020, 09:33

23 jun 2020, 09:21
revolt je napisao/la:
23 jun 2020, 09:06

Nisam ja bitan uopšte u ovoj prici. Jedino sto zelim je da ostanemo na kosevu i da bude uslovan stadion, krov, teren itd . Nazalost prica je otišla u politickom smjeru.
Ponavljam meni nije jasno koji su nasi zahtjevi da li hocemo da nam daju Koševo pa da mi renoviramo sto isto nije malo novca ili zelimo da ga oni renoviraju i da nam daju da igramo i da nista ne placamo. Ne znamo te opcije mozda Nam uopšte ne zeli kosevo, mozda ima neki drugi plan. Mene to interesuje a ne Sda
klub uopste ne razmislja o tome da im neko nesto djaba dadne. platice se sve, i renoviranje i ostale pizde materine, ali daj koncesiju na 100 godina ili 50, i u skladu s tim da ti se ne moze desiti da u nekom vremenskom periodu tipa u 2 godine ulozis 5 miliona u stadion i i dodje nacelnik kae eh ljudi vama hvala mi sad hocemo mariju serifovic, moj ummete, dinu merlina i ostale stvari da tu organizujemo , boli nas k koliko ste vi skrhali love na teren, mi cemo dovesti bagru da tu skace i sve sjebe jer je ovo nase a ne vase
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 jun 2020, 09:35

Pantelija je napisao/la:
23 jun 2020, 09:19
fera je napisao/la:
Ne izgledas mi kao neko ko ... Nije infeligentan. Buraz jel stvarno mislis da to sto ne glasa pomaze?
Uzmi listic i napisi konji. Kurve. Lopovi. Al nemoj sjediti kuci. Sjedio sam u birackim odborima, neces ti glasati licno ali tvoj glas ide njima.
Ovo **** je sa 11% glasovaa postalo nacelnik opstine. Da se ubijes. Upravo zbog vas fensi raje "ja nedam glas niome". Upravo ste vi najveci krivci.
Mislio sam ni sda ni sdp.
Imao bi ja jos svasta reci i napisati o toj hobotnici koja svoje krakove ima u svakom segmentu drustva i koliko su ti izbori relativna stvar al necu da ispadam kontradiktoran rekao sam da ne treba ovdje o politici pricati pa bi se bar sam ja trebao drzati toga pa makar izgledao i glup jer ne moze se ovo reci ni objasniti ukratko nema šanse.
You are someone else I am still right here

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 23 jun 2020, 09:38

Pantelija je napisao/la:
23 jun 2020, 09:19
fera je napisao/la:
100%

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jun 2020, 09:42

Onda mislim da nemamo problem klub treba iznijeti taj plan. Recimo ulozit cemo u krov, teren i rekonstrukciju 10 miliona a zelimo naredni 30-50 godina da kosevom upravljamo ili napraviti ugovor da na osnovu tog ulaganja vise nista ne placamo,to bi bilo extra i jasno da se mora to sve definisati znaju nasi u klubu kako ide Sabrina rece zna se svaka marka gdje ide, tako da to da ce nas preveriti nece sigurno.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 23 jun 2020, 09:52

Jedini pravi problem oko Koševa je njegova lokacija. Da je stadion smješten negdje na Jezeru, Šipu ili Betaniji, ne bio problem, ali ona lokacija je idealna za gofnare zelene da prave hotele, luksuzne zgrade itd. Oni da mogu bi Zetru srušili i one okolne objekte, terene samo da se dočepaju zemljišta da prodaju ili izgrade navedeno. Yebli krv svoju poganu.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 23 jun 2020, 09:59

23 jun 2020, 09:42
Onda mislim da nemamo problem klub treba iznijeti taj plan. Recimo ulozit cemo u krov, teren i rekonstrukciju 10 miliona a zelimo naredni 30-50 godina da kosevom upravljamo ili napraviti ugovor da na osnovu tog ulaganja vise nista ne placamo,to bi bilo extra i jasno da se mora to sve definisati znaju nasi u klubu kako ide Sabrina rece zna se svaka marka gdje ide, tako da to da ce nas preveriti nece sigurno.
Pa problem je sto oni ne zele, a dobro znaju sta mi hocemo.
Ako ti daju stadion na upravljanje, zna se da ti odlucujes o svemu, od poslovnih prostora, eventualnih manifestacija na stadionu pa nadalje.
Medutim oni bi sada da nam za 1 KM daju stadion, ali da se pitaju kada ce merlin ili neko drugi iznajmiti stadion, kada ce i hoce li parking pored stadiona biti otvoren (a parking je jedan od uslova za UEFA kategoriju), a na kraju kao slag, kada sve mi to napravimo (rekonstruisemo) da oni mogu ponovo doci i reci: puno vam hvala na bacenih 10 miliona, ali mi imamo investitora koji ce sada raditi po izmijenjenom regulacionom planu.
Pa jedino retardiran covjek bi mogao i u razmatranje ovako nesto uzeti.Ovo ne da je politicka igra, ovo je cisto mentalno ponizavanje.
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 23 jun 2020, 10:10

Kada se malo pažljivije pročitaju svi dokumenti od jučer, vidljivo je da je ključna stvar "javno potpisivanje memoranduma na stadionu Koševo" koje se trebalo održati danas. Dakle, sve je bilo smišljeno u cilju promocije načelnika, kakvi interesi kluba i ostalo. Ovaj njegov dopis i memorandum od jučer ima čak i elementara krivičnog djela. Da bi se nekome dodijelilo nešto što je vlasništvo općine mora se ispoštovati procedura, mora biti poziv, ponude se moraju dostaviti. Ovim se on obavezuje uticati na vijeće da donese odluku da se stadion dodijeli klubu, mimo procedura i svega ostalog (čak se u memorandudu navodi da će općina poduzeti sve radnje).
Sada mi je još draže što je klub ovako reagovao. Sabrinu nisam nešto simpatisao, ali posle ovoga svaka čast.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 23 jun 2020, 10:15

Ja koliko vidim i navijaci i uprava se slazu(sto me raduje) i imaju isti stav oko Koseva. I jedni i drugi su svjesni da je ovo ajnadziceva zvrcka koje se treba cuvati i ne treba srljati. Treba biti pametniji i namazaniji od njega a to ce biti puno lakse ako budemo jedinstveni

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 23 jun 2020, 10:20

Molim vas ne dajte da vas levat koristi u predizborne kampanje, ogradite se smeca.

pa prije 4 godine je osvojio izbore da racun Koseva i imao je 3,5 godine da uradi sta je htio. sto se sad tacno pred izbore opet uhvatio Koseva, zasto nesto nije uredio 2017? 2018? 2019? Ne, nego par mjeseci pred izbore.
i sad izmislja finte samo da pokusa opet ostati na vlasti. Svi su krivi samo ne on.
Njemu nikad ideja nije bila da stadion prepusti FKS. On se namjerio na zamlju oko stadiona, od livade iznad stadiona do parkinga ispod, stadion mu samo smeta. A klubu stadion bez okolne infrastrukture ne treba, na minimum 30godina.

E sad, moje misljenje je da je Kosevo neisplativo u bilo kojoj varijanti osim ako kanton i opstina ucestvuju u renoviranju vecim procentom.
Cak je bolje uzeti u obzir Butmir, iako ni to nije dobra ideja.
Najbolja varijanta je da neka opstina (centar, novi grad, ilidza) ponudi atraktivno zemljiste besplatno a vi tu preselite, opstina time samo dobija i nikako ne gubi, sve nekretnine u krugu od 3 kilometra ce porasti cijene, plus sto ce biznis procvjetati.

Kod vas je problem(sa vlastima) sto imate milionera vlasnika iako ste formalno udruženje gradjana, ali niko vas vise tako ne gleda iz vlasti, i onda svi pokusavju se okoristiti parama vlasnika. standardna nasa lopovska politika.
Lakse bi dobili bilo sta da klub nije likvidan, pa da se onda podrazumjeva da opstina i kanton moraju pomci jer je to njihov/naš klub, klub ljudi koji zive tu. imate primjer Želje gdje klub insistira ili sto bi vi rekli moli da se sve pare koje klub uplati kroz poreze i doprinose vrate klubu kroz investicije i donacije. i to je isparvno, jer pola ovog grada to zaista želi,grad to duguje klubu. Isto tako zbog drugo pola grada bi trebalo isto uraditi za vas, i onda tu dolazi do problema jer politicari/lešinari su namirisali pare od investitora, i sada pokusavaju izvuci pare umjesto uloziti ih, plus ne osjecaju se više odgovornim za klub. Jos da se ne boje reakcije navijaca na izborima, kako bi se tek onda ponasali.
Nazalost ali tako je, zivimo u društvu gdje politika ne pridonosi drustvu, ne prepoznaje sta je bitno, niti sta je ispravno.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot], laznokrilo, MaroonBjelave, Noke995, Tarapi i 92 gosta.