FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Samo Guza nam je dotjero liniju, mogo bi se on fino iskoristit ako odradi pripreme kako treba.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Na Gradskom stadionu „Tušanj“ danas je održana prozivka fudbalera pred početak nove takmičarske sezone. Stručnom štabu se odazvao veliki broj fudbalera.
„Okupili smo se na Tušnju. Ovdje je tridesetak igrača. Neki su tu na probi, neki su priključeni iz omladinskog pogona. Beganović i Maksimović su sa reprezentacijom. Uzelac i Predragović nisu došli, njih očekujemo sutra“, kazao je šef strtučnog štaba, Gradimir Crnogorac.
U narednih nekoliko dana radit će se testiranja i ljekarski pregledi, a nakon toga fudbaleri će raditi dva puta dnevno, na Tušnju i na stadionu u Bukinju.
„Prva test utakmica će biti odigrana protiv selekcije igrača Tuzlanskog kantona, a nakon toga će uslijediti pripremne utakmice protiv Loznice u Loznici, u Kaknju protiv Mladosti, u Županji. Nakon uvodnih utakmica planiran je odlazak na pripreme, a ako i ne bi otišli, radit ćemo ovdje prema predviđenom planu i programu“, dodao je Crnogorac.
„Okupili smo se na Tušnju. Ovdje je tridesetak igrača. Neki su tu na probi, neki su priključeni iz omladinskog pogona. Beganović i Maksimović su sa reprezentacijom. Uzelac i Predragović nisu došli, njih očekujemo sutra“, kazao je šef strtučnog štaba, Gradimir Crnogorac.
U narednih nekoliko dana radit će se testiranja i ljekarski pregledi, a nakon toga fudbaleri će raditi dva puta dnevno, na Tušnju i na stadionu u Bukinju.
„Prva test utakmica će biti odigrana protiv selekcije igrača Tuzlanskog kantona, a nakon toga će uslijediti pripremne utakmice protiv Loznice u Loznici, u Kaknju protiv Mladosti, u Županji. Nakon uvodnih utakmica planiran je odlazak na pripreme, a ako i ne bi otišli, radit ćemo ovdje prema predviđenom planu i programu“, dodao je Crnogorac.
Prelazni rok traje do 5-tog oktobra, tako da nigdje ne zuriti i letiti pod rudu. Sami ce se nuditi. Ovo je vise nego odlicno sto dovode mlade talentovane igrace, napravis selekciju, oni koji ne zadovolje posaljes u obliznje klubove i pratis ih dalje. 

🔴⚫️
Želja Uprave je da se prilika da mladim i perspektivnim fudbalerima, pa je u skladu s tom strategijom priključen veći broj igrača iz omladainskog pogona, među kojim su i dva golmana. Anes Mehić je trenirao sa prvom ekipom i u prošloj sezoni, imao je priliku i debitovati, dok je Armin Mustačević tek nedavno potpisao ugovor.
„Ovo nije prvi put da radim sa mladim golmanima. Želja mi je bila da tu bude i Lakić, međutim idemo raditi i boriti se sa izazovima koji su pred nas postavljeni. Sigurno je da možemo garantovati trud, rad i disciplinu“, kazao je trener golmana, Mirsad Dedić.
Jedan od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci je i Denis Žerić, bivši fudbaler Željezničara. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu gdje je odigrao 14 utakmica, postigao je 9 golova i ubilježio 7 asistencija.
„Sretan sam zbog dolaska u novi klub. Nadam se da će me poslužiti dobro zdravlje i da ću svojim dobrim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva“ kazao je Žerić.
Na prozivci su se pojavili: Golubović, Mehić, Mustačević, Muratović, Devedžić, Jusić, Kurtalić, Kadrić, Herić, Mujagić, Ristić, Husejinović, Smajić, Kotarević, Omerović, Alić, Osmić, Kavazović, H. Beganović, Tomašević, Žerić, Olić, Mujkić, Nišić i Hasukić.
„Ovo nije prvi put da radim sa mladim golmanima. Želja mi je bila da tu bude i Lakić, međutim idemo raditi i boriti se sa izazovima koji su pred nas postavljeni. Sigurno je da možemo garantovati trud, rad i disciplinu“, kazao je trener golmana, Mirsad Dedić.
Jedan od novih fudbalera koji su se pojavili na prozivci je i Denis Žerić, bivši fudbaler Željezničara. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Goraždu gdje je odigrao 14 utakmica, postigao je 9 golova i ubilježio 7 asistencija.
„Sretan sam zbog dolaska u novi klub. Nadam se da će me poslužiti dobro zdravlje i da ću svojim dobrim igrama doprinijeti ostvarenju klupskih ciljeva“ kazao je Žerić.
Na prozivci su se pojavili: Golubović, Mehić, Mustačević, Muratović, Devedžić, Jusić, Kurtalić, Kadrić, Herić, Mujagić, Ristić, Husejinović, Smajić, Kotarević, Omerović, Alić, Osmić, Kavazović, H. Beganović, Tomašević, Žerić, Olić, Mujkić, Nišić i Hasukić.
Mali Hasukic bi mogao biti top pojacanje,faktor iznenadjenja.Valjda mu se stari ne bude petljo u karijeru,ipak mu je Sloboda prva velika referenca u karijeri,ali dosta kvalitetan igrac za male novce.Vidicemo.Nadam se da mali Karlos nece samo biti na prozivci,on nije zahtjevan ni skup,a moze biti rezerva .Pozdravljam ovaj potez uprave.Vodi se racuna o budzetu,dosta je vise placenika.Said se dosta isklesao,valjda da doprinos dobar kada krene prvenstvo.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.
-
- Kontakt:
Treba nam 3 ili 4 iskusnija, ne mozemo sa 8 golobradih jbg.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
-
- Kontakt:
Hasukic jedva u zvijezdi igrao, kad smo imali dovoljno u21 vecinom je na klupi bio.vise maneken nego igrac.imate dosta boljih u vasim juniorima.husara vam gomila igrace, bezpotrebno....
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!
- bhpremijerliga12
- Kontakt:
Jedan top napadac, jedan top zadnji vezni, jedno top krilo i jos jedan solidan stoper na ovu ekipu. Najvise bi volio vidjeti nekog od ovih igraca: Vidovica, Atajica, Rustemovica, Gojkovica, Crnicki, Sisic, Karic, Zajmovic. Kad bi doveli trojicu od ove ekipe, uz trenutni sastav i solidnog lijevog beka, naravno uz regularna primanja, onda ne bi sigurno strahovali za opstanak.
Medjutim standardno u Slobodi, krenut cemo prvenstvo, izgubiti 2,3 utakmice, uprava ce vidjeti da ovako ne moze, dovest ce se neka nespremna pojacanja koja nisu uopste prosla pripreme i tako cemo opet visiti na dnu tabele. Nadam se da ce me demantovati ovaj put makar
Medjutim standardno u Slobodi, krenut cemo prvenstvo, izgubiti 2,3 utakmice, uprava ce vidjeti da ovako ne moze, dovest ce se neka nespremna pojacanja koja nisu uopste prosla pripreme i tako cemo opet visiti na dnu tabele. Nadam se da ce me demantovati ovaj put makar

Ma kakav karlos, sa njim je napravljena greska sto se ranije nije trpio pa bi do sad mozda i bio igrac, sad je vec kasno za njegaHPCompaq je napisao/la: ↑22 jun 2020, 13:30Mali Hasukic bi mogao biti top pojacanje,faktor iznenadjenja.Valjda mu se stari ne bude petljo u karijeru,ipak mu je Sloboda prva velika referenca u karijeri,ali dosta kvalitetan igrac za male novce.Vidicemo.Nadam se da mali Karlos nece samo biti na prozivci,on nije zahtjevan ni skup,a moze biti rezerva .Pozdravljam ovaj potez uprave.Vodi se racuna o budzetu,dosta je vise placenika.Said se dosta isklesao,valjda da doprinos dobar kada krene prvenstvo.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
- Beduin
- Kontakt:
Ja kao pubertetlija na Tusnju gledao Salihovica, sad evo zreo porodicni covjek sam postao i prosao sito i reseto a Salìhovic tek 27 godina i jos uvijek neizostavan u klubu. 

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Glupo je kad neki pisu tanko, raspad, gasi klub i slicno na osnovu prozivke koja uvjek bude ista, dolazit ce ko i uvjek jos igraca i na probe u 99% slucajeva ni ne ostanu, tako ce i sad biti pola ovih ce otpast.
- Beduin ne znam da li si primjetio ali su Jasmina Body Control otjerali iz TC, dobro bi bilo da ga nasi zajme da odradi kondicione pripreme.
- Beduin ne znam da li si primjetio ali su Jasmina Body Control otjerali iz TC, dobro bi bilo da ga nasi zajme da odradi kondicione pripreme.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
Zeric imao strasnu statistiku u federalnoj 14 utakmica 9 golova i 7 asistencija.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
- ASD
- Kontakt:
Posmatrao sam dosta ovih igrača u prvoj ligi federacije.
Hasukić je poprilično talentovan ali nedovoljno afirmisan u federalci, ako nešto ne popravi ne vjerujem da će odigrati više od par mečeva.
Nišić, jako malo igrao u federalnoj, vjerovatno bi on trebao u drugu federalnu da ide u Slaven gdje bi mogao igrati puno.
Žerić, mašina, pojačanje za prve postave.
Mujkić, korektan u prvoj federalnoj, nakupio iskustva. Mogao bi biti recimo na klupi. Nije skup.
Omerović, dobar igrač ali ima neki problem sa njim. On je za prve federalne. Bar za sada.
Kurtalić, prosječan igrač federalne lige.
Dino Hodžić, nedovoljno dobar za PL.
Devedžić, on bi trebao da bude u rotaciji.
Hasukić je poprilično talentovan ali nedovoljno afirmisan u federalci, ako nešto ne popravi ne vjerujem da će odigrati više od par mečeva.
Nišić, jako malo igrao u federalnoj, vjerovatno bi on trebao u drugu federalnu da ide u Slaven gdje bi mogao igrati puno.
Žerić, mašina, pojačanje za prve postave.
Mujkić, korektan u prvoj federalnoj, nakupio iskustva. Mogao bi biti recimo na klupi. Nije skup.
Omerović, dobar igrač ali ima neki problem sa njim. On je za prve federalne. Bar za sada.
Kurtalić, prosječan igrač federalne lige.
Dino Hodžić, nedovoljno dobar za PL.
Devedžić, on bi trebao da bude u rotaciji.
Statistika je kao bikini, pokazuje sve a ne otkriva ništa.

Sloboda ili ništa.
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Beduin
- Kontakt:
E nisam to upratio. Njegova pomoc bi bila ogromna ovako mladoj ekipi. Sve su to momci zeljni dokazivanja, mladi i zdravi, s Jaskom da odrade dobre pripreme i sve nedostatke bi nadoknadili snagom i presingom.
Jasko bi bio ogromno pojacanje za nas, ako ga dovedu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ma hasukic je nas pojacao sto nas je napustio
tanak skroz al et U21 je to mu je jedini + realno u slobodi nema sta tražit prevelik je to zalogaj
-
- Kontakt:
Ziva legenda kluba, ne znam tacan broj ali mislim da ima blizu 300 nastupa, to je nas Maldini

"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
-
- Kontakt:
Ovo bi bilo top kad bi ga angažovali. Iz onog TC samo protjeruju, rijetko ko se duže zadrži...Skojevska je napisao/la: ↑22 jun 2020, 15:10Glupo je kad neki pisu tanko, raspad, gasi klub i slicno na osnovu prozivke koja uvjek bude ista, dolazit ce ko i uvjek jos igraca i na probe u 99% slucajeva ni ne ostanu, tako ce i sad biti pola ovih ce otpast.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.