Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la kraljttbvb » 20 jun 2020, 17:57

effe_sa je napisao/la:
20 jun 2020, 14:34

I ti si ga kralju znao metnuti ranije bolje... :D :D

Kada govoriš o velikim platama, onda se može reći da su i kod vas jako velike plate.

Igrača sa 30+ godina (Hummels), plaćate preko 30 miliona i to ga vraćate u svoje redove.

Isto tako, bilo je perioda tokom 90-tih i početak 2000-tih kada ste vi bili finansijski moćniji. Kada su transferi u pitanju, znamo za veliki skandal Kehl, kada ste vi bukvalno nelegalno dobili igrača, jer je imao potpisan predugovor s Bayernom, što je Sebastian i priznao, pa je Bayern odustao od preduzimanja daljih pravnih radnji.

I ja ti nisam sve postove citirao, ali tamo gdje spominješ da mi i dalje nastavimo ponositi polufinalima i kako su ovim gore u tvom postu nabrojanim ex BVB igračima bio ipak najveći uspjeh finale, onda mislim da si sam sebe demantovao, s ovim izrečenim o polufinalima. Tu si zapravo sam priznao da se titule broje. :D Malo si se tu zeznuo, ali hajd dešava se i najboljima. ;)

Osporavati uspjehe Bayerna, to ipak ne ide i svakako ne bi išlo na bilo kojem imalo normalnom skupu, seminaru ili kako god, gdje bi se okupili stručni ljudi. A ako ćemo na forumu baratat ispraznim činjenicama, onda ne ide, bar u tome ne bi stvarno da učestvujem i ne učestvujem generalno... :D
Ostarilo se, a i juce dok smo ovdje naprdivali oko ovih gluposti, na poslu nisam završio šta sam trebao :oops:

Plate kolike god bile u BVB-u, ni blizu nisu kao u Bajernu. Plus što Bajern ima toliko love da može preplacivati igrače. I davati im handgeld, da bi oni forsirali dolazak u Minhen kad im istekne ugovor.

Humels ne može biti nikakav primjer, da je valjao, ne bi ga Bajern prodao ;)

Borusija kad je bila finansijski moćnija od Bajerna, nije dosla po Elbera, Kahna ili Jankera i uzela ih, nego su uglavnom vraćali igrače koji su bili vani. Plus što su kupovali kvalitet i dovodili u BL (Marcio Amoroso). Znači nisu supacki slabili konkurenciju.
Bajern je Gotzea uzeo Borusiji iako im nije trebao i iako nije bio Gvardiolina želja, nego su ga uzeli da pokažu mišiće i ko je jači :thumbdown:

Ne znam sjećaš li se naše rasprave od prije nekih 7-8 godina, kad sam ja rekao da mi isto dodje ispao u kvalifikacijama za LP ili polufinalu, na kraju na usatom peharu piše samo ime šampona. Pa mi ti teoriju ismijavao. I dalje tako mislim. Ne gledam sad finansijski i svaki drugi aspekt,ali samo se pobjednici pamte :!:

Niko ne osporava uspjehe Bajerna, samo što bajernovci kad pišu, rekao bi čovjek da su u zadnjih 10 godina osvojili bar 4-5 puta LP, a ne jednom.
Ne bi bilo loše da i oni malo realnosti ubace u svoje postove.
Zanimljivo da u rijeci realnost postoji riječ "Real" , inače tim koji je u zadnjih 10 godina 3 puta više osvojio LP od Bajerna :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 20 jun 2020, 21:43

kraljttbvb je napisao/la:
20 jun 2020, 17:57
effe_sa je napisao/la:
20 jun 2020, 14:34

I ti si ga kralju znao metnuti ranije bolje... :D :D

Kada govoriš o velikim platama, onda se može reći da su i kod vas jako velike plate.

Igrača sa 30+ godina (Hummels), plaćate preko 30 miliona i to ga vraćate u svoje redove.

Isto tako, bilo je perioda tokom 90-tih i početak 2000-tih kada ste vi bili finansijski moćniji. Kada su transferi u pitanju, znamo za veliki skandal Kehl, kada ste vi bukvalno nelegalno dobili igrača, jer je imao potpisan predugovor s Bayernom, što je Sebastian i priznao, pa je Bayern odustao od preduzimanja daljih pravnih radnji.

I ja ti nisam sve postove citirao, ali tamo gdje spominješ da mi i dalje nastavimo ponositi polufinalima i kako su ovim gore u tvom postu nabrojanim ex BVB igračima bio ipak najveći uspjeh finale, onda mislim da si sam sebe demantovao, s ovim izrečenim o polufinalima. Tu si zapravo sam priznao da se titule broje. :D Malo si se tu zeznuo, ali hajd dešava se i najboljima. ;)

Osporavati uspjehe Bayerna, to ipak ne ide i svakako ne bi išlo na bilo kojem imalo normalnom skupu, seminaru ili kako god, gdje bi se okupili stručni ljudi. A ako ćemo na forumu baratat ispraznim činjenicama, onda ne ide, bar u tome ne bi stvarno da učestvujem i ne učestvujem generalno... :D
Ostarilo se, a i juce dok smo ovdje naprdivali oko ovih gluposti, na poslu nisam završio šta sam trebao :oops:

Plate kolike god bile u BVB-u, ni blizu nisu kao u Bajernu. Plus što Bajern ima toliko love da može preplacivati igrače. I davati im handgeld, da bi oni forsirali dolazak u Minhen kad im istekne ugovor.

Humels ne može biti nikakav primjer, da je valjao, ne bi ga Bajern prodao ;)

Borusija kad je bila finansijski moćnija od Bajerna, nije dosla po Elbera, Kahna ili Jankera i uzela ih, nego su uglavnom vraćali igrače koji su bili vani. Plus što su kupovali kvalitet i dovodili u BL (Marcio Amoroso). Znači nisu supacki slabili konkurenciju.
Bajern je Gotzea uzeo Borusiji iako im nije trebao i iako nije bio Gvardiolina želja, nego su ga uzeli da pokažu mišiće i ko je jači :thumbdown:

Ne znam sjećaš li se naše rasprave od prije nekih 7-8 godina, kad sam ja rekao da mi isto dodje ispao u kvalifikacijama za LP ili polufinalu, na kraju na usatom peharu piše samo ime šampona. Pa mi ti teoriju ismijavao. I dalje tako mislim. Ne gledam sad finansijski i svaki drugi aspekt,ali samo se pobjednici pamte :!:

Niko ne osporava uspjehe Bajerna, samo što bajernovci kad pišu, rekao bi čovjek da su u zadnjih 10 godina osvojili bar 4-5 puta LP, a ne jednom.
Ne bi bilo loše da i oni malo realnosti ubace u svoje postove.
Zanimljivo da u rijeci realnost postoji riječ "Real" , inače tim koji je u zadnjih 10 godina 3 puta više osvojio LP od Bajerna :D
Brate iskreno ebo kako pišeš očigledno si stariji,do nedavno sam čitao tvoje postove i mislio da si neko ko bas voli fudbal i zna mnogo.
Ali kada dodje do toga da u postu spiminjes bayern stavrno se pretvaras u neku osobu puni cinizma i patetike.
Kažes pkate kolike god bile nisu ko u Bayernu.
Pa šsta time zelis reci,mislis da je bayernu palo s grane jeli.Realno vasa financijska situacija je daleko bolja od ovoga sto vi prikazujete.Vase financije su vam postale bukvalno izgovor za lose rezultate,i manjak ambicija.
A realno je to da jedan Reus zaradjuje vise u BVB nego Dybala,pjanić,iguain,isco,i mnogi drugi,ali znas li kako oni takve igrače zadrzavaju velikim i ozbiljnim ambicijama...
Kažes bayern dovodi iz bundeslige dok vi iz evrope očigledno(hazard,brant,schulz,humels,philip posudjen herthi,)zar niste obim slabili Leverkuzen,Gladbach.
Ili su vase namjere bile čiste jer ste vi BVB
Ta teorija lafo samo pobjednici se pamte je jso jedan luzerski pateticni pokusaj omalovažavanja protivnika koji ke daleko bolji u svakom segmentu ovog sporta.
A ako ćemo tako pa mi smo vas izbrisali iz historije sa ovih 8 titula😂😂😂😂
Brate jako je bitna konstanta u fudbalu,i nikako nine isto jedva proći grupu par godina i ispasti od prvog ozbikjmog protivnika u sljedecoj fazi,i doći u polufinale svake sezone biti jedan od favorita.
Takvi rezultati čine klub većim,finansijski stabilnijim,
Da vi imate takve ambicije manje bi mislili o prodaji a više o tome koga bi doveli da budete jači i mozda uzmete titulu
I na kraju želje pokazuju ambicije...
Bayern se bori da dovede sanea,upamecana,haverza,
Vi da prodate sancha i da mu nadjete zamjenu,i inda ćete kukati kako je RB pđastični klub,Hertha isto vjerovatno,jer će jos malo realno da vas prodju i sa ambivinama i rezultatima.
Vjeruj nije isto za Borusiu ako ispadne od PSG u 1/8 ili možda od Citya u polufinalu.
To je samo priča nekoga ko siguran sam zna bolje,ta tvoja priča ti je isto sto ćes luti od druga koni tipa navija za real ili Čelzi pa zna kako te naljutiti i sta treba reći,ali isto tako ti znas da on apsolutno ne misli tako

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 jun 2020, 21:48

Najbolji pokazatelj nedostatka ambicija Borussije je cinjenica da su oni od 2015 godine prodajom/kupovinom igraca ostvarili profit od 164 miliona.

Koja ekipa od top deset vise prodaje nego sto kupuje?
Nijedna!
Ne mozes svake godine napadati titulu, a gledati da ne ulozis ni feninga vise nego si dobio prodajom igraca. Klub je godinama bez trofeja sa vizijom razvojnog kluba kojem je domet proci grupu u LP.
Ne bi me zacudilo da za par godina ne izbore Ligu prvaka.

Ukinite pravilo 50+1 pa da vidimo onda kakve ce im biti ambicije.

Hertha je zimu svasta kupila, ali su bar pokazali ambiciju da budu bolji nego sto su trenutno.Respekt!

Gdje su velikani iz Bundeslige?

HSV i Stuttgart drugoligaši, Kaiserslautern ugasen, Werder ispada iz lige, Schalkeu samo dobar hodza moze pomoci, a Borussia siri noge svakom ko joj pridje.Sramota!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 jun 2020, 22:09

Prvo su srali da Bayern kupuje po ligi igrače a oni isto rade uostalom to je nebitno.
Pa su onda srali kako Bayern ne želi ulazak stranog kapitala u ligu kao "prepali se" a Bayern glasao za ukidanje 50+1 pravila BvB ostala protiv. :rol:
Pa onda im trn u oku što iza Bayerna stoji cijela Bavarska i druge moćne kompanije ovo mi je najjače. :rol: Jok eto staće iz BvB-a.
Da ne nabrajam dalje stomak me zaboli od smijeha fkt.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 20 jun 2020, 23:10

Razlika izmedju Scahlkea,HSV,i drugih velikana je sto oni znaju da su pali,i ne sreu o tome kako ih je Bayern unistio,znaju d asu sami krivi i d atreba da se vade.
Samo u Dortmundu i dalje prodaju tu šablonsku priču bayern im nekoga uzeo.
Oa eto oni sad nemogu.
Nažalost tužna istina je da bi Lewa da nije bilo bayerna zavrsio u Realu,Gotze vjerovatno u Arsenalu i tako dalje
A jos tužnije je to što sam Borusiji kao pojačanj prodaju orilu svojim navijačima igrale koji su tu samo da zamjene one koje su prodali
Totalni nedostatak ambicija.
Realno witsel i Can su najbolji pokazatelj koliko ih moze podići iskusniji i kvalitetniji igrac,da ne govorim koliko bi znacilo da dovedu neku vecu zvijezdu pa da imaju stavrno ambicije za vece domete a ne samo fiktkcija,eto želimo titulu i LP
Dovedite par zvijezda kone će ostati tu 4-5 godina,zvinezde koje će privuci jos vece zvijezde,ljud ekone žele rezzltate i onda pričajte kako ste jaki,a ne bila bi bilja liga d anema bayerna ž,naravno d abi bila bi za par godina kao i holandska sa ambivijama BVB ni kao Holandska.
Iskreno se nadam d aće Hertha i RB Leipzig nastaviti rasti i jačati jer bi mozda oni mogli natjerati BVB da se trzne
Čitam Leipzig želi Jadera iz monaca dovesti,sjajan napadač,dok Hertha skuplja njeđce zele drakslera,gotzea,boatnega

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 21 jun 2020, 15:14

Bayern111 je napisao/la:
20 jun 2020, 23:10
Razlika izmedju Scahlkea,HSV,i drugih velikana je sto oni znaju da su pali,i ne sreu o tome kako ih je Bayern unistio,znaju d asu sami krivi i d atreba da se vade.
Samo u Dortmundu i dalje prodaju tu šablonsku priču bayern im nekoga uzeo.
Oa eto oni sad nemogu.
Nažalost tužna istina je da bi Lewa da nije bilo bayerna zavrsio u Realu,Gotze vjerovatno u Arsenalu i tako dalje
A jos tužnije je to što sam Borusiji kao pojačanj prodaju orilu svojim navijačima igrale koji su tu samo da zamjene one koje su prodali
Totalni nedostatak ambicija.
Realno witsel i Can su najbolji pokazatelj koliko ih moze podići iskusniji i kvalitetniji igrac,da ne govorim koliko bi znacilo da dovedu neku vecu zvijezdu pa da imaju stavrno ambicije za vece domete a ne samo fiktkcija,eto želimo titulu i LP
Dovedite par zvijezda kone će ostati tu 4-5 godina,zvinezde koje će privuci jos vece zvijezde,ljud ekone žele rezzltate i onda pričajte kako ste jaki,a ne bila bi bilja liga d anema bayerna ž,naravno d abi bila bi za par godina kao i holandska sa ambivijama BVB ni kao Holandska.
Iskreno se nadam d aće Hertha i RB Leipzig nastaviti rasti i jačati jer bi mozda oni mogli natjerati BVB da se trzne
Čitam Leipzig želi Jadera iz monaca dovesti,sjajan napadač,dok Hertha skuplja njeđce zele drakslera,gotzea,boatnega
:clap:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jun 2020, 15:43

FRANK RIBERY je napisao/la:
20 jun 2020, 21:48
Najbolji pokazatelj nedostatka ambicija Borussije je cinjenica da su oni od 2015 godine prodajom/kupovinom igraca ostvarili profit od 164 miliona.
Kad prodas Pulisica za 65 a dovedes Brandta za 25..to ti je kralju kad si doktor na trzistu..cuj nedostatak ambicije :tokralju:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 jun 2020, 15:54

:think:
adnan24 je napisao/la:
21 jun 2020, 15:43
Kad prodas Pulisica za 65 a dovedes Brandta za 25..to ti je kralju kad si doktor na trzistu..cuj nedostatak ambicije :tokralju:
Kao npr kad bi prodao sancha za 180 a kupio havertza za 100... To je zapravo upgrade... Da je reus bio oporavljen svo vrijeme ja sam siguran da bi borba trajala do zadnjeg kola uprkos nesposobnom favreu i rupi burkiju... Ono sto fakat vrijedza inteligenciju je to da watzke nevidi gdje je kljuc problema... Reus nikad nece odigrati cijelu sezonu a propustit ce minimalno trecinu utakmica... Taman toliko da se izgubi titula... Favre nemoze nezna nije u stanju ...burki je limitiran ko daska...sa odstranjivanjem ova 3 raka doofmund bi se bez problema mogao upustiti u borbu za titulu...fakat vrijedza da od onoliko vrhunskih golmana u bundesu oni nasli ovu rupu da prima golove kroz usi... Tu nije kriv ni bajern ni adidas ni hoeness nego nespisobno coravo vodstvo doofmunda a jedino sto spasava doofmund da nebudu hsv werder ili schalke he vrhunski skauting i nista apsolutno nista vise

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 21 jun 2020, 17:23

Jao HSV-a

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 jun 2020, 17:25

Opet u zadnjoj minuti primaju
Agieren statt reagieren

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 jun 2020, 17:29

sta uradi crni Hamburge..

sad zavise od Bielefelda
Don't believe the hype.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 21 jun 2020, 17:30

Prije par godina stari mi za 22 tisuce maraka padne tiket samo na njima. Čeko X, Albin Ekdal ga dade ne zna ni on kako. Otad im je krenulo sve nizbrdo, bilo je raznih kletvi pa vjerujem da je jedna bar upalila. Cvjetam iz godine u godinu dok gledam kako se brukaju :opaopa: :opaopa:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jun 2020, 17:47

Pale_Companion je napisao/la:
21 jun 2020, 17:25
Opet u zadnjoj minuti primaju
I to koliko im se samo puta to dešava ove sezone. Bukvalno u posljednjim trenucima, u više utakmica ispuštaju bodove. I nevjerovatno da su sada skoro prokockali i doigravanje. Drugu sezonu zaredom ista situacija...Nevjerovatno.
A Stuttgart rasturio Nurnberg i skoro sigurno ulaze u Bundesligu. Naučnofantastične stvari bi se trebale desiti, da im to ne pođe za rukom, jer Heidenheim ima puno slabiju gol razliku.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 jun 2020, 20:35

adnan24 je napisao/la:
21 jun 2020, 15:43
Das 30 mil za Schulza, a on presjedi citavu sezonu.To se zove doktorski, prekucano trziste hahahhshhahahhahah

HSV je vrijeme da krene putem rukometnog kluba, od trece lige. Jedina gora uprava od Watzkea je ova u Hsvu.

Kad mediokritete postavis na celo kluba dobiješ HSV, Schalke, Borussiju,...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 21 jun 2020, 21:35

Došla na naplatu sva ona provlačenja. Koliko se sjećam, u jednom baražu su se u sudijskom vremenu spasili, izborili produžetke i na kraju ostali u ligi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jun 2020, 08:58

Ja bih malo prokomentarisao trenere i ekipe, ako mi dozvoljavate :)

Nagelsman - Kopija Favrea. Odlican takticar, ali kad mu ekipa upadne u rupu, nema cupanja i vracanja na pobjednicki put, minimalno 5-6 utakmica. A kad se vrate dobri rezultati, tad je vec voz prosao..

Peter Bos - isto kao i u BVB-u. Trener koji je kao dobra krava, sa velikim vimenom. Daje jako puno mlijeka, ali ima problem jer cesto nogom nabije kantu, pa svo mlijeko prospe :crazy: . Pa na kraju ispadne da je dzaba krecio i cijelu sezonu imao dobre rezultate...

Gladbah - Ako ostanu gdje jesu i osiguraju LP, Rose je uradio pravi posao :thumbup: . Kod njih mi se svidja transfer politika, koju sam ja cesto zagovarao da bih volio da je i kod BVB-a. Kupovanje po Fra ligi, mladih i dobrih igraca, a ne puno skupih. Francuska liga je bukvalno rudnik zlata :salut:

Werder - ne znam sta se njima desilo, pa su sebe doveli u ovakvu situaciju. Na ivici su opstanka, a nisu bas toliko losi. U jednu ruku mi je i drago sto nece vise biti u ligi, jer se Borusija cesto pati sa njima :D

Salke - apsolutni pobjednici. Vec 15 utakmica bez pobjede (8 poraza, 7 remija) :oops: :roll: . Sta im se desilo u drugom dijelu sezone, ne znam. Ali su prvi dio prilicno fino gurali ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 jun 2020, 09:37

Kralju što preskoči Flicka ? :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 jun 2020, 10:24

Sta je sa Favreom?

Jedan prosjecan trener koji svaku bitnu utakmicu podbaci. U Borussiji ima materijala da se napravi nsto vise, ali sa bezmudom cica macom na celu ni 11 lavova ne bi osvojili titulu.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jun 2020, 10:51

Flicka ne treba komentarisati, sa Bajernom bi i Dzemo Smijecanin bio sampion.
Mozda ce mu se potrefiti kao i Di Mateu, pa da osvoji ovaj Champions League turnir. Pa ce ispasti jos veci strucnjak nego sto jeste.

Favrea ne zelim komentarisati, jer jedva cekam da mu vidim ledja :oops:
Nije bitnu utakmicu u BVB-u dobio, nema muda za lijeka ;)
(@Riberi, nisam ti citao cijeli post, samo ovo sto nisam kometarisao Favrea. Pa napisa isto sto i ti :) )

Zadovoljni :?:

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 22 jun 2020, 11:56

Jok, Kovač ove sezone ne bi bio prvak.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.