Ostarilo se, a i juce dok smo ovdje naprdivali oko ovih gluposti, na poslu nisam završio šta sam trebaoeffe_sa je napisao/la: ↑20 jun 2020, 14:34
I ti si ga kralju znao metnuti ranije bolje...![]()
![]()
Kada govoriš o velikim platama, onda se može reći da su i kod vas jako velike plate.
Igrača sa 30+ godina (Hummels), plaćate preko 30 miliona i to ga vraćate u svoje redove.
Isto tako, bilo je perioda tokom 90-tih i početak 2000-tih kada ste vi bili finansijski moćniji. Kada su transferi u pitanju, znamo za veliki skandal Kehl, kada ste vi bukvalno nelegalno dobili igrača, jer je imao potpisan predugovor s Bayernom, što je Sebastian i priznao, pa je Bayern odustao od preduzimanja daljih pravnih radnji.
I ja ti nisam sve postove citirao, ali tamo gdje spominješ da mi i dalje nastavimo ponositi polufinalima i kako su ovim gore u tvom postu nabrojanim ex BVB igračima bio ipak najveći uspjeh finale, onda mislim da si sam sebe demantovao, s ovim izrečenim o polufinalima. Tu si zapravo sam priznao da se titule broje.Malo si se tu zeznuo, ali hajd dešava se i najboljima.
Osporavati uspjehe Bayerna, to ipak ne ide i svakako ne bi išlo na bilo kojem imalo normalnom skupu, seminaru ili kako god, gdje bi se okupili stručni ljudi. A ako ćemo na forumu baratat ispraznim činjenicama, onda ne ide, bar u tome ne bi stvarno da učestvujem i ne učestvujem generalno...![]()

Plate kolike god bile u BVB-u, ni blizu nisu kao u Bajernu. Plus što Bajern ima toliko love da može preplacivati igrače. I davati im handgeld, da bi oni forsirali dolazak u Minhen kad im istekne ugovor.
Humels ne može biti nikakav primjer, da je valjao, ne bi ga Bajern prodao

Borusija kad je bila finansijski moćnija od Bajerna, nije dosla po Elbera, Kahna ili Jankera i uzela ih, nego su uglavnom vraćali igrače koji su bili vani. Plus što su kupovali kvalitet i dovodili u BL (Marcio Amoroso). Znači nisu supacki slabili konkurenciju.
Bajern je Gotzea uzeo Borusiji iako im nije trebao i iako nije bio Gvardiolina želja, nego su ga uzeli da pokažu mišiće i ko je jači

Ne znam sjećaš li se naše rasprave od prije nekih 7-8 godina, kad sam ja rekao da mi isto dodje ispao u kvalifikacijama za LP ili polufinalu, na kraju na usatom peharu piše samo ime šampona. Pa mi ti teoriju ismijavao. I dalje tako mislim. Ne gledam sad finansijski i svaki drugi aspekt,ali samo se pobjednici pamte

Niko ne osporava uspjehe Bajerna, samo što bajernovci kad pišu, rekao bi čovjek da su u zadnjih 10 godina osvojili bar 4-5 puta LP, a ne jednom.
Ne bi bilo loše da i oni malo realnosti ubace u svoje postove.
Zanimljivo da u rijeci realnost postoji riječ "Real" , inače tim koji je u zadnjih 10 godina 3 puta više osvojio LP od Bajerna