FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
[quote=Pale_Companion post_id=7659643 time=1592073087 user_id=21188]
Čestitam na pobjedi
[/quote]
Iskreno žao mi je što smo vas udaljili od plasmana u LP jer imam osjećaj da bi Monchengladbach sljedeće godine bio izuzetan u LP i nadam se da će ostvariti pobjedu u naredne tri utakmice, a da će Neverkusen kiksati, jer u ovoj konstalaciji odnosa Gladbach bi trebao zadržati i Neuhausa i Thurama i Pleu i Bensebainija i to bi vam omogućilo dobar nastup u LP, za razliku od Neverkusena koji sigurno gubi već Havertza.
Čestitam na pobjedi
[/quote]
Iskreno žao mi je što smo vas udaljili od plasmana u LP jer imam osjećaj da bi Monchengladbach sljedeće godine bio izuzetan u LP i nadam se da će ostvariti pobjedu u naredne tri utakmice, a da će Neverkusen kiksati, jer u ovoj konstalaciji odnosa Gladbach bi trebao zadržati i Neuhausa i Thurama i Pleu i Bensebainija i to bi vam omogućilo dobar nastup u LP, za razliku od Neverkusena koji sigurno gubi već Havertza.
Primjeti samo koliko je fizički jaci, nadji sliku prije korone i sada. Fizicki je zvijer.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Slažem se za kompenzaciju, ona se radi ne samo na istom zglobu druge noge, nego najčešće na susjednom zglobu iste noge, tako se kuk najčešće kompenzira koljenom, koljeno gležnjem itd. Ako to znamo ti i ja onda to sigurno zna i MW i zašto misliš da on nije napravio detaljan pregled? MW bazira svoj nalaz na činjenicama i dijagnostici i obično se elaborira sadašnje stanje, vjerojatni razvoj oporavka postojeće ozljede te potencijalne opasnosti kao što su obnova neke od ranijih ozljeda, navedeni efekt kompenzacije, specifične stvari vezano na konstituciju igrača itd. Potencijalne opasnosti mogu ali i ne moraju nikad nastupiti. Prema sadašnjem stanju i razvoju oporavka može se npr. u nalazu izvesti zaključak da će igrač nakon rehabilitacije biti spreman za igranje na najvišem nivou, no to ne znači da su potencijalne opasnosti nestale ili da su umanjene. Dakle, nema tu ni zelenog ni crvenog ni žutog svjetla, daje se situacija kakva je, a konačnu odluku donosi uprava/menadžment - hoće li prihvatiti taj rizik i pod kojim uvjetima.Bayo je napisao/la: ↑13 jun 2020, 18:04
Ako je igrač sklon ozljedama i toliko plaćen, onda je netko nešto gadno sjebao, doktora su pitali daje li zeleno svjetlo za transfer nakon što ga je pregledao, on je rekao može, poznato je da ozljedom npr. koljena drugi dijelovi tijela ispaštaju pogotovo drugo koljeno dok se ne ispravi sve i dovede u balans, sjećam se kad je Shaq došao u Sunse koji su imali vrhunske doktore da su mu odmah našli koja grupa mišića mu je slaba i u kratko vrijeme ga digli i sredili mu probleme koji su ga duže mučili, Robben je zbog zuba bio dugo out na kraju igranja u Bayernu, a mislim da se i prilično točno može pogoditi koja će biti sljedeća Comanova ozljeda tako da je sve je relativno, vrijeme će pokazati da li postoji slučaj Hernandez ili je sve ovo bio nesretan splet okolnosti...
Inače, kod Hernandeza smo već vodili ovu raspravu i ja sam na stanovištu da je ključnu pogrešku napravio Kovač kad ga je (još k tome i potpuno nepotrebno) forsao dok je ovaj tek izašao iz rehaba. Iako, kako je rekao @schickeria, i trenera se može shvatiti, nije ni njemu život zabavan.
Flick je zamislio da ove iskontrira (ne mislim da je sve podredio kontrama, jer pogotovo na kraju smo imali onaj svoj posjed, ali im je ipak prepuštao loptu u određenim dijelovima igre) kao što je Leverkusenu uradio. I možemo reći da mu to nije prošlo. Ispade taj Matchplan, bar plan A nije prošao. Protiv Bosza i njegove ekipe to ide lakše, jer ko ludi se otvaraju napadaju prema naprijed. Kod Rosea je to sve dobro isplanirano, izbalansirano i sve je Gladbachu bilo dobro posloženo.
Ali Flick i ovaj put, ipak, pokazuje da zna voditi ekipu, jer ekipa mu nije gubila glavu, dodali smo u brzinu više nakon 70. minute, izmjene je napravio u pravo vrijeme, a bili smo strpljivi i čekali da oni negdje popuste (na kraju su i popustili u ključnom trenutku).
Goretzka igra sjajno, čovjek ili preore teren ili zabije kada niko ne očekuje i kada je najpotrebnije. I prije ovog svog jakog perioda (nakon corona-pauze) je bio opasan po protivnički gol, ali je sada napredovao i u drugim segmentima.
Super je što su Hernandez i Cuisance dobili dužu minutažu. Za prvog šteta što nije zabio gol (zamalo je mogao), a prema naprijed je imao dobrih akcija. Pozada kod njega dosta propuha, ali kako sam Flick reće on se mora uklopiti još u automatizme ekipe, jer ekipa je već dobro uigrana (ova standardna postava koja inače igra). Cuisance je imao dobrih akcija, treba mu još utakmica, pa da to još bolje izgleda.
Bez tri važna se igrača igralo, protiv jakog taktički protivnika, koji je bio dobro posložen, a koji je uspijevao izraditi hrabro i par napadačkih opasnih akcija naspram našeg gola. Sve u svemu bitna pobjeda, na putu da se brzo upakuje salatara (najvjerovatnije već u narednom kolu), a isto tako i osveta Gladbachu za poraz iz prvog dijela sezone te jako dobar test za ekipu.
Gladbachu je na kraju sreća, koju su u prvom dijelu sezone protiv nas imali, ovaj put ipak okrenula malo leđa. Dugo su dobro stajali. A opet je ovo i klasična Bayernova pobjeda koju smo desetljećima od istog navikli.

Ali Flick i ovaj put, ipak, pokazuje da zna voditi ekipu, jer ekipa mu nije gubila glavu, dodali smo u brzinu više nakon 70. minute, izmjene je napravio u pravo vrijeme, a bili smo strpljivi i čekali da oni negdje popuste (na kraju su i popustili u ključnom trenutku).
Goretzka igra sjajno, čovjek ili preore teren ili zabije kada niko ne očekuje i kada je najpotrebnije. I prije ovog svog jakog perioda (nakon corona-pauze) je bio opasan po protivnički gol, ali je sada napredovao i u drugim segmentima.
Super je što su Hernandez i Cuisance dobili dužu minutažu. Za prvog šteta što nije zabio gol (zamalo je mogao), a prema naprijed je imao dobrih akcija. Pozada kod njega dosta propuha, ali kako sam Flick reće on se mora uklopiti još u automatizme ekipe, jer ekipa je već dobro uigrana (ova standardna postava koja inače igra). Cuisance je imao dobrih akcija, treba mu još utakmica, pa da to još bolje izgleda.
Bez tri važna se igrača igralo, protiv jakog taktički protivnika, koji je bio dobro posložen, a koji je uspijevao izraditi hrabro i par napadačkih opasnih akcija naspram našeg gola. Sve u svemu bitna pobjeda, na putu da se brzo upakuje salatara (najvjerovatnije već u narednom kolu), a isto tako i osveta Gladbachu za poraz iz prvog dijela sezone te jako dobar test za ekipu.
Gladbachu je na kraju sreća, koju su u prvom dijelu sezone protiv nas imali, ovaj put ipak okrenula malo leđa. Dugo su dobro stajali. A opet je ovo i klasična Bayernova pobjeda koju smo desetljećima od istog navikli.

Hoćeš ga ovo konačno i ti pohvaliti?

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
- Kontakt:
Svaka čast momcima na pobjedi danas. Nezgodna ekipa je gladbach, brza i dinamična, da im je ostao Thuram bili bi još neugodniji.
Pobjeda od posebnog značaja jer je napravljena niti 3 dana nakon polufinala kupa i to još sa osakacenim kadrom bez 2 po najbolja igrača. Jedan smo od rijetkih klubova koji ne iskoristi svih 5 zamjena jer nema koga uvesti. Zbog svega toga su ovo 3 velika boda
Utakmica li la, najrealnije nerjeseno i po dojmu i pod sansama. Flick je mudro pripremio i vodio utakmicu prepustivši posjed gostima i dodavanjem tempa uvođenjem comana i daviesa zadnjih 20ak minuta. Da smo krenuli punim gasom vjerojatno bi izgubili kondiciju već do poluvremena.
Btw meni Lucas bio ok, nije tu bilo većih grešaka čak je i kreirao dvi top šanse, svoju i za cuisancea. Kod gola je pogriješila veza koju je probilo kao i alaba jer nije bio bliže embolou koji je uputio pass za Hermana.
Pobjeda od posebnog značaja jer je napravljena niti 3 dana nakon polufinala kupa i to još sa osakacenim kadrom bez 2 po najbolja igrača. Jedan smo od rijetkih klubova koji ne iskoristi svih 5 zamjena jer nema koga uvesti. Zbog svega toga su ovo 3 velika boda
Utakmica li la, najrealnije nerjeseno i po dojmu i pod sansama. Flick je mudro pripremio i vodio utakmicu prepustivši posjed gostima i dodavanjem tempa uvođenjem comana i daviesa zadnjih 20ak minuta. Da smo krenuli punim gasom vjerojatno bi izgubili kondiciju već do poluvremena.
Btw meni Lucas bio ok, nije tu bilo većih grešaka čak je i kreirao dvi top šanse, svoju i za cuisancea. Kod gola je pogriješila veza koju je probilo kao i alaba jer nije bio bliže embolou koji je uputio pass za Hermana.
-
- Kontakt:
Taktika flickovog prepuštanja lopte je uvjetovana kondicijom ekipe, vjerojatno si gledao tekmu s Frankfurtomeffe_sa je napisao/la: ↑14 jun 2020, 00:49Flick je zamislio da ove iskontrira (ne mislim da je sve podredio kontrama, jer pogotovo na kraju smo imali onaj svoj posjed, ali im je ipak prepuštao loptu u određenim dijelovima igre) kao što je Leverkusenu uradio. I možemo reći da mu to nije prošlo. Ispade taj Matchplan, bar plan A nije prošao. Protiv Bosza i njegove ekipe to ide lakše, jer ko ludi se otvaraju napadaju prema naprijed. Kod Rosea je to sve dobro isplanirano, izbalansirano i sve je Gladbachu bilo dobro posloženo.
Hoćeš ga ovo konačno i ti pohvaliti?![]()
Cuisance mi djeluje novi James, nisam siguran da je igrac za nas
Možda je MW umislio da je veći i bolji nego što realno je pa smatrao da sve može popraviti, kao neki izazov...ledar je napisao/la: ↑14 jun 2020, 00:35Slažem se za kompenzaciju, ona se radi ne samo na istom zglobu druge noge, nego najčešće na susjednom zglobu iste noge, tako se kuk najčešće kompenzira koljenom, koljeno gležnjem itd. Ako to znamo ti i ja onda to sigurno zna i MW i zašto misliš da on nije napravio detaljan pregled? MW bazira svoj nalaz na činjenicama i dijagnostici i obično se elaborira sadašnje stanje, vjerojatni razvoj oporavka postojeće ozljede te potencijalne opasnosti kao što su obnova neke od ranijih ozljeda, navedeni efekt kompenzacije, specifične stvari vezano na konstituciju igrača itd. Potencijalne opasnosti mogu ali i ne moraju nikad nastupiti. Prema sadašnjem stanju i razvoju oporavka može se npr. u nalazu izvesti zaključak da će igrač nakon rehabilitacije biti spreman za igranje na najvišem nivou, no to ne znači da su potencijalne opasnosti nestale ili da su umanjene. Dakle, nema tu ni zelenog ni crvenog ni žutog svjetla, daje se situacija kakva je, a konačnu odluku donosi uprava/menadžment - hoće li prihvatiti taj rizik i pod kojim uvjetima.
Kako god i tko god pogriješio, sad se čini da je transfer jedan veliki promašaj.
Sam Hernandez previše forsira, kao i Cuisance i to u pravila ispada kontraproduktivno.ledar je napisao/la: ↑14 jun 2020, 00:35Inače, kod Hernandeza smo već vodili ovu raspravu i ja sam na stanovištu da je ključnu pogrešku napravio Kovač kad ga je (još k tome i potpuno nepotrebno) forsao dok je ovaj tek izašao iz rehaba. Iako, kako je rekao @schickeria, i trenera se može shvatiti, nije ni njemu život zabavan.
Nastranu sve nego momci kakvo je vase vidjenje situacije u vezi eventualnog transfera harvetza.
citam kao navodno da nismo toliko zainteresovani i da je cjeli fokus na dovodenje sanea. Te da je celski ozbiljno uletio u igru za dovodenje havertza.
Ja ne bi mogo podnijeti da nam petro plastika uzme i vog dragulja ispred nosa a na dohvat nam je ruje.steta bi bila ogromna da ga plasticari uzmu.
citam kao navodno da nismo toliko zainteresovani i da je cjeli fokus na dovodenje sanea. Te da je celski ozbiljno uletio u igru za dovodenje havertza.
Ja ne bi mogo podnijeti da nam petro plastika uzme i vog dragulja ispred nosa a na dohvat nam je ruje.steta bi bila ogromna da ga plasticari uzmu.
Pravda za Tyson Furya
- farinelli123
- Kontakt:
Havertz je generacijski talenat. Dostići će slavu Kajzera Franca i bivšeg muža Marijane Mateus, ali gde bismo njega?
Goretzka je najviše napredovao. Iako me je nervirao njegov stil, on paše ovom sistemu kao niko. konkurencija je najviše pozitivno uticala na njega, za 2 meseca se pretvorio u igračinu. Goretzka izgleda kao Stivi Dži na terenu, Kimmich križanac Xabija i Mascherana, šteta što finale neće biti u Stambolu, kako je inicijalno bilo odlučeno.
Thiago je bog, ali ovaj rasplet sa dinamičnim charity duom ga baca u zasenak.
Havertz - Muller, to je glavolomka kakve nema nigde. Ko može da garantuje bilo šta Havertzu pored Mullera koji trci za trojicu i asistira na svakih 30 minuta.
Goretzka je najviše napredovao. Iako me je nervirao njegov stil, on paše ovom sistemu kao niko. konkurencija je najviše pozitivno uticala na njega, za 2 meseca se pretvorio u igračinu. Goretzka izgleda kao Stivi Dži na terenu, Kimmich križanac Xabija i Mascherana, šteta što finale neće biti u Stambolu, kako je inicijalno bilo odlučeno.
Thiago je bog, ali ovaj rasplet sa dinamičnim charity duom ga baca u zasenak.
Havertz - Muller, to je glavolomka kakve nema nigde. Ko može da garantuje bilo šta Havertzu pored Mullera koji trci za trojicu i asistira na svakih 30 minuta.
•
- muhamedhulk
- Kontakt:
Lucasa treba koristiti kao stopera a ne kao beka. Samo sto Alaba vise nece da trci (izgleda) na beku a pokazao se na stoperu kao odlican i ostaje da ga nastavimo gledati kao CB.
Davies kao ofanzivni bek + Pavard kao uslovno receno defanzivni bek
Do kada Boa ima ugovor? Ovo ili next ljeto?
Davies kao ofanzivni bek + Pavard kao uslovno receno defanzivni bek

Do kada Boa ima ugovor? Ovo ili next ljeto?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Problem je što puno košta, a "nema" gdje igrati. Pustiti ga nek ide van i onda u paketu za dvije godine uzeti njega i Wernera kad i oni i Lewat i Muller propadnu.Jup je napisao/la: ↑14 jun 2020, 13:00Nastranu sve nego momci kakvo je vase vidjenje situacije u vezi eventualnog transfera harvetza.
effe_sa je napisao/la: ↑14 jun 2020, 00:49Goretzka igra sjajno, čovjek ili preore teren ili zabije kada niko ne očekuje i kada je najpotrebnije. I prije ovog svog jakog perioda (nakon corona-pauze) je bio opasan po protivnički gol, ali je sada napredovao i u drugim segmentima.
Hoćeš ga ovo konačno i ti pohvaliti?![]()
Naravno. Kao sto si i sam rekao, znao je i prije zabiti ali je to tokom utakmice bilo zujanje bez meda meni i totalno mi je bio visak na terenu, pisalo se ovdje kako radi prljavi posao ali nista tu konkretno osim golova nije bilo. Kako ga je Flick pomjerio nazad na osmicu sa Kimmichom se doosta popravio, igra mi duplo bolji nogomet nego kada je imao ofanzivniju rolu a isto zna zabiti.
Ne znam kako uklopiti sad sve ovo, Thiago je itekako bitan igrac za Bayern ali ova dvojica se fino nadopunjuju, Goretzka tesko da moze napred na 10ku kad Muller igra strasno i pored ovih asistencija on je glavni organizator pressinga, primjetio si sigurno koliko je vokalan na terenu i stalno govori igracima izlaze na protivnike.
30.06.2021.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Sve to mozda i stoji sto kazes u gornjem djelu svoga posta ali ovakav ozbiljan dragulj se ne bi smjeo propustiti sjeti se da je bajern upravo radi svog jbn. Neckanja oko scjena izgubio igrace tipa de brujna sanea pa sad ovog dr.ganjaju i pobovo se natezu samo sto ce ovaj put vise mozda platiti nego onda. Kad ga je city uzeoBayo je napisao/la: ↑14 jun 2020, 14:30Problem je što puno košta, a "nema" gdje igrati. Pustiti ga nek ide van i onda u paketu za dvije godine uzeti njega i Wernera kad i oni i Lewat i Muller propadnu.Jup je napisao/la: ↑14 jun 2020, 13:00Nastranu sve nego momci kakvo je vase vidjenje situacije u vezi eventualnog transfera harvetza.
Pravda za Tyson Furya
Znam, teško je biti pametan, odgodili su nabavu krila predugo zbog Francka i Arjena, kupili Gotzea pa propao jer nije imao gdje igrati...
Teško je pogoditi da igrači dolaze u idealno vrijeme...
Teško je pogoditi da igrači dolaze u idealno vrijeme...
Leon je zvijer i dobiti ovakog igrača džaba je pun pogodak uprave.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ljudski je grijesit i ljudski je priznat gresku... povlacim sve ono sto sam lose pricao o Goretzki, zacepio mi je gubicu svojim igrama... i drago mi je da jest, a i nadam se da ce nastaviti pruzat odlicne partije... napravio sam pogresnu procjenu oko njega #LeoneOprosti
a sto se Comana tice, njega smatram idalje nedovoljno dobrim fudbalerom za bayern, nadam se da ce mi i on zacepiti gubicu haha
Takodje Toliso mi nikad nije bio drag, u ta tri navedena igraca sam oduvijek bio skeptican, sad su ostala samo dvojica u cije kvalitete nevjerujem...
a sto se Comana tice, njega smatram idalje nedovoljno dobrim fudbalerom za bayern, nadam se da ce mi i on zacepiti gubicu haha
Takodje Toliso mi nikad nije bio drag, u ta tri navedena igraca sam oduvijek bio skeptican, sad su ostala samo dvojica u cije kvalitete nevjerujem...
Coman je dobar kad mu das 100 metara prostora
il ko Pep kad mu je pravio uvijek izolacije 1 na 1 sa bekom pa ga on prodje jer ima nekoliko metara slobodnog prostora, inace lik predje jednog igraca i glava u pod pa je nabij na peterac
il ko Pep kad mu je pravio uvijek izolacije 1 na 1 sa bekom pa ga on prodje jer ima nekoliko metara slobodnog prostora, inace lik predje jednog igraca i glava u pod pa je nabij na peterac
Ako je točno da PSG želi Hernandeza, riješiti ga se brzinom svjetlosti, kupiti RB i ostaviti ostale još godinu kad bi Boatenga zamijenio Upaumekano...
-
- Kontakt:
Optimist sam što se tiče havertza, ovo ili iduće ljeto je naš, mada ni sam nisam siguran jeli toliko dobar, djeluje mi letargicno i nedovoljno aktivno u fazi obrane niti ima cvrstinu u duelima
Ozil vol. 2schickeria je napisao/la: ↑15 jun 2020, 11:49Optimist sam što se tiče havertza, ovo ili iduće ljeto je naš, mada ni sam nisam siguran jeli toliko dobar, djeluje mi letargicno i nedovoljno aktivno u fazi obrane niti ima cvrstinu u duelima
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.