BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

schickeria
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la schickeria » 08 jun 2020, 23:35

Bayern111 je napisao/la:
08 jun 2020, 21:45
schickeria je napisao/la:
08 jun 2020, 17:30
Bayern111 je napisao/la:
08 jun 2020, 12:49
Cinjenica je da uprava Borusie ima zelju da uzme titulu,da budu bolji u evropi,ali za sve to nisu spremni ni na kakav veci rizk,pa tako i kod biranja trenera,ili igraca.
Meni na primjer ponasanje sancha u zadnje vrijeme djeluje kao zelja da sebi olaksa odlazak iz BVB,a njegovo ponasanje automatski obara cjenu i poziciju Watzkea u pregovorima s bilo kojim klubom.
Meni je Borusia bukvalno njemacki Atletiko Madrid,i realno trebali bi se ugledati na njih i pokusati napraviti nesto rizikovati vise,dovesti zvijezde u klub koje ce onda lakse privuci i druge zvijezde ili navesti mlade igrace da ostanu duze u klubu
Kad kazem zvijezde ne mislim na Halanda koji je dosao da bi otisao bukvalno svaka mu cast ali je tako.
Mislim na igrace id 25-28 godina koji ce dovi d apodignu nivo kvaliteta,psihicki dici igrace napraviti euforiju u i oko tima
To se moze samo dovidjenjem provjerenih i sjajnih igraca
(Isco,james,bale,ozil,rakitic,daglas costa,sto da ne boatneg,florian thauvin marsej,)to su sve igraci koji bi na par godina imali veliki uticaj na klub od igre tima marketinga atmosfere,ambicija,a svi su manje vise na izlaznim vratima svojih klubova
Zamisli samo vijest bale rakitic i james potpisali za bvb
Oa sva trojica zajedno nebi kostala 100 mil,ili ozil
Nebitno svaki covjek na svijetu bi to propratio,izgled kluba bi se promjenio,sutra bi protiv lupam Citya u LP u prvom timu imao te igrace plus reus,haland,can witsel
Hladno bi igrali s njima,kao i s bayernom
Ali takvi poslovi su rizik ali bez tog rizika si tu gdjw jesi
Mislite da nije rizik uzeti Sanea iz Citya nkon povrede za 60 mil,ili hernandeza za 80,jeste ali bas takbi stavovi i rizici orave razliku izmedju najvecih i onih manjih
Pogledajte Atletiko redovno gube igrace redovno se bore za vrh i u LP i u Spaniji,zazo sto ulazu jednako koliko i prodaju ili cak i vise
Ne boje se vise Reala i Barce
Kakav atletico, godinama su već ne konkurentni barci i Realu, trenutno su 6ti.
U Europi imaju finale kao i bvb, igraci im isto odlaze manje više redovito
Sve to stoji,ali oni su uoravo izbacili liverpul,platili Felixa 100+mil,dogovorili Cavanija iz PSG, istina je da prodaju igrace ali kada zaista vise ne postoji nikakva druga opcija,a i kad prodaju ne libe se potrositi i kupiti zvijezdu.
Kada je Borusija platila kompletnog gotovg igraca,tipa morata,costa,evo caraska vratili,sve na stranu lako dodvode velike igrace i time ostaju u mislima i drugima,jer se ne boje rizika.
Felix,cavani,evo zele Jamesa iz reala,sve u svemu moj primjer Atletika je bio vise vezan za novac i trosenje,dizanje imena kluba,BVB je posljednjih godina postao tim koji prodaje,i ima abicije da ide svake godine u LP,a realno ambicije bi im trebale biti trofeji svake godine
Borusija je dovela Cana,Witsela,Branta i sva trojica su im bukvalno nosioci igre prebitni.
Sada mi revi kakav bi onda uticaj na igru,tim,ambicine izazvao transefer jednog lupam Daglas Costa,ili neka veca zvijezda Isco,James,sto da ne Wilian iz Chelsea,ili mozda golman dovedi vrhunskog golmana
I na kraju baci pochetinu 15 mil platu,dovedi mu jos par igraca,ili Alegriju i napravi taj korak napadni trofeje
Cavani i Costa su gotovi igraci, gle samo učinak coste u ovoj godini, nema ga. Ali je morata bolji od halanda, sve je to relativno. Što će ti Douglas, ozljeden je stalno, William isto gotov igrac, 33 godine ne znam koliko bi dao.
Kažem, bvb super radi ali treba zadrzat kadar, za to im treba daljnji ulazak kapitala u klub, samo evonik je malo

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 08 jun 2020, 23:38

ledar je napisao/la:
08 jun 2020, 21:39
08 jun 2020, 17:26

Mi smo imali problem s riberiem još 2010 pa smo to riješili podebljanim ugovorom. Dok budemo mogli financijski po plaćama pratiti ostale velikane igraci nece odlaziti kad ne budemo i nama će bježati.
Nije Kovač imao problem sa Riberyjem i Müllerom radi plaće nego zato što nije imao autoritet, isto kao što kod Sancha nije problem ni u ugovoru (do 2022.) ni u plaći (vrlo dobrih 11 milki godišnje) nego u tome što zaje.bava jer mu se može. Plaće jesu varijabla koja utječe na jačinu kadra ali ovdje nije riječ o tome.
U vezi riberia pričam o 2010 i van gaalu, a sa franckom je imao problem i anceloti kao i sa hummelsom boatengom i robbenom jer im je prošlo vrijeme a oni to nisu mogli prihvatiti.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 09 jun 2020, 01:05

08 jun 2020, 23:38

U vezi riberia pričam o 2010 i van gaalu, a sa franckom je imao problem i anceloti kao i sa hummelsom boatengom i robbenom jer im je prošlo vrijeme a oni to nisu mogli prihvatiti.
Ancelotti je prve sezone autoritetom držao sve zvijezde pod kontrolom (iako su već bile ocvale), a Kovač to nije mogao ni mjesec dana, u tome je razlika. Mišljenja sam da bi se i Favre kod vas proveo ko Kovač jer mu fali hrabrosti i autoriteta.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 09 jun 2020, 08:59

08 jun 2020, 23:35
Bayern111 je napisao/la:
08 jun 2020, 17:30

Kakav atletico, godinama su već ne konkurentni barci i Realu, trenutno su 6ti.
U Europi imaju finale kao i bvb, igraci im isto odlaze manje više redovito
Sve to stoji,ali oni su uoravo izbacili liverpul,platili Felixa 100+mil,dogovorili Cavanija iz PSG, istina je da prodaju igrace ali kada zaista vise ne postoji nikakva druga opcija,a i kad prodaju ne libe se potrositi i kupiti zvijezdu.
Kada je Borusija platila kompletnog gotovg igraca,tipa morata,costa,evo caraska vratili,sve na stranu lako dodvode velike igrace i time ostaju u mislima i drugima,jer se ne boje rizika.
Felix,cavani,evo zele Jamesa iz reala,sve u svemu moj primjer Atletika je bio vise vezan za novac i trosenje,dizanje imena kluba,BVB je posljednjih godina postao tim koji prodaje,i ima abicije da ide svake godine u LP,a realno ambicije bi im trebale biti trofeji svake godine
Borusija je dovela Cana,Witsela,Branta i sva trojica su im bukvalno nosioci igre prebitni.
Sada mi revi kakav bi onda uticaj na igru,tim,ambicine izazvao transefer jednog lupam Daglas Costa,ili neka veca zvijezda Isco,James,sto da ne Wilian iz Chelsea,ili mozda golman dovedi vrhunskog golmana
I na kraju baci pochetinu 15 mil platu,dovedi mu jos par igraca,ili Alegriju i napravi taj korak napadni trofeje
Cavani i Costa su gotovi igraci, gle samo učinak coste u ovoj godini, nema ga. Ali je morata bolji od halanda, sve je to relativno. Što će ti Douglas, ozljeden je stalno, William isto gotov igrac, 33 godine ne znam koliko bi dao.
Kažem, bvb super radi ali treba zadrzat kadar, za to im treba daljnji ulazak kapitala u klub, samo evonik je malo
Borusia ima kapital sasvim dovoljan za to,ali stavr je imidza kluba,a realno imidz njih u evropi je klub koji prodaje svoje igrace.Po meni imaju potencijal da budu jednako veliki i jaki kao i svaki drugi evropski klub,za Costu si u pravu,ali Cavani je i dalje super.
Ali njihova pojava u ekipi je mnogo vise od samo gola,pa pogledaj samo Borusiju realno Sancho vjerovatno ide sada na ktaju sezone,ako ne onda sljedece.Haland isto mozda ne ove ali sljedece sigurno.Zasto ne dovesti igrace koji ce ostati tu dati ima platu,nemote boruisa dovesti odma neznam grizmana,ali moze kvalitet i uskustvo naprabiti rezulatat i onda jos rasti.
Sjevas li se ti ev Bayern posljednih 10-15 god,i roben je bio stalno povrijedjen pa je postao legenda kod nas,ribbry htjeli su ga svi kupiti od nas ali ne odbijen Chelsea tada davali bosingvu i bruku para,real,pa je real odbijen za lewu,pa mutd z mullera,i tako dalje zasto i borusija ne promjeni svoju sliku i kaze me nema kluzule nikom,ako dodjes dosao si da igras ne da se prodas

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 09 jun 2020, 11:49

Bayern111 je napisao/la:
09 jun 2020, 08:59
08 jun 2020, 23:35
Bayern111 je napisao/la:

Borusia ima kapital sasvim dovoljan za to,ali stavr je imidza kluba,a realno imidz njih u evropi je klub koji prodaje svoje igrace.Po meni imaju potencijal da budu jednako veliki i jaki kao i svaki drugi evropski klub,za Costu si u pravu,ali Cavani je i dalje super.
Ali njihova pojava u ekipi je mnogo vise od samo gola,pa pogledaj samo Borusiju realno Sancho vjerovatno ide sada na ktaju sezone,ako ne onda sljedece.Haland isto mozda ne ove ali sljedece sigurno.Zasto ne dovesti igrace koji ce ostati tu dati ima platu,nemote boruisa dovesti odma neznam grizmana,ali moze kvalitet i uskustvo naprabiti rezulatat i onda jos rasti.
Sjevas li se ti ev Bayern posljednih 10-15 god,i roben je bio stalno povrijedjen pa je postao legenda kod nas,ribbry htjeli su ga svi kupiti od nas ali ne odbijen Chelsea tada davali bosingvu i bruku para,real,pa je real odbijen za lewu,pa mutd z mullera,i tako dalje zasto i borusija ne promjeni svoju sliku i kaze me nema kluzule nikom,ako dodjes dosao si da igras ne da se prodas
Vrtimo se u krug, mi smo riberyu povećali placu zato je i ostao kao i lewandowski
Neka bvb da sanchou 15 miliona i drugačije će razmišljat.
Werner u rb ima 4 miliona, u chelsea će imat 12 i normalno da ide
Bvb može dati sanchou veću plaću ali onda mijenja cijelu strukturu plaća i mora povisiti svima a to onda već ne moze

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 09 jun 2020, 13:21

Slazem se ja,ali mi ivdje pricamo o BVB kao konkurentu Bayern,i nekome ko zeli u evropi biti bolji nego sto je trenutno.
Za to mora jednom napraviti korak ka tome da postane bolji A vjeruj mi postoje igraci kojima je jako bitno kolike ambicije ima odredjeni klub jednako kao i plata.
Naravno da ce Sacho zeljeti u Englesku,gdjw god ode trofeji su neupitni necw nikomdati 140 mil da bi igrao za 2-3 mjesto.
Poruka kod dobodjenja i pojacavanja tima je jako bitna,uzecu opet za primjer za mene jedini klub na svijetu Bayern dovesti Sanea ili Haverza donosi marketing,poruku da je klub jak i zeli biti jos javi,zeli trofeje,ima sredtva da to ostavri,
Sada da je bayern umjesto njih odlucio kupiti lupam dva tri igraca iz druge lige ili recimo iz nekog bundesligasa talenta to salje drugu poruku,kriza je,nemamo,pokusacemosa ovim sto je tu
Sad ti uzmi i prodaj Sancha,i Halanda i reci mi kakvu poruku to salje nekome ko bi mozda dosao u Borusiu
Da ne kazem da se realno svaka sezona u Borusi svodi na dovodjenje zamjene za odlazevw zvijezde
Evo zeli BVB Feran Toresa iz valencije,da zamjeni sancha super igrac,odlican,ali on necw pojacati tim,uskocice na mjesto koje jw vec imalo sjjnog igraca,nije borusija nista jaca,cak j epitanje hoceli se snavi taj igrac tu
Prodaj nko sto dovedes dobrog igraca je ok,prodas nekoga ko je visak,tipa kod nas,tolisso,ili boateng
Ne da prodas ganabrya da bi dosao sane nista nisi dobio

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 09 jun 2020, 16:42

Iako je sezona skoro pa odlučena, opet je lijepo čuti da se Reus vratio treningu i da će do kraja sezone sigurno opet izaći na teren.

P. S. Novi dres je baš bezze, ako bude baš taj što se provlači kroz medije. Šou.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 09 jun 2020, 17:10

Bayern111 je napisao/la:
09 jun 2020, 13:21
Slazem se ja,ali mi ivdje pricamo o BVB kao konkurentu Bayern,i nekome ko zeli u evropi biti bolji nego sto je trenutno.
Za to mora jednom napraviti korak ka tome da postane bolji A vjeruj mi postoje igraci kojima je jako bitno kolike ambicije ima odredjeni klub jednako kao i plata.
Naravno da ce Sacho zeljeti u Englesku,gdjw god ode trofeji su neupitni necw nikomdati 140 mil da bi igrao za 2-3 mjesto.
Poruka kod dobodjenja i pojacavanja tima je jako bitna,uzecu opet za primjer za mene jedini klub na svijetu Bayern dovesti Sanea ili Haverza donosi marketing,poruku da je klub jak i zeli biti jos javi,zeli trofeje,ima sredtva da to ostavri,
Sada da je bayern umjesto njih odlucio kupiti lupam dva tri igraca iz druge lige ili recimo iz nekog bundesligasa talenta to salje drugu poruku,kriza je,nemamo,pokusacemosa ovim sto je tu
Sad ti uzmi i prodaj Sancha,i Halanda i reci mi kakvu poruku to salje nekome ko bi mozda dosao u Borusiu
Da ne kazem da se realno svaka sezona u Borusi svodi na dovodjenje zamjene za odlazevw zvijezde
Evo zeli BVB Feran Toresa iz valencije,da zamjeni sancha super igrac,odlican,ali on necw pojacati tim,uskocice na mjesto koje jw vec imalo sjjnog igraca,nije borusija nista jaca,cak j epitanje hoceli se snavi taj igrac tu
Prodaj nko sto dovedes dobrog igraca je ok,prodas nekoga ko je visak,tipa kod nas,tolisso,ili boateng
Doveo bi bvb i sanea i havertza da moze ali pošto ne može dovest će nekog tko je rang ispod

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 09 jun 2020, 18:19

09 jun 2020, 17:10
Bayern111 je napisao/la:
Doveo bi bvb i sanea i havertza da moze ali pošto ne može dovest će nekog tko je rang ispod
Znam da ce biti tako zazo sam i reko da moraju od necwg poceti a igraci kao rakitic,wilian,james,ili isco bi bili i vise nego pojacanje

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 09 jun 2020, 20:11

Bayern111 je napisao/la:
09 jun 2020, 18:19
09 jun 2020, 17:10
Bayern111 je napisao/la:
Znam da ce biti tako zazo sam i reko da moraju od necwg poceti a igraci kao rakitic,wilian,james,ili isco bi bili i vise nego pojacanje
Niti jedan od tih nije bolji od ovih što već imaju, bar po mom mišljenju

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 jun 2020, 15:32

Najjača ekipa na terenu protiv Fortune :thumbup:

Prošle godine silazna putanja u borbi za titulu je počela protiv ovih iz Dizeldorfa, treba ih danas ubiti i izbaciti iz lige :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 13 jun 2020, 19:51

Koji šou je ovaj VAR. J.ebo sve svoje, sve se svira protiv nas. A kad je Boateng spasio gol rukom tad se sudija nije ni udostojio da pogleda snimak. I to u presudnoj utakmici koja je odlučila prvaka. Cirkus.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 jun 2020, 07:46

Sreca pa je kraj sezone, od ove "igre" mi pocinju oci krvariti :thumbdown:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 18 jun 2020, 10:26

Na zalost BvB ide vec par godina linijom da se uzme mjesto koje vodi u ligu prvaka , da se za sicu kupuju mladi talenti i od toga da se profitira.
To im zaista ide od ruke , bayernu vec 7 godina pusemo u ledja tako da od osvajanja bundeske nema nista i u narednom periodu.
Zao mi je samo armije navijaca po cjelom svjetu koja bodri BvB a dok uprava na celu sa Watzke misli samo na novac.
Treba da odrijese kesu i dovedu pravog trenera i pravog golmana jer Burki nije kapacitet i cesto je sklon greskama.
Isto tako Sanch/u dati plati 10 milki i zadrzati ga , Reus na zalost je vec invalid , veoma mi drag igrac ali on od kad je u BvB 90% vremena proveo na stakama i u bolnici .
Polako ga se rjesiti jer prima platu 10 milki a kada su nam najvaznije tekme njega nema slika se na instagram ili je u bolnici.
Navodno zele produziti sa Favre i Burki , eto koliko je ozbiljan klub , meni licno ovo stanje sa i oko kluba pocinje da mi plese po nervima , samo ne znam do kad .
Jer to vise nema nikakvog smisla.

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 19 jun 2020, 17:50

Eto i sljedeće 2 god Burki nam je prvi golman... :thumbdown:
Šta reči, koju poruku poslati i s kojim ambicijama krenuti u sljedece 2 sezone....
Cilj je biti u prva četiri i proći u lp grupu pa onda momentalno ispasti u osmini.....
Isto kao Arsenal prije par godina :crazy:
Pitanje sezone kad ne budemo ni u lp ušli i pali kao oni samo da se konkurencija malo ojača, a s ovom konkurencijom nema zime za ambicije kluba :rol:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 20 jun 2020, 06:15

Ko vam je ba ova zvjer u u19 ima 15 godina a dao 34 gola... Jel njemu fakat 15 godina ili je kao tipucni afrikanac tipa obafami martins lazirao dokumente...

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 jun 2020, 06:31

gruezi je napisao/la:
20 jun 2020, 06:15
Ko vam je ba ova zvjer u u19 ima 15 godina a dao 34 gola... Jel njemu fakat 15 godina ili je kao tipucni afrikanac tipa obafami martins lazirao dokumente...
Ako mislis na onog Moukoko-a, taj je stariji i od svog babe :mrgreen:

Predvidjaju mu strasnu karijeru :thumbup:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 20 jun 2020, 18:51

Moukoko će već sljedeće sezone trenirati sa prvim timom.

Dns dobra tekma. Pokazali da im je ipak stalo nakon one sramotne partije protiv Mainza.

Sa 83. i 84. postignutim golom postavljen je klupski rekord po broju golova u sezoni.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jun 2020, 15:39

Gdje ste zutalji..jest vas Klopp razmazio, kukate kao da je 2005-a :kafa:

#Favre#Titula#2021

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jun 2020, 08:42

adnan24 je napisao/la:
21 jun 2020, 15:39
Gdje ste zutalji..jest vas Klopp razmazio, kukate kao da je 2005-a :kafa:

#Favre#Titula#2021
Dodje adnan nakon puno vremena :thumbup:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.