Ovo je istinski menaŽer:
"Zaista sve je poremetila ova nesretna pandemija, tako da se tek sada to treba nastaviti. Ja vjerujem da će Savez prolongirati odluku o reflektorima za narednu godinu jer mi sigurno do početka sezone to nećemo završiti. Ja sam dobio uvjerenja od organa u našem Savezu da nećemo imati problema oko stadiona, te da ćemo moći igrati svoje utakmice. Firma koja je radila krov na stadionu Grbavici, će raditi krov i na našem stadionu, tako da će to biti sigurno gotovo do početka prvenstva", ističe Mušija.
Pa onda nastavlja:
U narednoj sezoni ćemo imati loš teren u Banjaluci, jer će tu igrati Krupa i Borac, zatim na Tušnju, gdje igraju Sloboda i Tuzla City, te na Koševu, gdje će osim Sarajeva možda igrati i Olimpik. U zimu ti će stadioni biti u veoma lošem stanju i fudbal na takvim terenima će biti nemoguć.
Ima li iko iz Doboja il Kaknja? Je oni fakat rade te reflektore il se zaje.bavaju samo
Postavljena je samo trafo stanica cini mi se i kablovi polozeni do mjesta gdje trebaju biti reflektori. Ja se iskreno nadam da nece savez prolongirati. Jer dosta je vise gledanja kroz prste. Ovaj nas najvljuje rflektore i krov ima vec tri godine do sad smo mogli od sibica ga napraviti. Ali jbg Musija hoce da svi daju pare samo da on kraju popuni rupe i onda da kaze ovo sve ja i MGM.
U tom slučaju zaboravi i na pripreme i na početak narednog prvenstva, jer bi imao goru epidemiološku situaciju pred početak priprema za naredno prvenstvo, a bez adekvatnih priprema isto bi se automatski prolongiralo nevezano za kretanje epidemije.
Bilo bi licemjerno da je prvenstvo prekinuto u trenutku kad imaš šta ja znam desetak novozaraženih dnevno, a dozvoljen početak priprema u stiuaciji kad je ta brojka 40, 50 + dnevno.
A opet ako se to desi i to u situaciji dok svuda u okruženju situacija se koliko toliko stabilizuje, onda mi kao država i ne trebamo da organizujemo profesionalne sportske događaje, možemo komotno sve zamandaliti.
e onda ce nam fudbal biti najmanji problem.
P. s Spominje se protest i proslava titule kod nas kao moguci belaj/klaster itd sad i kritikuje se. U Srbiji derbi igran pred onoliko navijaca ali se ne kritikuje nego uzima kao primjer kako komsije mogu a mi ne...nije bitno sta je ko dozvolio. Jesu potencijalne prijetnje za sirenje virusa sve navedeno? Jesu...al dvostruki arsin pri komparaciji, zar ne?
Nema dvostrukih aršina, sve je ovdje što se radi nakaradno i amaterski. i za Srbiju se pisalo da navečer igraš pred "punim" stadionom a ujutro ulaze u banku dvoje po dvoje.
Svi javni skupovi u posljednih mjesec dana, uključujući i Bajram jesu bili potencijalna opasnost za zrdavlje, dakle i protestna šetnja i proslava titule i onaj još jedan skup.
Mada je otvaranje granice bez ikakvih ograničenja možda trenutno i najveći problem.
Radis u toj struci, kakva je procjena za narednih par mjeseci?
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
Šta je ovo sa plemićima, fijasko igračkog kadra ? Pojačanje već istrošeni Arežina !? Nema novca ili ?
Nema vise krave muzare u liku Aluminijskog, ugaasio se amin Boze
Cuj ugasio se amin Kakvi bolesnici ovdje obitavaju...
Tebi i svim.ostalim mrziteljima informacija da novca uvijek imamo, al aluminij nije marke dao od 2008 godine. Nema love ni od grada Mostara...godinama...a titule su tu...europa se igra 15 godina u kontinuitetu, za razliku od vasih pasnjak liga....
Lazu i da su osnovani 1905. Evo clanak iz novina 1923 koji govori o novoosnovanim klubovima i koji govori da su u njih igrali sirasi sa sela dobro razvijeni ali slabiji tehnicari a za Velez mostarska raja
@Kilawhatevermanila
Je li moguce da se 1923. godine neko pravio pametan i pisao engleske rijeci, kad je fino mogao na nasem da napise napadac? ccc
Moguce da se ovaj nije pravio pametan, nego je bio pametan, za razliku od tebe
Kazu da ne postoji glupo pitanje vec samo glup odgovor.
Thanks for confirmation.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
@Steven 11
Na globalnom ili lokalnom nivou?
Dosta sam pisao na onoj temi Covid.
Mislim da nam toplije vrijeme uz više UV zračenja i bolji imumi odgovor našeg organizma ljeti općenito ide u prilog. Kombinacija tih faktora izaziva znatno blažu kliničku sliku sa slabijim simptomima. Ja lično sam opušten tokom ljeta i hoću da živim što normalnije i opuštenije uz pridržavanje osnovnih mjera. Jesen i zima su nepoznanica i toga me malo strah.
Tada bi moglo svašta biti. Po pravilu 2 i 3 val epidemija su obično jači nego prvi. Ali ovo su modeli koji važe za viruse influence. Cov virusi su malo drukčiji. Kada je u pitanju kolektivni imunitet iskreno tu sam malo pesimista jer se on kod Cov virusa ne razvija u trajnoj formi odnosno količina antitijela opada vremenom. Ipak možda već ovaj virus biti izuzetak jer se Cov virusi obično povuku sa aprilom a vidimo da se ovaj nije povukao još, naprotiv.
Mislio sam na lokalnom nivou. Nisam citao temu Covid, hvala za info. Sto se tice Premijer lige konkretno i naredne sezone, sve je nepoznanica, kao i zivot generalno...a i euro mecevi u pm...
Nek smo zivi i zdravi, i najveci problem da bude Vico na celu NS BIH.
Šta je ovo sa plemićima, fijasko igračkog kadra ? Pojačanje već istrošeni Arežina !? Nema novca ili ?
Nema vise krave muzare u liku Aluminijskog, ugaasio se amin Boze
Cuj ugasio se amin Kakvi bolesnici ovdje obitavaju...
Tebi i svim.ostalim mrziteljima informacija da novca uvijek imamo, al aluminij nije marke dao od 2008 godine. Nema love ni od grada Mostara...godinama...a titule su tu...europa se igra 15 godina u kontinuitetu, za razliku od vasih pasnjak liga....
Ugasio se amin 100 puta. Jok pare padale sa neba. Nije jedini sponzor, ali da je jedan od 3 najveca finansijera bio je cinjenica, samo sto necete da priznate. Zelim mu ne samo da se samo ugasi neg da se poravni do temelja, da marke nikad vise niko od vas ne uzme iz njega. Kad napravite nesto svoje onda se javite, do tada ni jedne vise
Mislio sam na lokalnom nivou. Nisam citao temu Covid, hvala za info. Sto se tice Premijer lige konkretno i naredne sezone, sve je nepoznanica, kao i zivot generalno...a i euro mecevi u pm...
Nek smo zivi i zdravi, i najveci problem da bude Vico na celu NS BIH.
Sadašnjost je za razliku od historije kristalno jasna, igraju na vjetrometini preko puta pijace
A zamisli ovog gore matematiĆara kako na pijaci racuna.. Zayebe ga jadnog tko stigne
Pa da sam vam vise godina postjanja nego sto je istina i opet ne valja. Fukaro. Ugaseni 45+godina i racuna kao da postojite Ko vas uci matematiku mamu mu **** nepismenu
@Steven 11
Na globalnom ili lokalnom nivou?
Dosta sam pisao na onoj temi Covid.
Mislim da nam toplije vrijeme uz više UV zračenja i bolji imumi odgovor našeg organizma ljeti općenito ide u prilog. Kombinacija tih faktora izaziva znatno blažu kliničku sliku sa slabijim simptomima. Ja lično sam opušten tokom ljeta i hoću da živim što normalnije i opuštenije uz pridržavanje osnovnih mjera. Jesen i zima su nepoznanica i toga me malo strah.
Tada bi moglo svašta biti. Po pravilu 2 i 3 val epidemija su obično jači nego prvi. Ali ovo su modeli koji važe za viruse influence. Cov virusi su malo drukčiji. Kada je u pitanju kolektivni imunitet iskreno tu sam malo pesimista jer se on kod Cov virusa ne razvija u trajnoj formi odnosno količina antitijela opada vremenom. Ipak možda već ovaj virus biti izuzetak jer se Cov virusi obično povuku sa aprilom a vidimo da se ovaj nije povukao još, naprotiv.
Prim.Dr. Blueone
sta mislis ti o ovome? Inace intervju banovan na youtubeu i vimeu