Jes i vjeruj mi ne bih bas imao obraza kad ne uspijem u aviokompaniji dolaziti u buregdzinicu. I ako je fks buregdzinoca, nek mu dadnu sad umjesto 700, 550 jer ocito nije kvalitet za visejurisicduska je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:01Nekad vaši postovi bez imalo ljutnje govore više o vama nego o tom što pišete. Evo jedno pitanje, narodno, prosto.
Kreneš ti Angele na svoj prvi radni dan u buregdžinici, plata 700 km, i nazove te aviokompanija i kaže ti da si prošao konkurs i ponude ti 3000 eura, a ti kući imaš ženu, dvoje djece, nisi više ni tako mlad. Ti bi otišao u buregdžinicu jer si obećao gazdi dan prije da ćeš doći? Ne bi druže.
Sa fudbalerima je još gore. Oni imaju karijeru plafon 15 godina i oni se moraju naplatiti, kad dobiješ 4-5x bolje uslove bez obzira na dešavanja ideš tu gdje su bolji uslovi. Ovo je njima posao, nama strast, oni žive od ovog. Ne vidim ništa loše što te igrač "izradi" i ode gdje ima 5x veću platu, na konto te izrade je uzeo milion eura u 3 godine. Mislim da moraš baš lud bit da to ne uradiš. Tu uopšte ne trebate tražiti zamjerke fudbalerima.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
- Kontakt:
Što ne bi imao obraza? Ti daješ uslugu i naplaćuješ je. Ne bi se reklo da nije uspio. Bar što se Obradovića tiče. Redovno igrao, zadržao se, nametnuo. Sjajan igrač. To što smo mi ekonomski nerazvijena zemlja pa su skoro svugdje na zemaljskoj kugli bolji uslovi ne može biti razlog da otpisuješ ljude. Ako nekad dođe u našu ligu najbolje je da nama dođe. Nije on tebe ništa izradio, to moraš shvatiti, svi na njegovom mjestu bi uradili isto, ti prvi.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Ocito imamo drugacije poglede na ovo, ipak mislim da je vase ispravnije, ali u nekim situacijama ne bih tako ali sto se fudbala tice, upravu ste
ooet moje nije iz lose namjere, ja to ne gledam samo kao posao, u mojoj glavi je predstava sto se fudbala tice drugacija, ali ipak to je biznis ne zamjerite (opet mislim da mozemo bolje)
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
-
- Kontakt:
jurisicduska je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:01Nekad vaši postovi bez imalo ljutnje govore više o vama nego o tom što pišete. Evo jedno pitanje, narodno, prosto.
Kreneš ti Angele na svoj prvi radni dan u buregdžinici, plata 700 km, nazove te aviokompanija i kaže ti da si prošao konkurs i ponude ti 3000 eura, a ti kući imaš ženu, dvoje djece, nisi više ni tako mlad. Ti bi otišao u buregdžinicu jer si obećao gazdi dan prije da ćeš doći? Ne bi druže.
Sa fudbalerima je još gore. Oni imaju karijeru plafon 15 godina i oni se moraju naplatiti, kad dobiješ 4-5x bolje uslove bez obzira na dešavanja ideš tu gdje su bolji uslovi. Ovo je njima posao, nama strast, oni žive od ovog. Ne vidim ništa loše što te igrač "izradi" i ode gdje ima 5x veću platu, na konto te izrade je uzeo milion eura u 3 godine. Mislim da moraš baš lud bit da to ne uradiš. Tu uopšte ne trebate tražiti zamjerke fudbalerima.
Upravo tako . Sta je Mujakic trebao uraditi , da igra u blatu , a moze u zemlji viceprvaku Svijeta .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Mislim da je mujakic neuporediva situacija sa obradovicem ali eto ja bar mislim da nije sve u parama. Mogao je tom logikom i merso otici pa pa nije a stariji je od obradovica...Samozdravlje je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:12jurisicduska je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:01Nekad vaši postovi bez imalo ljutnje govore više o vama nego o tom što pišete. Evo jedno pitanje, narodno, prosto.
Kreneš ti Angele na svoj prvi radni dan u buregdžinici, plata 700 km, nazove te aviokompanija i kaže ti da si prošao konkurs i ponude ti 3000 eura, a ti kući imaš ženu, dvoje djece, nisi više ni tako mlad. Ti bi otišao u buregdžinicu jer si obećao gazdi dan prije da ćeš doći? Ne bi druže.
Upravo tako . Sta je Mujakic trebao uraditi , da igra u blatu , a moze u zemlji viceprvaku Svijeta .
-
- Kontakt:
AngelDiMaria je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:09Ocito imamo drugacije poglede na ovo, ipak mislim da je vase ispravnije, ali u nekim situacijama ne bih tako ali sto se fudbala tice, upravu steooet moje nije iz lose namjere, ja to ne gledam samo kao posao, u mojoj glavi je predstava sto se fudbala tice drugacija, ali ipak to je biznis ne zamjerite (opet mislim da mozemo bolje)
Ma ok je sto tako to dozivljavas , ali iskreno davno proslo vrijeme . Nekad igraci nisu mogli vani prije 28 i odsluzene vojske

Ako valja pozdraviti ga , ako nevalja Hadziju naruziti . Uprava ima zadatak , hocemo Titulu 20/21 sa ili bez Obradovica .

-
- Kontakt:
AngelDiMaria je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:09Ocito imamo drugacije poglede na ovo, ipak mislim da je vase ispravnije, ali u nekim situacijama ne bih tako ali sto se fudbala tice, upravu steooet moje nije iz lose namjere, ja to ne gledam samo kao posao, u mojoj glavi je predstava sto se fudbala tice drugacija, ali ipak to je biznis ne zamjerite (opet mislim da mozemo bolje)
Drugo je pitanje da li bi ti i ja. Mi ovo gledamo srcem. A drugo je kad imaš na stolu 60.000 eura godišnje i 250.000 eura godišnje i to sve u zenitu karijere kad je posljednji voz da ikad prebaciš tu cifru od 60.000 eura - što je u Bosni plata za poželjeti i neki max koje je Sarajevo u tom momentu moglo dati . To ti je otprilike omjer bio. Ista stvar je bila sa još 10 igrača koji bi nam valjali samo tako, zbog tog sam i napisao post. Da se ne formira mišljenje da je otić za boljim uslovima nekakva izrada, jer nije.

Borjan je skrenuo sa ceste, Obradović dan kašnjenja u pregovorima, Medojević 45 minuta, Hajrović manjak para da mu se da, vjerovatno će I Hadžić negdje drugo zbog para jer kažem ti mi sem tog srca, duše, gostoprimstva, nekog rahatluka ne možemo dat igraču 50.000 mjesečno. Npr evo da približimo za naše podneblje.
Suma Partizan ima 552.000 eura godišnje + bonuse
Marin je imao 600.000 eura i dobio 100.000 eura na potpis (plaćeno obeštećenje još 700.000 eura)
Boaći ima 750.000 eura godišnje + bonuse - čisto da vidiš šta mi ne možemo ponuditi. A zvezda nije uopšte finansijski gigant. Ima prosječnih ruskih, arapskih etc klubova koji plaćaju više.
Zvezda ima godišnji budžet 25.000.000 eura a naš si vidio neki dan.
Pare su sve u fudbalu danas. Mi za naše okvire možemo funkcionisati. Možemo sad platiti i 3 igrača iznad naših okvira. Ali ne smijemo sanjati još uvijek o ovim ciframa. To mora biti prirodan slijed događaja. Moramo prvo počet zarađivati pare da bi ih reinvestirali.
Što se tiče Merse, Merso je bogat čovjek njemu pare nisu toliko bitne. On je svoje uzeo.
-
- Kontakt:
A brate Merso se naklepo love po Rusiji.. vratio se ovdje, i sam kazes da je stariji a i dalje piša po citavoj ligi i pri tome ima jako lijepe prihode i ovdje...
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Nista, popisali ste me argumentima. Poklopio sam se
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Zato nam je mlada reprezentacija jaka ko beton,Steven11 je napisao/la: ↑11 jun 2020, 14:51Čak 13 igrača iz FK Sarajevo pozvano na okupljanje reprezentativnih selekcija BiH
Reprezentativne selekcije U-18, U-19 i U-21 zakazale su okupljanja krajem mjeseca juna na koje je pozvano čak 13 igrača iz FK Sarajevo.
Spisak pozvanih igrača po selekcijama je sljedeći:
U-18 reprezentacija: Boro Erić, Dženit Hajdarević, Faruk Hodžić, Irman Sejmenović i Salih Viteškić.
U-19 reprezentacija: Salih Husić i Alden Šuvalija.
U-21 reprezentacija: Vladan Kovačević, Zinedin Mustedanagić, Selmir Pidro, Đani Salčin, Halid Šabanović i Besim Šerbečić.
![]()
![]()

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Ko je napadac od ovih da valja
Zadnja izmjena: AngelDiMaria, dana/u 11 jun 2020, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
AngelDiMaria je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:16
Mislim da je mujakic neuporediva situacija sa obradovicem ali eto ja bar mislim da nije sve u parama. Mogao je tom logikom i merso otici pa pa nije a stariji je od obradovica...
Merso je vagao i skontao da je za njega i porodicu najbolje u Seheru .Priznat ces da Mujakic ima puno vise poveznice sa FKS nego Obradovic .
Obostrano je postovanje Mujakic

Mene samo nerviraju oni izlivi satro ljubavi , a gledaju samo svoju guzicu . Puna usta FKS i Hordi , a kad bi smanjio platu (prema ucinku), tuzio bi .
Moj si drug @AngelDiMaria , ja samo nako ...

-
- Kontakt:
Sjebali bi se koliko Merso para ima. Multimilioner.ajdohordas je napisao/la: ↑11 jun 2020, 23:25A brate Merso se naklepo love po Rusiji.. vratio se ovdje, i sam kazes da je stariji a i dalje piša po citavoj ligi i pri tome ima jako lijepe prihode i ovdje...
Ma i onda ko zna dal je istina bila da nas je izlevatio... mada sumnjam mislim da je vagao ponude... kako god avaki napadac je sobro dosao koji ce pomoci. A uz to i ovako mlad
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ne znam sta visite u obradovicu. Nigdje veze. Pa Hadzic je 5x blji igrac. Lik nista pokazao vani nije.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- feniksptica
- Kontakt:
Izmedju Obradovica i Nardina biram drugog. Al da se mene pita ni drugog ne bih doveo
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Dakle pozeljan protivnik u PO za grupe evropskog takmicenja . Mozda i oni budu kao drugi u kval. LP , tako stoji na Rezultatima(tabela,2 predst.HRV)bordobijeli je napisao/la: ↑11 jun 2020, 22:40Izadje Guzina al dosta dobar veceras. Hajduk tanak skroz vode al ne znaju ni oni kakoSamozdravlje je napisao/la: ↑11 jun 2020, 20:41Guzina na Mujakica , Arena Sport 3 , u 21 05 . Hajmo Geodeone![]()

Ma ja ne bih Nardina nikako, bio je u OP zeljeznicara nije ni tamo uspio da izbori mjesto i vratio se u Bratstvo, neka njega dalje od naseg kluba, mozemo mi naci 5x boljeg od njega..
Bordo bijeli za život cijeli!!