Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Haver !
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Haver ! » 11 jun 2020, 15:25

dejavu je napisao/la:
11 jun 2020, 15:23
HordasOdMalena je napisao/la:
11 jun 2020, 14:51

@dejavu, tražio si proslavu, postavio sam ti proslavu navijača. Nisam našao da su slavili sa igračima, istina. Ako se neka liga slučajno prekine, vidjet ćemo hoće li se proslaviti. A realne su šanse za to.

..sto znaci da ste jedini u Evropi organizovali slavlje korona titule :lol:
Jesmo. Jedini smo to uradili da vam svima vadimo živce da imate šta da pričate do naredne sezone.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 jun 2020, 15:25

dejavu je napisao/la:
11 jun 2020, 15:23
HordasOdMalena je napisao/la:
11 jun 2020, 14:51

@dejavu, tražio si proslavu, postavio sam ti proslavu navijača. Nisam našao da su slavili sa igračima, istina. Ako se neka liga slučajno prekine, vidjet ćemo hoće li se proslaviti. A realne su šanse za to.

..sto znaci da ste jedini u Evropi organizovali slavlje korona titule :lol:
Ne znam cujes li ti neko pucanje, mi cujemo. Mi smo je proslavili, sve ostalo nam je nevazno
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 11 jun 2020, 15:26

MortemHz je napisao/la:
11 jun 2020, 15:02
Zbog neplaćanja tekućih poreskih obaveza od strane turskog investitora Aydina Olguna, Federalna porezna uprava odlučila je raskinuti dugogodišnji ugovor o reprogramu starog poreskog duga zeničkog kluba.

U međuvremenu je i Gradska uprava prestala plaćati mjesečne rate u iznosu od nešto više od 22.000 KM, a koji je bila dužna plaćati po odluci Gradskog vijeća Zenice.

Ovo je svakako još jedan udar na NK Čelik koji ionako ima već ozbiljnih problema i funkcionisanje kluba je pod ozbiljnim znakom pitanja.
Nakon ovoga, ne vidim kako se Čelik može izvući bez da neko ne izvali milione odjednom.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 11 jun 2020, 15:28

Ja sve vrijeme pišem da je Čelik najveći parazit BH fudbala, a oni se kao bune. Umjesto da se poklope, u mišije rupe sakriju i mole Boga da im dozvole igrati u drugoj ligi jer ni za nju nemaju licencu

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 11 jun 2020, 15:33

Haver ! je napisao/la:
11 jun 2020, 15:28
Ja sve vrijeme pišem da je Čelik najveći parazit BH fudbala, a oni se kao bune. Umjesto da se poklope, u mišije rupe sakriju i mole Boga da im dozvole igrati u drugoj ligi jer ni za nju nemaju licencu
Haveru, koji je tvoj problem sa Čelikom? :hmmmmm:
#samoČelik

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 11 jun 2020, 15:39

Lawer_88 je napisao/la:
11 jun 2020, 15:33
Haver ! je napisao/la:
Haveru, koji je tvoj problem sa Čelikom? :hmmmmm:
Vjeruj nikakav, samo za boljitak BH fudbala, da ne bi bili među najgorim ligama Evrope treba da se očistimo od parazita

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 jun 2020, 15:41

MortemHz je napisao/la:
11 jun 2020, 15:02
Zbog neplaćanja tekućih poreskih obaveza od strane turskog investitora Aydina Olguna, Federalna porezna uprava odlučila je raskinuti dugogodišnji ugovor o reprogramu starog poreskog duga zeničkog kluba.

U međuvremenu je i Gradska uprava prestala plaćati mjesečne rate u iznosu od nešto više od 22.000 KM, a koji je bila dužna plaćati po odluci Gradskog vijeća Zenice.

Ovo je svakako još jedan udar na NK Čelik koji ionako ima već ozbiljnih problema i funkcionisanje kluba je pod ozbiljnim znakom pitanja.
Do kad je krajnji rok za izmirivanje dugova i predaju papirologije drugostepenoj komisiji? Oni imaju pravosnazne presude koje moraju isplatiti u roku od 45 dana (jos manje od 30 dana ostalo) kako ne bi bili kaznjeni zabranom dovodjenja igraca.

I koliko reprogram utice na klub generalno, osim na blokadu racuna kluba i normalno finansijsko funkcionisanje kao i nemogucnost izlaska na euro scenu sto i nije pogubno za klubove bez vecih ambicija? Ulazi li u postupak licenciranja?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 jun 2020, 15:49

Do kraja mjeseca.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 11 jun 2020, 16:01

Niko ih ne voli :plac: :plac:

slika

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 jun 2020, 16:05

TheIvicnjak je napisao/la:
11 jun 2020, 16:01
Niko ih ne voli :plac: :plac:

slika
:urnebes:
:tokralju:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 jun 2020, 16:11

Sada stižu vijesti da je Takmičarska komisija NFSBiH, na današnjem zasjedanju, prizhvatila prijedloge većine klubova.

Pomenuti oragan je prihvatio sljedeće prijedloge za PL BiH: Da se u narednoj sezoni dozvoli maksimalno pet, umjesto dosadašnjih četiri, strana igrača po ekipi u zapisniku za utakmice; Da se broj igrača zaštićenog godišta (U21) u ekipama poveća sa tri na četiri; Trajanje ljetnog prelaznog roka do 2. oktobra.

Prihvaćeni su i prijedlozi za promjenu sistema takmičenja Kupa BiH - i to da se do osmine finala ne mogu sastati premijerligaši, da domaćini budu nižerangirani timovi, a da se od osmine finala praktikuje totalini žrijeb. Dakle, da se od osmine finala igra jedna utakmica do samog finala u kojem se igra dvomeč.

Sada Takmičarska komisija ove prijedloge treba dostaviti na usvajanje Izvršnom odboru NFSBiH.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 jun 2020, 16:32

Fkt se nekad nesto na ovome forumu moglo i procitati da valja, sad mi izgleda da se balavaca navuklo vise nego ikad, iz dana u dan gluposti neke i jadikovanja, ovaj mamlaz provede po pet sati dnevno ovde i ponavlja se kao pokvarena ploca vico korona titula itd. Kad ste tolike moraliste odreknite se nastupa u Evropi onda, jer eto prvenstvo nije odigrano do kraja. Zatim imas ove koji kukaju na Vicu, a do sada nam vedrio i oblacio ovaj sda uhljeb Begic i ostali hohstapleri koji su vjerovatno u osnovnoj skoli fizickog oslobodjeni bili.
Pomirite se sa tim da je prvenstvo zavrseno, Sarajevo prvak sa prvog mjesta, a ne sa sestog npr., koliko je Sarajevo hajrovalo titulu tako su i ovi ostali Evropu. Sto se ovih za ispadanje tice, Zvijezda pa haman ni teoretske sanse nije imala, Čelik je bio bodovno haman u egalu sa ekipama sa dna tabele, medjutim taj klub je na aparatima, dugovi licence, tako da bi im svakako bilo ispadanje zbog licence vjerovatno.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 jun 2020, 16:39

Haver ! je napisao/la:
:clap: :clap: 100% najnezdraviji klub u drzavi. Ubjedljivo tim koji je od rata do danas imao najvise srece od svih timova, i najvecu milostinju su dobijali. Bunice se ali je cinjenica da je tako. Sa svim ovim sto svaki dan isplivava na povrsinu popricekace dugo vremena da se u normalu, ako to uopste i uspiju izvesti.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 jun 2020, 16:43

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
11 jun 2020, 14:54
nekoIzMostara je napisao/la:
11 jun 2020, 14:47
Plavac87 je napisao/la:
11 jun 2020, 14:30
Nikad gluplja generacija pitara ovde nije pisala.

Pa šta je ovo. 😂
Imali ste vi prije pola godine zlatnu generaciju glupana, virto mohikanac radmilo, sa njima niko nije mogao u glupostima :rol: :rol:
Pa upravo odgovaras Mohikancu :D
Ps.Radmilo ti je onaj Hrasno 1921 ili tako nesto,cisto da znas kad naletis na njega :thumbup:
Ali virto evropejac je najaci od svih. Nalozi ih ovdje ko fol sa nekim argumentima, oni se naloze pa onda kada pocnemo sa izivljavanjem na nejaci pobjegne glavom bez obzira :rol: :rol:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 jun 2020, 16:56

nekoIzMostara je napisao/la:
11 jun 2020, 16:39
Haver ! je napisao/la:
:clap: :clap: 100% najnezdraviji klub u drzavi. Ubjedljivo tim koji je od rata do danas imao najvise srece od svih timova, i najvecu milostinju su dobijali. Bunice se ali je cinjenica da je tako. Sa svim ovim sto svaki dan isplivava na povrsinu popricekace dugo vremena da se u normalu, ako to uopste i uspiju izvesti.
De mi reci jel zdravo Sarajevo koje dogovori i naštima 4 kola unazad sa pola ekipa poklopi, naština opstanak Vitezu, sa Husicem park prinčeva ovo ono dogovori sa Drinom i jos 3 ekipe i sve poklope Vitezu da ne trebaju bodovi u zadnjem kolu i da oni lagano uzmu titulu. Hajde jel jbg Sarajevo sta ima veze. Svaka druga titula poklonjena administrativno. **** bi je dobili da su Željni ljudi unutra nego sve instalirali i mogu raditi sta hoce.

Kakvu milostinju je Čelik dobio, zna se koje timove guraju Bosnjaci sa svojim JP koje Hrvati sa svojim JP i koje Srbi. Tu nema Čelika. Isto je u svim sferama. I u sudjenju nama je oduzeto 10 bodova direktno samo ove sezone. Ali koga briga kada Jelic ili Mujic dodijele pobjedu Sarajevu ili Želji. Nema ni kazne. Čelik da dobije jedan prekršaj na stetu Sarajeva digla bi se država i sve komisije.

Gledajte svoje avlije.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 11 jun 2020, 17:00

kerimatomic1921 je napisao/la:
11 jun 2020, 11:30
Covjek je fino objasnio, strucnjak u tom polju, tako da je suvisno vracati se na te testove smijesne.

Zeljo je zadnjih 5 godina ostavljen na milost i nemilost mafiajskog saveza u kojem je 70% pitara. Nista im nije ni ostalo vec da sute i pomire se sa situacijom, ali mi navijaci se ne mozemo zadovoljiti ovom odlukom i stavom uprave jer nam je uskracena mogucnost borbe za 2 trofeja od strane eresovaca i potpomognuta dzemidzicem koji je sedmicama trabunjao i postavljao nemoguce zahtjeve pred klubove, samo da se stekne uticaj da je prekid izazvan finansijskom krizom a ne zbog virusa. I dalje forsiraju pricu o ugradnji tunela za koje je struka rekla da su neucinkoviti i nepotrebni. Znaci pranje para, treceg nema. na to sve, dozvoli okupljanje i treninge mlade reprezentacije uz izgovor da je svjestan rizika ali da ce kao uciniti sve da se igraci zastite.
nemojte molim vas, smijesna je ovo rasprava.

vama je ovo sada smijesno i cirkuzate, a dobro znate da ce se konstalacije snaga nekada promijeniti pa kad vi budete na redu da vas jebu, onda cete pizditi ko sto mi sada pizdimo. Samo sto ste vi sada u povoljnom polozaju i sve ide na vas mlin, pa sutite i cirkuzate. Stali ste na stranu vice cice i seranica, i to je po meni sraman stav samoprozvanog najveceg kluba u drzavi - carsijskog, sarajevskog, bosnjackog.
A nista vam nije smetalo u filozofiji Osim(osudjena varalica) kada je vladala i siljila za jedan klub ,razna namjestanja, prodaje utakmica kupovina sudija, pare ispod stola dovoljno da vas na smetljiste vec tada posalju ,tada se niste bunili .
Sada smo mi to preuzeli i tlacicemo vas na svim poljima ,ne budete li slusali kao do sada vodu cemo vam iskljuciti koju ne platite po godinu dana.
"Bolje zrinski nego cigani "
jedna ciganska stara :
"godine mnoge ste kupovali otimali titule ,vise se ne moze zasto sada kao p.icke kukate "

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 11 jun 2020, 17:02

Hordanjezla1987 je napisao/la:
11 jun 2020, 17:00
Covjek je fino objasnio, strucnjak u tom polju, tako da je suvisno vracati se na te testove smijesne.

Zeljo je zadnjih 5 godina ostavljen na milost i nemilost mafiajskog saveza u kojem je 70% pitara. Nista im nije ni ostalo vec da sute i pomire se sa situacijom, ali mi navijaci se ne mozemo zadovoljiti ovom odlukom i stavom uprave jer nam je uskracena mogucnost borbe za 2 trofeja od strane eresovaca i potpomognuta dzemidzicem koji je sedmicama trabunjao i postavljao nemoguce zahtjeve pred klubove, samo da se stekne uticaj da je prekid izazvan finansijskom krizom a ne zbog virusa. I dalje forsiraju pricu o ugradnji tunela za koje je struka rekla da su neucinkoviti i nepotrebni. Znaci pranje para, treceg nema. na to sve, dozvoli okupljanje i treninge mlade reprezentacije uz izgovor da je svjestan rizika ali da ce kao uciniti sve da se igraci zastite.

vama je ovo sada smijesno i cirkuzate, a dobro znate da ce se konstalacije snaga nekada promijeniti pa kad vi budete na redu da vas jebu, onda cete pizditi ko sto mi sada pizdimo. Samo sto ste vi sada u povoljnom polozaju i sve ide na vas mlin, pa sutite i cirkuzate. Stali ste na stranu vice cice i seranica, i to je po meni sraman stav samoprozvanog najveceg kluba u drzavi - carsijskog, sarajevskog, bosnjackog.
A nista vam nije smetalo u filozofiji Osim(osudjena varalica) kada je vladala i siljila za jedan klub ,razna namjestanja, prodaje utakmica kupovina sudija, pare ispod stola dovoljno da vas na smetljiste vec tada posalju ,tada se niste bunili .
Sada smo mi to preuzeli i tlacicemo vas na svim poljima ,ne budete li slusali kao do sada vodu cemo vam iskljuciti koju ne platite po pola godine .
jedna ciganska stara :
"godine mnoge ste kupovali otimali titule ,vise se ne moze zasto sada kao p.icke kukate "

Ivica je na čelu Komiteta za normalizaciju bio od 11.4.2011. do 1.11.2012. godine. U dan tacno, ko ima volje neka provjeri. Evo vam i slikovit prikaz Zeljinih titula tih godina, samo da vam pokazem koliko lažete i izmisljate.

Prvaci 2010. - Sir Ivica nije u Savezu
Nismo prvaci 2011. - Sir Ivica bio u Savezu
Prvaci 2012. - Sir Ivica bio u Savezu
Prvaci 2013. - Sir Ivica nije bio u Savezu

Evo izvoli i zacepi brnicu.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 11 jun 2020, 17:10

Sto ste bili bili ste mozete samo kmecati ,zna se ko se tada pitao i ko je svako malo sa babukom isao na konsultacije u zgradu saveza bivsu ...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 jun 2020, 17:13

@avenija

Za sve vam je savez i sarajevo krivo.

A sto ne budes iskren pa nam reci... Je li sarajevo napravilo 13 miliona duga?
Je li sarajevo nije isplacivalo plate i ugovore?
Je li sarajevo nije placalo reprogram?
Je li sRajevo izgubilo u finalu kupa u zenuci 3-0 od zelje ili i to nije bilo regularno?
Je li sarajevo lupalo cifre igracima koje ste sami znali da ne mozete placati?
Igraci covjece isli vama samo jer su culi da dajete ogromne ugovore i znali su da ce sudski morati ganjati al ih bilo briga.

I za sve to vam drugi kriv.
Gdje vam je omladinski pogon? Skoro ne postoji
Ostali bi u ligi a licence nemate,porezna raskinula ugovor, ko zna kolikoigraca ce pokrenuti sad tuzbe. I sve to sarajevo krivo. Jesmo vala.

Kad nam Nam salje lovu mi samo razmisljamo da nastimamo protiv vas tekmu. Te parkove princeva macku o rep, bio je sisoje na sudu i dobio po usima.
Te sezone Sarajevo je bilo u svim segmentima daleko ispred ostatka lige.

Mi se 2012. Nismo obrusili na savez i na sve oko nas, vec smo rukama i nogama trazili investitora da nas izvadi iz ponora. Bas kaosto kazes, cistili ispred svoje avlije.
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 11 jun 2020, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 jun 2020, 17:13

11 jun 2020, 17:02
Hordanjezla1987 je napisao/la:
11 jun 2020, 17:00

Sada smo mi to preuzeli i tlacicemo vas na svim poljima ,ne budete li slusali kao do sada vodu cemo vam iskljuciti koju ne platite po pola godine .
jedna ciganska stara :

Ivica je na čelu Komiteta za normalizaciju bio od 11.4.2011. do 1.11.2012. godine. U dan tacno, ko ima volje neka provjeri. Evo vam i slikovit prikaz Zeljinih titula tih godina, samo da vam pokazem koliko lažete i izmisljate.

Prvaci 2010. - Sir Ivica nije u Savezu
Nismo prvaci 2011. - Sir Ivica bio u Savezu
Prvaci 2012. - Sir Ivica bio u Savezu
Prvaci 2013. - Sir Ivica nije bio u Savezu

Evo izvoli i zacepi brnicu.
Savez protiv vas, vrati stari film pa ces vidjeti koliko vam je savez donio bodova sa sudijama. Celik ste dobili bez borbe, ljudi igrali i prije i poslije vas. Tuzla ne dobi penal,cist ko suza. Ima toga koliko hoces ovo ti je samo u posljednim kolima.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.