Prelazak Ronalda iz Manch. u Real za 80 mil. eur, prodajom dresova su za tu sezonu isplatili kompletan transfer. Prodali su otprilike 1.2 mil. dresova sa njegovim imenom i brojom. Pa ti skontaj.Evander je napisao/la: ↑10 jun 2020, 17:24Postoji li gluplja prica od toga kako neko vraca 100 miliona prodajom dresova?FoSte95 je napisao/la: ↑10 jun 2020, 13:06ManUtd je skoro 100M platio Pogbu, i sav novac su vratili prodajom njegovih dresova u roku mjesec dana od potpisivanja ugovora, to se zove posaoAlfredNobel je napisao/la: ↑10 jun 2020, 13:02
Zato će im jedan Bale donijeti marketing i još veću lovu. Recimo, Neymar ima isto strašne pare, ali zato takvo jedno ime donese puno više love tom klubu i normalno da se isplati.![]()
Koliko dres u maloprodaji kosta? Neka je 100 eura. Od toga, nabavna cijena lokalnog distributera je max 60 eura. Znaci, radnje, radnici, dostributer uzimaju 40 eura po dresu. Onda transporti, zastupnici, sam Adidas. Klubovi potpisuju ugovore i dobijaju fiksno velike pare za to. Od same prodaje, gotovo da nemaju nista, ili jako malo. Sogurno ne vise os 5 do 10 eura po dresu. Pa ti onda izracunaj koliko bi se dresova trebalo prodati da se nadomiri 100 miliona.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pa skontaj kome idu te pare? Ne idu Realu, odnosno ide, ali jako mali procenat. Od prodaje tog dresa pare idu onom prodavcu sto radi u radnji, pa onda samoj radnji, pa distributeru za tu drzavu, pa Adidasu najvise, nesto malo klubu i samom igracu. Ali ti procenti njima nisu veci od 5%. Zato Adidas plati Realu godisnje cca 50 miliona.
Od tih 1,2 miliona dresova, Real nije dobio sigurno ni 10 miliona eura.
Je li tesko to skontati?
Sta ti kontas, prodali 1,2 miliona dresova po 100 eura i Real zaradio 120 miliona? Jeste toliko ograniceni?
Znaci, Adidas i sva mreza prodaje, rade za dzaba, nemaju nista od dresa, a i proizvodnja samog dresa nista ne kosta
Je li tesko to skontati?
Sta ti kontas, prodali 1,2 miliona dresova po 100 eura i Real zaradio 120 miliona? Jeste toliko ograniceni?
Znaci, Adidas i sva mreza prodaje, rade za dzaba, nemaju nista od dresa, a i proizvodnja samog dresa nista ne kosta

Zadnja izmjena: Evander, dana/u 10 jun 2020, 17:47, ukupno mijenjano 1 put.
https://metro.co.uk/2010/04/15/cristian ... im-242129/Evander je napisao/la: ↑10 jun 2020, 17:44Pa skontaj kome idu te pare? Ne idu Realu, odnosno ide, ali jako mali procenat. Od prodaje tog dresa pare idu onom prodavcu sto radi u radnji, pa onda samoj radnji, pa distributeru za tu drzavu, pa Adidasu najvise, nesto malo klubu i samom igracu. Ali ti procenti njima nisu veci od 5%. Zato Adidas plati Realu godisnje cca 50 miliona.
Je li tesko to skontati?
Ako znas engleski
- Orangina85
- Kontakt:
Pa u ovom tekstu ti pise da dio te prodaje ide Adidasu i samom Ronaldu.Stroj1946 je napisao/la: ↑10 jun 2020, 17:46https://metro.co.uk/2010/04/15/cristian ... im-242129/Evander je napisao/la: ↑10 jun 2020, 17:44Pa skontaj kome idu te pare? Ne idu Realu, odnosno ide, ali jako mali procenat. Od prodaje tog dresa pare idu onom prodavcu sto radi u radnji, pa onda samoj radnji, pa distributeru za tu drzavu, pa Adidasu najvise, nesto malo klubu i samom igracu. Ali ti procenti njima nisu veci od 5%. Zato Adidas plati Realu godisnje cca 50 miliona.
Je li tesko to skontati?
Ako znas engleski
Sta mislite koji je interes Adidasa da daje ogroman novac u sponzorske svrhe plus opremu nego upravo ovo da njima ide veliki dio para od prodaje robe.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Joj ovi bi prosirenje lige... Moze ali pod uslovima da svi imaju reflektore, normalne terene sa semaforima itd a ne da u stanisicima lik stoji na balkonu ili na prozoru neke gradjevine i prevrće na ploci velicine a4 formata rezultat. Ja bih stesao na 10 klubova, poostrio mjere kvaliteta terena i lagano. U dogovoru sa savezom sufinansiranje nabavki terena, ko nema nek renta teren ili nesto. Pa svi ovi klubpvi sluze samo za pranje novca i nista vise. Zato ako hocete u premier ligu gospodo izvolite istresite malo para
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mulahusejnović ne dobija željenu minutažu u Mariboru.
Jedna od opcija za posudbu je i FK Sarajevo, čiji trener Vinko Marinović je već ranije imao priliku da se uvjeri u kvalitete mladog napadača. Nije tajna da klub sa Koševa uveliko radi na osiguravanju novog napadača, koji bi s vremenom zamijenio 35-godišnjeg Mersudina Ahmetovića. Bez sumnje bi dolazak Mulahusejnovića bio pun pogodak za aktuelnog prvaka, s obzirom na njegovo ranije, iako kratko, iskustvo igranja u BHT Premijer ligi.
Jedna od opcija za posudbu je i FK Sarajevo, čiji trener Vinko Marinović je već ranije imao priliku da se uvjeri u kvalitete mladog napadača. Nije tajna da klub sa Koševa uveliko radi na osiguravanju novog napadača, koji bi s vremenom zamijenio 35-godišnjeg Mersudina Ahmetovića. Bez sumnje bi dolazak Mulahusejnovića bio pun pogodak za aktuelnog prvaka, s obzirom na njegovo ranije, iako kratko, iskustvo igranja u BHT Premijer ligi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
1. Husarin igrac ne moze prici blizu stadionaMortemHz je napisao/la: ↑10 jun 2020, 18:29Mulahusejnović ne dobija željenu minutažu u Mariboru.
2. Nije toliki kvalitet da ga vrijedi posudjivati
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Pa mi ako nismo jaci od maribora nismo ni slabiji. I da uzimamo njega u posudbu. Smijesno.MortemHz je napisao/la: ↑10 jun 2020, 18:29Mulahusejnović ne dobija željenu minutažu u Mariboru.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Husara mu menadžerPantelija je napisao/la: ↑10 jun 2020, 18:31Pa mi ako nismo jaci od maribora nismo ni slabiji. I da uzimamo njega u posudbu. Smijesno.MortemHz je napisao/la: ↑10 jun 2020, 18:29Mulahusejnović ne dobija željenu minutažu u Mariboru.
- feniksptica
- Kontakt:
Nardin je Redzepagicev ..presmijesna prica..uglavnom Husara je izigran tu bio
Milim da je razlog ne igranja njega u razvoju gdje mu je igra potrebna razlog da ne dodje
Milim da je razlog ne igranja njega u razvoju gdje mu je igra potrebna razlog da ne dodje
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma ne vjerujem ja u ovo ali eto da kopiram. Mislim da je mu menadžer Redžepagić iako se i ja sjećam perioda kad je bio kod Husare. Na TM stoji da je od ovog prvog.Napapijri je napisao/la: ↑10 jun 2020, 18:301. Husarin igrac ne moze prici blizu stadionaMortemHz je napisao/la: ↑10 jun 2020, 18:29Mulahusejnović ne dobija željenu minutažu u Mariboru.
2. Nije toliki kvalitet da ga vrijedi posudjivati
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Nardin ima godinu dana nije vise kod Husarica.ja ga skinao na TM 

Koji ce nam qrac?
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- RajaBa1983
- Kontakt:
Nardin ja sam uz tebe

"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A
Ja nemam nista protiv da se dovede Husarin igrac ako ce donijet dodatni kvalitet timu i ekipi. Al prije nego podpise ugovor da se zahtjeva da se raskine ugovor sa Husarom. Ono je veca budala od Amawa i husica.
Ja se slazem da Anel nije bog zna neki igrac posebno ako bi mu se davala velka cifra u vidu plate.
On nije kvalitet stilica benke Susica ahmeta
Sto se tice Suljica on jeste bolja opcija za dovest jer igra krilo gdje nismo nesto ubitacni jaki i njegov angazman bi nam dao novu dimenziju i ubitacnist, prem da ce On vratit klubu oniliko koliko odnese, a odnijece ako dodze fina dva cekera eurica, al mi nije zao jer je takode duplo bolji od hebibovica jukica milanovica.
Sto se tice Hajrovica svi smo mi drkali na njega i zenumu al u posvjesti smo znali da ni on ni zenamu nece doc u FK SARAJEVO
STO se tice novih omladinaca povest 2-3 juniora na pripreme ako se koji pokaze bojrum nepokaze nebi me to nesto puno rastuzilo jer Andre, **** skorine cure, pidro salcin ,saban, mustafic trebaju dobit svoje sanse jer su dokazali da imaju kvaliteta.
Ako ima neki juniora koji imaju odreden kvalitet a li ne dovoljan da bi se mogo borit za prvih 25 igraca u nasem klub, poslat ga u visoko gorazde grbavicu otoku nek se kali, pidro je primjet da se i tako moze uspjet.
Ako se sa Serbedzicom produzi dovest jos jednog stpera njegovih ili bolji kvaliteta u slucaju da ne produzi dovest dvoicu bolji kvaliteta od njega
Spica treba dovest dosta smo puta imali 13 pogodaka na sportkoj kladionici sa Ahmetom vrijeme je da i zanjega imamo zamjenu uslucaju da covjeka stane. Prem da on meni izgleda u boljoj formi sa 36 godina nego Rahmanovic sa 27, al **** Ahmo je pola ekipe i nedo bog da ga stane to ti je odma -12 bodova u prvih 19 utakmica i to tije 4 mjesto na tabeli i u slucaju korone sledece godine ode titula u pogresne noge..
2 stopera (ili jedan)
Spic do 27 god max kvalitet Ahmeta benke komazeca skore (ne ovog sa foruma sto crta i place) vec Alena
Suljic ili takav kvalitet (desno krilo)
I da se istjera sisic ADILOVIC (sto neko kaze kova sa 19 godina imo vece znanje od tipa koji ga treba nesto ucit, a i kao golman je bio level ispod alaima bandovica u prevedu rupa) cruz je isto zreo za pedale nazalost.. sto kaze amaw skaba genetika..
Ja se slazem da Anel nije bog zna neki igrac posebno ako bi mu se davala velka cifra u vidu plate.
On nije kvalitet stilica benke Susica ahmeta
Sto se tice Suljica on jeste bolja opcija za dovest jer igra krilo gdje nismo nesto ubitacni jaki i njegov angazman bi nam dao novu dimenziju i ubitacnist, prem da ce On vratit klubu oniliko koliko odnese, a odnijece ako dodze fina dva cekera eurica, al mi nije zao jer je takode duplo bolji od hebibovica jukica milanovica.
Sto se tice Hajrovica svi smo mi drkali na njega i zenumu al u posvjesti smo znali da ni on ni zenamu nece doc u FK SARAJEVO
STO se tice novih omladinaca povest 2-3 juniora na pripreme ako se koji pokaze bojrum nepokaze nebi me to nesto puno rastuzilo jer Andre, **** skorine cure, pidro salcin ,saban, mustafic trebaju dobit svoje sanse jer su dokazali da imaju kvaliteta.
Ako ima neki juniora koji imaju odreden kvalitet a li ne dovoljan da bi se mogo borit za prvih 25 igraca u nasem klub, poslat ga u visoko gorazde grbavicu otoku nek se kali, pidro je primjet da se i tako moze uspjet.
Ako se sa Serbedzicom produzi dovest jos jednog stpera njegovih ili bolji kvaliteta u slucaju da ne produzi dovest dvoicu bolji kvaliteta od njega
Spica treba dovest dosta smo puta imali 13 pogodaka na sportkoj kladionici sa Ahmetom vrijeme je da i zanjega imamo zamjenu uslucaju da covjeka stane. Prem da on meni izgleda u boljoj formi sa 36 godina nego Rahmanovic sa 27, al **** Ahmo je pola ekipe i nedo bog da ga stane to ti je odma -12 bodova u prvih 19 utakmica i to tije 4 mjesto na tabeli i u slucaju korone sledece godine ode titula u pogresne noge..
2 stopera (ili jedan)
Spic do 27 god max kvalitet Ahmeta benke komazeca skore (ne ovog sa foruma sto crta i place) vec Alena
Suljic ili takav kvalitet (desno krilo)
I da se istjera sisic ADILOVIC (sto neko kaze kova sa 19 godina imo vece znanje od tipa koji ga treba nesto ucit, a i kao golman je bio level ispod alaima bandovica u prevedu rupa) cruz je isto zreo za pedale nazalost.. sto kaze amaw skaba genetika..
-
- Kontakt:
Jarane ti sam sebe pobi, isto tako onda ni real nema nista od svog brenda na dresovimaEvander je napisao/la: ↑10 jun 2020, 17:44Pa skontaj kome idu te pare? Ne idu Realu, odnosno ide, ali jako mali procenat. Od prodaje tog dresa pare idu onom prodavcu sto radi u radnji, pa onda samoj radnji, pa distributeru za tu drzavu, pa Adidasu najvise, nesto malo klubu i samom igracu. Ali ti procenti njima nisu veci od 5%. Zato Adidas plati Realu godisnje cca 50 miliona.
Je li tesko to skontati?
Znaci, Adidas i sva mreza prodaje, rade za dzaba, nemaju nista od dresa, a i proizvodnja samog dresa nista ne kosta![]()
Igrac onog retardinja Husare, neka ga u Tuzli CityMortemHz je napisao/la: ↑10 jun 2020, 18:29Mulahusejnović ne dobija željenu minutažu u Mariboru.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
hahahaha ispade nista oni nemaju od dresova, pa najbolje onda zatvorit fan shopove, koji ce ti djavo ako nemas nista od njih.Pitaristok je napisao/la: ↑10 jun 2020, 19:27Jarane ti sam sebe pobi, isto tako onda ni real nema nista od svog brenda na dresovimaEvander je napisao/la: ↑10 jun 2020, 17:44Pa skontaj kome idu te pare? Ne idu Realu, odnosno ide, ali jako mali procenat. Od prodaje tog dresa pare idu onom prodavcu sto radi u radnji, pa onda samoj radnji, pa distributeru za tu drzavu, pa Adidasu najvise, nesto malo klubu i samom igracu. Ali ti procenti njima nisu veci od 5%. Zato Adidas plati Realu godisnje cca 50 miliona.
Je li tesko to skontati?
Znaci, Adidas i sva mreza prodaje, rade za dzaba, nemaju nista od dresa, a i proizvodnja samog dresa nista ne kosta![]()
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
Kako nema?Pitaristok je napisao/la: ↑10 jun 2020, 19:27Jarane ti sam sebe pobi, isto tako onda ni real nema nista od svog brenda na dresovimaEvander je napisao/la: ↑10 jun 2020, 17:44Pa skontaj kome idu te pare? Ne idu Realu, odnosno ide, ali jako mali procenat. Od prodaje tog dresa pare idu onom prodavcu sto radi u radnji, pa onda samoj radnji, pa distributeru za tu drzavu, pa Adidasu najvise, nesto malo klubu i samom igracu. Ali ti procenti njima nisu veci od 5%. Zato Adidas plati Realu godisnje cca 50 miliona.
Je li tesko to skontati?
Dobije 50-80 miliona godisnje za sponzoraki ugovor. Ne znam tacnu cifru u ovom trenutku, svako malo se povecava.
-
- Kontakt:
Ovdje se i za Luku Menala govorilo šta će on. Nardin je super napadač i biće još bolji. Ako postoji opcija da se dovede dovesti. A posuda ništa.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Trenutno korisnika/ca: kogmagie46 i 76 gostiju.