Jel i bekic ide za minimalac?
Kakvi su s porezom?

Moderator/ica: GracanicaAA
Ma ja, ti bolje znas kako se te mahale zovu od ljudi koji tu zive. Normalna stvar. Trebas svima koji tu zive objasniti da su u zabludi, i recimo tim mjestanima Kolone, Tanovica i M. Caklovica objasniti da oni nikad nisu zivjeli tu. Ili da su zapravo srbi.Sariel1987 je napisao/la: ↑09 jun 2020, 13:19Pa naravno da se ne slazes kad je osnivac sloge rajko vasic u mjesnoj zajednici simin han, koja pazi sad nosi ime po simi, i nema muslimanskih caklovica nego caklovici, sad gornji i donji, a koji su do zadnjih popisa stanovnistva pred rat kao i komplet taj kraj skoro do kikaca s jedne i seljublja s druge strane bili naseljeni pretezno i izrazito srpskim zivljem u omjeru 90+%..
mislim sad i nebitno, tako je kako je, ne ispravi krivu drinu niko i nikad. sloboda izbora. no red je ukazat na par cinjenica.
Moramo da se ubjeđujemo kad pričaš neistine. Ne možeš ti znati više od nekoga ko je živio tu. Evo ti rezultati popisa stanovništva iz 91. Donji (M.) Čaklovići. Mještanin, Tuzlak, i prije i poslije rata radio u klubu, doveo Azmira tu i danas zajedno rade i funkcionišu. Samo što sad čovjek ne volontira nego može da živi od svog rada. Kome to smeta ?Sariel1987 je napisao/la: ↑10 jun 2020, 07:24Bezveze oftopik, al naravno da znam kAd su ta naselja buknula iza rata. Nista neobicno i nisu jedina, pa jedno Ši selo je buknulo iza rata, a ko ga se sjeca prije rata zna o cemu pricam. E sad zamisli taj potez prema majevici, pogotovu Čaklovici, simin han, pozarnica, ne znam o cemu se ubjedjujemo uopste? NIt imam sta protiv tih ljudi nit koji vrag, cak naprotiv, samo kazem kako jeste. A I prica je isla o promjeni imena kluba grba i svega ostalog.
U svakom slucaju, sportski pozdrav.
U svoj toj prici tebi kako vidim samo Sloboda zulj u oku.
U socijalističkoj Jugoslaviji na hiljade sportskih kolektiva nosilo je naziv, Sloga, Bratstvo, Jedinstvo itd. Većina tih klubova širom nam bivše države je to ime promijenilo isto kao i imena gradova. Nova vremena nose promjene. Pa i Sloboda je 1927. godine dobila to ime do tada se zvala Gorki po nekom ruskom pjesniku Maksimu Gorkom i šta je tu problem. Valjda ti je poznato da većina sportskih kolektiva mijenja ime po sponzoru i vlasniku kluba tako da je ta priča gdje je Simo a gdje Han je bezvezna. Han je turski naziv za objekat za prenoćište za putnike namjernike - tako da i taj naziv Simin može datirati samo od 1878. kada je Osmansko carstvo napustilo prostor Bosne. Pa znaš li ti a trebao bi da znaš i da se tome suprostavljaš da je većina naziva u manjem entitetu promijenila imena naselja dajući im prefiks srpski te je Visoki predstavnik morao intrvenisati. A trebao bi da znaš i to da je ljiljan znak srednjovjekovnih bosanskih vladara i Armije R BiH i sad je to problem nosit a petokraka koju više niko ne nosi je ponos. Bolje je da po ovim pitanjima manje diskutuješ jer si očigledno potanak.VolimTz je napisao/la: ↑09 jun 2020, 22:29Ma ja, ti bolje znas kako se te mahale zovu od ljudi koji tu zive. Normalna stvar. Trebas svima koji tu zive objasniti da su u zabludi, i recimo tim mjestanima Kolone, Tanovica i M. Caklovica objasniti da oni nikad nisu zivjeli tu. Ili da su zapravo srbi.Sariel1987 je napisao/la: ↑09 jun 2020, 13:19Pa naravno da se ne slazes kad je osnivac sloge rajko vasic u mjesnoj zajednici simin han, koja pazi sad nosi ime po simi, i nema muslimanskih caklovica nego caklovici, sad gornji i donji, a koji su do zadnjih popisa stanovnistva pred rat kao i komplet taj kraj skoro do kikaca s jedne i seljublja s druge strane bili naseljeni pretezno i izrazito srpskim zivljem u omjeru 90+%..
mislim sad i nebitno, tako je kako je, ne ispravi krivu drinu niko i nikad. sloboda izbora. no red je ukazat na par cinjenica.
Sve je to smijesno. Klasicni dupli standardi. Koliko je ljudi prije rata navijalo samo za Slobodu ? Ako klub postoji od 1919. cemu Verni Tuzlaci ? Cemu transovi Torce, Boysa, Grobara, pa cak i Firme iz Tz ? Kada bi dosao neko treci svi bi se skupili na istok. Koliko ljudi sada otvoreno pored Slobode navija za klubove velike cetvorke i ide na njihove utakmice ? Niko im nikad nije zamjerio sliku s juga ili sjevera u Bgu. Ne, problem je Simin Han, problem je Lukavac, problem su Zivinice. Sloboda je trebala biti klub sjeveroistocne Bosne (najnaseljenijeg dijela drzave), ko je kriv zbog toga sto nije ?
Ma jok, samo čoek nema dokaza da je te pare potrošio klub. Ima ulaz al nema izlaz, ispadne ko fiktivne pozajmice jer je sve radio u kešu ko pravi krimos.
**** te bog kako stavi Uskufija, Ustašu, Senada Hodžića sa ovom ustaško nacističkom kerinom u rečenicom.VolimTz je napisao/la: ↑10 jun 2020, 14:12Jos ti predocim dokaze a ti opet tvrdis isto. Na slikama se jasno vidi rezultat iz popisa 91. godine. Po kojemu je u tom dijelu zivio jedan dobar dio mjestana Bosnjaka koji tu zive i danas. Između ostalog ima mnogo i casnih srba koji su ostali tu a da nikada nisu imali problema sa doseljenicima. Pricas o 50 kuca a na popisu stoji 500 stanovnika u D. Caklovicima ? Jedino ako je 10 ljudi bilo po domacinstvu, sto nije moguce. Tvrdim ti da su te odluke o imenu kluba donijeli mjestani i doseljenici skupa.
Naravno da nisam antifasist, ne treba mi to bi razlikovao dobro i zlo. Uzalud mi stavljas u usta mrznju prema Tuzli. Rođen sam i odrastao tu, ako mi se misljenje razlikuje od tvog ne znaci da mrzim grad. U tome je stvarni problem i tu pocinje ta prica "ceo svet nas mrzi", ne mrzi te niko ako ima drugaciji stav. To sam rekao jer me neodoljivo podsjeca na razmisljanje dijela srpskog naroda.
Tuzla je nastala na doseljenicima, koliko ih se samo doselilo iz Srbije u 19 vijeku, dio ostao u Podrinju dio dosao do tu. Mozda bi ovi sto pljuju na Podrinjce nasli neke rođake među njima, samo da se malo vrate nazad. Isto tako koliko je ljudi u 20 vijeku doselilo sa kantona u Tz ? Pravih Tuzlaka nema 30 posto. Cemu onda tolika netrpeljivost prema ljudima sa strane ?
Prestao sam pratiti i Slogu kada sam cuo prvu psovku na racun Slobode i Tuzle. Tada je sve to za mene otislo predaleko. Tuzla je moj grad buraz, Uskufi, Goran Martinovic Ustasa, Senad Mehdin Hodzic, Muhamedaga Hadziefendic su isto tako moji. To sto ne pratim Slobodu ni u kojem slucaju ne umanjuje moje emocije prema gradu, i dalje se druzim sa istim ljudima i izlazim na ista mjesta.
Jok nisu, SDA direktorcici unistili kompletnu TZ industriju, a napravljeno nam je 0 kilometara autoputa u 30 godina sto je sve direktno uticalo da se omladina mora seliti iz Tuzle.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.