Demografija

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koliko danas stanovnika ima BiH?

2 500 000 stanovnika
45
30%
2 700 000 stanovnika
42
28%
2,900 000 stanovnika
23
15%
3 000 000 stanovnika
15
10%
više od 3 000 000 stanovnika
24
16%

Ukupno glasova: 149

Ukriaga
Kontakt:

Re: Demografija

Post Postao/la Ukriaga » 05 jun 2020, 17:33

Vjeverica777 je napisao/la:
05 jun 2020, 11:11
da se covjek zapita sto i kako dalje....Stvaranje muslimanske drzave...
Anto, nema ništa od papinske države. Nema ti više papinih izaslanika, Ivana de Kazamarisa da dolazi u Zenicu i prijeti Bošnjacima da se pokatoliče i pristanu na Vatikanske ugovore. Nema ti više Austro-Ugarske da vas naseljava po Travniku, Sarajevu i gdje sve ne, nema više banovine, nema više NDH, nema više Herceg-Bosne!

Malo te zeza taj širokobriješki fakultet. Za tvorbene arhaizme si svakako morao čuti u osnovnoj školi. Nisu nepoznanica u slavenskim jezicima. Da uporedimo slavenski narod Poljake.

Bošnjak = Poljak
Bošnjani (arhaizam) = Bošnjaci (neologizam)
Poljani (arhaizam) = Poljaci (neologizam)
Bosanski jezik = Poljski jezik, a ne bošnjački/poljački jezik.

Po tvom znanju Poljacima su dali naziv Poljak prije 30-ak godina. Salu na stranu, jezik se razvija i mijenja kroz vremenske periode, pa tako i Hrvati su se prije srednjeg vijek nazivali Horvati, Srbi su se nazivali Srbljem, Servi i sl.

Konstitutivnost je protudemokratska vrijednost, koju koriste komunistički režimi Sovjetskog Saveza i Jugoslavije u Evropi. Brojis krvna zrnca i legitimiras osobe, kao ovaj je "legitimni" Hrvat, a ovaj je "nelegitimni" Hrvat. :wtf: Nositelji "evropskih" vrijednosti. :puke: Nositelji komunističkih vrijednosti. :thumbup:

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 05 jun 2020, 18:09

Ooo gdje si Jack...inace bolesnik sa bolesnog foruma bosanske historije, molim ostale da vide kakve se gadosti tamo pisu. Dovoljno mi je vidjeti da ti je svaki post na temu demografije,sport te ne zanima nimalo ali veci problem je sto je moderator dopustio ovakvu temu s obzirom o cemu se pise...Bosnjacki prostor,stvaranje bosnjacke drzave,hrvati i srbi jedini agresori a bosnjaci zrtve,negiranje ostalih zlocina kao Trusine,Krizanceva sela,Doljana itd.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 05 jun 2020, 18:20

05 jun 2020, 18:09
Ooo gdje si Jack...inace bolesnik sa bolesnog foruma bosanske historije, molim ostale da vide kakve se gadosti tamo pisu. Dovoljno mi je vidjeti da ti je svaki post na temu demografije,sport te ne zanima nimalo ali veci problem je sto je moderator dopustio ovakvu temu s obzirom o cemu se pise...Bosnjacki prostor,stvaranje bosnjacke drzave,hrvati i srbi jedini agresori a bosnjaci zrtve,negiranje ostalih zlocina kao Trusine,Krizanceva sela,Doljana itd.
Dobro lik je ekstremni bosnjacki nacionalist i to treba postivati :mrgreen:
Ja u njegovim postovima vidim frustraciju prema hrvatima pogotovo ali to je njegov problem i nikako nece da shvati da u BiH ima i 10 milijuna bosnjaka a 300 000 hrvata da ce ga i njegovi i nasi politicari isto krasti.
Ja sam da se svi izjasnimo kao pingvini i ukinemo vjerske zajednice u BiH i napravimo drzavu bez nacionalnosti,vjere i ideologije i da se klanjamo kapitalu.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 05 jun 2020, 18:26

Boli te sto nikad nismo, niti cemo biti katolici. To tebe najvise boli. Morat ces se pomiriti sa tim da nikada necemo biti katolici. :mrgreen:
Zasto u Hagu niste podnijeli optuznice za Trusinu, Krizancevo i ostale? Da to rascistimo, to i danas to mozete uraditi na Sudu BiH.

Znamo ko je osudjen u Hagu za agresiju i UZP. Nisu Bosnjaci, nego lutak tvoja Republika Hrvatska i Herceg-Bosna. Znamo ko negira bosanski jezik, ko naziva kantona po katolickim obiljezjima "zupanija". Ko je stavio kriz u skupstinu kantona Zapdna Hercegovina, ko je postavio kriz na brdu Hum u Mostaru i sl.

Da vidimo ko je to prvi poceo rusitit BiH:
Herceg-Bosna uspostavljena 18.11.1991.
Republika Srpska uspotavljena 9.1.1992.

Da vidimo na kojim dijelovima je Herceg-Bosna napravila paralelne institucije, cak i prije Srba:
slika
Na HRT-u 2000. vremenska prognoza za Hrvatsku:
slika
Anto, necete dobiti niti jedan kamen iz Hercegovine.

:bih:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 05 jun 2020, 18:29

Inshallah :bih: :bih:

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 05 jun 2020, 18:32

Granice su samo u ljudskim glavama :mrgreen:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 05 jun 2020, 20:34

Ukriaga je napisao/la:
05 jun 2020, 18:26
Boli te sto nikad nismo, niti cemo biti katolici. To tebe najvise boli. Morat ces se pomiriti sa tim da nikada necemo biti katolici. :mrgreen:
Zasto u Hagu niste podnijeli optuznice za Trusinu, Krizancevo i ostale? Da to rascistimo, to i danas to mozete uraditi na Sudu BiH.

Znamo ko je osudjen u Hagu za agresiju i UZP. Nisu Bosnjaci, nego lutak tvoja Republika Hrvatska i Herceg-Bosna. Znamo ko negira bosanski jezik, ko naziva kantona po katolickim obiljezjima "zupanija". Ko je stavio kriz u skupstinu kantona Zapdna Hercegovina, ko je postavio kriz na brdu Hum u Mostaru i sl.

Da vidimo ko je to prvi poceo rusitit BiH:
Herceg-Bosna uspostavljena 18.11.1991.
Republika Srpska uspotavljena 9.1.1992.

Da vidimo na kojim dijelovima je Herceg-Bosna napravila paralelne institucije, cak i prije Srba:
slika
Na HRT-u 2000. vremenska prognoza za Hrvatsku:
slika
Anto, necete dobiti niti jedan kamen iz Hercegovine.

:bih:
Vidi ovo,pricas da mene boli sto vi niste katolici? Stvarno ne razumijem ovo,ti si prvi poceo sa vrijedjanjem hrvata pa pogledaj da ti se svaki post tice Hrvatske...Sve ti se bazira na pretpostavkama i svima koji nisu bosnjaci dajes etiketu fasista,mrzitelja i slicno. Pronadji moje sve postove i vidjet ces tko vrijeđa ja ili ti. Tema o ratu je preopsirna i mislim da je nema smisla ovdje prikazivati jer svatko ima svoje viđenje,sada je mozda tebi krivo sto je osnovana Herceg Bosna ali sta raditi kad covjek koji bi trebao stati u obranu naroda kaze da ovo nije nas rat. Mislim da imas znanja sto se tice teme demografija ali si teski nacionalista.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 05 jun 2020, 20:43

Posavina nikada nije bila dio Herceg Bosne
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 jun 2020, 21:09

Vjeverico ne spamaj temu glupostima o raspaloj Herceg-Fosni :kafa:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 jun 2020, 21:15

Ukriaga je napisao/la:
off topic, al za Krizančevo selo je podignuta optužnica, i suđenje je u toku na Sudu BiH.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 05 jun 2020, 21:30

05 jun 2020, 20:34
Tema o ratu je preopsirna i mislim da je nema smisla ovdje prikazivati jer svatko ima svoje viđenje. Sve ti se bazira na pretpostavkama i svima koji nisu bosnjaci dajes etiketu fasista,mrzitelja i slicno. Mislim da imas znanja sto se tice teme demografija ali si teski nacionalista. Pronadji moje sve postove i vidjet ces tko vrijeđa ja ili ti.
Svatko moze imati svoju laz, jedna je istina.
Samo sam postavlja cinjenice, koje tebe vrijedjaju, jer te sramota.

Da vidimo kako si vrijedjao Bosnjake:
05 jun 2020, 11:42
a sta znaci bosnjak? Naziv koji su vam dali prije 30-ak godina.
Da vidimo kako si kaljao moje ime:
28 maj 2020, 00:02
Inace Ukriaga je bolestan lik, svaki njegov post je uperen protiv Hrvata.
Nisam ja uperen, nego statisticki podaci. :mrgreen:
05 jun 2020, 11:11
Kakvi umovi na ovom forumu,da se covjek zapita sto i kako dalje....Stvaranje muslimanske drzave...
Stavljate krizeve u skupstine kantona, krizeve na brdima oko Mostara, krizeve na kulturno-historijskom spomeniku Stari grad Stolac i imas obraza tvrditi kako stvaramo muslimansku drzavu. Uzivate 1/3 svih ministarstava, funkcija na nivou BiH i 1/2 u FBiH, iako vas toliko nema. Vasa djeca uce hrvatski jezik i nastavni plan i program u svakom bosnjackom kantonu, dok vi niti da cujete za bosanski jezik i nastavni plan i program... :clap:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 jun 2020, 22:10

Vjeverrico kakis o bosnjackoj zelji da poklope mostar a to sto retardirani srbin tj beogradski agent dragan covic preko privatnih medija vec 15 godina prdi o stolnom gradu totalno guras pid tepih... Dok god se hdz bude pitao ista kao i cetnicka im sda bratija medzu bosnjacima ce biti puno onih koji razmisljaju kao nekoliko momaka koji pisu ovdje....

Drugo mi da hrvatima zelimo nestanak oni bi davno nestali iz zenice travnika sarajeva tuzle itd...ali oni su tu i cak bolje stoje od bosnjaka tj veci procenat zaposlenih po glavi stanovnika itd... Sta mi dobijemo time ako hrvati nestanu iz zaseoka tipa busovace i novog travnika ili kreseva.... Apsolutno nista ....cak i gubimo....

Trece mi koljace is krizancevog sela , doljana, grabovice itd gledamo kao otpad i sljam i rado bi ih javno vjesali dok su kod vas koljaci poput cetnika praljka suska tute i slicni narodni heroji i slavite ih kao da su vam najrodzeniji.....

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 05 jun 2020, 22:36

Čovjek misli ako se BiH riješi Hrvata i Srba da će odjednom profunkcionirati. U niti jednom postu nije napisao zašto Hrvati masovno napuštaju državu, a bome ni Srbi ni Bošnjaci ne zaostaju. Prema istraživanju iz 2019 čak 40% mladih želi napustiti BiH u dogledno vrijeme. Jednako teško je živjeti bez obzira iz kojeg naroda dolaziš, osim ako nisi na budžetu. Samo mi odgovari na jedno pitanje. Što misliš koliko bi ljudi napustilo BiH kad bi ušla u EU, ako znamo da je Hrvatsku od kada je ušla napustilo 300 000 a možda čak i više mladih. A Hrvatska ima još i veći standard i prosječnu plaću.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 jun 2020, 22:43

jozinho je napisao/la:
05 jun 2020, 22:36
Čovjek misli ako se BiH riješi Hrvata i Srba da će odjednom profunkcionirati. U niti jednom postu nije napisao zašto Hrvati masovno napuštaju državu, a bome ni Srbi ni Bošnjaci ne zaostaju. Prema istraživanju iz 2019 čak 40% mladih želi napustiti BiH u dogledno vrijeme. Jednako teško je živjeti bez obzira iz kojeg naroda dolaziš, osim ako nisi na budžetu. Samo mi odgovari na jedno pitanje. Što misliš koliko bi ljudi napustilo BiH kad bi ušla u EU, ako znamo da je Hrvatsku od kada je ušla napustilo 300 000 a možda čak i više mladih. A Hrvatska ima još i veći standard i prosječnu plaću.
Ja nemislim da ce se ista rijesit i krenut nabolje ako hrvati nestanu cak naprotiv...ali hoce krenut nabolje kad hdz i sda zavrse na smecu historije

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 05 jun 2020, 23:01

gruezi je napisao/la:
05 jun 2020, 22:43
jozinho je napisao/la:
Ja nemislim da ce se ista rijesit i krenut nabolje ako hrvati nestanu cak naprotiv...ali hoce krenut nabolje kad hdz i sda zavrse na smecu historije
Problem je što ovakav izborni zakon onemogućuju bilo kakvu pluralnost, jer na ovaj način nije moguće pojavljivanje trećih opcija kao što je bio MOST u Hrvatskoj prije 4 godine ni kod Hrvata ni kod Bošnjaka. HDZ-u i SDA-u najviše odgovara ovakvo stanje jedni govore da ne mogu ništa napraviti jer im ovi uskraćuju prava, a drugi da im ih daju previše. A na kraju opet najviše nastrada običan narod bez obzira s koje strane dolazi, osim ako nisi blizu vatre.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 jun 2020, 00:20

jozinho je napisao/la:
05 jun 2020, 23:01
gruezi je napisao/la:
05 jun 2020, 22:43
jozinho je napisao/la:
Problem je što ovakav izborni zakon onemogućuju bilo kakvu pluralnost, jer na ovaj način nije moguće pojavljivanje trećih opcija kao što je bio MOST u Hrvatskoj prije 4 godine ni kod Hrvata ni kod Bošnjaka. HDZ-u i SDA-u najviše odgovara ovakvo stanje jedni govore da ne mogu ništa napraviti jer im ovi uskraćuju prava, a drugi da im ih daju previše. A na kraju opet najviše nastrada običan narod bez obzira s koje strane dolazi, osim ako nisi blizu vatre.
Pazi...medzu bosnjacima ima daleko vise aktivnosti da se srusi sda nego kod hrvata da se srusi hdz...problem je razjedinjenost opozicije recimo ovaj mirsad hadzikadic mi je bio tracak nade ali nece da koalira sa ostalima tako da i to pada u vodu.... Imas situaciju da zbog razjedinjenosti u pojedinim optinama sda kandidat pobjedi sa manje od 30 posto glasova...ili da raspali dzafke ide u predsjednistvo a 80 posto bosnjaka ga tu ne zeli....mostar a i srednja bosna bi procvjetali za 5 godina da se ova 2 kartela uniste... Kakvo je misljenje na kamenjaru o borisi falataru? Dijani zeleniki?

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 06 jun 2020, 07:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:
05 jun 2020, 21:15
Ukriaga je napisao/la:
off topic, al za Krizančevo selo je podignuta optužnica, i suđenje je u toku na Sudu BiH.
I za Trusinu su osudjeni pocinioci, mislim da vec odavno leze u zatvoru ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 10 jun 2020, 17:14

U Prozoru zavrsen upis prvacica za 2020/2021. Prosle godine 92 prvacica, ove 78. Najveci smanjenje u OS "Marko Marulic" sa 49 na 28 prvacica.
Budzet opcine Prozor iznosi kao budzet Grada Trebinja, nevjerovatnih 32 milijuna KM. Medju najvecim po glavi stanovnika u regionu. Ocigledno da novac nije problem, jer

Opozicijski politicar iz Trebinja, Nebojsa Vukanovic tvrdi da sa 32 miliona KM moze pretvoriti Trebinje u novi Herceg-Novi. Budzet Herceg-Novog je 36 miliona KM.

U Herceg-Novom popisano 30.864 stanovnika.
U Trebinju popisano 28.239 stanovnika (podaci RZS).
U Prozoru popisano 14.280 stanovnika (podaci FZS).

Općina Prozor silne milione dobiva kao naknadu za potopljeno zemljište od dvije elektroprivrede. Sta bi tek Vukan od Prozora napravio. :mrgreen:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 10 jun 2020, 17:35

Pa ne mogu ljudi živjeti od naknada koje opštine dobiju. Može se opština ušminkati i raskrčmiti ostalo. Da hoće da se djeca rađaju subvencionirali bi kredite za pokretanje posla i davali neki kvalitetan dječiji dodatak.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Ukriaga
Kontakt:

Post Postao/la Ukriaga » 10 jun 2020, 17:49

Heller je napisao/la:
10 jun 2020, 17:35
Pa ne mogu ljudi živjeti od naknada koje opštine dobiju. Može se opština ušminkati i raskrčmiti ostalo. Da hoće da se djeca rađaju subvencionirali bi kredite za pokretanje posla i davali neki kvalitetan dječiji dodatak.
Općinsko vijeće Prozora je usvojilo odluku, kojom će za prvo dijete biti isplaćeno 1.000 KM, drugo 1.500 KM, a za treće i svako slijedeće 2.000 KM.

Opet je smijesan iznos, jer je jednokratna pomoc. Brcko isplacuje 450 KM x 12 mjeseci = 5.400 KM, za svako dijete. Republika Srpska 405 KM x 12 = 4.860 KM.

Opcina Prozor bi mogla mnogo vise...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.