Vratite pare drzavi lopovi,kao sto smo mi uradili.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Mozete se pravdati do jutra ali da nasi uposlenici i fudbaleri kostaju 10x vise od tzc ili veleza mozete prosipati negdje drugo. Hoces reci da fajic i brandao igraju ispod 5000?
A to ti je odmah 10 000x 1.7= 17 000 mjesecno
12 mjeseci 200 000. Dakle skoro pola ili trecina isla na dva igraca.. Ili su vam ko kod tc ova dva igrala za 700 maraka.
I nemam namjeru ja da se svadjam i raspravljam niri nekoga omalovazavam. Samo kazem
PLACANJE POREZA DRZAVI JE ULTIMATIVNI DOKAZ PATRIOTIZMA.
12 mjeseci 200 000. Dakle skoro pola ili trecina isla na dva igraca.. Ili su vam ko kod tc ova dva igrala za 700 maraka.
I nemam namjeru ja da se svadjam i raspravljam niri nekoga omalovazavam. Samo kazem
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Kad je pocelo ovo prepucavanje " mojih " i Velezovih jel nakon zadnje utakmice u Mostaru ? 

Kod nas su klub precesljali vise puta,uostalom uprava za indirektno oporezivanje je rekla da smo najodgovorniji i da smo sve vatili drzavi,uostalom neki godinama kao Siroki krade drzavu i TC bas nama ima SIPA sta da nadjenekoIzMostara je napisao/la: ↑10 jun 2020, 15:19Izvini Real, nisam te poznao. Najkvalitetniji jeste, al daleko od toga da ste od sviju za 2 klase, jer niste. Zeljo vas je dobio, Zrinjski vam itekako moze parirati, TC sa pravim trenerom aigurno moze da vam parira, a Bgm smo vam i mi dobro parirali, kada poredis koliko vi placate svoje igrace a koliko mi. Ako cemo se prozivati icemo argumentovano, ili cemo da udarimo pa gluposti valjati 20 stranica. Ovaj fazan sto priziva SIPU trebao bi prvo da zovne da svoj klub preceslja, pa da drugima spominje postenje i obraz.90minut je napisao/la: ↑10 jun 2020, 15:11Jedno je bahatit se u ligi gdje ima više kluba koji ti mogu parirati, a drugo je bahatiti se ovdje gdje ti moze parirati jedino Zeljeznicar a oni su na rubu propasti.killafrommanilla je napisao/la: ↑10 jun 2020, 15:07Kao prvo i prvo, Velez je pola godine proveo u PLFBIH. Znaci puno manja primanja, i amaterski ugovori vecinom.
Kao drugo, u Velezu ni trenutno plate nisu ni blizu platama Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog i TC. Rahmanovic, Ahmetovic, Hebibovic, Tatar i recimo Oremus imaju platu mjesecnu ko 10-15 igraca Veleza.
Kao trece, na to dodaj uposlenike kluba kojih Sarajevo recimo ima preko 80 ako sam dobro upratio. Od nutricionista do marketinga koji je u nas jos volonterski. Kod nas nije ni priblizno tako, jer smo tek na nekoj prekretnici ka tome da porastemo na svim nivoima
I kad to sve saberes, dobijes konacnu cifru koja je i prikazana u izvjestaju.
Počelo je u onom momentu kada su veležvoci na ovom forumu počeli pričati priču koja ne odgovara pitarima
Doduše, debili i s jedne i s druge strane su to dodatno začinili, kao što možemo vidjeti.

Doduše, debili i s jedne i s druge strane su to dodatno začinili, kao što možemo vidjeti.
-
- Kontakt:
Imas li argumente da prozivas Velez?? Ili jento sve zasnovano na tvom "strucnom" sudu??feniksptica je napisao/la: ↑10 jun 2020, 15:26I mi sad imamo pravog trenera, doduse i prije smo imali dok nije izgubio svlacionicu, i ko kaze da mi ne bi bili jos kvalitetniji na osnovu toga.
Ono sto je nama najvise smijesno je sto vi sve sto imate protiv Sarajeva je prica bez konkretnih dokaza. Mi protiv nastavka, a ono sluzbeno se izjasnili za nastavak trenirali i sve. Mi u minusu duzni ( a ustvari je taj minus cisto zbog nedostatka zakona o sportu, duzni svom ulagacu .. ) Plaćamo igrace puno ( o tome koliko vrijede il ne se i mi raspravljamo na nasoj temi ) i na toliku cifru platimo porez i opet mi zavrcemo drzavu..A onih koji su samo ans puno usta..znas isto ti urade sa sudijama i Zeljo i Sa ( Velez i Sisojini mali ) i tebi krivo samo Sarajevo. PRvi jer smo ih 2x pobijedili a druge pokra sudija za promjenu rezultata, zakide ih za moguci bod a oni samo protiv Sa imaju se zalit kad prime 6 komada.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Vratite pare državi povikaše bogati Amidžini i Vicini dječaci.
...
S obzirom da se stadion Koševo nalazi u vlasništvu Općine Centar, te da njime upravlja JU Centar za sport i rekreaciju čiji je Općina osnivač, putem ove ustanove od 2014. godine do danas FK Sarajevu se, kroz sufinansiranje dijela korištenja termina stadiona na Koševu, pomoglo sa oko milion maraka.[/quote]
A što ne mogu bahaćenja preko tuđih leđa.
...
S obzirom da se stadion Koševo nalazi u vlasništvu Općine Centar, te da njime upravlja JU Centar za sport i rekreaciju čiji je Općina osnivač, putem ove ustanove od 2014. godine do danas FK Sarajevu se, kroz sufinansiranje dijela korištenja termina stadiona na Koševu, pomoglo sa oko milion maraka.[/quote]
A što ne mogu bahaćenja preko tuđih leđa.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
I to čilijem, a ti dijeliš li ti isto mišljenje da su pitari krivi za prekid?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Onda bi se negativno iznenadio kad bi ti pokazao kako je počelo ali elem.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Kazem ti opet, nemoj da se brukas. Prvo, pola godine je Velez igrao u federalci sa 90% tima sa amaterskim ugovorima, i tu odmah sravnaj vise od pola ili vise miliona. Nemoj ti da mene ili nekog Velzovca ucis koliko ko ima platu. Cekajmo kraj ove 2020 godine pa cemo vidjeti. Ako je tako ko syo ti kazes onda ste i bi zakijuli drzavu, jer na 23 24 igraca i enormno veliklim platama i jos 50 55 zaposlenika, 6miliona je malo. Patriotizam je jos jedna stvar koju nemas nama prigovoriti.Pantelija je napisao/la: ↑10 jun 2020, 15:32Mozete se pravdati do jutra ali da nasi uposlenici i fudbaleri kostaju 10x vise od tzc ili veleza mozete prosipati negdje drugo. Hoces reci da fajic i brandao igraju ispod 5000?
All-Time First Yugoslav League table
-
- Kontakt:
@MortemHZ moze u andrica zbog forumske opklade, samo da zavezem japanke
Moze u avatar sto se mene tice.
@Pantelija hocemo li stavljat tako na papir vase igrace? Koliko ima TSS, koliko ima Rahmanovic, Ahmetovic, Oremus, Hebibovic, evo imate sigurno 7 8 igraca sa iznad 10.000 platom.
To je 70.000 X 1.7 x 12 = milioncic i po
A ahmetovic ima 15.000 glat, rahmanovic glat vise od 10.000, a to je recimo 7 igraca. gdje su uposlenici, sabrinica, ilievski, marketinski strucnjaci, nutricionisti i ostali igraci "'nize plate" sa po 5.000+KM
Upada u oci to sto vi trosite 4 5 6 miliona na plate a mi 600k ali to ti je platezna moc. Mi trenutno sebi ne mozemo priustiti Ahmetovica za 15+ hiljada, dok TC realno moze a prijavili su manje od pola miliona.
Na kraju, kad bi se nekim cudom sve razotkrilo, mozda bi cak vi utajili puno vise poreza nego ostali, ali se busate jer mozete platit. Ne mozete prijavit na 80+ zaposlenih milion troskova, niste Azmir
Ali mozete 6 umjesto 9

@Pantelija hocemo li stavljat tako na papir vase igrace? Koliko ima TSS, koliko ima Rahmanovic, Ahmetovic, Oremus, Hebibovic, evo imate sigurno 7 8 igraca sa iznad 10.000 platom.
To je 70.000 X 1.7 x 12 = milioncic i po
A ahmetovic ima 15.000 glat, rahmanovic glat vise od 10.000, a to je recimo 7 igraca. gdje su uposlenici, sabrinica, ilievski, marketinski strucnjaci, nutricionisti i ostali igraci "'nize plate" sa po 5.000+KM
Upada u oci to sto vi trosite 4 5 6 miliona na plate a mi 600k ali to ti je platezna moc. Mi trenutno sebi ne mozemo priustiti Ahmetovica za 15+ hiljada, dok TC realno moze a prijavili su manje od pola miliona.
Na kraju, kad bi se nekim cudom sve razotkrilo, mozda bi cak vi utajili puno vise poreza nego ostali, ali se busate jer mozete platit. Ne mozete prijavit na 80+ zaposlenih milion troskova, niste Azmir

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Samo da pitam sta bi sa Trafom ili 100 000 KM, novca poreznih obveznika...?
zašto bi nekog bolio qrac za nečiji finansijski izvještaj, nisam ni Željin pogledao niti me zanima.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Jakog pojčanja u zrinje 

-
- Kontakt:
Doašo Ramović s kapom na trening želje pitaju ga šta će ti kapa, juni mjesec, kaže čekam decembarsku platu.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
nidje veze, glume neke moralne vertikale a svi daju pare na ruke, samo neko moze dat vise neko manje. to sto neko daje 6 miliona umjesto 9 10 11 ne znaci da je cist jer je dao 6 milki.
Samo ovo sto Azmir radi je stvarno prebolesno, mislim bez ikakve kamuflaze ispade da Gosk daje vece pare nego on s Ubiparipom u spicu

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Al' u cemu je fazon što to radi on nema nikakav profit što to radi jel tako nego jednostavno ne zele da drugi vide koliko daje para?killafrommanilla je napisao/la: ↑10 jun 2020, 15:52nidje veze, glume neke moralne vertikale a svi daju pare na ruke, samo neko moze dat vise neko manje. to sto neko daje 6 miliona umjesto 9 10 11 ne znaci da je cist jer je dao 6 milki.
Samo ovo sto Azmir radi je stvarno prebolesno, mislim bez ikakve kamuflaze ispade da Gosk daje vece pare nego on s Ubiparipom u spicuTo je bas bolestan izvjestaj, ostalo je u vecini slucajeva relativno OK.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.