FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 10 jun 2020, 12:46

Stroj1946 je napisao/la:
10 jun 2020, 12:41
AlfredNobel je napisao/la:
10 jun 2020, 12:37
Da je precijenjen, jeste, ima i toga. Shvatite da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, vremena se mijenjaju, cijene se mijenanju. Ljudi plaćaju da vide te igrače, plaćaju karte, kupuju dresove i ostale stvari, preko dresova se zna otplatiti igrač. Velika je zainteresovanost, fudbal je na cijeni i zato tolike cifre.

Niko jednom Messiju ne bi dao 50 milki po sezoni čisto onako, jer ima pa mu se može. Taj Messi donese Barci još više love. Najlakše je pričati 'vidi njega šuta ebenu loptu i prima milione' , najgluplja moguća priče bošnje, osipam se na tu priču.
Mi smo narod piljarskog mentaliteta. Obrni, okreni za cvaju.... To nam je limit... Nesto vise ili vece, veze nemamo, tu se pogubimo
'Majkuuuu im ebem lopovsku zato nam je sve ovako kad jedan šutač hlopte ima milione a doktor što uči deset godina neku crkavicu puuu sve im ebem.. Trebaju i vatrogasci što spašavaju živote da imaju milione hej yebem ti nepravdu..'
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 10 jun 2020, 12:47

MortemHz je napisao/la:
Hztesanj je napisao/la:
10 jun 2020, 12:26
slika
:ljepota:
Morto brate bujrum kad Korona “ode”
12. igrač kluba iz Titove 38b

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jun 2020, 12:49

Ja ne kazem,trebaju oni zaradjivati,ali u ovolikoj mjeri po meni ne.Ne mozes me ubjediti da jedan Bale ce u newcastle-u zaradjivati **** 500 hiljada funti za sedmicu.Halooo ljudi za sedmicu jednu!No comment
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 jun 2020, 12:50

10 jun 2020, 12:46
Stroj1946 je napisao/la:
10 jun 2020, 12:41
Da je precijenjen, jeste, ima i toga. Shvatite da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu, vremena se mijenjaju, cijene se mijenanju. Ljudi plaćaju da vide te igrače, plaćaju karte, kupuju dresove i ostale stvari, preko dresova se zna otplatiti igrač. Velika je zainteresovanost, fudbal je na cijeni i zato tolike cifre.

Niko jednom Messiju ne bi dao 50 milki po sezoni čisto onako, jer ima pa mu se može. Taj Messi donese Barci još više love. Najlakše je pričati 'vidi njega šuta ebenu loptu i prima milione' , najgluplja moguća priče bošnje, osipam se na tu priču.
Mi smo narod piljarskog mentaliteta. Obrni, okreni za cvaju.... To nam je limit... Nesto vise ili vece, veze nemamo, tu se pogubimo
'Majkuuuu im ebem lopovsku zato nam je sve ovako kad jedan šutač hlopte ima milione a doktor što uči deset godina neku crkavicu puuu sve im ebem.. Trebaju i vatrogasci što spašavaju živote da imaju milione hej yebem ti nepravdu..'
To je to.... :facepalm: Inace nam je razvijena svijest za biznisa.... Zato imamo jako uspjesne kompanije u drzavi, regiji, evropi :crazy:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jun 2020, 12:51

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
10 jun 2020, 12:49
Ja ne kazem,trebaju oni zaradjivati,ali u ovolikoj mjeri po meni ne.Ne mozes me ubjediti da jedan Bale ce u newcastle-u zaradjivati **** 500 hiljada funti za sedmicu.Halooo ljudi za sedmicu jednu!No comment
Istina ali ako se njima to financijski isplati ko smo mi da sudimo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 jun 2020, 12:52

Da nas klub dovodjenjem i placanjem Susica ne ocekuje milione od evrope ne bi oni. Sve je to ulaganje gdje se ocekuje visestruko vracanje.

Klubovi su kompanije ko i sve druge, neke uspjesne neke malo manje a neke su Zeljo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 10 jun 2020, 12:55

Stvar je u tome sto je to biznis. Marketing, reklame, profit, porez. Drzave imaju strasne ekonomije, pogotovo vodece zemlje evrope, kompanijama je cak i u cilju da budu sponzor nekom klubu, jer na taj nacin sebe reklamiraju, potrosnja i kupovina je najbinija, zato sto ljudi na zapadu imaju plateznu moc. Fudbal je biznis. Kod nas to raja ne konta nikako, kako ce kad ih 50% nikad nije dalje otislo od Makarske ili imaju mentalitet od proslog sistema :crazy:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 jun 2020, 12:56

Stroj1946 je napisao/la:
10 jun 2020, 12:55
Stvar je u tome sto je to biznis. Marketing, reklame, profit, porez. Drzave imaju strasne ekonomije, pogotovo vodece zemlje evrope, kompanijama je cak i u cilju da budu sponzor nekom klubu, jer na taj nacin sebe reklamiraju, potrosnja i kupovina je najbinija, zato sto ljudi na zapadu imaju plateznu moc. Fudbal je biznis. Kod nas to raja ne konta nikako, kako ce kad ih 50% nikad nije dalje otislo od Makarske :crazy:
Ne znam da li se sjećaš ali kad je Tan uveo Cardiff u prvu ligu oni su samo od tv prava dobili 200 miliona funti za godinu dana.. e sad zamisli velike klubove a gdje je još 20 ostalih stvari..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 jun 2020, 13:02

Zato će im jedan Bale donijeti marketing i još veću lovu. Recimo, Neymar ima isto strašne pare, ali zato takvo jedno ime donese puno više love tom klubu i normalno da se isplati.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 jun 2020, 13:04

U engleskoj se to dijeli na isto bio Cardif il Macester. Oko dresova i tih stvari velika lova tu prvenstveno ide Adiddasu i ko ih pravi , manji procenat dobijaju klubovi a oept puno dobijaju. Koje su tu pare. Onda kad mi dobijemo preko milion sto igramo kvale zamisli sad one sto svake godine igraju lp i pobjedjuju i sta sve ne. Tu se vrte velike pare, uglavnom dosta toga ide u krug
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 10 jun 2020, 13:06

10 jun 2020, 13:02
Zato će im jedan Bale donijeti marketing i još veću lovu. Recimo, Neymar ima isto strašne pare, ali zato takvo jedno ime donese puno više love tom klubu i normalno da se isplati.
ManUtd je skoro 100M platio Pogbu, i sav novac su vratili prodajom njegovih dresova u roku mjesec dana od potpisivanja ugovora, to se zove posao :crazy:

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 10 jun 2020, 13:14

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 10 jun 2020, 13:21

Jes, a to sto guverner centralne banke ima 130 000 mjesecno to nikome nista. Sve sto vlasniku vraca para je vrijedna investicija.
Ako se vlasniku isplati krhnut pare za nejmara nek krhne, mi da imamo imalo petlje kao narod ne bi nam kosevo bilo rugoba od stadiona, ne bi nam putevi prema kosevu bili non stop u radovima i priguseni guzvom, ne bi sad cigancili na brojacima i travnjaku, nego bi vec godinama imali stadion za primjer kako Bog zapovjeda, i na tome ubijali pare i kao klub i kao grad, ovako digni kredit na ljeto uz objasnjenje da ces dobit po miliona maraka na kraju od uefe da vratis i to je sve, **** i reflektore i grijace i novinarske kabine...mi bosnje po pitanju ekonomije smo kriminalni i to se vidi u generalnom nepoznavanju zakona i pravila ekonomije, citaj komentare na nas izvjestaj i sve ce ti biti jasno. Sve sto je komplikovanije od prekidaca, bosnji se ne isplati, treba samo investirat u seminare gdje se toboze nesto edukuje, a zapravo je cilj da se jede i pije djaba. Kad sredis infrastrukturu, uvedes tehnologiju,stavis sve na papir, proracunas dugorocno sta ti znaci investirat u nesto...AL jbg kod nas je svako dvije godine da se odrzi do izbora. Ja da se pitam, izrento bih bilino polje odmah za prvo pretkolo, samo zato jer je izborna agodina i jer se ovo sve moglo uraditi mnogo mnogo, desetak godina ranije a ne kao sad pa hajde dajte meni glasove... joj nenarviram se odmah majke mi. Sad razumite sto smo alfred i ja strim momci
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 10 jun 2020, 13:33

Hadzici se nisu dogovorili ,sretno Anelu ...idemo dalje
12. igrač kluba iz Titove 38b

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 10 jun 2020, 13:35

AngelDiMaria je napisao/la:
10 jun 2020, 13:21
Jes, a to sto guverner centralne banke ima 130 000 mjesecno to nikome nista. Sve sto vlasniku vraca para je vrijedna investicija.
Ako se vlasniku isplati krhnut pare za nejmara nek krhne, mi da imamo imalo petlje kao narod ne bi nam kosevo bilo rugoba od stadiona, ne bi nam putevi prema kosevu bili non stop u radovima i priguseni guzvom, ne bi sad cigancili na brojacima i travnjaku, nego bi vec godinama imali stadion za primjer kako Bog zapovjeda, i na tome ubijali pare i kao klub i kao grad, ovako digni kredit na ljeto uz objasnjenje da ces dobit po miliona maraka na kraju od uefe da vratis i to je sve, **** i reflektore i grijace i novinarske kabine...mi bosnje po pitanju ekonomije smo kriminalni i to se vidi u generalnom nepoznavanju zakona i pravila ekonomije, citaj komentare na nas izvjestaj i sve ce ti biti jasno. Sve sto je komplikovanije od prekidaca, bosnji se ne isplati, treba samo investirat u seminare gdje se toboze nesto edukuje, a zapravo je cilj da se jede i pije djaba. Kad sredis infrastrukturu, uvedes tehnologiju,stavis sve na papir, proracunas dugorocno sta ti znaci investirat u nesto...AL jbg kod nas je svako dvije godine da se odrzi do izbora. Ja da se pitam, izrento bih bilino polje odmah za prvo pretkolo, samo zato jer je izborna agodina i jer se ovo sve moglo uraditi mnogo mnogo, desetak godina ranije a ne kao sad pa hajde dajte meni glasove... joj nenarviram se odmah majke mi. Sad razumite sto smo alfred i ja strim momci
Sabura oko, sabura. :kafa:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 jun 2020, 14:22

Ok,nek se i isplati. Ali idalje,lude su to cifre,nevjetovatno kako je fudbal postao bogat sport,bio je i prije,ali u puno manjoj mjeri. Ovo sada je pravo ludilo
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 10 jun 2020, 14:30

Hztesanj je napisao/la:
10 jun 2020, 13:33
Hadzici se nisu dogovorili ,sretno Anelu ...idemo dalje
Nema veze, svakako je precjenjen :kafa:
Iskreno, ja Anela nisam gotivio nikad u repki niti mi je pokazivao neko fudbalsko znanje za (približno) taj nivo, gledajući igrača slične pozicije i reputacije koji je došao u našu ligu, Adnan Zahirović po mom mišljenju je mnogo više dao za repku, bolje se uklopio, bolje igrao, pa kad je došao u želju ništa nije pokazao 0 bodova.
Tako da možda i bolje ako je tako, hajmo naći novog Rahmanovića, Besima, Tatara...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 10 jun 2020, 14:32

Imal budzeta,pojacanja?

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 10 jun 2020, 14:34

Otkup Serbecica je po meni bolji i od transfera Hadzica ili Suljica. Duljevic ili Hajrovic su ipak dimenzija vise
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 10 jun 2020, 14:36

Samo da Bog dragi nas malo pogleda kod izvlacenja a ne da dobijamo gigante svaki put

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: HordasFks, MaroonBjelave, Proximic i 58 gostiju.