FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Moderator/ica: GracanicaAA

Sariel1987
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la Sariel1987 » 09 jun 2020, 16:37

Jesul i efendic i kostic i ko je jos otiso said i ostali igrali za minimalac?
Jel i bekic ide za minimalac?
Kakvi su s porezom? :beba:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 jun 2020, 16:41

Eto u plusu su 338KM, tamam ovoj njihovoj forumskoj sirotinji mjesecne autobuske karte da pokupuje kako bi u Tuzlu dolazili. 😂
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 09 jun 2020, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 09 jun 2020, 16:52

Suncobrani laskog na pola koplja! :lol:

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 09 jun 2020, 22:29

Sariel1987 je napisao/la:
09 jun 2020, 13:19
Pa naravno da se ne slazes kad je osnivac sloge rajko vasic u mjesnoj zajednici simin han, koja pazi sad nosi ime po simi, i nema muslimanskih caklovica nego caklovici, sad gornji i donji, a koji su do zadnjih popisa stanovnistva pred rat kao i komplet taj kraj skoro do kikaca s jedne i seljublja s druge strane bili naseljeni pretezno i izrazito srpskim zivljem u omjeru 90+%..
mislim sad i nebitno, tako je kako je, ne ispravi krivu drinu niko i nikad. sloboda izbora. no red je ukazat na par cinjenica.
Ma ja, ti bolje znas kako se te mahale zovu od ljudi koji tu zive. Normalna stvar. Trebas svima koji tu zive objasniti da su u zabludi, i recimo tim mjestanima Kolone, Tanovica i M. Caklovica objasniti da oni nikad nisu zivjeli tu. Ili da su zapravo srbi. :crazy:

Sve je to smijesno. Klasicni dupli standardi. Koliko je ljudi prije rata navijalo samo za Slobodu ? Ako klub postoji od 1919. cemu Verni Tuzlaci ? Cemu transovi Torce, Boysa, Grobara, pa cak i Firme iz Tz ? Kada bi dosao neko treci svi bi se skupili na istok. Koliko ljudi sada otvoreno pored Slobode navija za klubove velike cetvorke i ide na njihove utakmice ? Niko im nikad nije zamjerio sliku s juga ili sjevera u Bgu. Ne, problem je Simin Han, problem je Lukavac, problem su Zivinice. Sloboda je trebala biti klub sjeveroistocne Bosne (najnaseljenijeg dijela drzave), ko je kriv zbog toga sto nije ?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 10 jun 2020, 07:24

Bezveze oftopik, al naravno da znam kAd su ta naselja buknula iza rata. Nista neobicno i nisu jedina, pa jedno Ši selo je buknulo iza rata, a ko ga se sjeca prije rata zna o cemu pricam. E sad zamisli taj potez prema majevici, pogotovu Čaklovici, simin han, pozarnica, ne znam o cemu se ubjedjujemo uopste? NIt imam sta protiv tih ljudi nit koji vrag, cak naprotiv, samo kazem kako jeste. A I prica je isla o promjeni imena kluba grba i svega ostalog.
U svakom slucaju, sportski pozdrav.
U svoj toj prici tebi kako vidim samo Sloboda zulj u oku.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 10 jun 2020, 12:16

10 jun 2020, 07:24
Bezveze oftopik, al naravno da znam kAd su ta naselja buknula iza rata. Nista neobicno i nisu jedina, pa jedno Ši selo je buknulo iza rata, a ko ga se sjeca prije rata zna o cemu pricam. E sad zamisli taj potez prema majevici, pogotovu Čaklovici, simin han, pozarnica, ne znam o cemu se ubjedjujemo uopste? NIt imam sta protiv tih ljudi nit koji vrag, cak naprotiv, samo kazem kako jeste. A I prica je isla o promjeni imena kluba grba i svega ostalog.
U svakom slucaju, sportski pozdrav.
U svoj toj prici tebi kako vidim samo Sloboda zulj u oku.
Moramo da se ubjeđujemo kad pričaš neistine. Ne možeš ti znati više od nekoga ko je živio tu. Evo ti rezultati popisa stanovništva iz 91. Donji (M.) Čaklovići. Mještanin, Tuzlak, i prije i poslije rata radio u klubu, doveo Azmira tu i danas zajedno rade i funkcionišu. Samo što sad čovjek ne volontira nego može da živi od svog rada. Kome to smeta ?

slika

Još pola hiljade Bošnjaka na popisu iz 91., ljudi se identifikuju sa Slogom\TC, žive tu godinama. Vi ste u svojim glavama utripovali neku mržnju.

slika

Nemam pametnija posla u životu nego baviti se Slobodom. Jednostavno se nisam slagao sa psovanjem Sarajeva i Želje na utakmici sa Radnikom, Mladosti, itd., nisam se slagao sa prozivanjem Živinica, Lukavca, nisam se slagao s tim da je seljak svako onaj ko nije iz Tuzle. Nisam se slagao sa organizacijom grupe, organizacijom kluba. Nisam antifašista, ne volim antifašizam, komunizam i jugoslaviju pa se ni tu ne slažem sa 90 posto tribine. Nisam se slagao s ponašanjem pojedinih krezubih pijanaca koji za 15 maraka mjesečno misle glumiti suvlasnike kluba. Nisam se slagao s tim da je "ceo svet protiv nas", od saveza, Sarajeva, kantona, Azmira, a da smo mi nevinašca i tobože da nas ovi nisu uništavali mi bi bili Barcelona. Nisam se slagao sa 90 posto ljudi koji prate klub, protiv kluba kao takvog nemam nista.

I najbolje je bilo da odem i da ne pratim fudbal više nikako. Vjerovao ili ne, imaš bruku ljudi koji razmišljaju na ovaj način, i koji su iz sličnih razloga napustili sve.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 10 jun 2020, 13:05

Dakle stojim iza svega sto sam reko.
Za razliku od nekog ko je tu doso 92ge a ja tu bio i prije 92ge, da, znam istoriju tog mjesta, bolje od tebe, dakle notorna istina je sljedeca,
simin han pozarnica caklovici trakilovici i sav taj majevicki dio desno od gornje tuzle, do seljublja i prema kalesijskoj opstini kikacima,je bio naseljen pretezno srpskim zivljem. uostalom grunt nikad ne laze, ko ne vjeruje nek provjeri ;)
fakat je fakat.... a i ti brojevi su znatno izmijenjeni u odnosu na prosle popise.
caklovici kao caklovici, ne gornji donji /muslimanski kako ti kazes su bili pretezno srpski do rata. ti donji caklovici nisu imali 50ak kuca u cemu je problem?a vecina u caklovicima je zivjela upravo u gornjima kad vec insistiras :lol: ,ko ni momanovo, ko ni si selo i redom ta okolna naselja, pa sama tuzla je bar 50 % prosirena u odnosu na prije rata to su notorni fakti. zasto je bitna ta prica? zasto smeta prica o rajku vasic i ostalim koji su osnovali i vodili taj klub u istorijskom kontekstu naravno(nijednom drugom )? zasto se moralo izbrisati ime lokalnog kluba,njegov grb i sve sto je imalo veze sa identitetom tog kluba i mjesta? mada vise nije ni bitno, loklana odluka, kakva god da je, ali kad vec hoces mak na konac. sto se tice te price o nekoj mrznji i kompleksima. pa meni je veci kompleks brisanje imena kluba i ubacivanje tudjice u njegovo novo ime..

nemas ti pametnija posla nego onako usput pljuvat i na rende kora po njoj i usput jeftine politicke pamflete prosipat
nije lik antifasist, jer je to isto sto i komunist po toj liniji vjerovatno :crazy:
pa malo "ceo svet protiv nas2 jos samo fali ono standardno tuzlu za pale, i zaokruzio si prvu recenicu u kojoj kazes da nemas pametnija posla nego se bavit slobodom.
pricas o nekim neslaganjima sa dijelom tribine, pricas o mrznji i kompleksima, a iz tebe izbija na svakom redu kompleks i mrznja prema tuzli covjece. malo to uvijes i doziras, al ne mozes sakrit jace od tebe, reko bih nikad do kraja prilagodjen vjerovatno, ni prvi ni zadnji...
iz tebe al fakat izbija taj provincijski kompleks tako karakteristican za velik dio populacije u bosni. nazalost.
jah...sreca pa si otiso..sretno ti gdje god bio..
da neko ne pomisli da imam nesto protiv tih ljudi, boze sacuvaj. svako dobro, i cuvajte zdravlje jbo sekiraciju.
Zadnja izmjena: Sariel1987, dana/u 10 jun 2020, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 10 jun 2020, 13:11

iskreno ne znam ni sto mi ovo treba upustat se u ove besmislene stvari o notornim faktima, sam sebi nisam jasan, al iskreno :crazy:

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 10 jun 2020, 14:12

Jos ti predocim dokaze a ti opet tvrdis isto. Na slikama se jasno vidi rezultat iz popisa 91. godine. Po kojemu je u tom dijelu zivio jedan dobar dio mjestana Bosnjaka koji tu zive i danas. Između ostalog ima mnogo i casnih srba koji su ostali tu a da nikada nisu imali problema sa doseljenicima. Pricas o 50 kuca a na popisu stoji 500 stanovnika u D. Caklovicima ? Jedino ako je 10 ljudi bilo po domacinstvu, sto nije moguce. Tvrdim ti da su te odluke o imenu kluba donijeli mjestani i doseljenici skupa.

Naravno da nisam antifasist, ne treba mi to bi razlikovao dobro i zlo. Uzalud mi stavljas u usta mrznju prema Tuzli. Rođen sam i odrastao tu, ako mi se misljenje razlikuje od tvog ne znaci da mrzim grad. U tome je stvarni problem i tu pocinje ta prica "ceo svet nas mrzi", ne mrzi te niko ako ima drugaciji stav. To sam rekao jer me neodoljivo podsjeca na razmisljanje dijela srpskog naroda.

Tuzla je nastala na doseljenicima, koliko ih se samo doselilo iz Srbije u 19 vijeku, dio ostao u Podrinju dio dosao do tu. Mozda bi ovi sto pljuju na Podrinjce nasli neke rođake među njima, samo da se malo vrate nazad. Isto tako koliko je ljudi u 20 vijeku doselilo sa kantona u Tz ? Pravih Tuzlaka nema 30 posto. Cemu onda tolika netrpeljivost prema ljudima sa strane ?

Prestao sam pratiti i Slogu kada sam cuo prvu psovku na racun Slobode i Tuzle. Tada je sve to za mene otislo predaleko. Tuzla je moj grad buraz, Uskufi, Goran Martinovic Ustasa, Senad Mehdin Hodzic, Muhamedaga Hadziefendic su isto tako moji. To sto ne pratim Slobodu ni u kojem slucaju ne umanjuje moje emocije prema gradu, i dalje se druzim sa istim ljudima i izlazim na ista mjesta.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 10 jun 2020, 14:21

ko sto rekoh besmislena rasprava iz koje se iskljucujem.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 10 jun 2020, 14:37

VolimTz je napisao/la:
09 jun 2020, 22:29
09 jun 2020, 13:19
Pa naravno da se ne slazes kad je osnivac sloge rajko vasic u mjesnoj zajednici simin han, koja pazi sad nosi ime po simi, i nema muslimanskih caklovica nego caklovici, sad gornji i donji, a koji su do zadnjih popisa stanovnistva pred rat kao i komplet taj kraj skoro do kikaca s jedne i seljublja s druge strane bili naseljeni pretezno i izrazito srpskim zivljem u omjeru 90+%..
mislim sad i nebitno, tako je kako je, ne ispravi krivu drinu niko i nikad. sloboda izbora. no red je ukazat na par cinjenica.
Ma ja, ti bolje znas kako se te mahale zovu od ljudi koji tu zive. Normalna stvar. Trebas svima koji tu zive objasniti da su u zabludi, i recimo tim mjestanima Kolone, Tanovica i M. Caklovica objasniti da oni nikad nisu zivjeli tu. Ili da su zapravo srbi. :crazy:

Sve je to smijesno. Klasicni dupli standardi. Koliko je ljudi prije rata navijalo samo za Slobodu ? Ako klub postoji od 1919. cemu Verni Tuzlaci ? Cemu transovi Torce, Boysa, Grobara, pa cak i Firme iz Tz ? Kada bi dosao neko treci svi bi se skupili na istok. Koliko ljudi sada otvoreno pored Slobode navija za klubove velike cetvorke i ide na njihove utakmice ? Niko im nikad nije zamjerio sliku s juga ili sjevera u Bgu. Ne, problem je Simin Han, problem je Lukavac, problem su Zivinice. Sloboda je trebala biti klub sjeveroistocne Bosne (najnaseljenijeg dijela drzave), ko je kriv zbog toga sto nije ?
U socijalističkoj Jugoslaviji na hiljade sportskih kolektiva nosilo je naziv, Sloga, Bratstvo, Jedinstvo itd. Većina tih klubova širom nam bivše države je to ime promijenilo isto kao i imena gradova. Nova vremena nose promjene. Pa i Sloboda je 1927. godine dobila to ime do tada se zvala Gorki po nekom ruskom pjesniku Maksimu Gorkom i šta je tu problem. Valjda ti je poznato da većina sportskih kolektiva mijenja ime po sponzoru i vlasniku kluba tako da je ta priča gdje je Simo a gdje Han je bezvezna. Han je turski naziv za objekat za prenoćište za putnike namjernike - tako da i taj naziv Simin može datirati samo od 1878. kada je Osmansko carstvo napustilo prostor Bosne. Pa znaš li ti a trebao bi da znaš i da se tome suprostavljaš da je većina naziva u manjem entitetu promijenila imena naselja dajući im prefiks srpski te je Visoki predstavnik morao intrvenisati. A trebao bi da znaš i to da je ljiljan znak srednjovjekovnih bosanskih vladara i Armije R BiH i sad je to problem nosit a petokraka koju više niko ne nosi je ponos. Bolje je da po ovim pitanjima manje diskutuješ jer si očigledno potanak.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 10 jun 2020, 16:56

Da je bogdom stavio ljiljan veliki preko dresa umjesto cvijeta Srebrenice...
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 10 jun 2020, 16:59

Husic Azmir kao pravi Dzek halali Slobodi pola miliona. Ono boli me ku.rac stvarno ali mislim da navijaci Slobode u buducnosti nemaju pravo nista ruzno reci za tog covjeka :bih:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 10 jun 2020, 19:08

Cocaine je napisao/la:
10 jun 2020, 16:59
Husic Azmir kao pravi Dzek halali Slobodi pola miliona. Ono boli me ku.rac stvarno ali mislim da navijaci Slobode u buducnosti nemaju pravo nista ruzno reci za tog covjeka :bih:
Ma jok, samo čoek nema dokaza da je te pare potrošio klub. Ima ulaz al nema izlaz, ispadne ko fiktivne pozajmice jer je sve radio u kešu ko pravi krimos.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 10 jun 2020, 19:11

VolimTz je napisao/la:
10 jun 2020, 14:12
Jos ti predocim dokaze a ti opet tvrdis isto. Na slikama se jasno vidi rezultat iz popisa 91. godine. Po kojemu je u tom dijelu zivio jedan dobar dio mjestana Bosnjaka koji tu zive i danas. Između ostalog ima mnogo i casnih srba koji su ostali tu a da nikada nisu imali problema sa doseljenicima. Pricas o 50 kuca a na popisu stoji 500 stanovnika u D. Caklovicima ? Jedino ako je 10 ljudi bilo po domacinstvu, sto nije moguce. Tvrdim ti da su te odluke o imenu kluba donijeli mjestani i doseljenici skupa.

Naravno da nisam antifasist, ne treba mi to bi razlikovao dobro i zlo. Uzalud mi stavljas u usta mrznju prema Tuzli. Rođen sam i odrastao tu, ako mi se misljenje razlikuje od tvog ne znaci da mrzim grad. U tome je stvarni problem i tu pocinje ta prica "ceo svet nas mrzi", ne mrzi te niko ako ima drugaciji stav. To sam rekao jer me neodoljivo podsjeca na razmisljanje dijela srpskog naroda.

Tuzla je nastala na doseljenicima, koliko ih se samo doselilo iz Srbije u 19 vijeku, dio ostao u Podrinju dio dosao do tu. Mozda bi ovi sto pljuju na Podrinjce nasli neke rođake među njima, samo da se malo vrate nazad. Isto tako koliko je ljudi u 20 vijeku doselilo sa kantona u Tz ? Pravih Tuzlaka nema 30 posto. Cemu onda tolika netrpeljivost prema ljudima sa strane ?

Prestao sam pratiti i Slogu kada sam cuo prvu psovku na racun Slobode i Tuzle. Tada je sve to za mene otislo predaleko. Tuzla je moj grad buraz, Uskufi, Goran Martinovic Ustasa, Senad Mehdin Hodzic, Muhamedaga Hadziefendic su isto tako moji. To sto ne pratim Slobodu ni u kojem slucaju ne umanjuje moje emocije prema gradu, i dalje se druzim sa istim ljudima i izlazim na ista mjesta.
**** te bog kako stavi Uskufija, Ustašu, Senada Hodžića sa ovom ustaško nacističkom kerinom u rečenicom.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 10 jun 2020, 19:12

viewtopic.php?p=7655874#p7655874

Jel ovo kreća hajka na Azmira?!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 10 jun 2020, 19:59

Joj rasprave prejaki ste. :D
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2020, 20:23

VolimTz je napisao/la:
10 jun 2020, 12:16
Nisam se slagao s tim da je "ceo svet protiv nas", od saveza, Sarajeva, kantona, Azmira, a da smo mi nevinašca i tobože da nas ovi nisu uništavali mi bi bili Barcelona.
Jok nisu, SDA direktorcici unistili kompletnu TZ industriju, a napravljeno nam je 0 kilometara autoputa u 30 godina sto je sve direktno uticalo da se omladina mora seliti iz Tuzle.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2020, 20:26

VolimTz je napisao/la:
08 jun 2020, 20:54

Imamo razlicito viđenje stvari, ja i dalje tvrdim da bi Sloboda s njim bila novi Dinamo
Covjek plati manje poreza nego neko domacinstvo nize srednje klase i vi pricate da bi mi bili Dinamo, a jedino sto smo dobili su novi dugovi.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.