FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"
Danas gledam predsjednik uzeo novo auto, korveta u vrijednosti Slobodinog budzeta za narednu sezonu. 

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma propao je on jarane....korveta je na teku,vjeruj....i ova zgradurina što pravi cucnula....par majstora nešto kucka po cijeli dan....u americi mu samo 10 kamiona vozi....pitanje je dana kad će propast....a onda ide šećerko junior i crvenocrna rapsodija....il što bi Grado reko...iza nas je još jedna uspješna sezona-nismo ispali
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Nemoj zezat. E jbg.staragarda je napisao/la: ↑07 jun 2020, 23:24Ma propao je on jarane....korveta je na teku,vjeruj....i ova zgradurina što pravi cucnula....par majstora nešto kucka po cijeli dan....u americi mu samo 10 kamiona vozi....pitanje je dana kad će propast....a onda ide šećerko junior i crvenocrna rapsodija

Tako ti je to haman kad dodjes ovamo na hrvanje sa sibicarima a zapostavis pravi posao. Nadam se da ce se izvuci.
Sta cemo sad ? Valja nam opet za Slobodu navijati.

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
-
- Kontakt:
Nismo ispali ,i sta tebe boli ku rac za timstaragarda je napisao/la: ↑07 jun 2020, 23:24Ma propao je on jarane....korveta je na teku,vjeruj....i ova zgradurina što pravi cucnula....par majstora nešto kucka po cijeli dan....u americi mu samo 10 kamiona vozi....pitanje je dana kad će propast....a onda ide šećerko junior i crvenocrna rapsodija....il što bi Grado reko...iza nas je još jedna uspješna sezona-nismo ispali

Ti navijaj za Azmira i atomski fudbal, uzivaj na Bernabeu od 50 miliona, nemas ba brigu uopste.
Mi cemo slaviti opstanke, profulane kupove i sanjati neka bolja vremena. Ali navijati za svoj klub. Za stogodisnjeg starca bez i jedne titule, ili kupa, sa polutrofejom kupa prvoligasa, najgorim upravama koje postoje, a bile su u Slobodi..ali tu smo, navijati cemo...milioni pokrani, stadion UPO nageo se ko onaj anam toranj, neka na sipove cemo.
Davno prije Azmira ,ja se sjecam 400-500 promrzlih Tuzlaka, 30-tak na D tribini...klub trohno ko kliziste all ti promrzli momci u ranim 20-tim cak i puno mladji goli do pasa na pljusku bozijem, prolom oblaka protiv Travnika, nema 5 ljudi u gradu ali mi navijamo....
Ne zato sto smo trofejni, pa eto imamo za koga, ne zato sto imamo neki aman zaman stadion umjesto one livade, ne za uprave, nismo znali ba ko je predsjednik bolio nas ku rac krasni,niti za pare...Za Slobodu....za klub, nase momacke snove...
Zenu, drzavu, vjeru, sve ljudi mjenjaju, ali klub ne mozes, ne ide ba..Vama atomski fudbal, kamioni, milioni, evropa, titule, igraci nama Sloboda....takva kakva je, u svoj muci i bolu, ali neka je...Sve je bilo i prolazilo, i ovo ce...i Azmir ce, budi siguran..
Svako ce jednom ostati sam sa svojim mislima, strahovima i stidom. Amin da docekamo zivi i zdravi.
Sloboda do groba

"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- PovratakKralja
- Kontakt:
Koja patetika.
„Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu.“
vrh je tema
- Beduin
- Kontakt:
Priznaj da bi mu popusio da te provoza, da taj debilni kez nabacis dok prolazite pokraj Pozorista subotom uvecer?
Cuj naseg tuzlÖka, ono se hvali necijim autom. Izadji bolan nekad iz tih Tojsica, samo zvjeras koje auto prodje vam cestom. Ili si iz Bara, tu je prometnije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Interni moderator
- Kontakt:
PoštenoSviuodbranu je napisao/la: ↑08 jun 2020, 02:16Nismo ispali ,i sta tebe boli ku rac za timstaragarda je napisao/la: ↑07 jun 2020, 23:24Ma propao je on jarane....korveta je na teku,vjeruj....i ova zgradurina što pravi cucnula....par majstora nešto kucka po cijeli dan....u americi mu samo 10 kamiona vozi....pitanje je dana kad će propast....a onda ide šećerko junior i crvenocrna rapsodija....il što bi Grado reko...iza nas je još jedna uspješna sezona-nismo ispali![]()
Ti navijaj za Azmira i atomski fudbal, uzivaj na Bernabeu od 50 miliona, nemas ba brigu uopste.
Mi cemo slaviti opstanke, profulane kupove i sanjati neka bolja vremena. Ali navijati za svoj klub. Za stogodisnjeg starca bez i jedne titule, ili kupa, sa polutrofejom kupa prvoligasa, najgorim upravama koje postoje, a bile su u Slobodi..ali tu smo, navijati cemo...milioni pokrani, stadion UPO nageo se ko onaj anam toranj, neka na sipove cemo.
Davno prije Azmira ,ja se sjecam 400-500 promrzlih Tuzlaka, 30-tak na D tribini...klub trohno ko kliziste all ti promrzli momci u ranim 20-tim cak i puno mladji goli do pasa na pljusku bozijem, prolom oblaka protiv Travnika, nema 5 ljudi u gradu ali mi navijamo....
Ne zato sto smo trofejni, pa eto imamo za koga, ne zato sto imamo neki aman zaman stadion umjesto one livade, ne za uprave, nismo znali ba ko je predsjednik bolio nas ku rac krasni,niti za pare...Za Slobodu....za klub, nase momacke snove...
Zenu, drzavu, vjeru, sve ljudi mjenjaju, ali klub ne mozes, ne ide ba..Vama atomski fudbal, kamioni, milioni, evropa, titule, igraci nama Sloboda....takva kakva je, u svoj muci i bolu, ali neka je...Sve je bilo i prolazilo, i ovo ce...i Azmir ce, budi siguran..
Svako ce jednom ostati sam sa svojim mislima, strahovima i stidom. Amin da docekamo zivi i zdravi.
Sloboda do groba![]()
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Joj,dobra mu je korveta, popusio bi mu i ja.....hahahahahahBeduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 16:43Priznaj da bi mu popusio da te provoza, da taj debilni kez nabacis dok prolazite pokraj Pozorista subotom uvecer?
Cuj naseg tuzlÖka, ono se hvali necijim autom. Izadji bolan nekad iz tih Tojsica, samo zvjeras koje auto prodje vam cestom. Ili si iz Bara, tu je prometnije.![]()
Sto si ljut buraz ?Beduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 16:43Priznaj da bi mu popusio da te provoza, da taj debilni kez nabacis dok prolazite pokraj Pozorista subotom uvecer?
Cuj naseg tuzlÖka, ono se hvali necijim autom. Izadji bolan nekad iz tih Tojsica, samo zvjeras koje auto prodje vam cestom. Ili si iz Bara, tu je prometnije.![]()

- Beduin
- Kontakt:
Nikad ba.VolimTz je napisao/la: ↑08 jun 2020, 20:07Sto si ljut buraz ?Beduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 16:43Priznaj da bi mu popusio da te provoza, da taj debilni kez nabacis dok prolazite pokraj Pozorista subotom uvecer?
![]()
Drago mi da jos uvijek ima iskrenih ljudi poput mog imenjaka StareGarde.
075 ❤
075 ❤
Imamo razlicito viđenje stvari, ja i dalje tvrdim da bi Sloboda s njim bila novi Dinamo i da je cinjenica da je on spasio Slobodu od fuzije i druge lige. Cak se uspjelo izaci u Europu. To je samo moje mišljenje, jednostavno ne osjecam da sam upravu ako psujem mater sarajlijima, seljacima, petom, desetom. Ne smatram da citav svijet mrzi Slobodu i Tuzlu, Slobodu godinama unistavaju sitni lesinari koji se kunu u nju, koji su odrasli na betonu i koji zive od interesa. I da, smatram da klub na ovim prostorima ne moze biti drzavni ako misli da uspije. Nazalost je tako. Gledas Slobodu na Tusnju, muci muku sa Doboj Kaknjom, pa navece na kafu gledas arapski Man. City u polufinalu LP ... Ne mogu biti dijelom te price ako se ne slazem s vecinom na tribini. Slogu sam gledao kad je igrala 2 KNL, tako da ne osjecam da sam nesto promijenio dres. Gluposti ciste. Kao i generalno sva ta prica oko gradskog derbija, mrznje i slicno.
Ovo sto sam napisao je smijesno i zalosno jer je istina. Ne moze klub u Bosni zivjeti od navijaca. Valjda se shvati i to nekad. Inace na tekme ne idem uopste, zgadilo mi se.
A ovo TuzlOk si isto promasio buraz moj. Zivio.
- Beduin
- Kontakt:
A gotivis politicki klub koji se koristi ratnim simbolima zarad svojih pristalica, de ba druze. I jos trenutno najveci tuzlanski kriminalac je kao zastita vam navijacke skupine, kao i bliska osoba Azmiru zarad materijalne koristi, to zna svako u Tuzli, nemoj reci da ti kao to ne znas.VolimTz je napisao/la: ↑08 jun 2020, 20:54Imamo razlicito viđenje stvari, ja i dalje tvrdim da bi Sloboda s njim bila novi Dinamo i da je cinjenica da je on spasio Slobodu od fuzije i druge lige. Cak se uspjelo izaci u Europu. To je samo moje mišljenje, jednostavno ne osjecam da sam upravu ako psujem mater sarajlijima, seljacima, petom, desetom. Ne smatram da citav svijet mrzi Slobodu i Tuzlu, Slobodu godinama unistavaju sitni lesinari koji se kunu u nju, koji su odrasli na betonu i koji zive od interesa. I da, smatram da klub na ovim prostorima ne moze biti drzavni ako misli da uspije. Nazalost je tako. Gledas Slobodu na Tusnju, muci muku sa Doboj Kaknjom, pa navece na kafu gledas arapski Man. City u polufinalu LP ... Ne mogu biti dijelom te price ako se ne slazem s vecinom na tribini. Slogu sam gledao kad je igrala 2 KNL, tako da ne osjecam da sam nesto promijenio dres. Gluposti ciste. Kao i generalno sva ta prica oko gradskog derbija, mrznje i slicno.
Ovo sto sam napisao je smijesno i zalosno jer je istina. Ne moze klub u Bosni zivjeti od navijaca. Valjda se shvati i to nekad. Inace na tekme ne idem uopste, zgadilo mi se.
A ovo TuzlOk si isto promasio buraz moj. Zivio.
Ja jednostavno ne gotivim prevrtljivce pa da mi je otac moj, jer takvi bi sutra mater prodali. Ja volim samo Slobodu i ne mogu drugog voliti pored njega. Nasi tuzlanski klubovi imaju moju podrsku, simpatije sve dok se ne kosi sa Slobodom. Tu sva prica prestaje.
Ne mogu bolan navijati za 2 kluba gdje jedan igra protiv drugog, direktno uticu na krajnji ishod jedan drugog, ili ono u fazonu 2 sala klubova imati u stanu.
075 ❤
075 ❤
Ti simboli su mi vazniji od svih klubova i gradova. Svaki klub sa ljiljanom na grbu ima moje postovanje. Ta grupa je postojala dva-tri mjeseca, mozda cak i manje, o tome nije potrebno razgovarati. Odavno je nema, niti je moze biti. U to vrijeme je sasvim legitimno bilo traziti njegovu zastitu, niko nije mogao garantovati da se neko nece organizovano zaletit na saku djece. Drago mi je da se to nije desilo jer bi taj napad za Fkr bio ispod casti. Kao i loziona one godine na Siouxe. Za neki njihov dogovor iz prve ruke ne znam, zvuci realno.Beduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 21:24
A gotivis politicki klub koji se koristi ratnim simbolima zarad svojih pristalica, de ba druze. I jos trenutno najveci tuzlanski kriminalac je kao zastita vam navijacke skupine, kao i bliska osoba Azmiru zarad materijalne koristi, to zna svako u Tuzli, nemoj reci da ti kao to ne znas.
Ja jednostavno ne gotivim prevrtljivce pa da mi je otac moj, jer takvi bi sutra mater prodali. Ja volim samo Slobodu i ne mogu drugog voliti pored njega. Nasi tuzlanski klubovi imaju moju podrsku, simpatije sve dok se ne kosi sa Slobodom. Tu sva prica prestaje.
Ne mogu bolan navijati za 2 kluba gdje jedan igra protiv drugog, direktno uticu na krajnji ishod jedan drugog, ili ono u fazonu 2 sala klubova imati u stanu.
Moja situacija je drugacija od tvoje. Moji dugogodisnji prijatelji i poznanici, pa cak i rodbina je podijeljena na ova dva kluba. Odem na tekmu, neki krezo iz mase opsuje mater bilo na koju stranu i uvrijedi ljude koje znam i postujem. Tad sam ih nabio na qrc sve i prestao pratiti fudbal. Hvala Bogu.
I ovo sto nekad prokomentarisem je bez emocija, bez mrznje, bez ljubavi, onako samo misljenje.
- Beduin
- Kontakt:
Sam si sebi kontradiktoran. Kazes isao si gledati Slogu i u kantonalnoj, dakle navijac si Sloge. Sad odjednom si navijac TC, a to je skroz novi klub, novo ime, novi grb koji nema nista sa fudbalom niti gradom cije je ime uzeo.VolimTz je napisao/la: ↑08 jun 2020, 21:57Ti simboli su mi vazniji od svih klubova i gradova. Svaki klub sa ljiljanom na grbu ima moje postovanje. Ta grupa je postojala dva-tri mjeseca, mozda cak i manje, o tome nije potrebno razgovarati. Odavno je nema, niti je moze biti. U to vrijeme je sasvim legitimno bilo traziti njegovu zastitu, niko nije mogao garantovati da se neko nece organizovano zaletit na saku djece. Drago mi je da se to nije desilo jer bi taj napad za Fkr bio ispod casti. Kao i loziona one godine na Siouxe. Za neki njihov dogovor iz prve ruke ne znam, zvuci realno.Beduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 21:24
A gotivis politicki klub koji se koristi ratnim simbolima zarad svojih pristalica, de ba druze. I jos trenutno najveci tuzlanski kriminalac je kao zastita vam navijacke skupine, kao i bliska osoba Azmiru zarad materijalne koristi, to zna svako u Tuzli, nemoj reci da ti kao to ne znas.
Moja situacija je drugacija od tvoje. Moji dugogodisnji prijatelji i poznanici, pa cak i rodbina je podijeljena na ova dva kluba. Odem na tekmu, neki krezo iz mase opsuje mater bilo na koju stranu i uvrijedi ljude koje znam i postujem. Tad sam ih nabio na qrc sve i prestao pratiti fudbal. Hvala Bogu.
I ovo sto nekad prokomentarisem je bez emocija, bez mrznje, bez ljubavi, onako samo misljenje.
Cuj uzmes ime grada za svoj klub, a onda ratne simbole koji su nevezani za ime kluba. Postovanje ljiljana i Srebrenickog cvijeta na stranu, to ne zelim spominjati (to sto npr. ja imam na tetovazi ljiljan je moja stvar), ali ici toliko daleko da to furas u po nicega na grb kluba samo da bi se identifikovao zbog sake navijaca, onda si trebao preuzeti Zvornicku Drinu ili neki drugi Podrinjski klub, a ne unistavati historiju jednog tuzlanskog kluba i od njega stvarati seljacki, ratni, nacionalisticki klub preko kojeg ce se identifikovati izbjeglice iz Srebrenice (pa eto neka bude i iz cijelog Podrinja), jer sigurno da taj klub niti prate niti ih kita boli u samom Podrinju.
Mislim, boli me kita za tim klubcicem sve i da osvoji LP, ali neka je na cast Azmiru unistavanje Sloge SH i njihove historije, zarad kluba koji, nazalost, nosi naziv moga grada pod ovim okolnostima i sa podmuklim razlozima.
075 ❤
075 ❤
TC je Sloga, ljudi koji su volonterski radili u Slogi, a dosta je mjestana iz Muslimanskih Caklovica (Donjih Caklovica) i Tanovica su doveli Azmira tu. Cijelo vrijeme sarađuju i to je bilo odluka svih a ne samo njegova. Nije se niko vazan protivio toj odluci. A isto tako da su ga bojkotovali imao je pravo bagerima srusiti stadion jer ga je on i napravio a ne neki random Meho iz Gospica koji tu jede kospe svake nedjelje i otjera onog jadnog Boru kad mu dođe marku za kartu naplatit. Ne slazem se za te tri stvari koje si nadovezao na ta dva simbola brate. Ali bas nikako. Necu da ulazim u to. Postovanje za tetovazu naravno.Beduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 22:18
Sam si sebi kontradiktoran. Kazes isao si gledati Slogu i u kantonalnoj, dakle navijac si Sloge. Sad odjednom si navijac TC, a to je skroz novi klub, novo ime, novi grb koji nema nista sa fudbalom niti gradom cije je ime uzeo.
Cuj uzmes ime grada za svoj klub, a onda ratne simbole koji su nevezani za ime kluba. Postovanje ljiljana i Srebrenickog cvijeta na stranu, to ne zelim spominjati (to sto npr. ja imam na tetovazi ljiljan je moja stvar), ali ici toliko daleko da to furas u po nicega na grb kluba samo da bi se identifikovao zbog sake navijaca, onda si trebao preuzeti Zvornicku Drinu ili neki drugi Podrinjski klub, a ne unistavati historiju jednog tuzlanskog kluba i od njega stvarati seljacki, ratni, nacionalisticki klub preko kojeg ce se identifikovati izbjeglice iz Srebrenice (pa eto neka bude i iz cijelog Podrinja), jer sigurno da taj klub niti prate niti ih kita boli u samom Podrinju.
Mislim, boli me kita za tim klubcicem sve i da osvoji LP, ali neka je na cast Azmiru unistavanje Sloge SH i njihove historije, zarad kluba koji, nazalost, nosi naziv moga grada pod ovim okolnostima i sa podmuklim razlozima.
Puno je to drugacije s moje tacke gledista, kao neko ko je pola zivota u kontaktu sa Slogom i ljudima oko nje. Kao uostalom i sa tim narodom Podrinja. Ruzna mi je neka sudbina da zivim tu a nisam ni Tuzlak ni Podrinjac, lakse bi se opredijelio, ovako s neutralne strane donosim sud o jednim i drugim pa me na kraju mrze svi. Hoce to tako.

-
- Kontakt:
Pa naravno da se ne slazes kad je osnivac sloge rajko vasic u mjesnoj zajednici simin han, koja pazi sad nosi ime po simi, i nema muslimanskih caklovica nego caklovici, sad gornji i donji, a koji su do zadnjih popisa stanovnistva pred rat kao i komplet taj kraj skoro do kikaca s jedne i seljublja s druge strane bili naseljeni pretezno i izrazito srpskim zivljem u omjeru 90+%..
mislim sad i nebitno, tako je kako je, ne ispravi krivu drinu niko i nikad. sloboda izbora. no red je ukazat na par cinjenica.
mislim sad i nebitno, tako je kako je, ne ispravi krivu drinu niko i nikad. sloboda izbora. no red je ukazat na par cinjenica.
-
- Kontakt:
Jel i ona usla u ovaj finansijski izvjestaj il je to baska?

Mislim tipicno nase poduzetnicki nova korveta a fudbaleri crnce za 400 stoje, sta reci

Malo je rec patriotski cin.

-
- Kontakt:
tuzlac je napisao/la: ↑08 jun 2020, 15:22
Tuzla City - Više od igre
2 sati ·Pored Čelika, veliki gubitnik je i Tuzla City, koji je na petom mjestu i samo bod iza „nagrađenog“ Borca. Inače, ovaj mlađi tuzlanski premijerligaš, prema zvaničnim podacima poreske uprave, uz Sarajevo je još jedini klub koji nema dugovanja – ništa ne duguje ni državi niti bilo kome, a prema informacijama brižljivijih pratilaca stanja u bh. fudbalu, oni su za vrijeme korona-pauze, najozbiljnije radili i s pravom gajili visoke ambicije.
POSLEDNJI MOHIKANAC IZ TUZLE. Ali jesmo, za svoju dušu, veliki promotori zdravih vrijednosti i opšte dobrobiti koju je ovaj klub donio i bh.fudbalu i Tuzli i Bosni i Hercegovini. I promovisaćemo takve vrijednosti sve dok ih bude, pa i kod ostalih klubova i svih drugih koji ih na djelu pokažu.

Izvini, moro sam..

- Beduin
- Kontakt:
Azmir, veliki patriota i promotor zdravih vrijednosti i opste dobrobiti, wahahaha. 
Igrace na 440KM prijavljuje i steti drzavu svjesno, veliki patriota, u usta ga seljacka j3bem.
Igrace na 440KM prijavljuje i steti drzavu svjesno, veliki patriota, u usta ga seljacka j3bem.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.